-
Περιεχόμενα
12 -
Εντάχθηκε
-
Τελευταία επίσκεψη
xarisss's Achievements
Newbie (1/15)
6
Φήμη στην κοινότητα
-
Σημαίνει ότι η αγορά κάνει σαφή διαχωρισμό απο μόνη της για πολυτεχνεία και ΤΕΙ. Πολλοί υποστήριξαν εδω ότι έχουν ίδια προγράμματα σπουδών με τα πολυτεχνεία και ότι πρακτικά είναι ίδιες σχολές. Δεν υπάρχει κανένα θέμα στην συγκεκριμένη αγγελία για δικαιώματα ή υπογραφή. Αυτο που θέλω να πω είναι οτι με τις αλλγες ΤΕΙ σε Τεχνολογικά ΑΕΙ δεν σημαίνει ότι αναβαθμίζετε τις σχολές σας.
- 302 απαντήσεις
-
Πάντως όσο και να αλλάζεται τα ονόματα των σχολών σας η αγορά είναι αυτή που θα κρίνει τον κάθε απόφοιτο. Πριν κανένα μήνα η συγκεκριμένη εταιρεία ζήταγε "μηχανικούς ΑΕΙ" τώρα το άλλαξε σε "Five year Diploma at Electrical Engineering". ¨όποιος θέλει το λινκ μπορώ να του το δώσω. Knowledge & Experience / Qualifications Five year Diploma at Electrical Engineering; Excellent command of English both written and orally at business level Command of a second language will be considered an advantage Advanced use of Matlab Use of statistical analysis software and other related programs will be considered an advantage Profound experience with Excel A diligent and structured approach Skillful dissemination of information General knowledge of regional electricity markets would be considered an advantage
- 302 απαντήσεις
-
Οκ και εσυ την προσωπική σου αποψη εξεφρασες και εκατσα να απαντησω με οσο χρόνο έχω. Σου παρεθεσα καποια επιχειρήματα και δεν ανταπάντησες σε κανενα. πχ στο Νο 2 ή για τα κολεγια πια η άποψη η δική σου και των λοιπών. Γιατι ο Otto Kentzler - πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Βιοτεχνών εκφράζει αυτες τις απόψεις http://www.greekmone...link/51856.html «Στην Ελλάδα οι σπουδές στα ΤΕΙ είναι ανάλογες με το δικό μας Μικρό Πολυτεχνείο. Έτσι όταν έρχονται οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στη Γερμανία διαπιστώνουν πως το δίπλωμά τους δεν είναι ισότιμο με τον τίτλο ενός αρχιτεχνίτη, που είναι η βασική προϋπόθεση για να ανοίξει κανείς μια βιοτεχνία». Προσπαθησα με ενα κείμενο να απαντησω και σε αλλες αποψεις που διαβασα και για αυτο μπορει να σε μπερδεψα. Ζητώ συγγνώμη αν προσέβαλα δεν ήταν αυτες οι προθεσεις μου.Δεν μπορω να δεχθω την απαξίωση των πολυτεχνείων απο κάποιους οταν αυτα παρόλες τις δυσκολες συνθηκες στεκονται στον ευρωπακό χώρο. Αν είναι να γινει ισοπεδωση ας γίνει για όλους. Καλη συνέχεια
- 302 απαντήσεις
-
Ας τα πάρουμε ένα ένα 1. σύστημα εισαγωγής . Το σύστημα εισαγωγής δεν είναι τυχαίο. Για να μπεις σε πολυτεχνείο θέλει συντονισμένη προσπάθεια από όλο το λύκειο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας μαθητής που έγραψε σε πάνω από τα μισά μαθήματα 20 ότι έγινε κατά λάθος. Σου δίνει την δυνατότητα να ξαναεπαναλάβεις τις εξετασεις όσες φορες θές. Είναι ένα σύστημα που είναι δίκαιο γιατί εξετάζονται όλοι την ίδια στιγμή σε κοινά θέματα. Αν αμφισβητείτε αυτό το σύστημα γιατί τότε δεν δέχεστε ενιαία ισοπέδωση και με κολέγια και ιεκ; προσωπικά πιστεύω ότι θα πληγούν περισσότερα τα ΤΕΙ από αυτό. 2. Πολυτεχνείο, επίπεδο κτλ.. Τα πολυτεχνείο τουλάχιστον ΕΜΠ Αθήνα, Πάτρας, ΑΠΘ Κρήτης έχουν μπει και αξιολογηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο (QS World University Rankings) και είναι στα 500 παγκοσμίως ανάμεσα στα καλύτερα ιδρύματα του κόσμου. Τα ΤΕΙ δεν είναι ούτε καν στο τέλος της παγκόσμιας λίστας. Στην τελική εκτός από το ερευνητικό έργο των ιδρυμάτων η ίδια αγορά εργασία εσωτερικού εξωτερικού έχει αποδείξει ότι είναι υψηλού επιπέδου. Το θεωρώ παράλογο και κομπλεξικό οι φοιτητές ΤΕΙ να αμφισβητούν συνέχεια τέτοια ιδρύματα. 