Μετάβαση στο περιεχόμενο

mastoras74

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

mastoras74's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν ξέρω τι περιθώρια έχεις να βάλεις εξτρα αγκύρια μαζί με αυτά για το τοιχίο για να καρφώσεις ράγες πάνω σε αυτό . Εάν γίνεται να βάλεις έστω και 2 σειρές ειναι σημαντικό. Αυτό που λέω στην ουσία θα εμποδίζει μόνο την αναρτοπή δεν θα υποστηρίζει το χωροδικτύωμα. Εφόσον η δυσμενέστερη φόρτιση για τη δεξαμενή είναι όταν είναι κενή φορτίου πιστεύω ότι έχεις μεγάλες ανοχές ειδικά αφού βάζεις και αγκύρια, βέβαια δεν γνωρίζω αν η προένταση έγινε για αυτό το λόγο ή για άλλη περίπτωση όπως μια πιθανή αστοχία κατά την άντληση και ανατροπή "σηκωμένου" πλοίου. Ένα αλλο ερώτημα είναι επίσης πόσα bar χρειάζεσαι για να κόψεις το συγκεκριμένο σκυρόδεμα.
  2. Η τοποθέτηση ραγών σε όλο το μήκος και ύψος του τοιχώματος είναι απαγορευτική?
  3. Θα συμφωνήσω με την προσέγγιση του Alexpap όμως αν κατάλαβα καλά θα κοπεί κάτι προεντεταμένο που βρίσκεται σε ύψος14ώροφης πολυκατοικίας από κάτι που θα στηρίζεται σε βάση 2,5 επί 2,5 . Τι δυναμικά χαρακτηριστικά έχει το χωροδικτύωμα ? Τι γίνεται με αυτό που θα κοπεί από το προεντεταμένο σε συνδυασμό με την προένταση ? Συγνώμη για την περιέργεια εκ των προτέρων.
  4. "Δεν κατάλαβα τι θέλεις να δείξεις με τα κυκλάκια. Για το συγκεκριμένο γεφύρι του Γιάννη θεωρώ ότι το θέμα έχει εξαντληθεί στα προηγούμενα μηνύματα και δεν θα επεκταθώ." Ναι δεν έχει νόημα δεν είναι καλές οι φώτο. "Γενικά, αν συζητάμε για κάθε γεφύρι ή για κάθε κατασκευή, δεν συμφωνώ με την διατύπωση γενικών και αυθαίρετων διαπιστώσεων του τύπου "πάντα πρέπει να κοιτάμε την θεμελίωση"." Έχεις δίκιο και σε αυτό. Εγώ πάλι θεωρώ να ότι το να εκφράζουμε απόλυτες απόψεις του τύπου "δεν έχει πρόβλημα θεμελίωσης" από 2 φωτογραφίες είναι αρκετά επισφαλές. Βέβαια μπορεί να είσαι αρκετά έμπειρος και να τα καταφέρνεις και με 2 φωτογραφίες εγώ πάλι δεν μπορώ να είμαι απόλυτος. "Αυτό που πρέπει πάντα να κάνουμε, είναι μία πλήρη και ορθολογική τεκμηρίωση και ανάλυση των βλαβών και εξ αυτής να σχεδιάζουμε την περαιτέρω έρευνα που μπορεί να κριθεί αναγκαία." Συμφωνώ και επαυξάνω "Όσον αφορά στις συρραφές, όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα επέχουν θέση εγκάρσιου οπλισμού, και τοποθετούνται εφόσον κριθεί αναγκαία η ύπαρξη ενός τέτοιου οπλισμού. Συνήθως το αναγκαία εντοπίζεται στην διαπίστωση βλαβών από αίτια έναντι των οποίων η φέρουσα ικανότητα βελτιώνεται με τον εγκάρσιο οπλισμό." Ναι εφόσον αποδεικνύεται ότι ανοίγει το εύρος των λίθων που βλέπω (από τη φωτογραφία ) ίσως είναι αρκετές.
