Μετάβαση στο περιεχόμενο

iromich

Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Βούλα, Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.023 profile views

iromich's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

-7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους, Επιτρέπεται η τοποθέτηση προκάτ πισίνας με εξωτερικό μηχανοστάσιο τύπου compact σε δώμα οικοδομής που εχει ανεγερθει με Άδεια του 2009? Και αν ναι θέλει μελέτη στατικής επάρκειας? Βγαίνει με μικρής κλίμακος?
  2. Ευχαριστώ ήσουν πολύ κατατοπιστικός! Εδω να πω σε σχεση με αυτό που είπες για τον αδιάνοικτο δρόμο, ότι τώρα είναι απλά ένας χωματόδρομος και οτι ένα όμορο οικόπεδο κάνει claim από τον δρόμο αυτόν. Οπότε από ότι φαίνεται ειμαι στην κατηγορία αδιάνοικτου?! Εφόσον ο δρόμος δεν έχει κατασκευαστεί? Την βεβαιωση μεταβίβασης την βγάζω από το Συστημα του ΤΕΕ είναι ή τυπου τεχνική έκθεση? Αν πάνε όλα καλά... και θελήσει ο αγοραστείς να προχωρησει...
  3. @[email protected] Ευχαριστώ για την απάντηση σου, "Δεν ενδιαφέρει κανένα αν ένας δρόμος υφίσταται ή όχι στην πραγματικότητα ή τι περιγράφουν τα συμβόλαια. Ενδιαφέρει εάν ένας εγκεκριμένος δρόμος υφίσταται ή όχι στην πραγματικότητα" Εδώ σε χάνω λίγο...Ναι έχω μιλήσει ήδη με τον Τοπογράφο και περιμένει να δει τα σχέδια της Άδειας. Απλά ήλπιζα να μην είναι τόσο περίπλοκο το θέμα... Και ναι εννοείται ότι θα πληρωθεί η συμβουλευτική μου... Btw που το βρήκες το Απόσπασμα?
  4. Λοιπόν @dimitris GM και @nbr αυτό που με αφορά βρίσκεται στην Συνοψη της μπροσούρας "Πριν από την ανέγερση οποιουδήποτε κτίσµατος θα πρέπει να ελέγχεται εάν το οικόπεδο στο οποίο θα εκτελεστούν οι οικοδοµικές εργασίες είναι άρτιο και οικοδοµήσιµο. Ένα οικόπεδο είναι άρτιο εφόσον πληροί τα ελάχιστα όρια αρτιότητας που ισχύουν στην περιοχή του, κατά τον κανόνα ή την παρέκκλιση, για το εµβαδόν και το πρόσωπό του. Ένα οικόπεδο είναι οικοδοµήσιµο όταν και τα όµορά του είναι άρτια και οικοδοµήσιµα. Στην περίπτωση που οικόπεδο δεν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, τότε απαιτείται η σύνταξη πράξης τακτοποίησης, µε την επιφύλαξη της εφαρµογής των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 25 του Ν.1337/1983" Δηλαδή για να ελέγξω τη νομιμότητα της Άδειας θα πρέπει και τα όμορα οικόπεδά του να είναι άρτια και οικοδομήσιμα με βάσει το Ρυμ Σχέδιο, που είναι αυτό που ισχύει στην περιοχή, εφόσον δεν έχει γίνει κάποια τροποποίηση. * Αν σε όμορο οικόπεδο υπάρχιε δρόμος στο Ρ.Σ. που του "παίρνει" κομμάτι αλλά αυτό έχει οικοδομηθεί τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? * Στον Ν.1337/1983 δεν βρίσκω κάποιο άρθρο που να επηρεάζει την περίπτωσή μου. * Στην φωτό δείχνω την κατάσταση. Με μωβ είναι ο δρόμος πίσω απο το κόκκινο (η ιδιοκτησία μας) που υπάρχει στην πραγματικότητα αλλά όχι στο Ρυμ. Σχ. ιδιοκτησιακά αυτό ήταν οικόπεδο κάποιου. Στην Σύσταση και στο Συμβόλαιο λέει ότι συνορεύει με δρόμο, ο οποίος στο Ρυμ Σχ δεν υφίσταται, στην πραγματικότητα όμως υπάρχει (με τί στοιχεία ο Συμβολαιογράφος το συμπεραίνει αυτό?). αρόλα αυτά ουδέποτε έχει γίνει πράξη αναλογισμού για να λυθεί το θέμα. Άρα από ότι καταλαβαίνω ένα από τα όμορα δεν ήταν άρτιο εφόσον δεν υπήρχε ο δρόμος, ή έστω δεν ήταν στο Σχέδιο... Από ότι φαίνεται θα πρέπει να περιμένω το Τοπογραφικό της Αδείας. Λέτε ο υπάλληλος της Πολεοδομίας να έχει δίκιο τελικά? 😮
