Μετάβαση στο περιεχόμενο

elissabet

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

elissabet's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για την Ε.Ε.Δ.Μ.Κ. σύμφωνα με το ΦΕΚ 4520Β/2018 άρθρο 1, παρ.2 (βλέπε παρακάτω), θα πρεπει για να δοθεί εγκριση μικρής κλίμακας σε ρυμοτομούμενο οικόπεδο να έχει γίνει πράξη απόδοσης (ςσυμβολαιογραφική πράξη). Αυτό σημαίνει πως αν εχω ενα κτισμα σε οικόπεδο που ρυμοτομείται αλλά το κτίσμα είναι μη ρυμοτομούμενο, θα πρέπει για μια εργασία πχ αντικατάσταση λέβητα για το εξοικονόμηση κατ΄οίκον να γίνει η πράξη απόδοσης? Ή μήπως αφορά μόνο εργασίες που έχουν να κάνουν πχ με περίφραξη? Αν εχει τύχει σε κάποιον συνάδερφο μπορεί να με βοηθήσει? Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για αυτή την διαδικασία? 2. Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας: α. σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, όπως ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’), β. σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων που έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαιρέτων κατασκευών (όπως ν. 3775/2009, ν. 3843/2010, ν. 4014/2011, ν. 4178/2013 και ν. 4495/2017) και έχουν εξαιρεθεί οριστικά της κατεδάφισης, ή έχουν υποβάλλει οριστική δήλωση τακτοποίησης, ή έχουν περαιώσει τη σχετική διαδικασία και έχουν εξοφλήσει το τριάντα τις εκατό (30%) του ενιαίου ειδικού προστίμου αυθαιρέτου και γ. σε ρυμοτομούμενα κτίρια εφόσον πρόκειται για τις εργασίες των περιπτώσεων η, ιγ, ιθ και κα της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4495/2017. Σε περιπτώσεις ρυμότομούμένων οικοπέδων, όταν ζητούνται εργασίες στο μη ρυμοτομούμενο τμήμα τους, αυτές επιτρέπονται εφόσον αποδίδεται σε κοινή χρήση το ρυμοτομούμενο τμήμα και θα πρέπει η πράξη απόδοσης να προσκομίζεται ως ειδικό δικαιολογητικό.
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, dimitris GM και εμενα με προβληματισαν και τα υποστυλώματα και το εντός προκηπίου... και για αυτό σκέφτηκα την κατηγ. 5 Ν.4178 / άρθρο 9 / Δ.β "β. Δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα περίπτωση και δεν εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης αυθαίρετες κατασκευές εφόσον βρίσκονται εντός προκηπίου." Η αυθαιρεσία ειναι προ του 2011 σε κτίριο με άδεια του 1984. Σχετικά με το ιδιοκτησιακό, είναι 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες, με 50-50% τα κοινόχρηστα. Επομένως σκοπεύω να ζητήσω υπεύθυνη δήλωση για συναίνεση από τον έτερο ιδιοκτήτη.
  3. Για τακτοποίηση αυθαιρέτου έχω επέκταση ενός εξώστη σε μεταγενέστερο τμήμα με υποστυλώματα (μεταλλική κατασκευή) εντός προκηπίου. Για τη ρύθμισή του : Α. θα χαρακτηριστεί ως αυθαίρετος Η/Υ - εξώστης, άρα με αναλυτικό προυπολογισμό? Β. θα μετρήσει ως δόμηση, δλδ κατηγορία 5 επειδή είναι εντός προκηπίου? Θα μετρήσει και ως υπέρβαση δόμησης και κάλυψης?
  4. Ιδιώτης αγοράζει τρία όμορα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου (1965) Α άρτιο κ οικοδομήσιμο 4 στρεμ Β 2στρεμ , Γ 1 στρεμ: μη αρτια Σε δεύτερο χρόνο (1975) βγάζει οικοδομική άδεια για κατοικία όπου τα παρουσιάζει ως ένα ενιαίο αγροτεμάχιο 7 στρεμμάτων (4+2+1) εκτός σχεδίου. Σε επόμενη φάση (1990) μεταβιβάζει τα Β & Γ σαν αυτοτελή και κρατά το Α όπου εμπεριέχεται και η κατοικία. Όταν μεταβίβασε είχε το δικαίωμα να τα θεωρήσει αυτοτελή? Αν ναι, η κατοικία θεωρείται αυθαίρετη αφού παρουσιάζεται ως ενιαίο το αγροτεμάχιο??
