Μετάβαση στο περιεχόμενο

βλάχου τόνια

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από βλάχου τόνια

  1. Στη σελίδα ΤΕΕ 121 της ύλης από το σχήμα 2.1.2 προκύπτει ότι όταν στα ηλιακά διαγράμματα η μέτρηση ξεκινάει από το Νότο 0 μοίρες τότε η περιοχή 90 με 180 είναι βορειοδυτικά ενώ η περιοχή -90 με -180 είναι βορειοανατολικά. Αν δεχτούμε ότι στη  χειμερινή περίοδο ανήκει και ο μήνας Απρίλιος, μιας και στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ είναι ένας μήνας για τον οποίο ορίζουμε σύστημα Θέρμανσης με συντελεστή κάλυψης 1, στις 105 μοίρες (βορειοδυτικά) έχουμε ηλιακό ύψος σχεδόν 0 ενώ στις -105 (βορειανατολοκά) έχουμε περίπου -8. Με την προϋπόθεση ότι η ερώτηση έχει τεθεί σωστά και αν δεχτούμε το αρνητικό πρόσημο του ηλιακού ύψους εφόσον αυτό δίνεται στα ηλιακά διαγράμματα τότε η απάντηση είναι βορειοανατόλικα. Και πάλι συνάδελφοι αυτή είναι μία θεώρηση βασισμένη σε υποθέσεις γι' αυτό άλλωστε και η ερώτηση είναι με κόκκινο χρώμα. 

    HLIAKO DIAGRAMMA.pdf

    • Upvote 3
  2. Έχω ακριβώς την ίδια γνώμη με τον Γιάννη, απλά μπερδεύει η λέξη ''χαμηλότερο'' γιατί στην πραγματικότητα ανατολικά & δυτικά το ύψος είναι μηδέν όπως είπε και ο Γιάννης. Κάποιες ερωτήσεις γενικά είναι γραμμένες με τρόπο να μπερδεύουν και θέλουν προσοχή. Αντίστοιχα και στην ερώτηση ''Στο βόριο ημισφαίριο τη χειμερινή περίοδο, το μικρότερο ηλιακό ύψος είναι; βορεινά, βορειοανατολικά, βορειοδυτικά'' από το ηλιακό διάγραμμα η διαφορά του ύψους βορειοανατολικά / βορειοδυτικά είναι πολύ μικρή.. Το κάλο είναι πως έχεις στη διάθεσή σου καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης τις ΤΟΤΕΕ. Όποτε μια μάτια στην ΤΟΤΕΕ 3 θα σου λύσει τα χέρια αν σου τύχει τέτοιου είδους ερώτηση.

     

    Καλή επιτυχία.

  3. Δεν είναι θέμα μνήμης συνάδελφε...Είναι θέμα μεθοδικότητας...Αν η μνήμη μου με ευνοούσε θα είχα κουραστεί πολύ λιγότερο.

    Οι παραπάνω ερωτήσεις είχαν ήδη διατυπωθεί από άλλους συναδέλφους.. Άπλα τις συγκέντρωσα και επεξεργάστηκα την πληροφορία στο σύνολο.  

    Όσον αφορά στο σκονάκι... (πλάκα έχει που το σκέφτηκες... :grin: ) ειλικρινά όμως δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια να κάνει κάποιος διότι στο χώρο εξέτασης δεν επιτρέπεται να έχεις τίποτα μαζί σου.  

  4. Ευχαριστώ πολύ τους προλαλήσαντες  για τα καλά τους λόγια...

     

    Πράγματι πέρασα στις εξετάσεις. Ωστόσο η διαδικασία προετοιμασίας υπήρξε πραγματικά εξαντλητική για μένα και διήρκεσε 1μισι  μήνα. Δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συγκυριών αλλά και γενικότερα, πιθανολογώ ότι δεν θα έχουν πολλοί συνάδελφοι την πολυτέλεια αυτής της χρονικής απαίτησης και στα πλαίσια της ανθρωπιάς αλλά και της συναδελφικής αλληλεγγύης θεώρησα ότι το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να μοιραστώ ότι αποκόμισα από όλη αυτή την προσπάθεια.

     

    Καλή επιτυχία σε όλους!       

    • Upvote 9
    • Downvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.