εκπληκτικό βιβλίο με νόημα:
Το εκκρεμές του Φουκώ του Έκο.
είναι ό,τι θα ήθελε να είχε γράψει ο Νταν Μπράουν αλλά δεν έχει το επίπεδο (του οποίου έχω διαβάσει τρία βιβλία, τα βρήκα ενδιαφέροντα αλλά εντελώς κενά ουσίας, κοινώς δε θα είχα πάθει κανένα κακό αν δεν τα είχα διαβάσει).
Πρόκειται για το απόλυτο βιβλίο συνομωσίας, με πολλά ιστορικά στοιχεία τόσο περίτεχνα μπλεγμένα με τη μυθοπλασία που πραγματικά νομίζεις ότι διαβάζεις αληθινή ιστορία.
και πέρα από τη γραφή, για την οποία ο Έκο είναι διάσημος, μιλάμε για ένα βιβλίο με απίστευτη πλοκή και το οποίο στο τέλος (κατά τη δική μου τουλάχιστον άποψη) αποτελεί έναν πραγματικό ύμνο για τη ζωή.
το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους, με την προτροπή να ξεπεράσουν την όποια πλήξη ή μπούχτισμα, λόγω των πολλών πληροφοριών, μπορεί να προκαλέσουν οι πρώτες περίπου 150 σελίδες.