Μετάβαση στο περιεχόμενο

thanosf

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.zesta.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ

thanosf's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν έχουν ηλεκτρονικό θερμοστάτη δεν φορτώνουν πολύ τις γραμμές καθώς μόλις "φέρουν" την θερμοκρασία που θέλουμε κάνουν απλά συντήρηση της.
  2. Για διαμερίσματα μικρά οι θερμοπομποί είναι μια χαρά, οπωσδήποτε με ηλεκτρονικό θερμοστάτη. Για μεγαλύτερα διαμερίσματα καλό θα είναι το σύστημα θέρμανσης να γίνει μικτό προσθέτοντας θερμοσυσσωρευτές. Με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε το μεγαλύτερο ποσοστό της κατανάλωσης στο φτηνό νυχτερινό ρεύμα.
  3. Μάλλον πως δεν τα έχετε μετρήσει και πολύ σωστά και προσέξτε το γιατί δημοσιεύετε ασαφή και λανθασμένα δεδομένα και εκτίθεστε! Πρώτον η τιμή της KWh που αναφέρετε είναι εκτός πραγματικότητας και ειδικά με τη χρήση του νυχτερινού ρεύματος το οποίο κοστίζει 0,054 +Φ.Π.Α. / Kwh. Οποιοσδήποτε μπορεί να δει τις χρεώσεις της ΔΕΗ από το site της http://www.dei.gr/Default.aspx?ID=30818&nt=19&langid=1 . Επιπλέον η σύγκριση που εμφανίζεται στον πίνακα σας δεν συνοδεύεται από καμία τεκμηρίωση! Τέτοια διαγράμματα μπορεί να φτιάξει οποιοσδήποτε αλλά αν δεν τα τεκμηριώσει νομίζω ότι δεν πετυχαίνει κάτι . Μήπως θα έπρεπε δίπλα σε κάθε είδος να αναφέρεται και το κόστος του κάθε συστήματος - ή μήπως δεν θέλατε επειδή οι θερμοπομποί ήταν οι πιο οικονομικοί???? Τέλος γιατί στην σύγκριση σας δεν μετρήσατε και άλλα συστήματα όπως είναι οι θερμοσυσσωρευτές οι οποίοι καταναλώνουν μόνο νυχτερινό ρεύμα? Φιλικά!
  4. Kosmas85 γιατί δεν δίνεις και μια εικόνα για το κόστος προμήθειας - εγκατάστασης? Προσωπικά το θεωρώ απαγορευτικό για την δεδομένη περίπτωση! Αυτό το κόστος είναι πολύ βασικό στην οικονομικοτεχνική ανάλυση! Επιπλέον γιατί θεωρείς δεδομένο το ότι κάποια στιγμή θα μπει ψύξη? Πάντα φιλικά! Εννοείται!
  5. Η παραπάνω λύση δεν πιστεύω ότι είναι ιδανική καθώς έχει πολύ υψηλό κόστος προμήθειας - εγκατάστασης. Πόσο μάλλον για ένα σπίτι που θα κατοικείται 10-20% τον χειμώνα!!!
  6. Ελπίζω να το είπες χαριτολογώντας αυτό! Πιστεύω πως καταλαβαίνεις ότι όσο το εργοστάσιο του λιγνίτη ανήκει στο ηπειρώτη άλλο τόσο ανήκει και σε μένα. Αντίστοιχα ότι δικαίωμα έχω εγώ για ρεύμα άλλο τόσο δικαίωμα έχει ο Ηπειρώτης και πρέπει να το πληρώνουμε το ίδιο. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πόσο παραπάνω κοστίζει το εδώ παραγόμενο ρεύμα αλλά αυτό δεν οφείλεται σε αποφάσεις Κρητικών. Κανείς δεν επιδοτεί κανέναν. Όλοι μαζί επιδοτούμε την Δ.Ε.Η. η οποία οφείλει να παρέχει σε όλους ρεύμα. Απο κεί και πέρα αν το κόστος της είναι αλλού υψηλό και αλλού χαμηλό είναι πρόβλημα της. Αυτό που είπες παραπέμπει αλλού...