3. Το ελληνικό πολυτεχνείο και μικρό πολυτεχνείο που θέλετε να ξεχνάτε. Ας δούμε τον σκοπό ίδρυσης των ΤΕΙ (πρώην μικρό πολυτεχνείο και άλλα ονόματα που έχετε αλλάξει κατά καιρούς). Η Ελλάδα έκανε κάτι πολύ έξυπνο στην περίπτωση της τεχνολογικής εκπαίδευσης. Αντέγραψε το σύστημα τοπ χωρών στην τεχνολογία όπως Γερμανία Γαλλία (μικρό και μεγάλο πολυτεχνείο με σαφής διαφορές όπως είναι το αντιστοιχο ΤΕΙ γερμανίας Fachhochschule. Από το μικρό πολυτεχνείο έβγαιναν οι υπομηχανικοί με σαφή ρόλο στο επαγγελματικό γίγνεσθαι. Και από αυτό ξαφνικά βρεθήκαμε με την μέθοδο του βάτραχου (λαου λαου) να θέλετε ισότητα με τις 5ετης σχολές υψηλού επιπέδου . Για οποίους θέλουν αποδείξεις παραθέτω και απόσπασμα του Γερμανού προέδρου βιομηχανων και την αποψη του για τα ΤΕΙ: http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/51856.html 4. Θα προσπαθήσω να βρω απόσπασμα πρώην υπουργού παιδείας που αναφέρει ότι τα ΤΕΙ πρέπει να σταματήσουν να αλλάζουν το πρόγραμμα σπουδών για να μοιάζουν σε ΑΕΙ γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος τους 5. Τέλος σε μια χώρα με ανύπαρκτη βιομηχανία και εργασιακό μέλλον για τον τεχνικό κλάδο, επιχειρείται ξαφνικά μαζοποίηση των πτυχίων. Αντί να έχουμε λίγα και καλά ιδρύματα (βλέπε ελιτιστές Γερμανούς Γάλλους) επιδιώκετε να ανοίξει ο ασκός του αιόλου με αμφίβολα αποτελέσματα. Η εξίσωση αν έρθει θα έρθει για όλους (κολέγια ιεκ) . Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε εκεί τις απόψεις σας.
- 302 απαντήσεις
-
- 2
-
Βρες μου εξωτερική αξιολόγηση του ΤΕΙ Τοπογραφίας Αθήνας και θα παραδεχθώ ότι έκανα λάθος.
- 302 απαντήσεις
-
Είσαι απληροφόρητος. Τα πολυτεχνείο τουλάχιστον ΕΜΠ Αθήνα, Πάτρας, ΑΠΘ Κρήτης έχουν μπει και αξιολογηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο (QS World University Rankings) και είναι στα 500 παγκοσμίως. Τα ΤΕΙ δεν είναι ούτε καν στο τέλος της λίστας. Αν αυτο δεν το θεωρείς αξιοκρατικό τοτε τι να πω. Στην τελική εκτός από το ερευνητικό έργο των ιδρυμάτων η ίδια αγορά εργασία εσωτερικού εξωτερικού έχει αποδείξει ότι είναι υψηλού επιπέδου οι απόφοιτοι. Το θεωρώ παράλογο και κομπλεξικό οι φοιτητές ΤΕΙ να αμφισβητούν συνέχεια τέτοια ιδρύματα.
- 302 απαντήσεις
-
- 1
-
Το ΕΜΠ και τα υπόλοιπα πολυτεχνεία & πολυτεχνικές σχολές είναι αξιολογημένα από λίστες διεθνής αξιολόγησης (πχ QS) που συμμετέχουν όλα τα τοπ πανεπιστήμια του κόσμου. Συγγνώμη αλλά νομίζω ότι είναι πιο αντικειμενική και αξιόλογη από την αξιολόγηση της Αρχής . Κράξτε όσο θέλετε το ΕΜΠ αλλά η αλήθεια είναι η γνωστή παροιμία «όσα δεν φτάνει η αλεπού…»
- 302 απαντήσεις
-
- 1
-
Δεν θα κάτσω να διαβάσω όλες τις αξιολογήσεις και δεν διαφωνώ ότι μερικά ΤΕΙ είναι καλά. Απλά γιατί ενώ μπήκες στο ΤΕΙ γνωρίζοντας τα επαγγελματικά σου δικαιώματα (αρά δεν έκανες καμία προσπάθεια να περάσεις σε κάποιο πολυτεχνείο ή δεν έχεις τα προσόντα ή έπινες καφέ και δεν σε ενδιέφεραν οι σπουδές) τώρα ξαφνικά σε καίνε τα δικαιώματα και θέλεις να θεωρείσαι το ίδιο με το παιδί που σκίστηκε όλα τα χρόνια στο σχολείο για να περάσει στο πολυτεχνείο και μετά σκίστηκε για να το τελειώσει. Αυτό δεν το θεωρείς αδικία? Και μάλιστα όταν το επάγγελμα του μηχανικού δεν είναι κλειστό. Υπάρχουν να 'μαστέ καλά πάρα πολλά πολυτεχνεία στην χωρά με διαφορετικού εύρους βάσεις. Εγώ βλέπω όλο αυτό που γίνεται από την μια για να αναβαθμιστούν οι πρόεδροι των ΤΕΙ ως δημόσιοι υπάλληλοί και οι εκπαιδευτικοί και από την άλλη οι φοιτητές βρήκαν την καλή να τα έχουν όλα χωρίς καμία προσπάθεια (βασικό χαρακτηριστικό του νεοέλληνα). Θα ήθελα βέβαια να ακούσω τις απόψεις σας για τα κολέγια ποια είναι.
