Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΑΠΩΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.842 profile views

ΤΣΑΠΩΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Για το διαμέρισμα δεν γίνεται λόγος, θα πάει με Υ.Δ. Η αμφιβολία είναι για το λεβητοστάσιο. Αρχικά είχαμε χώρο στάθμευσης (Β.Χ.) και έχει μετατραπεί σε άλλη Β.Χ. (λεβητοστάσιο).
  2. Συνάδελφοι καλημέρα. Μία περίπτωση που με απασχολεί εδώ και μέρες. Τριόροφη κάθετη ιδιοκτησία. Στον ισόγειο όροφο έχει γίνει δέσμευση χώρου στάθμευσης. Στην παραγματικότητα τμήμα του ισογείου έχει γίνει διαμέρισμα και το υπόλοιπο λεβητοστάσιο που δεν υπήρχε στην Οικοδομική Άδεια. Ερώτηση : Ο χώρος του λεβητοστασίου μπορεί να υπολογισθεί με αναλυτικό σύμφωνα με την παράγραφο 7 (από Β.Χ. σε Β.Χ) ή πρέπει να υπολογισθεί με Υ.Δ. και να προστεθεί στα τ.μ. του διαμερίσματος αφού βρίσκεται εντός νομίμου περιγράμματος του κτιρίου και αυξάνει τον συντελεστή δόμησης (παρ. 5 αρθ. 100)? Ευχαριστώ.
  3. Ιάσονα καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Όσον αφορά την ΥΥ, αν και δεν τα έχω ελέγξει ακόμη, δεν θα πρέπει να την συγκρίνω με το ύψος του κτιρίου που έπρεπε να κατασκευαστεί μαζί με την στέγη?
  4. Συνάδελφοι καλημέρα. Σε δυόροφο βιοτεχνικό κτίριο ενώ η Ο.Α. προέβλεπε επικάλυψη με πλάκα Ο.Σ. και κεραμίδια κατασκευάστηκε μεταλλική στέγη. Επιπροσθέτως δεν κατασκευάστηκαν τα εσωτερικά υποστηλώματα στον όροφο του κιτιρίου. Πως υπολογίζεται κατά την γνώμη σας αυτή η αυθαιρεσία (πέραν της μελέτης στατικής επάρκειας που απαιτείται κλπ)?
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε μία δυόροφη διπλοκατοικία έχει γίνει σύσταση Ο.Ι. σύμφωνα με την οποία ο ένας συνιδιοκτήτης κατέχει τρεις Ο.Ι. Μία στο υπόγειο κατά 100%, μία στο ισόγειο κατά 100% και μία στο υπόγειο κατά 50% εξ αδιαιρέτου (λεβητοστάσιο). Τα σχέδια της Ο.Α. δεν δείχνουν καθόλου το λεβητοστάσιο στο υπόγειο. Επίσης οι διαστάσεις της οριζόντιας στο υπόγειο και στο ισόγειο είναι μικρότερες από αυτές της Ο.Α. Έχει γίνει δηλαδή διαφορετική διαμερισμάτωση χωρίς όμως να μεταβάλονται οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Κατά την γνώμη σας μπορεί να δοθεί βεβαίωση τουλάχιστον για τις δύο οριζόντιες (υπογείου και ισογείου) για γονική παροχή? Ευχαριστώ.
  6. Συνάδελφοι καλημέρα και από μένα. Σας αναφέρω μία περίπτωση μεταφοράς από 4014 (περαιωμένη χωρίς σχέδια) σε 4178. Κάθετη ιδιοκτησία (δυόροφη κατοικία με υπόγειο) με τις εξής παράβάσεις : 1. Τμήμα του υπογείου έχει μετατραπεί σε κατοικία 2. Προέκταση υπογείου (αποθήκη σε υπόγεια στάθμη) 3. Τμήμα κάτω από σκάλα εισόδου που φαίνεται μπαζωμένη στην Ο.Α. 4. Υπέργειος κλειστός χώρος στάθμευσης Όλες οι αυθαιρεσίες μετά το 1983 Όσον αφορά την κατηγοροποίηση : Αθροίζουμε όλες τις αυθαίρετες επιφάνειες που προσμετρώνται στον Σ.Δ. δηλαδή (υπόγειο που έχει μετατραπεί σε κατοικία, τμήμα κάτω από την σκάλα, χώρο στάθμευσης αφού δεν έχει δεσμευθεί συμβολαιογραφικά)? Το άθροισμα αυτό το συγκρίνουμε με τα τ.μ. της Ο.Α. που αφορά την κάθετη ιδιοκτησία υπολογίζοντας μόνο τα τ.μ. του ισογείου και του ορόφου και ελέγχουμε (>40% δόμηση,> 40% κάλυψη και >20% ύψος αθροιστικά)? Σε περίπτωση που το ποσοστό αυτό προκύπτει πάνω από το 40% δόμησης (αν ο τρόπος υπολογισμού που περιγράφω είναι σωστός) τότε έχω την δυνατότητα σήμερα να δεσμεύσω συμβολαιογραφικά τον χώρο στάθμευσης ούτως ώστε να μην υπολογίζεται στους χώρους που προσμετρώνται στον συντελεστή και να πάω κατηγορία 4? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα.