  5. Ευχαριστώ πολύ! Έχουν συμφωνήει οι ιδιοκτήτες, οπότε προχωράμε σε υπογραφές
  6. Και όμως το είπε!Τι να σου πω μπορεί να είχε τα νεύρα του... Ευχαριστώ για την κατέυθυνση θα διαβάσω την μπροσούρα και τις αναρτήσεις! Επειδή δεν είναι η ειδικότητά μου και επειδή έχουμε άλλα 100.000 πράγματα να κάνουμε, είπα μήπως μια καλή ψυχή με έβγαζε από τον δαίδαλο της νομθεσίας...Περιμένω το Τοπογραφικό της Αδειας την Δευτέρα για να δω τι αναφέρει. Ευχαριστώ και πάλι, Μπορεί νε επανέλθω με ερωτήματα!
  7. Καλησπέρα, Έχω μια ανακαίνιση σε 4ωροφη οικογενεική πολυκατοικία. Ξέρετε τί άδεια απαιτείται για αλλαγή του ανοίγματος της μπαλκονόπορτας στην πρόσοψη? Και πόσο χρόνο θα πάρει (έχουμε την συναίνεσαη των ιδιοκτητών). Η Άδεια είναι του 87' και το ακίνητο στην Καλλιθέα. Ευχαριστώ
  8. Καλημέρα συνάδελφοι, Έχω έναν ιδιοκτήτη που έχει φτιάξει μια οικοδομή στο Λάυριο και πουλάει Διαμερίσματα. Ο πελάτης μου είναι ένας απο τους επίδοξους αγοραστές και θέλει να αγοράσει τον Δ' Οροφο. Πήγα για αυτοψία για να τσεκάρω την τακτοποίηση και το κτίριο είναι ΟΚ σε σχέση με τα πολεοδομικά μεγέθη, αλλά δεν είμαι σίγουρη για το τι συμβαίνει με τα ρυμοτομικά. Η Οικοδομή έχει ανεγερθεί με Άδεια του 2009 σε περιοχή του Λαυρίου που δεν έχει γίνει πράξη εφαρμογής του ρυμοτομικού ούτε πράξη αναλογισμού του Οικ. Τετραγώνου που βρίσκεται το οικόπεδο. Έκανα μια έρευνα στην Πολεοδομία Κερατέας και η οικοδομή έχει χτιστεί κανονικά με πρόσωπο σε δρόμο με βάσει το ρυμοτομικό σχέδιο. Όταν όμως ρώτησα για την πράξη εφαρμογής μου απάντησε ότι κανονικά η άδεια δε ισχύει γτ έπρεπε να έχει προηγηθεί πράξη εφαρμογής, ή έστω πράξη αναλογισμού (!!) - ήταν μαζί και ο ιδιοκτήτης και ευτυχώς δεν έπεσε ξύλο... Θα ήθελα τα φώτα σας, να μου πείτε τί ισχύει, αν είναι όντως παράνομη η Άδεια και σε ποιον Νόμο βασίζεται για να μπορέσω να εξηγήσω στον πελάτη μου τί γίνεται με το ακίνητο που θέλει να αγοράσει. (Να σημειώσω ότι ο πελάτης είναι Γερμανός και άντε να καταλάβει το ελληνικό χαος!!)
  9. Καλησπέρα, Για να κόψει κανείς με αδιατάρρακτη κοπή ένα τμήμα της στέγης που εξέχει θέλει Οικ. Άδεια? Επηρεάζει την στατικότητα? Επισυνάπτω φωτο.
  10. Μάλιστα! Ευχαριστώ. Άρα αυτό που πάνε όλοι και αγοράζουν τον "αέρα" είναι κυριολεκτικά αέρας? Παίζει ρόλο η ηλικία του κτιρίου? Αν είναι μετα του 85' έχει καλύτερες πιθανότητες να μην θέλει ενισχύσεις?Ή θα έπρεπε ούτως η άλλως να έχει μελετηθεί με αυτήν την προοπτική?
  11. Καλησπέρα, Έχω μια οικοδομή με Αδεια του 69' και έχει υπόλοιπο δόμησης 51 τμ. Ο πελατης μου έχει τα 3/4 της πολυκατοικίας Α', Β΄ Όροφο και Δώμα σε ταράτσα. Θέλει να ελέγξει αν μπορεί να επεκτείνει το Δώμα και να χρησιμοποιήσει τα 51 τμ. 1. Σε αυτήν την περίπτωση έκδοσης Αδείας θέλει συναίνεση και από τους άλλους ιδιοκτήτες? Ή μπορεί να προχωρήσει μόνος του, εφόσον η ταράτσα είναι στην ιδιοκτησία του? 2. Θέλει έλεγχο αυθαιρεσιών όλο το κτίριο? 3. Αν βγουν ενισχύσεις στον Στατικό έλεγχο φαντάζομαι θα θέλει συναίνεση για να μπορέσει να ενισχύσει τον σκελετό? Ή υπάρχει τρόπος να παρακάμψει τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες? Περιμένω απάντηση. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.