Μετάβαση στο περιεχόμενο

statik

Core Members
  • Περιεχόμενα

    353
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Athens
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

statik's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας Μήπως έχετε κανένα προγραμματα ή φορμα excel που να υπολογίζει την ροπή αντοχής Μrd - υποστυλωματων (με δοσμένο οπλισμό και αξονική Ν) , για να μην μπλέκω με τα διαγράμματα αληλλεπιδρασης ή με το τυπολογιο του ΚΑΝΕΠΕ.?
  2. statik

    RC solver

    Δεν λειτουργεί με τίποτα!. Εκανα εγραφή, μου εδωσε password , το κατέβασα αλλα θέλει κωδικό ενεργοποίησης αγοράς . Υποτίθετε ότι κατέβασα την Demo εκδοση, και στην σελίδα λεει ότι ειναι ελευθερο με διαφημίσεις
  3. Aν ισχύει αυτό και ΔΕΝ θέλω καμία χωρική επαλληλία , τοτε πως συντασω το response load case ? Πάλι δεν πρέπει να φτιάξω δύο response load cases , μια για U1 (μετακινηση για Χ. εστω seismU1)) και μια για U2 (κατάΥ seismU2)? οπότε η συνδιασμοί θα είναι αυτομάτως g+0.3q+-seismU1 , g+0.3q+-seismU2 , χωρίς τον όρο δηλαδή +-0.3seismU1,U2.
  4. Νομίζω στο Load Pattern καλύτερα να μην βάλω καμία σεισμική φόρτιση διότι οπως φαίνεται παραπάνω στο εικονίδιο πρέπει να βάλω διευθυνση Χ ή Υ και ως εκ τουτου δύο σεισμικλα δορτία , ενα για καθε δ/νση , κατι που οπως είπες δεν πρέπει. Οπότε πηγα κατ ευθείαν στο load case να δημιουργήσω το σεισμικό φορτίο οπως παρακάτω Η απορία μου είναι τώρα ΤΙ πρέπει να βαλώ τωρα στο Load Applied για να πετυχω τον αντιστοιχω συνδιασμό +-Εχ-+0,3Εy . To U1 επάνω δηλώνει μετακίνηση κατα το "Χ" , έχει και U2 gia to Υ. Οπως ειναι τώρα παραπάνω υπάρχει ενα σεισμικό φορτίο κατα το φάσμα του ec8 κατά Χ, δεν γνωρίζω αν λαμβάνει υποψην την κίνηση κατα + - Χ ή αν πρέπει να το βαλω χειροκίνητα στο ScaleFactor +1, -1. Aν έχεις εμπειρία και έχεις ασχοληθεί πες μου πως ακριβώς θα το διαμόρφωνες.
  5. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Από ότι κατάλαβα είστε γνώστης του Sap2000 οπότε μπορώ να ρωτήσω και κάτι πιο συγκεκριμένα. Πράγματι ΔΕΝ θέλω να χρησιμοποιήσω καμία επαλληλία του ΕΑΚ αλλά να φτιάξει τους συνδυασμούς από μόνο του , κάτι που γίνετε οταν επιλέξεις Design->Start Design (αφού πριν έχω επιλέξει EC2) Αυτό θέλω αλλά πως? Γράφω αυτά που εκανα διοτι κάπου σίγουρα η διαδικασία είναι λάθος 1)Απο το Define Load Patterns εχω βάλω σεισμικό φορτίο (φάσμα) αλλά εκεί πρέπει να επιλέξεις την διευθυνση κατα Χ και Υ οπότε αναγκαστικά εβαλα 2 φορτίσεις. Απο ότι κατάλαβα δεν είναι η σωστή διαδικασία. 2)Δεν εκανα τίποτα άλλο, απλα επιλογή run και Design->Start Design για να βγουν οι συνδυασμοί όπως του περιέγραψα παραπάνω. Πως ακριβώς θα φτιάξω μόνο ένα response load case, που θα περιέχει και την χωρική επαλληλία ως SRSS ή CQC3 ή Absolute.?
