Μετάβαση στο περιεχόμενο

ntanos

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    549
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    4

Everything posted by ntanos

  1. Ανέβασε αν μπορείς την σύγχρονη αποτύπωση, μαζί με τα πολύγωνα του κτηματολογίου από πίσω, για να καταλάβουμε τι γίνεται. Επίσης η τελευταία πρόταση αναιρεί εν μέρει το προηγούμενο κείμενο και μπερδεύει τα πράγματα.. παρόλο που έχετε χάσει τμήματα του αρχικού οικοπέδου (ή γηπέδου?), η νεότερη καταμέτρηση εξακολουθεί και είναι 18% πάνω από τον τίτλο.. ο οποίος βασιζόταν σε τοπογραφικό με λανθασμένη εμβαδομέτρηση.. πως γίνεται αυτό?
  2. Καλησπέρα! Η αποτύπωση που πραγματοποιήθηκε, σε τι αποσκοπεί? 1. Σε νέο συμβόλαιο? 2. Σε άδεια δόμησης? Σενάριο 1: Σε σχέση με το κτηματολόγιο, είσαι ΟΚ και η νεότερη καταμέτρηση (που θα οδηγήσει σε νέο τίτλο) είναι αποδεκτή και εντός απόκλισης. Σε σχέση με τον προηγούμενο τίτλο, είσαι 18% πάνω, αλλά αυτό είναι θέμα του συμβολαιογράφου πως θα το χειριστεί (πχ φόρος χρησικτησίας κλπ). Σενάριο 2: Για την έκδοση άδειας δόμησης η επιτρεπτή απόκλιση της νεότερης καταμέτρησης, είναι 5% ή 10% (εντός ή εκτός σχεδίου) σε σχέση με το εμβαδό του τίτλου, αλλιώς απαιτείται η διόρθωσή του. Σε κάθε περίπτωση: Να προσέξεις την λεγόμενη εφαρμογή τίτλων, που άτυπα πρέπει να πραγματοποιήσεις: από που προκύπτει αυτή η μεγάλη διαφορά? τα όρια είναι υλοποιημένα? τα συμβόλαια των ομόρων ταυτίζονται με την πραγματικότητα ή θα αμφισβητήσουν μελλοντικά την οριοθέτησή σου? (να ναι καλά η έρευνα στο gov.gr)
  3. Καλησπέρα συνάδελφε. Πιστεύω ότι η λανθασμένη εγγραφή στο κτηματολόγιο, προέκυψε επειδή οι ανάδοχοι συλλέγουν τα σχετικά στοιχεία (Διορθωτικές Π.Ε.) στην αρχή της μελέτης. Στην πορεία της όμως, προβλέπεται η αποστολή των νεότερων τέτοιων στοιχείων από τους αρμόδιους φορείς, και κάπου εκεί υπήρξε αμέλεια από κάποιον από τους εμπλεκόμενους. Στο σήμερα λοιπόν, θεωρώ ότι πρόκειται για ΔΓΜ διόρθωσης, καθώς η κατάτμηση δεν γίνεται τώρα αλλά είχε γίνει στο παρελθόν και εκ παραδρομής δεν είχε περαστεί. Συγκεκριμένα λοιπόν προτείνω ότι: 1. Αν στο γεωτεμάχιο έχει εγγραφεί τρίτος, θα ζητήσεις το τμήμα του πελάτη σου με το layer AREA_D. Στο πινακάκι θα αναφέρεται "ΝΕΟ ΚΑΕΚ". 2. Αν στο γεωτεμάχιο έχει εγγραφεί ο πελάτης σου, θα αποποιηθείς το υπόλοιπο τμήμα με το layer AREA_Α.
