Μετάβαση στο περιεχόμενο

MPAMPIS P

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MPAMPIS P's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συναδελφοι Η λειτουργικη συνεννωση κτιριων με αποτελεσμα ενος εννιαιου χωρου μπορει να μπει σε ρυθμιση με διαμερισματωση? Ερωτω γιατι στις διευκρινισεις λεει κατι τετοιο. Ζητω την βοηθεια σας. Προκειται για δυο καταστηματα που συνεννωθηκαν και δημιουργησαν μια καφετερια.
  2. Αρα μπορουμε να θεωρησουμε οτι ο Η/Μ οροφος εξακολουθει να ισχυει ως μεταβατικη διαταξη?
  3. Συναδελφοι Διαβαζοντας τον ΝΟΚ προσπαθω να βρω αν θσχυει ακομα η κατασκευη Η/Μ οροφου οπως ισχυε με τον ΓΟΚ δλδ. ισος με το εμβαδον της καλυψης του κτιριου και μεγιστο υψος 2.40 μ. Παρακαλω προς την βοηθεια σας. Ευχαριστω.
  4. Την Τεταρτη 23/05/2012 εδωσα εξετασεις στο ΤΕΕ της Θεσ/νικης. Ασχετως με την επιτυχια μου στις εξετασεις οι ερωτησεις ηταν μανικι. Πολλες παγιδες στις ερωτησεις. 6 Η/Μ ερωτησεις λες και ειμαι Ηλεκτρολογος. Παντως θελει διαβασμα του 4030, του ΓΟΚ στα Π.Δ. περισσοτερο και του Κτιριοδομικου (φωτισμος, κλιμακες, στοες...)
  5. Και ξαναρωτω. Αν εγω παω και καταγγειλω την αυθαιρεσια, βγει αυθαιρετο και αυτοι πληρωσουν ή οχι τα προστημα τους εγω τι προβλημα θα εχω;
  6. Συνάδελφοι Σε οικόπεδο με ποσοστό κάθετης ιδιοκτησίας 40% - 60% ο συνιδιοκτήτης με τα 40% έχει υπερβεί κατα πολύ τον Σ.Δ. του με οικοδομική άδεια του 1978. Η κάθετη ιδιοκτησία είχε γίνει το 1975. Σήμερα θέλω να βγάλω άδεια στο κομμάτι του 60%. Υπάρχει περίπτωση να μου μειώσει η πολεοδομία τον Σ.Δ. μου; Σημειώνω ότι η οικοδομική άδεια του παραβάτη εχει βγεί το 1978 (πρίν τον ΓΟΚ '85) και οτι η κάθετη υπήρχε πρίν την οικοδομική άδεια. Παρακαλώ προς βοήθεια (με σύναψη των νομοθεσιών αν είναι δυνατόν)
  7. Μετα το σιδερωμα, συνηθως περναμε μια στρωση συρματος κυψελης ή αλλιως κοτετσοσυρμα. Σαν αυτο που εβαζαν οι παλαιοι στην περιφραξη των κοτετσιων. Το σκυροδεμα το παραγγελνουμε παντα με λιγο ρευστοποιητη ουτως ωστε να ειναι κατα καποιο τροπο πικτο (οπως οταν σκυροδετουμε θεμελεια) και το ριχνουμε λιγο λιγο για να τραβαει. Αλλος τροπος ειναι το καλουπωμα σε εξιλασμενη πολυστερινη αλλα αυτη η διαδικασια ειναι αυτο που λεμε 'ο κουκος αηδονι'. Με τον πρωτο τροπο καταφερνουμε να κρατησουμε τα αδρανη στη θεση τους και να εχουμε ενα αριστο αποτελεσμα. Σημειωση: μετα την σκυροδετηση δεν βρεχουμε ΠΟΤΕ τον τρουλο οπως κανουμε με τις πλακες και συνηθως μετα τον μηνα περναμε μια στρωση φυλλου μολυβου.
  8. Είναι αδύνατον να δημοσιεύσω στατική μελέτη υπάρχουσας εκκλησίας. Ευχαριστώ για την κατανόηση.
  9. ΔΕΣ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΟΥ
  10. Δείτε αυτό...
  11. Αν δεν κάνω λάθος στον ***************** Χρησιμοποιούμε ΠΜ για τέτοιες πληροφορίες, ss_sk
  12. Δες αύτο: http://www.sidenor.gr/Application.aspx?MenuTxtId=126&lang=GR
  13. Το κόστος ανακαίνισης ξεκινά απο 400 ευρώ και καταλήγει στα 800 σε περίπτωση αλάξεις υδραύλικά και καλοριφέρ, κουζίνες, κουφώματα, κτλ. Υπολόγιζε ενα κέρδος σε αύτες τις τιμες της τάξεως των 15 - 30%. Αύτο που θα σε συμβούλεβα να κάνεις είναι να εντύπωσιαζείς τον πελάτη ασχέτως αν χρησιμόποιεις φθήνα ή ακρίβα υλίκα. Στις ανακαινίσεις η εικόνα μετράει περρισότερο παρά η ποιότητα (που καλό θα ναι να υπάρχει), δήλαδη το πως ήταν και το πως έγινε.
  14. Θα σου στειλω φωτογραφιες απο μια παρομοια περιπτωση που αντιμετωπισαμε στην Εδεσσα το συντομοτερο.
  15. Απλά, ανέτρεξε στους τύπους υδραυλικής που έχουν να κάνουν με την άνωση. Βγάλε την πίεση που ασκείται λογω του νερού στην θεμελίωση σου και σύγκρινε την με την αντοχή της κοιτοστρωσης σου (λειτουργεί σαν πλάκα) ή των θεμελίων σου. Μη ξεχνάς ότι η άνωση είναι μια επιπλέον δύναμη που ασκείται πάνω στην θεμελίωση σου πέραν του φορτίου του εδάφους. Σκέψου αυτό: πάρε ένα κομμάτι πολυστερίνης (φελιζολ) βάλτο πάνω στο νερό (στη θάλασσα, όταν είσαι στην παραλία) ανέβα επανω… εσπασε! Τι είναι αυτό που το έσπασε; Σίγουρα όχι το βάρος σου αλλά η πίεση της άνωσης που ασκείται από το νερό. Στην προκειμένη περίπτωση εσύ είσαι η πολυκατοικία και το φελιζολ η κοιτοστρωση σου. Ελπίζω να βοήθησα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.