  6. Γεια σας Εχω μια απορία σχετικά με το συνδυασμό φορτίσεων με σεισμό (σε κτιριο απο ΟΣ) . Συμφωνα με τον ΕΑΚ έχει την μορφή S=G+0,3Q+-Ex+-0,3Ey Η απορία μου δημιουργήθηκε δουλεύοντας το sap2000, επιλεγεί αυτομάτως τους συνδυασμούς κατά των ευρωκωδίκων και συγκεκριμένα , EN 1990:2002 Με αποτέλεσμα να μου βγαζει τους συνδιασμους με σεισμό G+0,3Q+-Ex G+0,3Q+-Ey Λείπει δηλαδή σε σχέση με τον ΕΑΚ ο όρος +-0,3Ey τον οποίο δεν βλεπω στις παραπανω σχέσεις 6.10 Ειναι σωστό αυτο να λειπει αυτος ο όρος κατα των Ευρωκωδίκων? Π
  7. Γεια σας Οταν διαβάζουμε αριθμός ορόφων:1 εννοεί ισόγειο+όροφος ή ισογειο? Αν υπάρχει μόνο ισόγειο μπορεί να περιγραφεί ως όροφος 1 αντί για ισογειο? Υπάρχει για αυτό κάπου πιο επίσημο, κάποια αναφορά στον ΓΟΚ/ΝΟΚ ?
  8. Tο σκέφτηκα και αυτό αλλά και πάλι δεν χάλασε ο κόσμος, δεν θα μπορούσε να σταθεί αυτή η τιμή; Στο κάτω κάτω ο παραπάνω πίνακας με τις ερήμην τιμές να υποθέσω ότι είναι κατά προσέγγιση και δίνει μια τάξη μεγέθους.
  9. Δηλαδή; Πιο συγκεκριμένα;
  10. Εγω το σκεφτικα ως εξής: ΚΑΝΕΠΕ στο κεφ.4 κάτω από τον ΠΙΝ4.1 s/fm=0,10-0,20 έστω =0,2 => s=0,2*fcm Θεωρώντας οτι το "8" στην σχέση fcm=fck+8 είναι το "s" τοτε fcm=fck+s =, εστω πχ fck=16 τότε fcm=16+0,2*fcm=>0,8fcm=16=>fcm=20 οπως ακρίβως δίνει ο ΚΑΝΕΠΕ σελ.3.25 στις ερήμην τιμές για fck=16. Τώρα αν είναι λάθος το παραπάνω και "ετυχε" δεν ξέρω.
  11. Χρόνια πολλά Η σχέση που συνδέει την μέση fcm με την χαρακτηριστική αντοχή σκυροδέματος fck δίνετε από τον ΕΚΩΣ fcm=fck+8 Nα ρωτήσω , αυτό το 8 είναι η αποκλίση s ? Σχετίζετε με τον ΚΑΝΕΠΕ στο κεφ.4 κάτων από τον ΠΙΝ4.1 s/fm=0,10-0,20 ? Aν όχι, υπάρχει αλλη σχέση που να τα συνδέει ?
  12. Χρόνια πολλά Γνωρίζετε αν η πυρκαγιά προκαλεί ενανθράκωση σκυροδέματος; Έχω μια μελέτη που εργαστηριακά υποστηρίζει ότι έχει φτάσει σε βάθος 4-5 εκ. στα υποστυλώματα και πλάκες. Η ενανθράκωση δεν είναι ορατή με το μάτι; Να υποθέσω ότι πρέπει να έχει φύγει το σκυρόδεμα και να φαίνεται και ο οπλισμός όπως σε κάποια παλιά κτίρια . Μήπως έχει γίνει "μπέρδεμα" με τον όρο ασβεστοποίηση ; Από όσο ξέρω η πυρκαγιά προκαλεί ασβεστοποίηση και όχι ενανθράκωση.
  13. Απο ότι κατάλαβα οι καθημερινές μετρήσεις από φορείς του δημοσίου δεν είναι ελεύθερες για το κοινό. Ντροπή τους.
  14. Γεια Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποια σελίδα που να δείχνει τις τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε διάφορα σημεία (σταθμούς) της Αττικής και Ελλάδας; Λίγο που έψαξα μάλλον μπερδεύτηκα. Βρήκα μόνο τους χάρτες των σταθμών https://www.civilprotection.gr/el/χάρτες-σταθμών-μέτρησης-αέριας-ρύπανσης
  15. Γεια σας Αν και εχω κατεβασει αρκετες εργασίες περι ΚΑΝΕΠΕ, αν τα αφήσεις λίγο άντε μετά να τα ξαναθυμηθεις και με τα τόσα παρακλάδια ανά περίπτωση κάνει το έργο πιο δύσκολο. Επίσης έχω διαπιστώσει ότι οι Διπλωματικές εργασίες έχουν αρκετά σφάλματα και ¨απολκίσεις" μεταξύ τους. Μήπως έχετε βρει κανένα καλό "οδηγό" ή εργασία ή παραδειγμα ? Θα το εκτιμούσα πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.