  4. Συνάδελφε tetris, κάνω τοπογραφικό δύο όμορα οικόπεδα, που αποκτήθηκαν από τον ίδιο ιδιοκτήτη με δύο διαφορετικά συμβόλαια. Το πρώτο το 1954, το δεύτερο το 1968. Το πρώτο είναι μη άρτιο και κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο με άρθρο 25, το δεύτερο μή άρτιο ως τυφλό. Τους έχουν αποδοθεί φυσικά δύο ΚΑΕΚ. Βάσει της παραπάνω απόφασης, μπορώ να θεωρήσω ότι αποτελούν ένα ενιαίο ακίνητο, με χρόνο δημιουργίας το 1968? (διότι έτσι τηρείται η ημερομηνία παρέκκλισης των όρων δόμησης) και επομένως να επικαλεστώ ότι το συνενωμένο είναι άρτιο κατά παρέκκλιση? Έχω ακούσει αντικρουόμενες απόψεις από πολύ έμπειρους ιδιώτες συναδέλφους, από μηχανικούς ΥΔΟΜ κλπ.
  5. Σε ευχαριστώ πολύ Zavi, και εγώ εκεί κολάω.. ότι βάσει του άρθρου 25, θα πρέπει και τα δύο συνενωμένα να πληρούν τις προϋποθέσεις του ώστε να οικοδομεί και το συνενωμένο με το άρθρο 25. Το γεγονός ότι ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη όμως, μήπως με βοηθάει? Μήπως θα μπορούσα πχ να επικαλεστώ ότι στην πραγματικότητα, ήδη από το έτος 1968 (ημερομηνία απόκτησης και του δεύτερου οικοπέδου), επρόκειτο αυτοδίκαια για μία συνενωμένη ιδιοκτησία?
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, θέλω τα φώτα σας. Επισυνάπτω σκαρίφημα. Καλούμαι να κάνω τοπογραφικό σε δύο όμορα οικόπεδα και να τα συνενώσω, εντός σχεδίου, που ανήκαν στον ίδιο ιδιοκτήτη με διαφορετικά συμβόλαια. Το εμβαδό τους δεν τηρεί κάποια παρέκκλιση και αναγκαστικά μένει το άρθρο 25 του Ν.1337/83. Το ένα, έχει πρόσωπο, και σήμερα θεωρώ ότι είναι κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο με το άρθρο 25. Το άλλο, είναι τυφλό, και σήμερα θεωρώ ότι δεν είναι οικοδομήσιμο ούτε με άρθρο 25. Το συνενωμένο, τι θεωρείτε ότι είναι? Αν το πρώτο ήταν κατά παρέκκλιση άρτιο, θα μιλούσαμε για βελτίωση της κατά παρέκκλιση αρτιότητας.. Τώρα όμως που το πρώτο είναι άρτιο με άρθρο 25, τι ισχύει για το τελικό οικόπεδο αν τα συνενώσω?
  7. Βάσει του πρόσφατου ψηφισμένου νόμου ναι, είναι πλέον υποχρεωτικό. Προσωπικά, δεν έχω αναρτήσει ακόμα κανένα από τα τοπογραφικά αδείας, θα ξεκινήσω να το κάνω όταν μου το ζητήσουν. Να έχετε υπόψιν σας ότι μόλις αρχίσει να εφαρμόζεται ο συγκεκριμένος νόμος, θα πρέπει να αναρτάτε με νέο ΚΗΔ κάθε νέο διάγραμμα που προκύπτει από αλλαγή αρχιτεκτονικών, διορθώσεις από την ΥΔΟΜ κλπ.
  8. Μήπως απλά ο συμβολαιογράφος στην πραγματικότητα θέλει να αναγράφεται επί του τοπογραφικού ο ΚΗΔ?
