Μετάβαση στο περιεχόμενο

sandi79

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

819 profile views
  • kotor9

sandi79's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι γεια σας, μια ερώτηση για υλικά θερμομόνωσης / στεγάνωσης πλάκας έχω να κάνω κι εγώ. Πρότίθεμαι να χρησιμοποιήσω για θερμομόνωση υφιστάμενης πλάκας, πολυουρεθάνη η οποία εφαρμόζεται με την μέθοδο του ψεκασμού. Ως πιο οικονομική λύση το προτεινόμενο πάχος της τελικής στρώσης θα είναι 3,5 cm. Η απορία μου έχει να κάνει με το υλικό που μπαίνει πάνω από την πολυουρεθάνη για σκοπούς υγρομόνωσης. Υπάρχουν απλά υλικά που χρησιμοποιούνται ως coatings, τα οποία όμως θέλουν πολύ συχνή συντήρηση (κάθε ένα με δύο χρόνια αν δεν κάνω λάθος). Υπάρχουν και άλλα υλικά όπως π.χ πολυουρία ή πολυασπάρτη που δεν απαιτούν τόσο συχνή συντήρηση αλλά κοστίζουν αρκετά. Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει κάποιο συμβατό με την πολυουρεθάνη υλικό που να μην κοστίζει πολύ και να μην απαιτεί τόσο συχνή συντήρηση (νέα επάλειψη); Ευχαριστώ πολύ
  2. Το κτίριο είναι αρκετά παλιό και ίσως με τον καιρό να βουλωσαν από φύλλα ακαθαρσίες κλπ. Οι ζημιές στα υποστηλωματα βρίσκονται στην εξωτερική επιφάνεια σε βαθμό που μπορεί να επισκευαστουν. Στην περιοχή οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν και για αποφυγή παρόμοιας αστοχίας τώρα που δεν θα είναι εγκιβωτισμενες είπα μήπως να μην χρησιμοποιηθούν μεταλλικές αλλά από άλλο πιο ελαστικό και ανθεκτικό υλικό.
  3. Συνάδελφοι γεια σας, επειδή το θέμα μου είναι σχετικό με την προηγούμενη συζήτηση θα ήθελα την άποψη σας. Σε κτίριο σε ορεινή περιοχή της Κύπρου, στο οποίο από κατασκευής οι υδρορροές/κατεβασιές τοποθετήθηκαν στα υποστυλώματα, παρουσιάστηκαν ζημιές (στα υποστυλώματα) λόγω υγρασιών που προέρχονται από τις υδρροροές που έχουν σπάσει εξαιτίας του παγετού. Τώρα οι πιθανές λύσεις φαίνεται να είναι δύο. Είτε η κατάργηση τους, είτε η τοποθέτηση νέων εξωτερικών κατεβασιών. Η πρώτη λύση δεν είναι επιθυμητή από τον ιδιοκτήτη. Στη δευτερη περίπτωση θα ήθελα την άποψη σας ίσως από προσωπική εμπειρία για το είδος του υλικού που θα πρέπει να προτιμηθεί για να αντέξει στον παγετό και να μην χρειάζεται συντήρηση. Έχω διαβάσει για κάποιο είδος από ενισχυμένο PVC. Γνωρίζει κάποιος να μου εισηγηθεί κάτι . Ευχαριστώ ..
  4. Σε ευχαριστω πολυ Θεοχάρη. Θα ψαξω το βιβλίο που μου προτείνεις
  5. Γεια σας, μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει δίνοντας μου πληροφορίες για το που μπορώ να βρω υλικό (στα ελληνικά) σχετικά με τις διάφορες διεθνής μεθόδους που χρησιμοποόύνται για τη διαστασιολόγηση εύκαμπτων οδοστρωμάτων. Κάνω τη πτυχιακή εργασία μου και έχω βρει περισσότερα στοιχεία από αγγλικά βιβλία και site. Επίσης επειδή είμαι από Κύπρο θα ήθελα να μου πείτε κατα πόσο η μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί στην Εγνατία οδό θεωρείται στην Ελλάδα ως επίσημη μέθοδος διαστασιολόγησης.Ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.