Μετάβαση στο περιεχόμενο

Thanassis L.

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Thanassis L.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Για να μη δημιουργώ νέο θέμα, θα εκμεταλλευτώ αυτό το σχετικό με το δικό μου. Σε κτίριο του 1935, χωρίς άδεια φυσικά, στην Αθήνα, το οποίο αποτελείται από 4 κατοικίες, του ιδίου ιδιοκτήτη, θέλω να κατασκευάσω θέση στάθμευσης για τη μία κατοικία, στον ακάλυπτο. Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι κατεδάφιση τμήματος περιτοίχισης 4μ., κατασκευή γκαραζόπορτας. Στις νέες οικοδομές τις σχεδιάζουμε και μετά κάνουμε πράξη γκαράζ σε συμβολαιογράφο, εκδίδουμε την άδεια και όλα καλά. Εδώ που υπάρχει μια υφιστάμενη κατάσταση τι κάνουμε? Οικοδομική άδεια λογικά, αλλά τι ελέγχω στη φύτεση-κάλυψη και με βάσει ποιές διατάξεις? Στο δήμο λογικά θέλουμε κάποια έγκριση για είσοδο-έξοδο για να μην παρκάρουν μπροστά, ειδικά αφού μιλάμε για πυκνοκατοικημένη περιοχή, σωστά? Το κτίριο δεν έχει νομιμοποιηθεί με κάποια νομοθεσία, παραμένει ως νομίμως υφιστάμενο προ 55, χωρίς να κατοικείται κιόλας τώρα. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Όντως βιάζεται και θέλει να τελειώνει, οπότε θέλει τον ταχύτερο τρόπο!! Θα το πάω έτσι όπως λέμε και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις άμεσες απαντήσεις!!
  3. Έκανε υ/δ πως χάθηκε η άδεια. Δε μπορεί να δηλωθεί θεωρώ στην τ/ε πως δε χάθηκε και υπάρχει βεβαίωση πολεοδομίας κλπ κλπ. Αφού δηλώνουμε πως δεν υπήρχε. Σίγουρα με καλύπτει κάπως σε περίπτωση μπερδέματος και εξηγεί πως δεν υπάρχει δόλος να δηλωθεί έτσι, αλλά είναι γενικά διαδικασία, που κάπου κολλάει. Κάπου υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια είναι και η μόνη λύση, γιατί ανασύσταση δεν μπορεί αν γίνει με άλλους 7 που δε συμφωνούν. Μπέρδεμα και δεν είναι καν δουλειά κανονική, αλλά εξυπηρέτηση γνωστού....
  4. Μα μου έχει δώσει τη βεβαίωση από την Υ.ΔΟΜ. πως υπήρχε και χάθηκε. Προφανώς δε θα πάρω εγώ τέτοια ευθύνη.
  5. Καλησπέρα και Καλή Χρονιά! Έχουμε βγάλει άκρη με κάποια αντίστοιχη περίπτωση? Έχω στο Χαλάνδρι αντίστοιχη περίπτωση . Άδεια του 1972, με βεβαίωση απώλειας από την Υ.ΔΟΜ. Υπάρχει κάτοψη ορόφου από το αρχείο του ιδιοκτήτη με κάποια σφραγίδα (πιθανώς αντίγραφο εγκεκριμένης) και κάτοψη σύστασης που συμφωνούν. Στην πράξη δεν έχουμε υπέρβαση δόμησης, παρά μόνο εκτεταμένες εσωτερικές διαρρυθμίσεις και μικρές τροποποιήσεις στα εξωτερικά κουφώματα. Δεν υπάρχει τοπογραφικό, ούτε κάποιος υποτυπώδης υπολογισμός μεγεθών, που γινόταν τότε. Δε θέλω να το βάλω ως εξ ολοκλήρου αυθαίρετο με παράβολο 250 κλπ κλπ, το θεωρώ λάθος αφού υπάρχει βεβαίωση απώλειας φακέλου από την Υ.ΔΟΜ., άρα το χωρίς Ο.Α. δε μας καλύπτει εδώ και είναι ψευδές. Απ την άλλη οι ιδιοκτήτες δεν προτίθενται να προβούν σε ανασύσταση φακέλου όλου του κτιρίου (8 διαμερίσματα), λόγω κόστους και μη συμφωνίας όλων. Πως θα το χειριζόσασταν για να εκδώσετε την ταυτότητα κτιρίου που ζητείται για τη συγκεκριμένη Ο.Ι.? Ευχαριστώ!!
  6. Ευχαριστούμε πολύ. Το κουμπί download δεν υπήρχε, όπως εξήγησα στο αρχικό ποστ μου. Έπρεπε να βγάλω screenshot. Σε κάθε περίπτωση, αφού επανήλθε, ευχαριστούμε!!
  7. Συνάδελφοι μπορεί κάποιος να μας στείλει το τελευταίο αρχείο? Μετά την πολύ λυπηρή εξέλιξη με το θέμα, που εύχομαι να αλλάξει, γιατί η συμβολή του συναδέλφου ήταν τεράστια και πραγματικά ανεκτίμητη, δεν εμφανίζεται καν ο προτεινόμενος τρόπος κατεβάσματος του τελευταίου αρχείου, σε μένα τουλάχιστον. Αν κάποιος είχε την καλοσύνη, θα του ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.