Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aquatic

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.700 profile views

Aquatic's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

37

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Didonis η ερώτηση περί της αλλαγής χρήσης δεν είναι για το πατάρι αλλά για το ισόγειο.
  2. Ναι, επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης στους τακτοποιημένους χώρους. Μπορείς να αλλάξεις τη χρήση του ισογείου αφού δεν αυξάνεται η πραγματοποιούμενη δόμηση. Μπορεί να γίνει χώρος κυρίας χρήσεως εάν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις (ύψος, φωτισμός-αερισμός).
  3. @Tanasw οι παραλείψεις δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να επιφέρουν ακύρωση της σύστασης. Αφού το επιβεβαιώσεις με τον συμβολαιογράφο, προχωράς σε ρύθμιση και σύνταξη ταυτότητας (όπως αναφέρεις στην αρχική σου δημοσίευση).
  4. @Chr1st0s εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις χώρου κύριας χρήσης (π.χ. φωτισμός-αερισμός), μπορείς. Φυσικά επιτρέπονται και χώροι βοηθητικής χρήσης. Η κατασκευή WC ή μπάνιου θέλει προσοχή στην πράξη, αλλά από πλευράς κανονισμών δεν υπάρχει πρόβλημα.
  5. @apovit δεν μπορεί να γίνει το πατάρι σου ξεχωριστός όροφος αφού δεν υπάρχει υπόλοιπο επιτρεπόμενης δόμησης. Τα πατάρια είναι παραρτήματα των υποκείμενων χώρων και έχουν την ίδια χρήση με αυτούς.
  6. @thanasisss θα πας στην πολεοδομία και θα ζητήσεις αυτοψία για ρευματοδότηση. Πρέπει να έχουν πληρωθεί οι αμοιβές επίβλεψης.
  7. @dimvoulg όχι, για την ηλεκτρονική ταυτότητα δεν απαιτούνται.
  8. Ο μηχανικός θα δώσει βεβαίωση για μεταβίβαση αν έχει λάβει εντολή και από τους δύο συνιδιοκτήτες. Αλλιώς πώς θα γίνει η μεταβίβαση χωρίς να συμφωνούν και οι δύο; Οπότε η έκδοση βεβαίωσης δεν έχει αντίκρυσμα, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
  9. @tetris για το 1· μόνο βάσει ΝΟΚ, όχι κατά ΓΟΚ. ΓΟΚ: Γήπεδο είναι η συνεχόμενη έκταση γης που αποτελεί αυτοτελές και ενιαίο ακίνητο και ανήκει σε έναν ή σε περισσότερους κυρίους εξ αδιαιρέτου. ΝΟΚ: Γήπεδο είναι η συνεχόμενη έκταση γης, που αποτελεί αυτοτελές και ενιαίο ακίνητο και ανήκει σε έναν ή σε περισσότερους κυρίους εξ αδιαιρέτου, σε περιοχή εκτός εγκεκριμένου σχεδίου.
  10. @desptsouk δεν χρειάζεται να γίνει ξανά υπαγωγή. Τα πρόστιμα διαγράφονται όπως αναφέρεται στο απόσπασμα που παρέθεσες (το οποίο είναι από την εγκύκλιο 2), αλλά για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η υπαγωγή ώστε να εκδοθεί βεβαίωση πρέπει να εξασφαλιστεί συναίνεση.
  11. @Saleptsis μπορεί να εκδοθεί η βεβαίωση, αλλά πρέπει να τεθούν υπόψιν του αγοραστή όλες οι παρατηρήσεις σου.
  12. @Loadloading το ζήτημα δεν είναι η ύπαρξη (ή μη) δοκών, αλλά η στατική επάρκεια του φέροντος οργανισμού. Δηλαδή δεν ισχύει ότι: έχει δοκούς, όλα εντάξει - δεν έχει δοκούς, ας βγούμε έξω να σωθούμε. Οι αναμονές των υποστυλωμάτων υποτίθεται ότι θα χρησίμευαν σε μελλοντική προσθήκη ορόφου. Δυνατότητες ενίσχυσης του ισογείου υπάρχουν. Όμως όλ’ αυτά είναι αντικείμενο μελέτης και συνολικού ελέγχου της υπάρχουσας κατασκευής.
  13. @georgegaleos στο βιβλίο εσόδων εξόδων δεν τα καταχωρώ. Με το mydata δεν γνωρίζω τι πρέπει να γίνει. Ίσως να υπάρχει λόγος καταχώρησης για μηδενικά τιμολόγια, αλλά για τα μηδενικά ειδοποιητήρια; Δεν έχει νόημα.
  14. @_eleni συμπληρώνω ότι δεν ασχολούμαστε με το ηλεκτρονικό σύστημα αμοιβών.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.