Μετάβαση στο περιεχόμενο

sdtopo

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.029
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    7

sdtopo last won the day on Ιούλιος 22

sdtopo had the most liked content!

9 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    https://www.sdbox.gr/
  • Skype
    sdtopo

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Νέο Ψυχικό
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

10.138 profile views

sdtopo's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

310

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η ζώνη γύρω από σχέδιο πόλεως η οικισμού δίνει την δυνατότητα και σε μικρότερα των 4στρ. γήπεδα να είναι οικοδομήσιμα. Αυτό σημαίνει παρέκκλιση. Αν ο κανόνας είναι 4στρ. και τυχαίνει να είναι και εντός ζώνης, τότε το γήπεδο αυτό δεν χρειάζεται να κάνει χρήση της ευεργετικής διάταξης της ζώνης, που αφορά μικρότερα γήπεδα, οπότε παραμένει άρτιο κατά κανόνα.
  2. Ο σ.δ. υπολογίζεται επί της συνολικής (μη δασικής) επιφάνειας του γηπέδου, όχι επί της επιφάνειας αρτιότητας. Είτε είναι άρτιο κατά κανόνα, είτε κατά παρέκκλιση, χτίζει τα ίδια.
  3. Η επιφάνεια του διαμερίσματος εφ' όσον ευρέθη μεγαλύτερή ή μικρότερη εντός του ποσοστού ανοχής 2%, τότε δεν χρειάζεται να αναφερθούν τα τετραγωνικά που ευρέθησαν, αλλά αρκεί μία αναφορά στην ΤΕ της δήλωση ότι η επιφάνεια ευρέθη εντός του ορίου ανοχής 2% και δεν απαιτείται ρύθμιση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αναφερθεί η αριθμητική τιμή της επιφάνειας διότι δεσμεύει και τυχόν μελλόντικό μηχανικό που θα διενεργήσει τις δικές τους μετρήσεις, στα πλαίσια άδειας, ΗΤΚ ή μεταβίβασης, και μπορεί να προκύψει διαφορετικό αποτέλεσμα (π.χ. μικρότερο, αλλά πάλι εντός του 2%). Δηλαδή εφ' όσον η επιφάνεια βρεθεί εντός του 2% δεν απαιτείται και δεν προτείνεται περαιτέρω ανάλυση στα πλαίσια δήλωσης αυθαιρέτων ούτε και ζητείται να αναγραφεί πόση είναι αυτή η επιφάνεια. Ζητούνται αναλυτικά οι επιφάνειες των αυθαιρέτων. Οπότε φύλλο καταγραφής μόνο για τον εξώστη.
  4. @andreas_87 Οικισμοί προ του '23 είναι σίγουρα όσοι αναφέρεται η ονομασία τους στην απογραφή του 1920 (ΦΕΚ 244A/1921). Αυτό μπορείς να το ελέγξεις και μόνος σου. Δεν έχουν οριοθετηθεί όλοι. Για όσους δεν έχουν οριοθετηθεί το όριό τους ορίζεται με αυτοψία της Πολεοδομίας.
  5. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ΦΕΚ με τις προδιαγραφές, συνήθως από την ΥΔΟΜ απαιτούνται τα κάτωθι: Αποτύπωση όλων των κτισμάτων, κατασκευών και διαμορφώσεων επί των οδών του εν θέματι ΟΤ και των απέναντι. Εφαρμογή όσων υπαρχόντων ΔΕ και ΤΕ. Εφαρμογή ρυμοτμικών γραμμών και εξάρτησή τους από σταθερά σημεία και διευθύνσεις. Πίνακα συν/νων του εν θέματι ΟΤ. Περιγραφή εφαρμογής των πλευρών του ΟΤ από τις εξαρτήσεις (περιγραφή σταθερών σημείων και αποστάσεων/διευθύνσεων από αυτά). Πίνακα πολυγωνομετρικού δικτύου. Μέθοδος και τρόπος εξάρτησης. Πίνακας των διαταγμάτων (ρυμοτομικά) που έχουν ληφθεί υπ' όψιν.