  9. Κατά την άποψή μου, τα μήκη των πλευρών ενός οικοπέδου - γηπέδου, καθώς και το εμβαδόν του, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφέρονται στα προβολικά συστήματα που χρησιμοποιούμε. Εμείς είμαστε νέρντουλες, καλά κάνουμε, και ένα προβολικό σύστημα είναι απαραίτητο ώστε να αποδώσει την (περίπου) σφαιρική επιφάνεια της γης σε επίπεδο. Μέχρι εκεί όμως. Προσωπικά λοιπόν, σε αρκετές περιπτώσεις (δλδ τοπογραφικά σε μικρά οικόπεδα, εφαρμογή διαστάσεων τίτλου, πλευρών κληροτεμαχίων κλπ), σχεδιάζω σε κλίμακα 1-1, αναγράφω τα πραγματικά εμβαδά και μήκη και μετά από αυτό, κάνω scale βάσει του "k" την αποτύπωση και αποδίδω ΧΥ κορυφών στο ΕΓΣΑ87. Αυτό, πέραν των παραπάνω περιπτώσεων, το κάνω και όταν πρόκειται να ακολουθήσει τοπογραφική υποστήριξη κτιριακού έργου (χαράξεις κλπ). Σκεφτείτε ότι τα τοπογραφικά μας λαμβάνονται από άλλους μελετητές (πχ αρχιτέκτονες κλπ) οι οποίοι μελετούν επί του σχεδίου θεωρώντας (κακώς αλλά δεν έχει σημασία) ότι πρόκειται για αποτύπωση 1-1. Μικρό το κακό, αλλά αν μελετηθεί ένα "στριμωγμένο" μεταλλικό κτίριο με συγκεκριμένες διαστάσεις? Στις υπόλοιπες περιπτώσεις που ξέρω ότι δεν θα προκύψει κάποια τέτοια εμπλοκή, τα σχεδιάζω όλα scaled βάσει του ΕΓΣΑ87 και βάζω παρατήρηση ότι τα μήκη και τα εμβαδά είναι τροποποιημένα λόγω του ότι k=...
  10. Για το λόγο αυτό, στην σχετική δήλωση για το πηγάδι γράφω: "Δεν έγινε υπόδειξη σημείων υδροληψίας κλπ κλπ". Κανένας συμβολαιογράφος δεν έχει αντίρρηση σε αυτό, όλοι το έχουν δεχτεί στην περίπτωσή μου. Το άλλο σχετικά με ΤΟΕΔ, δεν μου έχει ζητηθεί ποτέ προς το παρόν.
  11. Είχε γίνει και κοινή αίτηση των δύο.
  12. Χρόνια σας πολλά! Προσωπικά μου έχει τύχει να τρέξω τέτοια διαδικασία ΔΓΜ, η οποία μετά απο μερικούς μήνες έγινε αποδεκτή και διορθώθηκε ανάλογα η χωρική βάση. Συγκεκριμένα, είχα αιτηθεί την απόδοση τμήματος σε όμορο γεωτεμάχιο, το οποίο αντίστοιχα απέδιδε άλλο τμήμα προς το Δήμο (Ειδική έκταση) από την άλλη πλευρά. Η διαδικασία γενικά έγινε ως εξής: Συνέταξα τοπογραφικό καθώς και ΔΓΜ. Στο τελευταίο, είχα συμπεριλάβει υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης του ομόρου ιδιοκτήτη για το αποδιδόμενο τμήμα. Επίσης συνέταξα και τεχνική έκθεση για το κτηματολόγιο, στην οποία δικαιολογούσα την αιτούμενη μεταβολή (λόγω εφαρμογής τίτλων). Μετά την υποβολή της αίτησης με τα παραπάνω, το κτηματολόγιο απάντησε με εισηγητική έκθεση, συμφωνόντας με την αλλαγή. Τέλος, έγινε κοινοποίηση όλων των παραπάνω με δικαστικό επιμελητή στο Δήμο για την μεταβολή των ορίων της ειδικής έκτασης, την οποία και έκανε αποδεκτή και το θέμα ολοκληρώθηκε όπως έπρεπε, σχετικά εύκολα. Πιστεύω ότι η περίπτωσή σου είναι πανομοιότυπη και μπορείς να την τρέξεις μόνο εσύ, αφού μπορείς να πάρεις και τη συναίνεση του ομόρου.
  13. Μελλοντικά, καταρχήν είναι πιθανό να χρειαστεί επικαιροποίηση του τοπογραφικού που σημαίνει άλλο ΚΗΔ εξ ορισμού. Αν δεν χρειαστεί κάτι τέτοιο, μια χαρά πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υπάρχον ΚΗΔ, και ας αναφέρεται και σε ένα ακόμα γεωτεμάχιο.
