Μετάβαση στο περιεχόμενο

eirini003

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από eirini003

  1. On 30/10/2023 at 9:12 ΠΜ, giorgosv said:

    Καλήμερα,

    ενημερώθηκα απο τον λογιστή μου ότι πρέπει να γίνει κάποια δήλωση των POS στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

    https://www.aade.gr/dimioyrgia-mitrooy-meson-pliromon-pos-ton-epiheiriseon

    Υποτίθεται ότι οι πάροχοι των POS δηλώνουν τα μηχανακια τους και φαίνονται στο σύστημα της ΑΑΔΕ. Αν όμως δεν φαίνονται πρέπει εμείς να τα προσθέσουμε στο σύστημα.

    Έχω το virtual POS της ΕΤΕ (ibank e-Simplify), ξέρει κάνεις τι γίνεται με αυτό; Δεν φαίνεται στο σύστημα της ΑΑΔΕ.

    Πήγα στην τράπεζα, μαύρα μεσάνυχτα.

    Σε κάποιο άρθρο διάβασα ότι η δήλωση των pos αφορά μονο τις επιχειρήσεις που έχουν ταμειακή, ισχύει αυτό; Μήπως τελικά δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα;

    Η προθεσμία είναι υποτίθεται μέχρι τις 31/10/2023, όχι τίποτα άλλο, μη φάμε κάνα πρόστιμο...

    Μίλησα σήμερα με την Εθνική Τράπεζα στο 2109503600, επιλογή 2, και μου είπαν ότι αυτό για την ώρα δεν αφορά τα virtual pos αλλά τα μηχανάκια που συνδέονται με ταμειακή. Περιμένουν περαιτέρω οδηγίες και αν χρειαστεί, θα διαβιβάσουν εκείνοι τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ. Επομένως για την ώρα δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα.

  2. 12 ώρες πριν, ChristinaK said:

    Ναι,σύμφωνα με το άρθρο 29,παρ.4γ για ακίνητα που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.4495,είναι σε περαίωση ή οριστική υπαγωγή και έχουν υποβληθεί τα δικαιολογητικά στο πληροφοριακό σύστημα.*(και με την προϋπόθεση ότι τα προς κατεδάφιση δεν προϋφίστανται του '55).

    Ευχαριστώ πολύ!

     

  3. On 12/2/2022 at 3:23 ΜΜ, ChristinaK said:

    Ναι,και στις επι μέρους επιλογές θα επιλέξεις "Κατεδαφίσεις σε.....κλπ κλπ και σε οριστική υπαγωγή ή περαίωση των νόμων κλπ κλπ 4495 συμφωνα με την παρ.γ (ξέχασαν το 4 από το 4.γ.) του άρθρου 29.

    Υ.γ.προσοχή-εξαιρούνται σε κάθε περίπτωση τα προϋφ.55 που θέλουν άδεια κατεδάφισης

    Καλησπέρα.

    Έχω περίπτωση που μέσα στο οικόπεδο που βρίσκεται κατοικία προ 55 κατασκευάστηκαν μεταγενέστερα αυθαίρετες ανεξάρτητες αποθήκες. Τις ρύθμισα με 4495, περαίωσα την υπαγωγή, έγινε η γονική παροχή και τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να τις κατεδαφίσει. Δεδομένου ότι οι αποθήκες είναι ανεξάρτητες και δεν επεμβαίνω στο κτίσμα προ 55, μπορώ να εκδώσω έγκριση εργασιών και όχι άδεια κατεδάφισης?

    Ευχαριστώ!

  4. Κ η απορία είναι η εξής: αν ισχύει όντως το χωρίς ημερομηνία Ιανουαρίου, θα επανέλθει η δίμηνη ισχύς και θα πρέπει να εκδοθούν πάλι όσες βεβαιώσεις με ημερομηνία Ιανουαρίου εκδόθηκαν και δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιηθούν???

  5. Καλησπέρα σε όλους.

    Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου είχε εκδοθεί άδεια το 2008 η οποία είναι ακόμα σε ισχύ, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε. Τώρα ενδιαφέρεται κάποιος να μισθώσει αυτό το οικόπεδο και να εκδώσει νέα οικοδομική άδεια. Μιλάμε δηλαδή για μια ο.α. με νέο ιδιοκτήτη και νέο μηχανικό. Ποια διαδικασία είναι καλύτερο να ακολουθηθεί, ακύρωση της αρχικής και έκδοση νέας ή αναθεώρηση της παλιάς για αλλαγή μελέτης και μελετητών?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  6. Καλησπέρα σε όλους.

    Μόλις μπήκα στη σελίδα του ΕΦΚΑ και φαίνεται ήδη εξοφλημένη η εισφορά του 06/2019 (την εισφορά του 05/2019 την είχα πληρώσει τελικά).

    Επίσης ένας συνάδελφος που δεν είχε πληρώσει την εισφορά του 05/2019 τη βλέπει επίσης εξοφλημένη.

    Συμπέρασμα: ο συμψηφισμός των εισφορών με πιστωτική εκκαθάριση γίνεται άμεσα!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.