Μετάβαση στο περιεχόμενο

Geofan

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Geofan

  1. Το GLM80 έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις αγαπητέ (ΙΡ65, κλισίμετρο 360ο, min-max κλπ, κλπ). Επίσης η ακρίβειά του είναι στο 1mm.Τώρα όσον αφορά το νέο ISO, ειλικρινά δεν ξέρω έχει τέτοια πιστοποίηση, όμως μη διυλίζουμε τον κώνωπα. Συζητάμε για αποστασιόμετρα χειρός και όχι για μηχανήματα ακριβείας, παρόλο που το 1mm θεωρείται και είναι μεγάλη ακρίβεια. 'Οταν δε έχεις περιθώριο λάθους 2% (>>>1mm),τι συζητάμε τώρα;

    Προσωπικά έχω αφιερώσει περισσότερο απο αρκετό χρόνο προσπαθώντας να βρω την ακρίβεια του GLM80 σε πραγματικές συνθήκες μέτρησης (όχι σε κενό αέρα- πλάκα κάνω...), κάνοντας δικές μου μετρήσεις με μεταλλική μετροταινία και σε πληροφορώ ότι η ακρίβεια του ήταν πάντα στο χιλιοστό ή και μικρότερη.

    150€ συν τα έξοδα αποστολής... Ούτε € παραπάνω δε θα έδινα...

    Δεν είναι σωστές οι πληροφορίες που δίνεις. To GLM 80 έχε IP 54, τυπική ακρίβεια +/- 1.5 mm, περιοχή έμεσης μέτρησης απόστασης με χρήση γωνίας +/-60°, μέτρηση κλίσης 0°–360° (4x90°)C). Όσο για τους ελέγχους για μετρήσεις 1mm ή και μαλιστα μικρότερη!, το αφήνω - σχετικά - ασχολίαστο
  2. Ούτε κατά διάνοια δεν ισχύει αυτό που λες.

    Τα είχα και τα δύο και η ποιότητα κατασκευής, εάν εξαιρέσουμε το πάτημα των πλήκτρων που έχεις δίκιο, του DLE 70 σε σχέση με το GLM 80 ήταν η μέρα με τη νύχτα υπέρ του πρώτου.

    Μόνο τα πλαστικά του ενός να έπιανες σε σχέση με το άλλο, δεν ήθελες τίποτα άλλο για να το καταλάβεις.

    Και δεν πρέπει να συγχέουμε τις έννοιες ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών με ποιότητα κατασκευής.

    Ναι το GLM 80 έχει καλύτερη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά επουδενί καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

    Ήδη με πολύ μικρή χρήση τα μαλακά πλαστικά του δικού μου άρχισαν να σκίζουν καθώς είναι κάτι σαν πλαστικό-σφούγγάρι-σιλικόνη.

    Δεν συγχέω τις παρεχόμενες υπηρεσίες γιαυτό άλωστε μίλησα για επιπλέον λειτουργίες. Μιλάω για την ποιότητα που βλέπουμε και αφού το χρησιμοποιήσουμε κάποιες φορές. Αν σκίζονται τα πλαστικά σε λίγες εβδομάδες τότε τι θα μείνει από τη συσκευή στα 3 χρόνια που δίνει εγγύηση η Bosch?

    Κι εγώ έχω τα 2 Bosch και το D3 και τα ξερω καλά. Και όπως έχω ήδη πει:

    Το GLM 80 έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής σε σχέση με το DLE 70 υστερεί όμως κραυγαλέα στην απτή ποιότητα - και όχι μόνο- σε σχέση με τα Disto.

  3. Αν το Bosch glm80 είχε καλύτερη ποιότητα κατασκευής (είναι πραγματικά άθλια η ποιότητά του) θα σου έλεγα να βάλεις και άλλα 60 ευρώ και αν το πάρεις.

