Μετάβαση στο περιεχόμενο

Giorgeron

Members
  • Περιεχόμενα

    62
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Giorgeron's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/12690878.pdf Καλημέρα στην ομάδα. Στο άρθρο 16 του νέου ν/σ διαβάζω αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Πιστεύετε οτι μπορεί να γίνει πλέον η μονομερής τροποποίηση;
  2. Ευχαριστώ. Να υποθέσω λοιπόν οτι θεωρείται οτι αλλάζει το συνολικό περίγραμμα των οριζοντίων ιδιοκτησιών σε σχέση με τις γειτονικές ιδιοκτησίες και δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για μονομερή τροποποίησης των δύο όμορων οριζοντίων ιδιοκτησιών σύμφωνα με το άρθρο 98 παράγραφος 9Α του Ν.4495/2017. Να περιμένουμε να δούμε τις αλλαγές στο νεο ν/σ.
  3. Το περίγραμμα της ΟΑ ταυτίζεται με αυτό της Σύστασης με τη μόνη διαφορά τη γραμμή του χωρισμού που στο σχεδιο φαίνεται με τα γράμματα 2-3 . Layout1.pdf
  4. Ναι σωστά, καλά λες. Τα 0,53τ.μ. έχουν προέλθει από την πρασιά του οικοπέδου, και επειδή είναι του πρώτου ορόφου ειναι από τον εξώστη και την υπαίθρια σκάλα εισόδου. Α) Έχει επιπτώσεις αυτό; Το όμορο διαμέρισμα δεν καταπατάται , αλλά το αντίθετο , επεκτείνεται, σε σχέση πάντα με τα σχέδια της ΟΑ. Άρα δεν μπορεί να αναφερθεί ότι δεν αλλάζει το συνολικό περίγραμμα των οριζοντίων ιδιοκτησιών, (δηλαδή των Α3 και Α4, σωστά, όχι όλου του ορόφου), σε σχέση με τις γειτονικές ιδιοκτησίες. Β) Άρα αυτό τι σημαίνει δεν μπορεί να γίνει η μονομερής τροποποίηση; Γ) Αν υπογράψει ο ιδιοκτήτης σε Υ.Δ. πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 9Α του Αρθρου98 για μονομερή τροποποίηση; Δεδομένου όλων των παραπάνω αλλά και του γεγονότος οτι η αυθαίρετη επέκταση ή απομείωση της αυτοτελούς οριζοντίου ιδιοκτησίας υφίσταται από την ανέγερση κατασκευή της οικοδομής
  5. Κατ αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Το σκεπτικό μου στην συγκεκριμένη υπόθεση ειναι οτι με την Κατηγορία 3 και την υπαγωγή στο άρθρο 96 περίπτωση γ) υποπερίπτωση γιε) τουΝ.4495/17. ρυθμίζονται μικρές επιφάνειες που βγαίνουν εκτός περιγράμματος και κατά συνέπεια, διορθώστε με αν κάνω λάθος, δεν έχω Καταπάτηση Κοινόχρηστου Χώρου. γιε) αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας έως πέντε τοις εκατό (5%) και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%) και κατά παρέκκλιση των περ. α΄, β΄ και γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 89. Έτσι δεν είναι;
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ηθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα, ελπίζω να είμαι στο σωστό topic. Σε κτίριο με ισόγειο και πρώτο όροφ, όπου έχει γίνει και σύσταση οριζοντίων, έχει γίνει υπαγωγή μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας, που έχει διαμερισμάτωση και έχει χωριστεί σε δύο ΟΙ. Σύμφωνα με την ΟΑ του1991 υπάρχει μια οριζόντια η Α3=70τ.μ., όμως σύμφωνα με την σύσταση οριζοντίων υπάρχει η Α3=35τ.μ. και η Α4=35τ.μ.. Τα παραπάνω ακίνητα ανήκουν και τα δυο στον εντολέα μου κατά ποσοστό 100 %. Η αρχική οριζόντια Α3 των 70τ.μ. έχει γίνει υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4495/17, τόσο για την Διαμερισμάτωση, όσο και για αλλαγή στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος της οριζόντιας ιδιοκτησίας σε ποσοστό μικρότερο του 5% της επιφάνειας και κατά παρέκκλιση των περ. α΄, β΄ και γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 89 του Ν.4495/2017. Οι ΟΙ μετρήθηκαν να έχουν Α3=30,10 και Α4=40,43τ.μ. 70,53 > 70 κατά 0,53τ.μ. Η υπαγωγή γίνεται βάση του άρθρου 96 περίπτωση γ) υποπερίπτωση γιε) τουΝ.4495/17. Η συνολική επιφάνεια που ρυθμίζεται με το Ν.4495/17, δηλαδή η επιφάνεια που βρίσκεται εκτός του περιγράμματος της ΟΙ Α3 που ορίζεται από το σχέδιο της ΟΑ, είναι ίση με 1,06τ.