  14. Γενικά, προβλέπεται ένα ΚΗΔ για κάθε διάγραμμα, ακόμα και αν αυτό περιλαμβάνει παραπάνω από μία ιδιοκτησίες. Απλά θα περιέχει παραπάνω από ένα topo_prop κλπ, παραπάνω από μία δηλώσεις του Ν.651/77 κλπ. Με πολλούς συμβολαιογράφους που συνεργάζομαι το κάνω αυτό. Μου έχει τύχει όμως και περίπτωση ο συμβολαιογράφος να επιμένει σε ένα ΚΗΔ ανά ιδιοκτησία.. αλλά σπανίζει αυτό.
  15. Καλησπέρα! Υπάρχει σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΝ, του έτους 2020 (την επισυνάπτω). Στην ουσία, προτείνει στις Υπηρεσίες Δόμησης, κατά την έκδοση αδειών να ελέγχουν αν το εμβαδό του τοπογραφικού της άδειας βρίσκεται εντός αποδεκτής απόκλισης εμβαδού σε σχέση με το κτηματολόγιο (προκύπτει από μαθηματικό τύπο, αναγράφεται στα αποσπάσματα κτηματολογικού διαγράμματος και είναι της τάξης του 7%-10%). Αν δεν υπάρχει συμβατότητα, ζητείται γεωμετρική μεταβολή. Προς το παρόν, η ασυμβατότητα στο σχήμα δεν λαμβάνεται υπόψιν, επομένως όταν λες ότι βρισκόσαστε εκτός ανοχής, τι εννοείς? στο σχήμα ή στο εμβαδό? Όπως και να έχει, στην περίπτωσή σου από ότι καταλαβαίνω η Υ.ΔΟΜ λειτουργεί εκτός πλαισίων της παραπάνω εγκυκλίου, με μεγαλύτερη δηλαδή επιείκια ώστε να εκδοθεί η άδεια με απλή συναίνεση των ομόρων. Μου φαίνεται too good to be true, επιβεβαίωσε το. Σε κάθε περίπτωση, αν είσαι εκτός συμβατότητας εμβαδού, τη γεωμετρική μεταβολή θα την βρείς ούτως ή άλλως μπροστά σου σε οποιοδήποτε επόμενο τίτλο, που δεν θα μπορεί να μεταγραφεί χωρίς αυτήν (πράξη σύστασης γκαράζ, γονική παροχή, πώληση κ.ο.κ.) ΥΠΕΝ (2020) - Απόκλιση εμβαδού Κτηματολογίου και Αποτύπωσης.pdf
  16. Πιστεύω ότι το κτηματολόγιο θα απορρίψει τέτοια αίτηση διόρθωσης της χωρικής βάσης που αφήνει αυτές τις μικρές φλίδες αγνώστου, καθώς στην πραγματικότητα τα δύο γήπεδα είναι συνορεύοντα. Επομένως η απόδοσή τους στα όμορα γεωτεμάχια με όλα τα επακόλουθα (κοινοποιήσεις κλπ) θα είναι μονόδρομος. Εγώ όμως θέλω να προτείνω κάτι άλλο: Γιατί θα πρέπει η χωρική βάση να διορθωθεί με τέτοια ακρίβεια? εγώ θα άφηνα τα όμορα γεωτεμάχια ως έχουν, με τις οντότητες topo_prop_new και dgm_prop_final διαφορετικές μεταξύ τους.. Οι 60 πόντοι είναι εντός Ζ.Σ.Σ. για τα εκτός σχεδίου, αλλά ακόμα και για εντός σχεδίου να πρόκειται, η Ζ.Σ.Σ. δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμα και δεν έχεις λόγο να αποδόσεις τελικά γεωτεμάχια τόσο ακριβή. Εκτός αν πρόκειται για αγωγή, που εκεί σε κάποιες περιοχές ζητείται η απόλυτη ταύτιση του τελικού γεωτεμαχίου στη χωρική βάση, με το ακίνητο του τοπογραφικού διαγράμματος (πράγμα παρανοϊκό για μένα).