    Δες αν αυτά που κοιτάς έχουν φωτιζόμενη οθόνη, γιατί όλο και κάπου θα σου χρειαστεί.

     

    Αν δεν σε απασχολεί αυτό ψάξε για το Bosch-ακι το DLE 70 που είναι πιο παλιό μοντέλο, αλλά εξαιρετικό και σκυλί.

    Και το πούλησα πρόσφατα (για να πάρω το GLM80) ο μ@λ@κ@ς και το μετάνιωσα πραγματικά............................ :sad:

    Μάλλον αντίθετα είναι τα πράγματα. Το DLE 70 είχε κάποια σοβαρά "προβληματάκια" . Για παράδειγμα δεν ανταποκρινόταν άμεσα τα πλήκτρα και αναγκαζόσουν να πατας και δεύτερη φορά ή να χώνεις βαθιά το νύχι.. Τo glm 80 εκτός από τις επιπλέον λειτουργίες που διαθέτει έχει και σαφώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής σε σχέση με το DLE 70. Παρ όλη όμως την αναβάθμιση υστερεί κραυγαλέα στην απτή ποιότητα - και όχι μόνο- σε σχέση με όλα τα μοντέλα της Leica.

  4. Με αναζήτηση θα το βρεις εύκολα στο google και σε ελληνικές σελίδες

     

    Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

    Ευχαριστώ, ilias

  5. προφανώς αλλο Τοπογράφος (που θα κυνηγήσει Τοπογραφικές μελετες Δημοσιου)και αλλο Πολιτικος Μηχανικος(που θα ειναι εξαίρεση στο γενικό συνολο αν το κανει)

    προφανώς αναφέρεται στον κανόνα και οχι στην εξαιρεση που φυσικα μπορεί να συμβεί.

     

    Με κάλυψες απόλυτα!

  6. Για πολιτικό μηχανικό θα ήταν ιδανική περίπτωση. Ένας φίλος έψαχνε κάτι σ αυτά τα επίπεδα τιμής. Σίγουρα αξίζει 1000 ευρώ ειδικά αν είναι καλοσυντηρημένο.

    Εγω πάντως δεν θα αγόραζα σήμερα όργανο που δεν θα ήταν no prism 200m τουλάχιστον. Υπάρχουν επιλογές στα 3 έως 5 χιλιάρικα πολύ αξιόπιστες.

  7. Των 7" συνήθως άποκλείονται όταν υπάρχουν προδιαγραφές για το γεωδαιτικό σταθμό που θα χρησιμοποιηθεί σε κάποιο δημόσιο έργο για παράδειγμα, αν και κανείς δεν το ελέγχει αυτό στην πράξη.

  8. Σχετικά με το GTS 702 το γνωρίζω πολύ καλά το έχω δουλέψει πολλά χρόνια.

    Οταν βγήκε στην αγορά το 1995 ήταν πολύ πρωτοποριακό παρ ότι παρουσίασε κάποιες παιδικές ασθένειες στην άρχή. Εχει πολύ ποιοτική κατασκευή και είναι ακριβές και ανθεκτικο σε πολύχρονη εργασία. Eχει πλήρη προγράμματα και δεν έχει να ζηλέψει κάτι απ τα νεώτερα όργανα σ αυτο το θέμα. Με τα χρόνια στο ανέβασμα συντεταγμένων ξέχούσε κάποια σημεία. Στην κατώτατη ταχύτητα που ανέβαζα τελευταία δεν παρουσίαζε κενά. Φυσικά δεν είναι no prism. Αν εχεις βρει καποιο μεταχειρισμένο εξαρτάται απ την τιμή αν συμφέρει να το αγοράσεις. Βλέπεις ότι υπάρχουν όργανα καινούργια με 2 χρόνια εγγύηση, των 5" με 200 ή 300 μ no prim από 3000 περίπου. Όλα εξαρτόνται απ την τιμή και απ το αν θέλεις λειτουργία no prim.

    Σε κάλυψα?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.