Μετάβαση στο περιεχόμενο

GeorgeVasil

Members
  • Περιεχόμενα

    125
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by GeorgeVasil

  1. ναι αυτό εννοώ no-go. Προφανώς αυτό που έχεις κάνει είναι το βέλτιστο σαν performance του στοιχείου. ΑΛΛΑ: Οι κλωβοί συνηθίζεται να έρχονται μονοκόμματα πχ /10 (και καθ' όλο το ύψος ) στο εργοτάξιο, να ταιριάζουν με τις αναμονές και μετά να τοποθετούνται τα επιπλέον κολονοσίδερα. Αυτό που έχεις σχεδιάσει είναι λίγο δύσκολο να τοποθετηθεί και λόγο βάρους αλλά και πολυπλοκότητας.
  2. νομίζω ότι και στις 2 προτάσεις σου έχεις περιγράψει το ίδιο πράγμα. Το σύνηθες είναι να περιγράψεις τους συνδετήρες του κρυφό-υποστηλώματος (και οχι ψευδω) και ξεχωριστά τους οριζόντιους διαμήκεις του τοιχείου. Οτι και να γράψεις σκέψου και αυτόν που θα το κατασκευάσει... μονοκόμματα οριζόντια σίδερα σε 1,5μ τοιχείου είναι λίγο no-go. https://www.ktiriaka.gr/default.aspx?ch=44
  3. GeorgeVasil

    coords_gr160_2025.zip

    Σε Windows 10 (σε όλα τα build που έχουν βγει) παίζει κανονικά. Ίσως θα άξιζε μια σύγκριση αποτελεσμάτων με το επίσης εξαιρετικό https://survo.gr/ από εσάς που έχετε την εμπειρία!
  4. @cendroid Θα πρέπει να τσεκάρεις αν είναι και σε natura περιοχή ελ. όριο κατάτμησης 10στρ .
  5. Μην το πάρεις σαν επίθεση, φιλικά πάντα, αλλά: υπάρχουν περιπτώσεις που κανένας εν ζωή δεν ξέρει... που ήταν ή που είναι τα πραγματικά όρια (επί εδάφους) πχ ενός οικοπέδου με σχέδιο πόλης το 1930. (για πολλούς ευνόητους λόγους).
  6. Για το α) βάση του Άρθρου 3 περ.1 του Νομοθετικού Διατάγματος 690/1948 - ΦΕΚ 133/Α/8-5-1948 περί θεωρητικών μεσοτοιχιών, θεωρει οτι σε δυο πλευρες του οικ. υπηρχε/υπαρχει μεσοτοιχία (ο νομος λεει μαχ 0,60μ) και υπολογίζει εχτρα θεωρητικό εμβαδόν το μισό του 0,60 για την πλευρά 19,95μ και την πλευρά 7μ. Αντίστοιχα κάνει και για το πρόσωπο προσθέτοντας εκατέρωθεν(?) 0,30 Για το 0.05x8 θεωρει αυτο (ειναι το β) Μετρήθηκε σήμερα? Μπορείς να συμβουλευτείς την ΥΔΟΜ σου για το αν ειναι αρτιο και οικοδομήσιμο.
  7. @angusmacgyver Δεν υπάρχει θέμα Photoshop σε εκτυπωμένο αρχείο. Η ψηφιακή υπογραφή ΔΕΝ ισχύει εκτυπωμένη. Ισχύει μόνο για ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων. Γι' αυτό ζητάνε και το τοπογραφικό υπογεγραμμένο με σφραγίδα με μελάνι (και όχι εικόνα εκτυπωμένη). Αυτό που λέει ο @Aenor είναι για να ελέγξει ο συμβολαιογράφος αν τα τοπογραφικά είναι "ταυτόσημα" (και καλά γιατι το διανυσματικό αρχείο πρέπει να είναι ταυτόσημο), δήλωση η οποία είναι ευθύνη μηχανικού και μόνο, και την αποδεχόμαστε ηλεκτρονικά πριν πατήσουμε το ΥΠΟΒΟΛΗ. Εγώ απάντησα ποιο πριν για το αν θα φαίνεται μέσα στο αποδεικτικό υποβολής η ψηφιακή υπογραφή του τοπογραφικού (εμφανώς γιατί το τοπογραφικό είναι σμίκρυνση) γιατί αυτό κατάλαβα από τα συμφραζόμενα.
  8. 1ον Γίνεται. Εγω ετσι το κανω, και οσα εχουν πέσει στα χέρια μου ετσι είναι. 2ον Τυπώνεις το PDF που ανεβάζεις με μεγαλύτερο ύψος χαρτιου και υπογράφεις με Acrobat σε αυτή την περιοχή, οπότε βγαίνει και μεγάλη υπογραφή.
  9. Εμένα πάντως το τελευταίο μήνα με εθνική δεν δούλεψε καν. Υπηρχε η επιλογή αλλα δεν το ειχαν ανακοινώσει. Ίσως για αυτό.
  10. Σωστά, πρέπει να τηρηθεί εμβαδόν/διαστάσεις/σχήμα.
  11. Να είσαι καλά, θα έκανα μια ερώτηση στο κτηματολόγιο βέβαια, γιατί το εσωτερικό τμήμα αφορά ιδιοκτησία και όχι νησίδα, και τα DBOUND είναι πληροφορία για το αν είναι υλοποιημένα ή όχι τα όρια.
  12. @ΚΑΝΑ Τρέλα! Μάλλον όχι γιατί θα καταλάβει και το μέσα σαν ιδιοκτησία σου. Το πιθανότερο είναι ότι η γραμμο-σκιασμένη περιοχή θα πρέπει να σπάσει σε 2 TOPO_PROP με κάποιες κοινές πλευρές, και σωστά BOUND_IMPL ή BOUND_UNIMPL.
  13. ναι αυτό εννοούσα, άτιμο autocorrect.
  14. https://eclass.duth.gr/modules/document/file.php/TMB325/!0.6 Masonry - Behavior%2Bexample.pdf σελ 11 έχει ένα σκαρίφημα που μπορεί να σε βοηθήσει. εκτός επιπέδου είναι η ένταση που μπορεί να ανατρέψει τον τοίχο, εντός επιπέδου η ένταση που μπορεί να δημιουργήσει της χιαστι διατμητικές ρωγμές.
  15. Αρα θα πρέπει να το πληρώσεις και να ψάξεις μετα και δεν νομίζω να βγει ακρη αφού το αναφέρει ετσι. Μονο αν μάθεις απο αντίστοιχη εργολαβία/συνάδελφο τι έκανε στην περίπτωση σου στον ιδιο Δήμο κτλ.
  16. Πρεπει να συνοδεύεται απο λογισμικό απο συγκεκριμένη κατηγορία. Διαβαστε τον οδηγο, έχει παραδειγματα.
  17. Δεν έχει γυρίσει πίσω λογαριασμός μέχρι στιγμής.
  18. @Kane τι ορίζει η Ε.Σ.Υ. ?
  19. Κανε οτι εχει να κάνει με χρησικτησία ..και τα υπόλοιπα στις πρώτες εγγραφές.
  20. Συμφωνώ και επαυξάνω Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με έναν προϋπολογισμό 9-10 σελίδες Μειώνεις τα λάθη από τις πράξεις στρογγυλεύσεις κτλ και γλιτώνεις τον χρόνο των μορφοποιήσεων..+ οτι κάνεις export και το στέλνεις στην επίβλεψη για έλεγχο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.