Μετάβαση στο περιεχόμενο

cendroid

Members
  • Περιεχόμενα

    154
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αττική
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cendroid's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

14

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, Όχι, εκσκαφή θα γίνει με μηχάνημα. Θα πρέπει το βάθος να φτάσει τουλάχιστον 1,5μ και είναι αρκετά μεγάλο το οικόπεδο. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με Δήμο και ΥΔΟΜ, αλλά από Δήμο δεν ελπίζω σε κάτι. Αποκλείεται να πάει κόντρα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  2. Και εγώ σε αυτό έχω μπερδευτεί, στο ότι οι εργασίες δεν είναι πολεοδομικά αυθαίρετες. Η απαγόρευση αφορά οικοδομικές εργασίες: ...Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας από την 1η Απριλίου εφαρμόζεται η απαγόρευση των οικοδομικών εργασιών έως και την 31η Οκτωβρίου 2024...Το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 3.600€ για βαρέα όχληση (χρήση μηχανημάτων εκσκαφής, σφυριών, κομπρεσέρ, πρέσες μπετόν ή σοβά) και 1.800€ για ελαφρά όχληση (απαγορευμένες οικοδομικές εργασίες ή εργασίες χωρίς χρήση μηχανημάτων)...
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα είναι ότι δεν θα γίνουν αυθαίρετες κατασκευές. Για τις εργασίες υπάρχει άδεια μικρής κλίμακας για δοκιμαστικές τομές μετά από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Δεν λέω ότι έχεις απαραίτητα άδικο. Προφανώς εάν δεν υπήρχε άδεια δεν θα το συζητούσα. Είναι ειλικρινές το ερώτημα, εάν παραβίαση μιας κανονιστικής απόφασης του Δήμου επιφέρει αυτόφωρο ή μόνο πρόστιμο. Ενημερωτικά η απόφαση του Δήμου κάνει αναφορά μόνο για επιβολή προστίμου και αρμοδιότητα για την επιβολή έχει η δημοτική αστυνομία με την συμβολή της αστυνομίας εάν απαιτηθεί.
  4. Καλησπέρα, Σε περίπτωση που εκτελεστούν εργασίες για δοκιμαστικές τομές με Άδεια Μικρής Κλίμακας εντός της περιόδου που ο Δήμος έχει πάρει απόφαση για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών, σε περίπτωση καταγγελίας προβλέπεται αυτόφωρο ή μόνο η επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου; Ευχαριστώ.
  5. Καλημέρα, Τιμολόγιο θα κόψει η emake με έδρα Αγγλία από ότι μου είπαν (με απαλλαγή ΦΠΑ) προς τον αγοραστή. Τώρα τι θα αναγράφει πάνω το τιμολόγιο δεν συζητήθηκε. Θα αναγράφει απλά άδεια Autocad ή θα προσδιορίζει εάν είναι educational ή businesses, δεν το γνωρίζω. Μπορείς να τους καλέσεις για διευκρινήσεις.
  6. Καλημέρα, Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Η διαφορά τιμής με την επίσημη αντιπροσωπία είναι τεράστια και μάλλον κάπως έτσι δικαιολογείται.
  7. Καλημέρα, Μήπως είχες τελικά κάποια ενημέρωση για την αγορά προιόντων Αutodesk από ενναλακτικά Site όπως της emake; Γιατί μίλησα με την emake και μου είπαν ότι θα δημιουργηθεί ένας λογαρισμός με το όνομα μου στην autodesk με τον οποίο θα ενεργοποιήσω το πρόγραμμα και θα κόψω τιμολόγιο σε αυτούς. Στην ερώτηση μου για το εάν θα μου δώσουν κάποιο αποδεικτικό γνησιότητας για το πρόγραμμα σε περίπτωση ελέγχου, μου απάντησαν όχι και ότι ούτε η Αutodesk δίνει. Στον έλεγχο θα δείξεις τον λογαρισμό που θα έχεις και το τιμολόγιο αγοράς από εμάς. Γνωρίζει κανείς εάν είμαστε καλυμένοι σε περίπρωση ελέγχου με τα παραπάνω;
