Μετάβαση στο περιεχόμενο

petrovich

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    58
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από petrovich

  1. Δυστυχώς η ελληνική σημαία δεν προσφέρεται (σε σχέση με άλλες σημαίες όπως η Μαλτεζικη κλπ) για την απόκτησή της σε πλοία... Ας αλλάξουν στρατηγική γιατί θα χαθεί και άλλο μέρος του στόλου μας... 

  2. 32 λεπτά πριν, gatokratoras said:

    Καλημέρα , λόγω ανακαίνισης ειχαν αφαιρεθεί  2 σωματα απο την εγκατασταση και αποθηκευτηκαν σε καποιο δωματιο. Αδειαστηκαν απο νερο αλλα δε ταπωθηκαν ποτε, τωρα μετα απο 10 μηνες υπαρχει περιπτωση να εχουν διαβρωθει στο εσωτερικο τους?

    Υπάρχει πιθανότητα, ναι. 

  3. Σε άλλες περιοχές πάλι (θαλάσσιες) έχει "ξυριστει" μέχρι και ο βυθός... Χαρακτηρισμένες (οι περιοχές) μεν ως Natura, με αδυναμία επιβολής ποινών (σε περίπτωση παραβίασης τους) δε.

    Ψήγματα μιας όχι και τόσο σοβαρού κράτους.

  4. Α....

    ...και να θυμάσαι πως όσες λιγότερες φορές έχει αλλαχθεί το νερό στο εσωτερικό των σωμάτων (τόσο κατά τη λειτουργία όσο και κατά τη συντήρησή τους) τόσο καλύτερα είναι, όπως προανέφεραν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι...

     

    λιγότερο νέο νερό-λιγότερη οξείδωση...

  5. Πώς μπορούν να συντηρηθούν αυτά τα σώματα (τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σχεδόν καινούρια...), για να είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίηση τους, μετά απο αρκετό καιρό, και να μήν καταλήξουν στην χωματερή ?

    Ευχαριστώ.

     

    Τα στέλνεις για βαφή σε κάποιο σχετικό συνεργείο που ασχολείται και φαίνονται σαν καινούργια...(κάνεις και έναν έλεγχο πριν στα μέρη των συσφίξεων των ταπών τους και τα μέρη των συγκολλήσεών τους)...

     

    Κάτι άλλο δεν γνωρίζω...

  6. Σε ευχαριστώ deathlok για την απάντηση

    Πρόκειται για εγκατάσταση στα Ιωάννινα οπότε μάλλον θα τους προτείνω να βάλουν το "πατροπαράδοτο" πετρέλαιο

     

    Κρίμα που παρ'όλο που φαίνεται πως το ψάχνεις το ζήτημα,καταλήγεις ( για ευκολία; ) στο "πατροπαράδοτο" όπως λες πετρέλαιο.Για να μην σε κουράσω και πολύ,σου παραθέτω κάποια πλεονεκτήματα του υγραερίου με εντελώς φιλική διάθεση...

     

    1) Αν και η τιμή του υγραερίου εξαρτάται άμεσα από την τιμή του πετρελαίου,έχει σταθερά περίπου 20% μικρότερη τιμή από το πετρέλαιο.

     

    2) Έχει μεγαλύτερη θερμογόνο ικανότητα (ακόμα και από το φυσικό αέριο-αν και για λίγο),πράγμα που σημαίνει πως για την ίδια ποσότητα ζεστού νερού π.χ. θα χρειαστείς λιγότερο καύσιμο.

     

    3) Είναι πολύ πιο καθαρό καύσιμο και ως εκ τούτου η συντήρησή του πολλές φορές αποτελείται από έναν απλό έλεγχο στον καυστήρα καθώς ο λέβητας μέσα είναι καθαρός (χωρίς τη γνωστή αιθάλη του πετρελαίου).

     

    4) Σε όλη την ελληνική επικράτεια (για τα νησιά δεν γνωρίζω) υπάρχει διανομή υγραερίου,οπότε με μια καλή δεξαμενή ενδεχομένως να καλύπτεσαι και με ένα μόνο γέμισμα ανά έτος.

     

    5) Το πετρέλαιο νοθεύεται πολύ πιο εύκολα απ'ότι το υγραέριο (τα παραδείγματα άλλωστε είναι δεκάδες).

     

     

    Θα μπορούσες κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις υπόγεια δεξαμενή προκειμένου να μην σου καλύψει το χώρο της αυλής που διατίθεται από το οικόπεδο.

     

    Οι υπολογισμοί δεν είναι δύσκολοι.Βρίσκεις τις πτώσεις πιέσεων σε κάθε έξοδο (κατανάλωση) της σωληνογραμμής και διαστασιολογείς.Μπορείς να δεις και το σχετικό ΦΕΚ για το υγραέριο.

     

    Αυτά...ελπίζοντας να βοήθησα (προκειμένου να "ξεφύγουμε" και από το πατροπαράδοτο αλλά και πανάκριβο πετρέλαιο...)

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.