  17. Σε ότι αφορά τα οικόπεδα με σύσταση καθέτων, από την εμπειρία μου προσυπογράφω ότι οι ΥΔΟΜ δεν δέχονται καμία απόκλιση από το θεωρητικό σχήμα. Θέλουν να φαίνεται το ίδιο συνολικό εμβαδό, καθώς και τα ίδια εμβαδά στα τμήματα καθέτων. Αλλιώς, σε όλες τις περιπτώσεις που έχω προσωπικά αντιμετωπίσει, μου ζητούν την τροποποίηση της σύστασης καθέτου. Να προσθέσω εδώ ότι, σύμφωνα με το νέο νόμο του κτηματολογίου (Ν.5142/2024, άρθρο 16), πλέον αποκλίσεις έως 2% σε οικόπεδα με κάθετες, δεν αποτελούν εμπόδιο στην μεταβίβαση ενός τμήματος και δεν απαιτείται να συμβληθούν οι έτεροι συνδικαιούχοι σε αυτή την νεότερη καταμέτρηση. Πράγμα που προσωπικά θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα οδηγήσει σε εγκύκλιο, στο να δέχονται και οι ΥΔΟΜ αποκλίσεις έως 2% για έκδοση άδειας δόμησης σε κάθετες χωρίς τροποποίηση της σύστασης - Προσωπική άποψη με επιφύλαξη. Επισυνάπτω το εδάφιο του νόμου: β) Σε περιπτώσεις οικοπέδων ή γηπέδων, επί των οποίων έχουν συσταθεί οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες, μετρήσεις με απόκλιση εμβαδού έως δύο τοις εκατό (2%) από τις αναγραφόμενες στις πράξεις σύστασης μετρήσεις θεωρούνται αποδεκτές και δεν απαιτείται η τροποποίηση ή διόρθωση των πράξεων σύστασης και των τίτλων κτήσης, προκειμένου για τη μεταβίβαση των οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών ή για τη σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί αυτών.
  18. Αγαπητέ giorgosv Τα αποσπάσματα του maps.gov.gr δεν ταυτίζονται απόλυτα με αυτά του κτηματογραφικού διαγράμματος, καθώς περιέχουν λιγότερα δεκαδικά. Επομένως, θα σου προκύπτουν μικρές φλίδες στον έλεγχο αναφοράς-σύγκρισης του ΔΓΜ. Θα πρότεινα όντως να μην προμηθευτείς ΚΔ, αλλά να κάνεις download τα όμορα πολύγωνα από την αναφορά σύγκρισης σε shp, κάνοντας δοκιμαστική υποβολή ενός σχήματος που περιέχει το σύνολο των επιθυμητών πολυγώνων, κατευθείαν από τη χωρική βάση του κτηματολογίου.
  19. Αγαπητοί συνάδελφοι, σας εφιστώ την προσοχή στο νέο νόμο του κτηματολογίου (Ν.5142/2024) και συγκεκριμένα στο άρθρο 17: Στην περ. ιθ) του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 40 του ν. 4495/2017 (Α’ 167), περί των δικαιολογητικών για τη χορήγηση της οικοδομικής άδειας, προστίθενται οι λέξεις «το οποίο έχει υποβληθεί στη βάση δεδομένων του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και έχει λάβει Κωδικό Ηλεκτρονικού Διαγράμματος,» και η περ. ιθ) διαμορφώνεται ως εξής: «ιθ) τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, το οποίο έχει υποβληθεί στη βάση δεδομένων του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και έχει λάβει Κωδικό Ηλεκτρονικού Διαγράμματος,». Πράγμα που σημαίνει, πλέον ΚΗΔ και στα τοπογραφικά αδειών. Πρέπει να το έχετε υπόψιν σας κατά την κοστολόγηση ενός τοπογραφικού αδείας, διότι σε κάθε απαιτούμενη διόρθωση του σχεδίου (πχ λόγω νέου περιγράμματος κάλυψης μετά από αλλαγή των αρχιτεκτονικών) χρειάζεται νέο ΚΗΔ. Προσοχή και σε συναδέλφους που δεν έχουν ψηφιακή υπογραφή αλλά υποβάλλουν τοπογραφικά αδειών, καθώς θα πρέπει να προμηθευτούν.