  8. Καλημέρα, Στην πρώτη επαφή με την υπηρεσία μου είπαν ότι η περιοχή έχει γενικά θέματα και ότι αν θέλω να προχωρήσω να δείξω απέναντι απλά μια πράσινη γραμμή. Αυτό δεν πρόκειται να το κάνω για πέφτει πάνω μου η ευθύνη της απόκρυψης του προβλήματος. Η άλλη εναλλακτική είναι καταγγελία στην πολεοδομία για καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου και μέσω αυτής της διαδικασίας να βρεθεί άκρη.
  9. Καλησπέρα σε όλους. Σε σχέδιο πόλης με τις διατάξεις του ν.δ του 23, με κατασκευασμένα κράσπεδα από όπου πέρνουμε υψομετρική αφετηρία, έχω οικόπεδο με πρόσωπο σε δρόμο πλάτους 20μ βάση ρυμοτομικού. Ο απέναντι έχει ΟΑ (δεκαετίας 70) που δείχνει οτι συνορεύει με δρόμο πλάτους 20μ. Το κτίριο είναι ακριβώς στην ΟΓ όταν εφαρμόσω την πρασιά. Έχει όμως βγάλει την μάντρα του περίπου 1μ έξω από την ΡΓ. Άρα αυτή τη στιγμή το πλάτου του δρόμου στο πρόσωπο μου είναι περίπου 19μ αντί 20μ. Είναι προφανές ότι ο απέναντι δεν ρυμοτομείται αφού εχει βγάλει ΟΑ, απλά έχει καταπατήσει. Θεωρείτε οτι έχω πρόβλημα στο να εκδόσω ΟΑ επειδή δεν έχω πρόσωπο σε πλήρως διανοιγμένο δρόμο; Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  10. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Το ίδιο καταλαβαίνω και εγώ αλλά ο συνάδελφος Didonis εξέφρασε την αντίθετη άποψη. Σε λίγο καιρό που θα είμαστε έτοιμοι με τις μελέτες θα το ψάξω και θα σας ενημερώσω.
  11. Δυστυχώς όχι και θα χρειαστεί να ξαναπάω για αυτό το λόγο. Θα περιμένω μήπως κάποιος παλαιότερος γνωρίζει λεπτομέρειες για τις διαδικασίες του νόμου.
  12. Καλησπέρα, Μπορεί κάποιος εμπειρότερου να μου πει πότε θεωρείται ολοκληρωμένη η διαδικασία του ΑΝ 410/68 ώστε να θεωρήσω το αυθαίρετο τακτοποιημένο; Έχω στα χέρια μου μόνο τη Δήλωση Αυθαίρετου Οικοδομής και τα σχέδια που τη συνοδεύουν όμως χωρίς σφραγίδα υπηρεσίας, παρότι θα πήρα από τον φάκελο της πολεοδομίας.
  13. Καλησπέρα, Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, η τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας είχε δίκιο. ν.1337/83, Άρθρο 37 Ρυμοτομικά σχέδια που μελετήθηκαν και εφαρμόστηκαν από το Υφυπουργείο Ανοικοδομήσεως, Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Εργων, υπηρεσία οικισμού του Υπουργείου Δημοσίων Εργων και Υπουργείο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, μέσα στα πλαίσια των προγραμμάτων, για την αποκατάσταση δικαιούχων των παραπάνω φορέων, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισής τους, θεωρούνται εγκεκριμένα όπως έχουν. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η εφαρμογή της ρυμοτομικής μελέτης τέτοιων σχεδίων. Για την τροποποίηση ή επέκταση των σχεδίων αυτών εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά". "Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα ρυμοτομικά σχέδια οικισμών εργατικών κατοικιών που μελετήθηκαν και εφαρμόσθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)".
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.