Σ' ευχαριστώ Δημήτρη και επειδή έχω πρώτα διαβάσει τα άρθρα και μετά απευθύνθηκα στο forum, αυτό που με μπέρδεψε κι ακόμα με μπερδεύει είναι αυτό που αναφέρει η ΕΓΚ2 ότι η ιδιότητα του πολυτέκνου πέραν του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης αποδυκνείεται και με το Ε1 απ' όπου προκύπτουν τα εξαρτώμενα μέλη-τέκνα. Στη δική μου περίπτωση όλα τα τέκνα είναι ενήλικα και ανεξάρτητα, συνεπώς στο Ε1 της πολύτεκνης ιδιοκτήτριας δεν υπάρχει αναγραφή οποιουδήποτε τέκνου. Θα το ανεβάσω λοιπόν κι ας μην προκύπτουν εξαρτώμενα τέκνα;
Πέραν των ανωτέρω σχολίων όμως στην δική μου ιδιαίτερη περίπτωση, ο όγκος των αυθαιρεσιών είναι στην ημιτελή κατοικία του ορόφου ενώ ελάχιστα συμμετέχει το ισόγειο. Οπότε θεωρώ ότι η ιδιότητα του πολυτέκνου δεν συμβάλλει ή καλύτερα είναι αμελητέα η μείωση.
Μερικές ερωτήσεις όμως που θεωρώ θα μας κάνει να αναρρωτηθούμε και να σκεφτούμε είναι:
Το "Ημιτελής" είναι όρος που δείχνει το κατασκευαστικό στάδιο, δεν χάνει όμως τον χαρακτήρα της κατοικίας. Κι απόσο μπορώ να ερμηνεύσω ο νομοθέτης δεν κάνει διάκριση μεταξύ ημιτελών και αποπερατωμένων πλήρως. Απλώς κατοικία αναφέρει.
Επίσης παρόλο που στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου μιλά για κύρια, στο δεύτερο βάζει και τη δευτερεύουσα με περιορισμό των 80μ². Τώρα στην ΕΓΚ2 πάλι επεξηγεί τον τρόπο υπολογισμού για δευτερεύουσα κατοικία >80μ² με τρόπο ακαταλαβίστικο χωρίς πρακτική εισαγωγής στα φύλλα καταγραφής και χωρίς λογική κατ' εμέ. Αλήθεια έχεις καταλάβει με ποιό τρόπο γίνεται στην περίπτωσή μου που η δευτερεύουσα είναι 104μ² >80μ² και έχει 12,33μ² κλειστό Η.Χ. και παραβάσεις Κατ.3 (αν ξεπεράσω βέβαια το ημιτελής που κατά τη γνώμη μου έχει λογική μεν αλλά δεν το εξαιρεί ο νόμος δε)
Θα συμφωνήσω ότι οι Εγκύκλιοι δεν έχουν την βαρύτητα του νόμου και πολλές φορές μπερδεύουν. Επίσης θα πρέπει να τις απορρίπτουμε όπως έκανες κι εσύ ακόμα κι αν είναι προς το συμφέρον του πελάτη μας.