  20. Σε ότι αφορά τις ανεκτές αποκλίσεις, εγώ από την εμπειρία μου έχω καταλήξει στα εξής: - Οι παραπάνω αποκλίσεις αναφέρονται σε αδιαίρετα οικόπεδα. Αν έχει προσαρτηθεί τοπογραφικό ημερομηνίας μεταγενέστερης του 2013 σε τίτλο ή σε άδεια, ο νόμος είναι ασαφής με αποτέλεσμα: κάποιες πολεοδομίες δεν δέχονται καμία απόκλιση στο μετρούμενο εμβαδό, κάποιες άλλες δέχονται αποκλίσεις έως 2% στο εμβαδό και έως 20cm στα μήκη των πλευρών (παρ.10 του άρθρου 42 του Ν.4495/17). Επισυνάπτω και μία σχετική εγκύκλιο, που παροτρύνει τις πολεοδομίες να αποδέχονται τις μικρές αυτές διαφορές.03_2021_YPEN_Apokliseis_Topografikon.pdf - Σε ότι αφορά τα οικόπεδα με σύσταση καθέτων, από την εμπειρία μου οι ΥΔΟΜ δεν δέχονται καμία απόκλιση από το θεωρητικό σχήμα. Θέλουν να φαίνεται το ίδιο συνολικό εμβαδό, καθώς και τα ίδια εμβαδά στα τμήματα καθέτων. Αλλιώς, σε όλες τις περιπτώσεις που έχω προσωπικά αντιμετωπίσει, μου ζητούν την τροποποίηση της σύστασης καθέτου. Με ενδιαφέρει η άποψή άλλων συναδέλφων επί του θέματος, καθώς και το αν έχουν τύχει οι περιπτώσεις αυτές διαφορετικής αντιμετώπισης από διάφορες ΥΔΟΜ. Να προσθέσω εδώ εδώ ότι, σύμφωνα με το νέο νόμο του κτηματολογίου (Ν.5142/2024, άρθρο 16), πλέον αποκλίσεις έως 2% σε οικόπεδα με κάθετες, δεν αποτελούν εμπόδιο στην μεταβίβαση ενός τμήματος και δεν απαιτείται να συμβληθούν οι έτεροι συνδικαιούχοι σε αυτή την νεότερη καταμέτρηση. Πράγμα που προσωπικά θεωρώ προπομπό, στο να δέχονται και οι ΥΔΟΜ αποκλίσεις έως 2% για έκδοση άδειας δόμησης σε κάθετες χωρίς τροποποίηση της σύστασης - Προσωπική άποψη με επιφύλαξη. Επισυνάπτω το εδάφιο του νόμου: β) Σε περιπτώσεις οικοπέδων ή γηπέδων, επί των οποίων έχουν συσταθεί οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες, μετρήσεις με απόκλιση εμβαδού έως δύο τοις εκατό (2%) από τις αναγραφόμενες στις πράξεις σύστασης μετρήσεις θεωρούνται αποδεκτές και δεν απαιτείται η τροποποίηση ή διόρθωση των πράξεων σύστασης και των τίτλων κτήσης, προκειμένου για τη μεταβίβαση των οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών ή για τη σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί αυτών.
  21. Το παράδοξο είναι ότι, όλα αυτά γράφονται από έναν ιδιώτη σε ένα φόρουμ, το οποίο αποτελείται από μηχανικούς που προσφέρουν γνώσεις (ο ένας στον άλλον, αλλά και σε ιδιώτες), αφιλοκερδώς! Και μάλιστα, χωρίς να υπάρχει κανένα κίνητρο προσέλκυσης πελατών, καθώς έχουμε ανώνυμα προφίλ..
  22. Μόνο τις καινούριες αναρτήσεις αφορά. Σε ότι τοπογραφικό πήρε στο παρελθόν ΚΗΔ, είναι ΟΚ, έχει τελειώσει.