  7. Το 16% ισχύει στην Κρήτη, όχι σε όλη την χώρα!!! Αυτό εννοούσα από την αρχή που έγραψα την λέξη "εδώ" (στην Κρήτη είμαι). nvel: Εννοείται οτι το κόστος κάνει κουμάντο. Το καρβουνάκι -που σίγουρα κοστίζει λιγότερο- όμως δεν είναι πιο οικολογικό σαν καύσιμο από το μαζουτ και το diesel . Και γι αυτό έγραψα "λίγο από το οικολογικό μας ρεύμα". Αυτή την στιγμή, οι εγκατεστημένες μονάδες παραγωγής ηλ. ρεύματος στην Κρήτη αλλά και αυτές που πρόκειται να εγκατασταθούν, υπερκαλύπτουν τις ανάγκες του νησιού. Θεωρώ ότι βγήκαμε πολύ έξω από το θέμα όμως.... Έτσι όπως προχωράνε τα πράγματα, η ενέργεια γίνεται είδος πολυτελείας. Οι φυσικοί πόροι το ίδιο. Συνεπώς το ίδιο ισχύει και για την θέρμανση, είτε είναι από ηλ. ρεύμα είτε από πετρέλαιο. Πιστεύω στην παραγωγή ενέργειας από Α.Π.Ε. καθώς είναι ο πιο "καθαρός" τρόπος να παράγουμε ενέργεια και δεν εξαντλείται. Εκεί βλέπω το πράγμα να πηγαίνει. Μπορεί να απέχουμε λίγο ή πολύ αλλά δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές.
  8. Γιατί είστε τόσο δύσπιστοι; Το ποσοστό για το οποίο μίλησα εγώ αφορά στην Κρήτη. Ρίξε μια ματιά (τα βρήκα πολύ σύντομα καθώς δεν είχα χρόνο - αν θέλετε βρίσκω πιο σύγχρονα): http://www.chania.teicrete.gr/docs/fp/vourdoubas/demsee_%202009.doc http://www.greekscapes.gr/index.php/2010-01-21-16-47-29/landscapescat/67/168-anemogennitries-kritis.html Και αυτά μόνο για τα αιολικά! Αυτά δουλεύουν και το βράδι! Εννοείται ότι η δυναμικότητα των αιολικών δεν συγκρίνεται με αυτή των φωτοβολταϊκών. Εγκρίθηκε και το καλώδιο που θα μπει και θα συνδέσει την Κρήτη με την Πελοπόννησο.... Να σας δώσουμε λίγο από το οικολογικό μας ρεύμα.
  9. Ναι και στο στέλνω με προσωπικό μήνυμα.
  10. Σταύρο ρίξε μια ματιά και στους στατικούς θερμοσυσσωρευτές. kusta80 όπως το θέτεις δεν έχει άδικο. Όμως αυτό είναι ένα μεγάλο δίλλημα τελικά? Είναι καλύτερο να καίμε πετρέλαιο? Φυσικό αέριο? Ή μήπως ξύλα? Είναι περισσότερο οικολογικό αυτό? Το ρεύμα παράγεται και από τον αέρα και τον ήλιο... Εδώ το 16% της παραγόμενης ηλ. ενέργειας ήδη προέρχεται από Α.Π.Ε. και αυτό αυξάνεται συνεχώς, όχι μόνο με τα 1200 φωτοβολταϊκά πάρκα που υλοποιούνται ή αυτά που θα μπουν στις στέγες ή αυτά που θα βάλουν οι αγρότες αλλά κυρίως αιολικά πάρκα (ρίξτε μια ματιά κι εδώ: http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=770935&srv=88 ).