  5. Ναι οκ το δικό μου παράδειγμα δεν είναι ολοκληρωμένο απλά ήθελα να δείξω την απέναντι πλευρά και τη σχέση της με την παραμόρφωση της πλευράς που έχω ποστάρει και που δυστυχώς δεν την έχω στο λάπτοπ.. Γενικά φρονώ ότι πάντα μα πάντα κάποιος πρέπει να τσεκάρει θεμελίωση (αν θες υποδομή θεμελίωσης και κατασκευή θεμελίωσης, δημιουργία υποσκαφών κάτω από βράχο, αποσαθρωμένο βράχο, αποσαθρωμένους λίθους ρηγματωμένους σπασμένους λίθους, κλπ. και σίγουρα αν έχει παραμορφώσεις στην ανωδομή και για πιθανές καθιζήσεις ή οριζόντιες μετακινήσεις) . Για το συγκεκριμένο γεφύρι δεν με πειράζει να δεχτώ ότι δεν έχει πρόβλημα θεμελίωσης πράγμα πολύ πιθανό (αν και θα ήθελα να το δώ και από κοντά και ειδικά τα βάθρα που δεν φαίνονται ). Τώρα σε ότι αφορά στα κονιάματα και τους τρόπους ανάλυσης που είπατε δεν έχω και πολλές αντιρρήσεις και γενικά συμφωνώ με την πολιτική των συμβατών κονιαμάτων κατόπιν δοκιμών κλπ . Ζητώ συγνώμη αν δεν το πρόσεξα μέσα σε ένα αρκετά εκτενές ποστ αν ειπώθηκε ήδη όμως θεωρώ σύμφωνα με τις φωτογραφίες ότι για το συγκεκριμένο γεφύρι θα πρέπει να δέσουν οι εξωτερικές παρειές του τόξου (ανάντη και κατάντη του ρεύματος) . Αν ξέρει κανείς συνάδελφος να με διαφωτίσει και γιατί γίνονται αυτές ευπρόσδεκτο σε άλλο τόπικ. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει με λιθοραφές αυτό ή αν θα χρειαστούν ελκυστήρες. Και οπωσδήποτε να συμπληρωθούν τα κομμάτια τοίχου που λείπουν στο ενδιάμεσο βάθρο.
  6. Μια ερώτηση και απο εμένα. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το SAP στην έκδοση με τους 1500 κόμβους αρχικά. Έχει κάνει κανείς κανένα μεσαίου μεγέθους κτήριο με φέρουσες (ας πουμε με κατοψη 20χ20 με ένα σταυρό εσωτερικά και 3 ορόφους) να μου πει πάνω κάτω αν θα κάνω τη δουλειά μου ?
  7. Για ρίξε και μια ματιά στα σημεία που έχω κυκλώσει...δεν φαίνονται και καλά βέβαια.
  8. Ο λίθος λογικά ακούμπαγε στους διπλανούς άμεσα και έμμεσα μέσω του κονιάματος. Εάν ακούμπαγε μόνο μέσω κονιάματος ενδεχομένως λόγω της εμφανούς αποσάθρωσης να έπεσε χωρίς να οφείλεται αυτό σε πρόβλημα στη θεμελίωση, Αν όμως ακουμπούσε σε πλαϊνούς λίθους άμεσα + του ότι δεν έχουν και πολύ σφηνοειδή μορφή η λίθοι όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες ίσως και με μετατόπιση οριζόντια ή κάθετα ελάχιστων χιλιοστών των βάθρων να ξεκλείδωσε. Ίσως δεν το περιγράφω και σωστά θα ανεβάσω φώτο αύριο για το παραπάνω γεφύρι.
  9. Πηγή φωτό ΕΘΝΟΣ.. Εϊναι η μία πλευρά του γεφυριού. Η άλλη πλευρά που ειναι και η ποιο χαρακτηριστική δυστυχώς είναι στο γραφείο.. οπότε αύριο. Είναι ένα γεφύρι στους Λουσούς Καλαβρύτων περιοχή Απανώκαμπος.