  23. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι, πρόσφατα, (προ ημερών) η "Κτηματολόγιο" ενεργοποίησε τον έλεγχο στην ονοματοδοσία των αρχείων. Συνέβη και σε μένα. Αρχεία που πριν 2 μήνες πέρασαν στο σύστημα, ξαφνικά προ ημερών δεν γινόντουσαν αποδεκτά. Διαπίστωσα ότι, στις προδιαγραφές που είχαν αναρτηθεί προ ετών, περιλαμβανόταν και η σχετική οδηγία για το όνομα των αρχείων (λατινικά, όριο στους χαρακτήρες κλπ). Οπότε πλέον πρέπει να τηρούμε και το συγκεκριμένο, και όλα καλά.
  24. Καλησπέρα! Από ότι καταλαβαίνω, η δυνατότητα αποτύπωσης μόνο του τμήματος καθέτου και όχι του συνολικού οικοπέδου, αφορά σε περιπτώσεις που πρόκειται να γίνει υπαγωγή στον Ν.4495/17. Εσύ όμως, θα συντάξεις διάγραμμα με το οποίο θα γίνει μεταβίβαση. Από όσο γνωρίζω λοιπόν, θα πρέπει να απεικονιστεί το συνολικό οικόπεδο και όχι μόνο το τμήμα καθέτου. Στο κάτω κάτω, στη δήλωση του Ν.651/77 θα αναφέρεσαι στο συνολικό οικόπεδο αναγκαστικά. Και κάπου εδώ λοιπόν αγαπητέ φίλε, σκάει (σήμερα σε σένα) η βόμβα μεγατόνων με όλη αυτή την ιστορία των χαοτικών οικοπέδων, με δεκάδες κάθετες που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια. Συνήθως, αφορούν σε κληροτεμάχια διανομών κλπ στα οποία δεν ήταν δυνατή η κατάτμηση, και οι κάθετες (ή και τα ποσοστά εξ αδιαιρέτου, ακόμα χειρότερα), αποτέλεσαν το όπλο της κουτοπονηριάς του έλληνα για να παρακάμψει τη νομοθεσία. Το πρόβλημα λοιπόν στην περίπτωσή σου, (σε περίπτωση που πρέπει να αποτυπώσεις όλο το οικόπεδο, που έτσι πιστεύω προσωπικά), δεν είναι μόνο η αποτύπωση.. αλλά ότι, τυπικά, αν το αποτέλεσμα της αποτύπωσής σου δεν ταυτίζεται με το θεωρητικό σχήμα της διανομής καθέτων (που είναι βέβαιο), υπό κανονικές συνθήκες απαιτείται τροποποίηση της σύστασης καθέτων και να συμβληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ώστε να συναινέσουν στις διαφορετικές αναλογίες εδαφικών τμημάτων που θα προκύψουν. Λύση λοιπόν δεν σου έχω, ήθελα απλά να εκφράσω την επιθυμία να μην μου τύχει και μένα τέτοια περίπτωση διότι δεν θα ξέρω πως να την χειριστώ. Ας δούμε τι έχουν να πουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι.
  25. Και που να δείτε με τις ενστάσεις του κτηματολογίου τι έχει να γίνει.. μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την επικράτεια. Πλέον, με το νέο νόμο της επιτάχυνσης της κτηματογράφησης, το κτηματολόγιο μιας περιοχής γίνεται λειτουργούν πρωτού εξεταστούν οι ενστάσεις από επιτροπές. Όποιος έχει εκκρεμότητα στο ακίνητό του θα μείνει σε ομηρία πιθανώς για όσο ζει. Κατά τη γνώμη μου αυτά όλα έπρεπε να είχαν τρέξει την περίοδο 2010-2017, τότε που δεν είχαμε πολλή δουλειά σαν μηχανικοί. Άντε τώρα να βρούνε μηχανικούς και δικηγόρους να στελεχώσουν τις επιτροπές, με λεφτά ψίχουλα και διαθέσιμο χρόνο υπό του μηδενός.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.