Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλέξανδρος

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.311
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    7

Everything posted by Αλέξανδρος

  1. Στα 62 μέτρα απαιτείται αρμός. Ή θα τον δώσεις εσύ ή θα τον "δημιουργήσει" μόνη της!!! Υπάρχουν κατασκευαστικές λεπτομέρειες για αρμούς στις επικαλύψεις
  2. Αρμό. Και στην θεμελίωση θα έχεις πρόβλημα αν την σκυροδετήσεις ολόκληρη edit: έχεις συνδετήρια?
  3. Καλό είναι να διαβάσετε μερικοί περί νομικής, συντάγματος και νόμων. Στην χώρα μας όλα επιτρέπονται, εκτός αν απαγορεύεται κάτι ρητώς με νόμο. Είναι βασικές αρχές όλων των δημοκρατικών καθεστώτων. Η άποψη πως όλα απαγορεύονται εκτός αν επιτρέπονται ρητώς συνάδει με μη δημοκρατικά καθεστώτα και εκτός συνταγματικής πραγματικότητας. Με αυτό το πνεύμα λοιπόν και σύμφωνα με τις εντολές του υπουργείου εσωτερικών προς τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και αποφάσεις του ΣΤΕ, η ερμηνεία του νόμου γίνεται ΠΑΝΤΑ υπέρ του πολίτη, αρκεί να μην θίγεται το δημόσιο συμφέρων. Και επειδή αρκετοί κάνετε την στρουθοκάμηλο θα σας αναφέρω πως το δημόσιο συμφέρων που θίγεται πρέπει να προσδιορίζεται επ' ακριβώς από τον δημόσιο λειτουργό που διαφωνεί με αυτόν τον τρόπο ερμηνείας της νομοθεσίας.
  4. Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου είναι κοινόχρηστος. Συνεπώς θες συναίνεση για επέμβαση σε αυτόν.
  5. Προφανώς και είναι εξώστης. Οι παραπάνω τοιχοποιίες δεν είναι φέροντα στοιχεία. Αντίστοιχες οικοδομές κατασκευάστηκαν και επι ΓΟΚ.
  6. Δεν υπάρχει κάποιο χαρτί. Χρειάζεται τσαγανό!!! Πηγαίνεις το νόμο, τις τροποποιήσεις του και τον ενημερώνεις πως απαιτείς να σου δώσει τις αντιρρήσεις του εγγράφως. Αν βρει να γράψει κάτι τότε βλέπεις πως το αντικρούεις.
  7. Αφού διορθώνουμε συναδέλφους να διορθώσω και εγώ!!! Η απάντηση είναι πως όχι η στέγη δεν μπορεί να εξέχει των περιμετρικών τοίχων. υπάρχει εγκύκλιος επί ΓΟΚ που αναφέρει πως αυτό το τμήμα είναι προεξοχή. Τώρα αυτά περί καθαρού εμβαδού του υποκείμενου ορόφου με βρίσκουν αντίθετο. ιε. Σοφίτες με συνολικό εμβαδόν μικρότερο ή ίσο του 1/2 του χώρου του υποκείμενου ορόφου με τον οποίο συνδέονται λειτουργικά, χωρίς να αποτελούν ανεξάρτητο όροφο. Ως υποκείμενος όροφος νοείται η συνολική επιφάνεια της κάτοψης συμπεριλαμβανομένων των τοίχων που την ορίζουν. Εφόσον κάτω από τη σοφίτα υπάρχει πατάρι ως υποκείμενος όροφος νοείται ο όροφος κάτω από το πατάρι. Στο συνολικό εμβαδόν των σοφιτών δεν προσμετράται η κλίμακα ανόδου προς αυτές με τους διαδρόμους της.
  8. Το ότι είναι μεγαλύτερο από αυτό που εξαιρείται από τον ΣΔ δεν το κάνει ως κατασκευή μη έρκερ σύμφωνα με τον ορισμό του άρθρου 2
  9. Υπάρχει λόγος που το προβλέπει ή αν θέλεις που δεν απαιτείται. Την καλησπέρα μου Kfill!!!
  10. Θεωρείς πως οι δοκοί της τελευταίας πλάκας απαιτούν ικανοτικό σχεδιασμό? Αν ναι γιατί?
  11. Ο τοίχος δε μπορεί να το μετατρέψει σε ημιυπαίθριο. Επιτρέπονται τοίχοι στους εξώστες. Παραμένει εξώστης και με τον τοίχο
  12. Είναι ΑΗΧ αν καλύπτει την απαίτηση του 35% Οι δύο ανοιχτές πλευρές αθροίζονται στο σύνολο Το όμορο θεωρείται κλειστή πλευρά και απαιτείται τοίχος
  13. Πώς θα το δεί? 'Είναι στέγη, είναι δώμα έχει μονώσεις?
  14. Αρχείο που δημιουργήθηκε με αυτήν την έκδοση ή παλαιότερο? Εγώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα
  15. Η άδεια τι λέει? Εντυπωσιακή η συμβολαιογράφος με το εύρος γνώσης των οικοδομικών κανονισμών διαχρονικά!!!! Αν δίνει και προγνωστικά στοιχήματος την κρατάς!!!
  16. Δεν βλέπω τρεις κλειστές πλευρές αλλά δύο. Κατά την άποψή μου παραμένει εξώστης διότι αποτελεί προεξοχή της πλάκας και όχι τμήμα του φέροντος οργανισμού
  17. Η επισκευή δεν είναι σίγουρα ορθή. Επιπλέον είναι απαραίτητος η εύρεση της παθογένειας πριν την επισκευή. Υπό προϋποθέσεις η επισκευή μπορεί να χαρακτηριστεί και επικίνδυνη.
  18. Αν έχεις περίσφιξη μπορείς να μειώσεις την απόσταση, ανάλογα την φόρτιση.
  19. Άλλος ο έλεγχος στην διαδοκίδα και άλλος ο έλεγχος στις κύριες δοκούς. Διαφορετικοί έλεγχοι. Αυτό που γράφεις δεν το καταλαβαίνω. Μπορείς να αναβάσεις σκαρίφημα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.