  10. Εάν υπάρχει έστω και 0.1% πιθανότητα να παίζει κάτι με τη θεμελίωση θα το κοίταζα. Ειδικά αυτό επειδή ειναι δίτοξο μπορεί το μεσαίο βάθρο να μήν εδράζεται και πάνω σε βράχο. Δεξιά και αριστερά οι ωθήσεις των τόξων το ισορροπούν αλλά από κάτω δεν ξέρω τι γίνεται (Υποθέσεις κάνω δεν έχω πλήρη εικόνα και η φώτο είναι λίγες). Επίσης μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρονια τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν αυξηθεί σε συχνότητα οπότε μπορεί να έχει φθαρεί κάπως και ο βράχος ειδικά εντός του τόξου όπου επιταγχύνεται το νερό το οποίο μπορεί να κουβαλάει και διάφορα (κορμούς πέτρες κλπ) που φθείρουν με τη σειρά τους τόσο το βράχο όσο και τη λιθοδομή. Το περίεργο στην ιστορία είναι γιατί αποσπάστηκε λίθος. Από την φώτο από κάτω οι λίθοι δεν φαίνονται και ιδιαίτερα σφινοειδείς βέβαια οπότε αν από κατασκευής ο συγκεκριμένος δεν ήταν καλοβαλμένος δλδ δεν ακούμπούσε έστω σημειακά χωρίς την μεσολάβηση κονιάματος στους δίπλα ενδεχομένως να "έφυγε" μόλις αποσαθρώθηκε το κονίαμα. Μπορεί βέβαια και να τον βγάλανε οι ντόπιοι για κάποιο λόγο. Τώρα στα πραγματικά που βλέπω σίγουρα στις φώτο. Οι εξωτερικές παρειές του φέροντος τόξου δείχνουν να αποκολλούνται από το κυρίως σώμα. Ενδεχομένως στο σημείο να είναι αναπόφευκτη η χρήση ελκυστήρων μαζί με τα αρμολογήματα. Και έχει αρχίσει η φθορά της επιδομής με αποκολλήσεις παρειάς λιθοδομής ανάμεσα στα 2 τόξα. Εάν μεγαλώσει θα αρχίσει σιγά σιγά να διαφοροποιείται η γραμμή πίεσης στο κυρίως τόξο. Υπενθυμίζω: ότι λέω είναι βάσει των φωτογραφιών. Και η παραίνεση για το κοίταγμα της θεμελίωσης αφορά σε όλα τα γεφύρια όχι στο συγκεκριμένο μόνο. Γιατι μου κάνει εντύπωση ο λίθος που λείπει.
  11. Το θέμα δημιουργήθηκε με τον διαχωρισμό των ακόλουθων μηνυμάτων από το θέμα Επισκευή λιθόκτιστου γεφυριού. AlexisPap 1. Θα απευθυνθείς http://www.yppo.gr/1...jsp?obj_id=2748 2. Το πρώτο που θα πρέπει να δεις είναι τι παίζει με τη θεμελίωση του γεφυριού. 3. Ευχαριστώ τους συναδέλφους για τα παραπάνω χρήσιμα links
  12. Ναι οκ ! Γενικά το αρμολόγημα θεωρείται ως ήπια μορφή επισκευής-ενίσχυσης όμως πιστεύω ότι όλες αυτές οι ήπιες επεμβάσεις έχουν καλό αποτέλεσμα όταν γίνουν όλες μαζί και όχι μεμονωμένες , για παράδειγμα σε ένα κτήριο δεν έχει νόημα να ενισχύσεις μόνο με αρμολόι θέλει και διαφράγματα και σενάζ και ότι άλλο μπορείς να κάνεις.
  13. Ποιες επιφάνειες εννοείς και ποιο είναι παρατραβηγμένο με μπερδεψες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.