  11. Προφανώς δεν είχε γίνει η σωστή μελέτη στο σπίτι αυτό. Και αυτό το βλέπουμε από το γεγονός ότι η φόρτιση τους δεν κρατούσε μέχρι την έναρξη της επόμενης καθώς και από το ότι δεν ήταν εφικτές υψηλότερες θερμοκρασίες από αυτές που αναφέρεις. Δεν εγκαταστάθηκε η σωστή ισχύς και από την στιγμή που ξεφόρτιζαν, πιθανότατα τους δουλεύατε και με το ημερήσιο ρεύμα και γι αυτό ανέβαινε η κατανάλωση. Παιδιά τα μηχανήματα όσο καλά και αν είναι, το Α και το Ω στην θέρμανση είναι η σωστή μελέτη. Λίγες είναι οι αποτυχημένες εγκαταστάσεις θέρμανσης πετρελαίου? Ή φταίνε κι εκεί τα μηχανήματα? Σταύρο, αυτά που προμηθεύω δεν τα δίνω ποτέ χωρίς την αντίστοιχη μελέτη και εγκατάσταση. Κάνω πολλές μελέτες και εγκαταστάσεις και έως τώρα δεν μου έχει παραπονεθεί κανείς. Αντιθέτως ικανοποιημένοι πελάτες στέλνουν κι άλλους και συγκεκριμένα ο θερμοσυσσωρευτής έχει ανοδική πρόοδο. Έχω γράψει και πιο πριν: κάποιοι το θεωρούν θέρμανση του παρελθόντος και άλλοι το θεωρούν θέρμανση του μέλλοντος.
  12. Μάλλον πως δεν γνωρίζεις πως λειτουργούν οι θερμοσυσσωρευτές...
  13. Γιατί???? Γιατί???? Επιχειρήματα υπάρχουν;
  14. Ακόμα μια φορά μου δίνεις το δικαίωμα να σε διορθώσω: το ρεύμα από πέρυσι μέχρι φέτος δεν έχει αυξηθεί 7%. Άσε τις στατιστικές υπηρεσίες και πιασε έναν φετινό και έναν περυσινό λογαριασμό! Η τιμή της Kwh είναι η ίδια!!!! Αν έχουν ανέβει τα πάγια αυτό δεν μας απασχολεί γιατί αυτά τα πληρώνουμε είτε έχουμε ηλεκτρικό είτε έχουμε ηλιακό θερμοσίφωνα. Θεωρώ ότι οι εκτιμήσεις σου είναι πολύ άστοχες καθώς είναι ελλιπείς και βασίζονται σε θεωρίες και σε λανθασμένα στοιχεία (όπως σου απέδειξα παραπάνω με τα posts μου όπως λάθος στο Φ.Π.Α., λάθος στην αύξηση της τιμής της Kwh από πέρυσι έως φέτος, μη υπολογισμός της αξίας του κεφαλαίου που δεσμεύεται, ακόμα και την σημερινή τιμή της kwh λάθος την έχεις κ.τ.λ.). Με τις ανακρίβειες και τα λάθη αυτά πιστεύω ότι αδικείς τις απόψεις σου. Κάποιος που μπαίνει στην διαδικασία να κάνει υπολογισμούς και να προτείνει μία λύση θα πρέπει να το κάνει με ακρίβεια, σαφήνεια και πληρότητα. Στόχος μου ήταν από την αρχή να σου δείξω κάποια πράγματα που λαμβάνεις λάθος στους υπολογισμούς σου. Παρόλα αυτά αρνείσαι να το αντιληφθείς αυτό και επιμένεις επιθετικά να μας πείσεις χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που λέει ένας πωλητής στους υποψήφιους πελάτες του. Από κει και πέρα, επειδή δεν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ, δεν θα προχωρήσω άλλο σε αυτή την συζήτηση. Φιλικά.
  15. Δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη διαδικασία! Τουλάχιστον όχι δημόσια!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.