  6. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για σύνταξη Διαγράμματος Εφαρμογής Ρυμοτομικών Γραμμών (καμμία σχέση με τροποποίηση ρυμοτομικού), το οποίο μπορεί να συνταχθεί από ιδιώτη Μηχανικό και να θεωρηθεί από την οικεία ΥΔΟΜ.
  7. Σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια: Αν δεν έχουν αλλάξει οι όροι δόμησης, το ρυμοτμικό σχέδιο και τα όρια του οικοπέδου, πως τεκμηριώνεται αυτό για έκδοση νεάς Ο.Α.: Με σύνταξη νέου Τοπογραφικού Διαγράμματος Αν δεν αλλάζει το ΔΚ της προηγούμενης Ο.Α., πως τεκμηριώνεται αυτό: Με σύνταξη νέου ΔΚ Αν είναι νόμιμο λόγω εξαίρεσης από κατεδάφιση, πως τεκμηριώνεται αυτό: Με δήλωση του Ν.4495/17 Σημ.: Οι νόμοι των αυθαιρέτων, εκτός των άλλων, έχουν αντικαταστήσει και τις βεβαιώσεις νομιμότητας που δίδονταν παλαιότερα για έκδοση ΑΜΚ. Δεν έχει αλλαξει κάτι σημαντικό στην ουσία, πλην του παραβόλου.
  8. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ικανή τεκμηρίωση για τροποποίηση του ρυμοτομικού (όπως άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης, δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, ειδικές περιπτώσεις δημοσίων αναγκών κ.λπ.) και σίγουρα δεν είναι ικανή συνθήκη η καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου. Προτείνω να συνταχθεί και να κατατεθεί, σε συνεννόηση με την Πολεδομία, Διάγραμμα Εφαρμογής Ρυμοτομικών Γραμμών που να περιλαμβάνει την υφιστάμενη κατάσταση (με σπάσιμο ή χωρίς). Όποιο Τοπογραφικό στην συνέχεια θα εφαρμόζει αυτό το Δ.Ε.
  9. Οι άδεις μικρής ή μεγάλης κλίμακας εκδίδονται μόνο σε νόμιμα ή τακτοποιημένα κτίσματα. Το αν η σημερινή κατάσταση συμπίπτει/καλύπτεται με τα όσα είχαν εξαιρεθεί από κατεδάφιση με τον Ν.1337/83 θα βεβαιωθεί μέσω του Ν.4495/17. Δεν θα ξαναπληρωθούν πρόστιμα (μάλλον), μόνο το παράβολο και η εργασία του μηχανικού για αποτύπωση και τεκμηρίωση νομιμότητας, που έτσι κι αλλιώς θα γινόταν (και πριν τους νόμους των αυθαιρέτων).
  10. Υπάρχει απόφαση Νομάρχη (ΦΕΚ) για τον οικισμό ? Και πως τον χαρακτηρίζει ?
  11. @rvasilop Πως είναι νόμιμο το κτίριο εντός πρασσιάς ? αφού η άδεια εκδόθηκε σαν εκτός σχεδίου, εκτός αν η πρασσιά είναι >15μ.
  12. Η άδεια του 1980 βγήκε σαν εκτός σχεδίου δηλαδή ? Ή υπήρχε ρυμοτομικό και το 2007 έγινε τροποποίηση σε αυτό το ΟΤ συγκεκριμένα ? (θα πρέπει να φαίνονται και διακ/νες γραμμές) (Γιατί είναι σπάνιο κτίρια με Ο.Α. να ρυμοτομούνται. Εκτός αν δεν άλλαξε το ρυμοτομικό, και το 2007 δείχνει απλώς που χτίστηκε το σπίτι ενώ δεν κάνει κάποια τροποποίηση εκεί.)
  13. Για την είσοδο-έξοδο θα πρέπει να εφαρμοστούν στα σχέδια που θα κατατεθούν (Τοπογραφικό, Οριζοντιογραφία, Τομή, Τεχνική Έκθεση) όσα αναφέορνται στο Π.Δ.118/2006 - ΦΕΚ119Α'/16-06-06.
  14. 20o βήμα για την σχεδίαση Τοπογραφικού: ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΑΣΕΩΝ & ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ Website facebook Page facebook Group Videos Instagram TikTok Οδηγός Χρήσης Download trial
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.