Μετάβαση στο περιεχόμενο

dib

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.929
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    18

dib last won the day on Ιούνιος 25

dib had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αττικής
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

14.402 profile views

dib's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Well Followed Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

1,3k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αφου ισχύει ο ΚΕΝΑΚ/2017 με την ΥΑ 6949/2019 περί ριζικής ανακαίνισης, γιατί κοιτάς τι λέει αυτός του '13 (Ν. 4122/2013)? Αν είσαι πάνω απο τα όρια της ΥΑ 6949/2019, επιβάλλεται να κάνεις ΜΕΑ, αν είσαι κάτω απο τα όρια κάνεις μόνο Μελέτη Θερμομονωτικής Επάρκειας.
  2. Κοίτα συνάδελφε @Didonis ...αυτός έβγαλε ενα ΠΕΑ τοτε το '16, σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα που εσυ δεν ξέρεις ποια είναι. Θεωρώ οτι δεν πρέπει να του στείλες κάτι....τώρα αν εσυ κρίνεις για τους δικούς λόγους οτι πρέπει να στείλεις, κάντο το!
  3. Θεωρώ οτι δεν πρέπει να σε απασχολεί το τι έχει κάνει ο συνάδελφος με το ΠΕΑ...εσενα αυτό έστειλε κι αυτό ανεβάζεις! Εννοειται οτι το ΠΕΑ είναι έγκυρο (σαν έγγραφο)....είτε είναι σωστό είτε λάθος! Την όποια ευθύνη την έχει αυτός κι όχι εσυ!
  4. Συνάδελφε, θεωρώ δεν είναι υποψία σου...αλλά για μένα 2 τινα συνέβησαν.... 1) Δεν έκανε αυτοψία γιατί ο ιδιοκτήτης βιαζόταν να το νοικιάσει και ήθελε το ΠΕΑ ''προχθές'' οπότε ο συνάδελφος το έκανε με φωτογραφοαυτοψία (ή τηλεαυτοψία) απο το γραφείο και σχέδιο του '72...'75 ...ή 2) Έκανε αυτοψία και έκανε γαργάρα το διάδρομο (να μην πληρώσει πρόστιμο εκείνη τη περίοδο) και το έβγαλε όσο η οικ. άδεια του '72.
  5. Συνάδελφε και η Αστυνομία και το Πυροσβεστικό κι άλλοι φορείς, όργανα του κράτους είναι, αλλά έχουν συνδικαλιστικές παρατάξεις και μάχονται για τα συμφέροντα του κλάδου τους! Στο ΤΕΕ, ο υποψήφιος για υπουργοποίηση....στις ''κουδουνίστρες'' του... αρκεί να μην πάει κόντρα στη κυβέρνηση (απο όπου και προέρχεται!).
  6. Μα η αντιπροσωπεία (ΔΣ) του ΤΕΕ, απο συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν διοικείται? 🤪 Τι όχι?
  7. Άκη στη καρτέλα ΚΤΗΡΙΟ, στη ΧΡΗΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ επιλέγεις ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... στη ΖΩΝΗ επιλέγεις ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΚΟΙΝΟΥ (που περιέχει το κλειστό γυμναστήριο).
  8. Καλημέρα Ηλία Αναφερόμενος στη κλασική περίπτωση διαμερίσματος που ένας ή περισσότεροι τοίχοι του είναι σε επαφή με το κλιμακοστάσιο, για την αποφυγή της περιγραφής ολόκληρου του μθχ του κλιμακοστασίου, η ΤΟΤΕΕ 1 αναφέρει να λαμβάνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, το U/2 (στη πλευρά του μθχ). Κατά την άποψη μου, στη περίπτωση της συναδέλφου, η προέκταση του διαμερίσματος στο μπαλκόνι είναι ιδιόκτητος χώρος και όχι κοινόχρηστος, κατα συνέπεια, υποχρεωτικά πρέπει να περιγράψει όλο αυτό το χώρο. Αν θεωρείται θερμαινόμενος χώρος τον βάζει στα τμ της ΘΖ...αν θεωρείται ΜΘΧ, πρέπει να βάλει τη διαχωριστική γραμμή και να λάβει ολόκληρη τη τιμή του U.
  9. Απο τη στιγμή που είναι ιδιόκτητος χώρος (προέκταση στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του), δεν θεωρείται κοινόχρηστος χώρος πολυκατοικίας. Αν θεωρείται μθχ, παίρνει το U ολόκληρο (οχι U/2) και περιγράφεις κανονικά όλο το χώρο και βάζεις τη διαχωριστική. Αν θεωρείται ως προέκταση του διαμερίσματος, τότε προσθέτεις κι αυτό το τμήμα (τα τμ) στη ΘΖ.
  10. Εδω λες για μόνωση στη οροφή και αμόνωτη στέγη (πλάκα)... και απάντησα σωστά τα λες. Εδω τώρα λες μόνωση στη πλάκα (στέγη)... Που θέλεις να βάλεις μόνωση τελικά?
  11. Ναι σωστά τα λες. Αν έχεις μετρήσει το πάχος της πλάκας της στέγης, να το υπολογίζεις...αν όχι το παίρνεις απο τους πίνακες για αμόνωτο...3,05 δεν είναι?
  12. Αν δεν υπάρχουν φράγκα συνάδελφε, σε τι να πληρώσουν...σε ρεβύθια ή φασόλια? 😀
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.