  7. Συνάδελφοι καλημέρα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Σχεδιάζω εμπορική αποθήκη εκτός σχεδίου (χονδρικό εμπόριο τροφίμων και ποτών) άρα Κ.Υ.Ε. Σύμφωνα με το περίφημο αρθ. 26 παρ. 1 του ΝΟΚ υποχρεούμαι να κατασκευάσω προσβάσεις τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου για ΑΜΕΑ. Επίσης πρέπει να προβλέπονται και χώροι υγειηνής ΑΜΕΑ σε ποσοστό 5% επί των απαοιτουμένων που στην δική μου περίπτωση είναι μία(1). Ο παραπάνω χώρος , σύμφωνα πάντα με τον ΝΟΚ, υπολογίζεται στους απαιτούμενους χώρους υγειηνής. Σύμφωνα με τα παραπάνω εγώ καταλήγω στο ότι πρέπει να φτιάξω ένα W.C. για ΑΜΕΑ και τέλος. Στο υγειονομικό μου λένε ότι πρέπει να φτιάξω επιπλέον ένα W.C. με προθάλαμο διότι έτσι προβλέπει η υγειονομική διάταξη. Αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο θα ήθελα την γνώμη του. Ευχαριστώ
  8. Ιάσονα αφού σε ευχαριστήσω και πάλι νασε ρωτήσω και κάτι τελευταίο (επλίζω). Το υπόγειο όπως έγραψα είναι υπόγειο μόνο από δύο πλευρές. Πρέπει να πάει σαν ΥΔΒΧ ή ΥΔΚΧ?
  9. Ιάσονα καταρχήν να σε ευχαριστήσω που έκανες τον κόπο και ασχολήθηκες. Από τα εγκεκριμένα της άδειας δεν μπορώ να βγάλω και πολλά συμπεράσματα διότι και υψόμετρα δεν έχει η τομή (σε σχέση με το φυσικό) και γραμμές εδάφους, αλλά ούτως ή άλλως το κτίριο έχει κατασκευσθεί σε διαφορετική θέση από αυτή που προβλέπονταν. Το υπόγειο που δεν υπήρχε στην ΟΑ από τις δύο πλευρές του είναι υπόγειο (προεξέχει από το διαμορφωμένο περίπου 80εκ.) οπότε καταλήγω ότι αυτό είναι που κατασκευάστηκε αυθαίρετα και δεν τηρήθηκε η διαμόρφωση από τις δύο άλλες πλευρές από τις οποίες γίνεται ισόγειο (από την μία ιδίως προεξέχει πάνω από 1.50μ).
  10. Συνάδελφοι καλημέρα. Θα ήθελα την άποψή σας για το εξής θέμα : Περιοχή εκτός σεχεδίου με ΟΑ 1997. Η ΟΑ προέβλεπε 3 ανεξάρτητες κατοικίες ισόγειες χωρίς υπόγειο. Κατασκευάστηκαν τα εξής : 1. Κατασκευάστηκε μία κατοικία από τις τρεις 2. Η κατοικία κατασκευάστηκε σε διαφορετική θέση από αυτή της άδειας 3. Η κατοικία είναι διόροφη (το προβλεπόμενο ισόγειο έχει γίνει όροφος και έχει προστεθεί ισόγειο και με προσθήκηκατ επέκταση που είναι όμως μπαζωμένο από τις δύο πλευρές) και έχει γίνει ανεξάρτητη κατοικία από αυτή του ορόφου. 4. Έχει κατασκευασθεί ισόγεια απόθήκη σε επαφή με το κτίριο κατοικιών 5. Επίσης σε επαφή με το κτίριο κατοικιών έχει κατασκευασθεί και το λεβητοστάσιο (μπαζωμένη από τις δύο πλευρές). 6. Πάνω από τον όροφο και σε τμήμα αυτού έχει κατασκευασθεί σοφίτα. 7. Στο ισόγειο του κτιρίου έχει κατσκευασθεί και ΗΧ 32τ.μ. 8. Έχουν κατασκευασθεί ξύλινες πέργκολες με επικάλυψη από κεραμίδια. Και κάποια άλλα ψιλά (να μην σας κουράζω παραπάνω). Οι ερωτήσεις είναι : 1. Για την υπέρβαση δόμησης εξετάζω κάθε αυθαιρεσία ξεχωριστά και ελέγχω με το 50% ή προσθέτω όλα τα τ.μ. των ΥΔ (όλων των αυθαιρεσιών) και σε κάθε φύλλο καταγραφής βάζω αυτό το ποσοστό που θα είναι σίγουρα >50%? 2. Ο Η/Χ μπαίνει σαν ΥΔ ΒΧ ομοίως και οι επικαλυψεις από κεραμίδια? 3. Εκτός από την σοφίτα που μπαίνει σίγουρα και σαν υπέρβαση ύψους θα μπει και ο χώρος του ορόφου ή αυτός του ισογείου? Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή.
  11. Nasos 1979 : Από πότε οι συμβολαιογράφοι για ενοικιαστήρια ζητάνε βεβαίωση νομιμότητας από τους μηχανικούς?
  12. Ιάσονα σε ευχαριστώ για την απάντηση. Νομίζω όμως ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Για τους παρακάτω λόγους 1. Αφού στο συμβόλαιο αναφέρεται ως κοινόχρηστος η ρύθμιση (αν απαιτείται) πρέπει να γίνει από όλους τους συνιδιοκτήτες. 2. Γιατί να απαιτείται τακτοποίησηση αφού ο Η/Χ είναι κοινόχρηστος?
  13. Σε οριζόντια ιδιοκτησία (δυόροφη κατοικία) έχει γίνει μετατόπιση ενός τοίχου κατά 1μ υπέρ μίας ιδιοκτησίας και εις βάρος της όμορης. Η παραπάνω μετατόπιση δεν φαίνεται στα σχέδια της Ο.Α. ενώ φαίνεται στα σχέδια της σύστασης. Το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να πληρωθεί το πρόστιμο για κάθε όροφο ξεχωριστά (500€ ισόγειο και 500€ όροφος) και αν ναι πως γίνεται αυτό μέσα από το σύστημα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.