  5. Συνάδερφοι καλησπέρα, Συμφωνώ απόλυτα με την προσπάθειά σας. Η κατάσταση για εμάς τους μηχανικούς που πέραν της ανεργίας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το "τέρας" των εισφορών έχει γίνει ανυπόφορη. Κατέβασα την αίτηση και την επιστολή και θα την προωθήσω και σε άλλους συναδέλφους.
  6. Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τους δύο. Είμαι νέα στο επάγγελμα και συχνά χρειάζομαι βοήθεια, που ευτυχώς, σε αυτό το φόρουμ, υπάρχουν πολλά άτομα πρόθυμα να στην δώσουν.
  7. Ευχαριστώ πολύ! Φαντάζομαι πως το καλύτερο είναι να προτείνω στον πελάτη μου να κατεδαφίσει τον τοίχο. Για να τοποθετήσει το συρματόπλεγμα όπως έπρεπε από την αρχή, δηλαδή όπως φαινόταν στην άδειά του θα πρέπει να βγάλει νέα άδεια (έχουν περάσει 4 χρόνια από την πρώτη). Σωστά?
  8. Λοιπόν στο οικόπεδο αυτό έχουν κατασκευαστεί δύο ανεξάρτητα κτίρια. Ανάμεσα από αυτά κατασκευάστηκε η περίφραξη που αναφέρω. Όσον αφορά στην πόρτα είχε γίνει έτσι ώστε να επιτρέπει την επικοινωνία στα δύο μέρη του οικοπέδου. Σχετικά με τις κάθετες ιδιοκτησίες και τις μάνδρες στο ΝΔ 1024/71 δεν αναφέρεται κάτι αποτρεπτικό. Το ότι απαγορεύεται που αναφέρεται? Μπορείτε να με παραπέμψετε σχετικά?
  9. Γειά σας, έχω έναν πελάτη που είναι συνιδιοκτήτης οικοπέδου εντός σχεδίου πόλεως και το 2006 έβγαλε άδεια προσωρινής περίφραξης οικοπέδου (ΝΔ 1024/71) για την τοποθέτηση συρματοπλέγματος. Ωστόσο εκείνος κατασκέυασε τοίχο από τσιμεντόλιθους 0,80μ και επάνω σε αυτόν τοποθέτησε συρματόπλεγμα (συνολικό ύψος 1.75μ). Τέλος τοποθέτησε μεταλλική πόρτα 2,20*1,75. Έπειτα από καταγγελία, έγινε αυτοψία και ορίστηκε πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής. Ο κύριος αυτός αφαίρεσε την πόρτα και τώρα επιθυμεί να νομιμοποιήσει την υπόλοιπη κατασκευή. Στην πολεοδομία μου είπαν πως δεν επιτρέπεται ο τοίχος που έχει γίνει σε κάθετη ιδιοκτησία και να ξαναπεράσω να ρωτησω... Μπορεί κάποιος να μου πει αν υπάρχει περιορισμός? Μπορώ να βγάλω την άδεια??
  10. Πρώτον, συγνώμη για το λάθος που έκανα. Δεύτερον, γνωρίζω πως δεν περνάμε στα βιβλία εσόδων - εξόδων τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ. Αλλά στην διεύθυνση http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/6424 αναφέρεται: " Σημ. Τα ασφάλιστρα συμπεριλαμβάνονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις διότι από τις διατάξεις δεν προβλέπεται η εξαίρεσή τους". Και επιπλέον στον κώδικα βιβλίων και στοιχείων που ρώτησα, μου έδωσαν τις πληροφορίες για τις οποίες ρωτάω και εδώ, αλλά μπορώ να πω πως ο υπάλληλος δεν φαινόταν να γνωρίζει πολλά επι του θέματος. Θα ρωτήσω και έναν λογιστή για σιγουριά. Σας ευχαριστώ πολύ για τα άμεσα μηνύματα, μάλλον άκυρος ο συναγερμός.
  11. Ως ελεύθερος επαγγελματίας οφείλω να υποβάλω συγκεντρωτική κατάσταση πελατών και προμηθευτών. Γνωρίζω πως στην κατάσταση προμηθευτών πρέπει να συμπεριλάβω τα ασφάλιστρά μου (ΕΤΑΑ = ΤΣΜΕΔΕ) διότι από τις διατάξεις δεν προβλέπεται η εξαίρεσή τους. Η ερώτησή μου είναι: - με ποιό τρόπο θα τα υποβάλλω στην κατάσταση, - πως θα βρω το ΑΦΜ αφού δεν αναγράφεται στην απόδειξη πληρωμής, - θεωρείται ο ασφαλιστικός φορέας υπόχρεος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων (υπόχρεος 0 ή 1) και τέλος - από το ποσό πληρωμής δεν προκείπτει σαφώς το ποσό προ ΦΠΑ τι πρέπει να καταχωρήσω σαν αξία; Σας εκλιπαρώ για βοήθεια, είμαι σε αδιέξοδο….
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.