Μετάβαση στο περιεχόμενο

ptsikos

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ptsikos

  1. Αγαπητέ SIRADRAB συγγνώμη αν λόγω ταχύτητας μπερδεύτηκα. Το θέμα είναι ότι τα τοπογραφικά συνήθως μου τα δίνει ο τοπογράφος και το βασικό είναι ότι όταν έχω τις υψομετρικές καμπύλες αυτές πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε ανάγλυφο έδαφος. Όσο για τα σημεία των κορυφών υπάρχει και το εργαλείο κύκλος σε 2D.

  2. Δεν είναι πρόγραμμα τοπογραφίας το archicad. Δεν υπάρχει ούτε το σύμβολο του σημείου στο πρόγραμμα (το κυκλάκι του AUTOCAD). Πως θα ορίσεις τις κορυφές σου σε ένα τοπογραφικό?

    Με το εργαλείο ''ανάγλυφο'' μπορείς να δημιουργήσεις το έδαφος γύρω από το κτίριο σου, να ορίσεις στάθμες, κλίσεις κλπ. για να έχεις μια αίσθηση του χώρου εκεί που δημιουργείς το μοντέλο του κτιρίου σου. Αυτό θα σε βοηθούσε στις όψεις και στις τομές για να έχεις τις γραμμές φυσικού εδάφους.

     

    Φίλε μου αν έχεις φτιάξει το έδαφος με mesh, υπάρχει το εργαλείο στάθμη και αν έχεις ενεργή τη βαρύτητα για mesh, θα σου βάζει σωστό υψόμετρο όπου κλικάρεις.

     

    μήπως θα μπορούσε να μου πει κάποιος πως βγάζουμε ένα καλό 3d αλλά όχι αυτό που μας βγάζει από μόνο του;ένας γνωστός μου το περνάει από το αρτλαντις και άλλος ένας από το 3δ μαχ.απλά θέλω να βγεί καλό το αποτέλεσμα.

     

    ------------------------------------------------------------------------------------------

    εγώ τοπογραφικά κάνω με απλές γραμμές.αν και δεν χρησιμοποιώ πολυ το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τοπογραφικά.

     

     

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

    Απαγορεύονται οι διαδοχικές δημοσιεύσεις!

    Για να συμπληρώσετε οτιδήποτε πρόσθετο στο μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την εντολή "edit".

    ilias

     

    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εσωτερική μηχανή Lightworks και θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Φυσικά χρειάζεται να ασχοληθείς αρκετά και να εφαρμόσεις κάποιους κανόνες. Επίσης μη μπερδεύετε το γρήγορο τρισδιάστατο που βγαίνει με την OpenGL μηχανή και εμφανίζει textures με τα Renderings που γίνονται με την Εσωτερική μηχανή του Archicad.

     

    Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

    Ευχαριστώ, achille.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.