Μετάβαση στο περιεχόμενο

NTaK

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

NTaK's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου.
  2. Απο εμπειρια απο προηγουμενο εγκεκριμενο προγραμμα ειναι δυνατη η αλλαγη προμηθευτη καθως και οι αποκλισεις μικρης κλιμακας στον εξοπλισμο που ειχε αρχικα εγκριθει αλλα σε καθε περιπτωση απατειται νεα προσφορα απο τον προμηθευτη και υποβολη των νεων στοιχειων στο προγραμμα κατα τη διαδικασια της ολοκληρωσης.
  3. Η αρχική σκέψη ήταν να βρεθεί τρόπος (τεχνικά εφικτός) ώστε να μην κατασκευαστεί υπόγειο, εφόσον δεν εξυπήρετούσε καμία ανάγκη. Τελικά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν με τον συγκεκριμένο τρόπο θεμελίωσης. Οπότε θα κατασκευαστούν περιμετρικά τοιχεία υπογείου και είτε θα μπαζωθεί το υπόγειο που προκύπτει είτε θα κατασκευαστεί κανονικά υπόγειο.
  4. Φυσικά και θα μπαζώσω αλλά χωρίς περιμετρικά τοιχεία υπογείου. Η πλάκα ισογείου (+0.20 μ.) θα εδράζεται πάνω στο έδαφος (μπάζωμα). Το ερώτημα αφορά κυρίως το μεγάλο(; ) ελεύθερο ύψος των υποστηλωμάτων (που θα είναι μέσα στο μπάζωμα) από το επίπεδο της θεμελίωσης μέχρι την στάθμη του ισογείου και κατά πόσο αυτό δημιουργεί προβλήματα (μεταφορας δυνάμεων από την ανωδομή στη θεμελίωση, από τη θεμελίωση στο έδαφος, προσομοίωσης κ.τ.λ.).
  5. Άλλοι τρόποι θεμελίωσης υπάρχουν πολλοί και είναι γνωστοί: η προφόρτιση, η συμπύκνωση, η μερική ή ολική αντικατάσταση του εδάφους, θεμελίωση σε μεγαλύτερο βάθος με πασσάλους κ.τ.λ. Το ερώτημα είναι για τον συγκεκριμένο τρόπο-μέθοδο χωρίς, επαναλαμβάνω, τοιχεία υπογείου. Δεν θα εγκιβωτίσω το χώμα με το οποίο θα μπαζώσω.
  6. Υπόγειο δεν θέλουμε να κατασκευάσουμε στο κτήριο. 'Αρα δεν θα υπάρχουν και περιμετρικά τοιχεία. Γι' αυτό ρωτάω αν αυτή η υψομετρική διαφορά ανάμεσα στη βάση του ισογείου (+0.20 μ.) και στην θεμελίωση (-4.00 μ.) δημιουργεί προβλήματα (μεταφορας δυνάμεων από την ανωδομή στη θεμελίωση, από τη θεμελίωση στο έδαφος, προσομοίωσης κ.τ.λ.). Ο Ε.Α.Κ. αναφέρει ελάχιστο μήκος τοιχώματος 1.50μ. για μέχρι και 4 υπέργειους ορόφους. Αν και δεν πιστέυω οτι μπορούμε να θεωρήσουμε οτι έχουμε έναν επιπλέον όροφο. Τέλος από όσο κατάλαβα ο ilias δεν λέει οτι πρέπει να κατασκευαστεί υπόγειο.
  7. Μετα απο γεωτεχνικη ερευνα προεκυψε (σαν προταση θεμελιωσης) οτι λογω ακαταλληλοτητας των επιφανειακων στρωσεων του εδαφους (υπερβολικες καθιζησεις), η θεμελίωση (ειτε με εσχαρα πεδιλοδοκων ειτε με γενικη κοιτοστρωση) τετραοροφου κτηριου (ξυλοτυπος εμβαδου 260.00 τ.μ.) πρεπει να εδραστει σε βάθος όπου υπάρχουν επαρκώς ανθεκτικές στρώσεις και προσδιορισε το βαθος αυτο στα -4.00 μ. (αρχικα υπολογιζομενο βαθος θεμελιωσης:-1.50 μ.) Λαμβανοντας υποψη το γεγονος οτι δεν θα κατασκευαστει υπογειο (τοιχεια υπογειου) ο συγκεκριμενος τροπος θεμελιωσης (θεμελιωση στο -4.00 μ. και βάση ισογειου στο +0.20 μ.) ειναι αποδεκτος; εγκυμονεί καποιους ιδιαιτερους κινδυνους; Παρακαλώ: 1. Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας! 2. Χρησιμοποιείτε τόνους στους τίτλους των θεμάτων! 3. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! ilias
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.