Μετάβαση στο περιεχόμενο

JamesB

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by JamesB

  1. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνφορουμίτες (!) για τη βοήθειά τους.
  2. Έχει σημασία οτι μιλάμε για οριζόντιες ιδιοκτησίες πλέον? Ή θα γραφτούν τα ονόματα των ιδιοκτητών των οριζοντίων?
  3. Το αντιλαμβάνομαι αυτό. Εϊναι προφανές ότι το πρόβλημα πρέπει αν είναι συνηθισμένο καθώς φαντάζομαι θα πρέπει να γίνονται πολλές μεταβιβάσεις κυριότητας οι οποίες να τυχαίνει να μεταγράφονται πριν την κύρωση της πράξης εφαρμογής. Απλά το ερώτημά μου είναι ποιός πρέπει να φαίνεται στην πράξη εφαρμογής. Όταν έχουμε ψιλή κυριότητα και επικαρπία σύμφωνα με το νόμο φαίνεται ο ψιλός κύριος ή και ο επικαρπωτής? Έχει διαφορά αν μιλάμε για δικαιώματα επί των οριζόντιων ή από τη στιγμή που αυτές έχουν ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου ουσιαστικά "οικοπεδούχοι" είναι οι ιδιοκτήτες των οριζόντιων και αυτοί θα πρέπει να εμφανίζονται στην πράξη εφαρμογής. Ευχαριστώ, επλίζω να μην κούρασα αλλά με ενδιαφέρει μια έγκυρη απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα προτού ξεκινήσω τις διαδικασίες για τη διόρθωση.
  4. Με τη διορθωτική πράξη τελικά ποιός θα πρέπει να φαίνεται ως ιδιοκτήτης? Οι δύο γιοί με ποσοστό 50% ο καθένας (το ρωτάω γιατί νομίζω ότι ο επικαρπωτής δεν εμφανίζεται στη στήλη των ιδιοκτητών αλλά ίσως μόνο στις παρατηρήσεις) ή και η μητέρα (αν δεν ισχύει αυτό που είπα παραπάνω)?
  5. Μητέρα, η οποία είχε την πλήρη κυριότητα ενός οικοπέδου, προβαίνει σε σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και μεταβιβάζει με γονική παροχή στους δύο γιούς της την ψιλή κυριότητα όλων των οριζοντίων ιδιοκτησιών που έχουν συσταθεί στο κτίριο που υπάρχει στο οικόπεδο κατά ποσοστό 1/2 εξ αδιαιρέτου στον καθένα γιό, παρακρατώντας την επικαρπία. Δύο μήνες μετά κυρώνεται πράξη εφαρμογής στην περιοχή και εννιά μηνες μετά μεταγράφεται. Το ερώτημα είναι : Στη στήλη που αφορά στους ιδιοκτήτες θα εμφανίζονται μόνο οι γιοί ή και η μητέρα? (Να θεωρήσω αυτονόητο ότι η απόφαση με την οποία κυρώνεται η πράξη εφαρμογής θα πρέπει να μεταγραφεί μόνο στους ιδιοκτήτες που εμφανίζονται στη σχετική στήλη ή μήπως όχι?) Το ερώτημα έχει προκύψει γιατί αυτή τη στιγμή (πιθανώς λόγω της μικρής χρονικής διαφοράς μεταξυ της γονικής παροχής και της απόφασης κύρωσης) η απόφαση έχει μεταγραφεί μόνο στην μερίδα της μητέρας. Αν λοιπόν αυτό είναι λάθος προφανώς θα χρειαστεί διορθωτική. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.