- 302 απαντήσεις
-
- 2
-
το ζήτημα συνάδελφοι των πολυτεχνείων είναι εμείς τι κάνουμε για αυτό. Γιατί το ΤΕΕ και οι πρυτάνεις κάθονται με σταυρωμένα χέρια? Εντωμεταξύ δεν μπορώ να καταλαβω τον ΤΕΙτζη που θελει δικαιώματα ΑΕΙ. Γιατι δεν δίνει κατατακτήριες να μπει σε ΑΕΙ απο το ΤΕΙ αφου εχει τέτοια μανία? Η πλακα είναι οτι ακόμα και στις αξιολογήσεις που έγιναν για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα οσα ΤΕΙ ειδα η "εξωτερική αξιολόγηση" εγινε απο τους ιδιους τους καθηγητές του τμήματος!!! (βλεπε αξιολόγηση πχ πρώην ΤΕΙ Τοπογραφων Αθηνας)..
- 302 απαντήσεις
-
- 2
-
Συγγνώμη ενα ίδρυμα που πριν λιγο καιρο ηταν ΙΕΚ τωρα ξαφνικά έγινε πολυτεχνείο??
- 35 απαντήσεις
-
- πολυτεχνική
- σχολή
-
(and 1 more)
Με ετικέτα:
-
και εγω ενδιαφερωμαι αν υπαρχει κατι..δυσκολο δεν εχω ακουσει κατι
-
Επειδή επελεξα ενα λογισμικο δεν σημαινει οτι ειναι και το καλυτερο η ακομα μπορει να εχουμε διαφορετικες απαιτήσεις . Προτιμότερο θα ηταν να κανεις μια ερευνα αγοράς γύρω απο "Προγραμμα διαχειρησης αντλιας και δεξαμενης πρατηριου" και μετα να το ξανασυζητησουμε. Εμεις δεν την εχουμε βαλει ακομα αλλα εχω καταληξει καπου. Επίσης θελαμε να ελεγχουμε τους ανεφοδιασμους των οχηματων.Αν απλα θελεις την καταναλωση μπορεισ να βαλεις gps η απο τα τιμολογια καυσίμων να την υπολογίζεις καθε φορα με ενα excell.
-
CostasV απλα ήθελα να ανοίξω μια συζήτηση με οσους ασχολούνται με το θεμα αυτο μήπως βγει κατι εποικοδομητικό. Τα ποιο ιδικά ερωτήματα ειναι: 1)Αν δεν εχεις manual των φορτηγων πως τους κανείς συντήρηση και λίπανση?Σε ποια σημεία και στα ποσα χλμ? Πως οργανωνεις γενικα το συνεργείο συντηρησης¨? Ξερω οτι στα 10000 χλμ αλλάζεις λαδια φιλτρα λαδιου και αερα. Τοτε πρεπει να κανεις και λίπανση? 2)Για τα Μ.Ε. ειναι στις 300 ωρες αν δεν κανω λαθος..Ομως ειναι για ολα το ιδιο? πχ και για περονοφόρα και για γερανούς και για JCB? 3)Υπάρχει κατι αλλο που πρεπει να εχει κανεις στο νου του οσον αφορα τα φορτηγα η τα ΜΕ? 4)Πότε ενα οχημα θεωρείται οτι εχει φτασει στο τελος του χρόνου ζωης του?
-
Με αυτο το θεμα ασχολούμαι τωρα και μεχρι στιγμης εχω καταληξει σε λογισμικο για διαχειρηση της εσωτερικης αντλιας πετρελαιου που εχουμε στην εταιρεια.Αυτο θα περναει και καταναλωσεις των φορτηγων μεσω ενως προγραμματος απο τα λιτρα που θα βαζουν μαζι με τα χλμ που εχουν κανει . Τωρα για τα GPS ακομα ψαχνομαι αλλα υπαρχουν αρκετες λυσεις στο εμπόριο..
-
Δεν το γνωρίζω αυτό.Πάντως μου φαίνεται πολύ εξεζητημένο! Αν υπήρχε αυτο θα μας έλυνε τα χέρια.Πάντως οι αντιπροσωπείες λογικά θα έχουν τέτοια προγράμματα για δικιά τούς χρήση προφανώς.