μ. (0,63+0,43), η οποία είναι σε ποσοστό μικρότερη του 5% της επιφάνειας της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Οι επιφάνειες αυτές συνορεύουν, τόσο με τον πρόβολο στα δυτικά και στα νότια, όσο και με την υπαίθρια κλίμακα εισόδου , επίσης στα νότια, των δυο οριζόντιων ιδιοκτησιών Α3 και Α4. Παρόλα αυτά δεν έχουν γίνει υπερβάσεις δόμησης, απλά έχουν γίνει μικρές διαφορετικές υλοποιήσεις σε σχέση με τα σχέδια της ΟΑ που δικαιολογεί ο Ν.4495/17. Επίσης να αναφέρω ότι οι υλοποιήσεις των δυο εν λόγω οριζόντιων ιδιοκτησιών είναι ίδια εξ αρχής από την κατασκευή του κτιρίου και καμία αλλαγή δεν έχει γίνει από τότε. Ωστόσο σημειώνεται ότι η υλοποίηση έχει γίνει εξ αρχής διαφορετική από τα σχέδια της Ο.Α. τα οποία είναι παλιά. Επειδή το σχήμα της κάτοψης των ιδιοκτησιών είναι όλο με γωνίες που δεν είναι ορθές και δεν υπάρχουν καθετότητες και επειδή ο μηχανικός δεν έχει αναγράψει τον τρόπο υπολογισμού των εμβαδών που αναφέρει και επειδή δεν έχει σημειώσει όλες τις απαραίτητες διαστάσεις πάνω στο σχέδιο, δημιουργούνται αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις στους υπολογισμούς των επιφανειών. Η συμβολαιογράφος λοιπόν για αυτή την υπόθεση ζητάει να αναφερθεί ρητά στην Τεχνική έκθεση της υπαγωγής (που είναι ακόμα ανοιχτή) από που προκύπτει η διαφορά των έξτρα 53 εκατοστών (κατάληψη κοινοχρήστου, κατάληψη εξώστη κλπ). Επίσης ζητάει ότι θα πρέπει να αναφερθεί ότι δεν αλλάζει το συνολικό περίγραμμα των οριζοντίων ιδιοκτησιών σε σχέση με τις γειτονικές ιδιοκτησίες. Επίσης ζητάει ότι πρέπει να αναγράφεται ρητά ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για μονομερή τροποποίησης των δύο όμορων οριζοντίων ιδιοκτησιών σύμφωνα με το άρθρο 98 παράγραφος 9Α του Ν.4495/2017. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θεωρείτε τα αιτήματα της συμβολαιογράφου λογικά και απαραίτητα. Ευχαριστώ
  7. Ευχαριστώ. Οπότε για να κλείνει το ποσοστό στο 100%, θα πρέπει να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες το ποσοστό που τους αναλογεί θεωρώντας σαν να έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς? Πχ ο Α ιδιοκτήτης κανονικά έχει 30% ποσοστό, ενώ αν κάνει αποδοχή κληρονομιάς, έχει 35%.
  8. Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν στην καρτέλα με τους ιδιοκτήτες/ αιτούντες μπορούν να καταχωρηθούν θανόντες, προκειμένου φυσικά να κλείσει το ποσοστό στο 100%. Έχω μια δήλωση στην οποία οι ιδιοκτήτες ειναι περίπου 7-8 ατομα, και οι μισοί δεν έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς και έτσι προκύπτει αυτό το πρόβλημα. Ευχαριστώ.
  9. Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν στην καρτέλα με τους ιδιοκτήτες/ αιτούντες μπορούν να καταχωρηθούν θανόντες, προκειμένου φυσικά να κλείσει το ποσοστό στο 100%. Έχω μια δήλωση στην οποία οι ιδιοκτήτες ειναι περίπου 7-8 ατομα, και οι μισοί δεν έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς και έτσι προκύπτει αυτό το πρόβλημα. Ευχαριστώ.
  10. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τους ιδιοκτήτες/ αιτούντες του 4495/17 . Ειναι εδώ το σωστό σημείο ή να μπω σε άλλο παρακλάδι του φόρουμ?
  11. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για ένα θέμα. Σε μια περιοχή με πράξη εφαρμογής έχω δύο εμβαδά για ένα οικόπεδο. Αυτό που φαίνεται στον πίνακα της πράξης (310,72) και αυτό που αναγράφεται και προκύπτει απο τις επίσημες συντεταγμένες (310,78). Εσείς πιο από τα δύο θα βάζατε στο τοπογραφικό που προορίζεται για μεταβίβαση?
  12. Καλησπέρα. θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να περιέχει ένα τοπογραφικό σε περίπτωση που πολίτης, σε λειτουργούν κτηματολόγιο, θέλει δικαστικός, να αλλάξει το ΚΑΕΚ, στο οποίο εντοπίζει το δικαιωμά του, από αγνώστου ιδιοκτήτη στο δικό του όνομα. Υπάρχει κάπου αλλού αυτή η συζήτηση εκτός από εδώ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.