Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikoletta

Core Members
  • Περιεχόμενα

    282
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nikoletta

  1. Δεν κατάλαβα ακριβως το ερώτημα. Ποιες οι διάφορες μεταξύ τους ; Το κόντρα πλακέ θεωρείται ανώτερο από τα αλλά και είναι και πιο ακριβό αλλ με καλύτερη αντοχή στην υγρασία . Σε κάθε περίπτωση όλα τα παραπάνω είναι επιφάνειες που τις χρησιμοποιούν οι μαραγκοί αντί της μασίφ ξυλείας είτε για να ρίξουν το κόστος και τα εργατικά , είτε γιατί είναι καλύτερες λύσεις τεχνικά πχ προς αποφυγή στρεβλώσεων κτλ.
  2. Οπότε ο συλλογισμός είναι ο εξής αν καταλαβαίνω σωστά, Επικουρικό: Για τους αυτοαπασχολούμενους της παρ. 9 άρθρου 39 ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 38 των μισθωτών όσον αφορά στο ύψος των εισφορών, τρόπο υπολογισμού και υπόχρεο καταβολής τους. Για τους μισθωτούς που εμπίπτουν ευθέως στις διατάξεις του άρθρου 38 ισχύουν οι διατάξεις της παραγράφου 1 άρθρο 97 σχετικά με το επικουρικό οπότε οι αυτοαπασχολούμενοι της παρ.9άρ39 έμμεσα την ακολουθούν, (βέβαια εκεί αναφέρονται και κάποιες ειδικές εισφορές που δεν τις ακολουθούν οι αυτοαπασχολούμενοι). Στην παράγραφο 2 του 97 το οποίο αφορά τους αυτοαπασχολούμενους του άρθρου 39 αναφέρεται μεν το ποσοστό του επικουρικού δεν αναφέρεται όμως ο επιμερισμός, όπως επίσης διαφαίνεται ρητά ότι ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 98 δηλ η έκπτωση. Εφάπαξ: Κατά αναλογία τα παραπάνω μόνο που στο άρθρο 35 αν το έχω διαβάσει σωστά δεν αναφέρεται ο τρόπος επιμερισμού μεταξύ συμβαλλόμενου-αντισυμβαλλόμενου οπότε από ΄ποια διάταξη έχει προκύψει το ότι βαρύνει εξολοκλήρου τον εργαζόμενο. εκτός αν πρόκειται για κάποια εργασιακή-ασφαλιστική συνθήκη, που έχει προκύψει από παλαιότερη νομοθεσία και την πρακτική δεκαετιών, της λογικής "δε μπορεί το εφάπαξ σου να βαρύνει τον εργοδότη" που λόγω του ότι τόσα χρόνια εργάζομαι ως ελ. επαγγέλματος την αγνοώ και συγχωρέσετε με. Τέλος επειδή διάβασα τα σχόλια αλλά συμπέρασμα δεν έβγαλα, γιατί δεχόμαστε ότι δεν ισχύουν οι εκπτώσεις του άρθρου 98 για τους αυτοαπασχολούμενους του άρθρου 39παρ 9; Δεν βλέπω κάποια ρητή αναφορά στο άρθρο 98 ότι αφορά μόνο τις εισφορές των ελ. επαγγελματιών. Συγκεκριμένα στο άρθρο ο νομοθέτης εναλλάσσει τους όρους "ελ επαγγελματίας" και "αυτοαπασχολούμενος" σαν να πρόκειται για την ίδια ιδιότητα.
  3. τελικά επανέρχομαι με την απορία μου, από ποιο πεδίο/άρθρο του νόμου ή ποια εγκύκλιο προκύπτει ότι στην περίπτωση του αυτοαπασχολούμενου με 1-2 εργοδότες που υπάγεται στην παράγραφο 9 του άρθρου 39 ότι ο επιμερισμός για το επικουρικό είναι 3,5% για τον εργαζόμενο, 3,5% για τον εργοδότη και το Εφάπαξ βαρύνει αποκλειστικά τον εργαζόμενο;
  4. **** συγγνώμη είδα ότι έχει ήδη συζητηθεί. Καλησπέρα, στις περιπτώσεις των αυτοαπασχολούμενων κατά το άρθρο 39 παράγραφος 9, το εφάπαξ και η επικούριση επιμερίζονται όπως στους μισθωτούς μηχανικούς (δηλαδή όπως στο παράδειγμα που αναφέρεις) ή όπως προκύπτει από το εδάφιο 2 της οδηγίας για τα μπλοκάκια με αρ. πρωτ Αρ.Φ80000_οικ5547_248_2017 στο οποίο αναφέρεται ότι "οι εισφορές ύψους 20% .....κατανεμημένο κατά 6,67% σε βάρος του ασφαλισμένου και κατά 13,33% σε βάρος του αντισυμβαλλόμενου. Αντίστοιχα κατανέμονται οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και οι εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ σε όσες κατηγορίες ασφαλισμένων υφίσταται....." Επίσης γνωρίζει κάποιος αν η έκπτωση της μεταβατικής περιόδου ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους που υπάγονται στην παράγραφο 9 του άρθρου 39; Ευχαριστώ πολύ Νικολέττα
  5. Το μεταπτυχιακό της σχολής αρχιτεκτόνων (είναι διατμηματικό) πάνω στις αποκαταστάσεις και συντηρήσεις ιστορικών κτιρίων και συνόλων το έχεις κοιτάξει; (αν βέβαια σε ενδιαφέρει το αντικείμενο) Θυμάμαι παλαιότερα είχε μαθήματα μόνο απόγευμα οπότε έδινε και την δυνατότητα παράλληλης εργασίας και θεωρείτο καλό.
  6. θα συμφωνήσω με τον ss_sk, με μεταπτυχιακό την αρχιτεκτονική δεν την κάνεις "κτήμα" σου. Απλά πιστέυω ότι προσθέτεις έναν τίτλο στο cv σου. Το θέμα είναι τι σε ενδιαφέρει πραγματικά. Αν σε ενδιαφέρει η Αρχιτεκτονική η αρχιτεκτονική στο σύνολο της τότε κάνε φουλ όλο τον κύκλο σπουδών γιατί με τα μεταπτυχιακά ούτε μυρωδιά δεν παίρνεις. Νόημα θα είχαν τα μεταπτυχιακά αν σε ενδιέφερε κάτι πολύ συγκεκριμένο πάνω στην αρχιτεκτονική, πχ να είσαι πολιτικός μηχανικός ο οποίος ασχολείται με αναστηλώσεις ή αποκαταστάσεις παλαιών κτηρίων και ήθελες να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στην αρχιτεκτονική πάνω σε αυτό για να έχεις μια πιο καθολική εικόνα. Η κουβέντα βέβαια που αναπτύχθηκε παραπάνω αποκαλύπτει μια μεγάλη αλήθεια, το πόσο διαφορετική είναι η ελληνική πραγματικότητα και οι αρχμοδιότητες ή ο "σεβασμός" στην αρχιτεκτονική σε σχέση με το εξωτερικό. Πριν αποφασίσεις ρώτησε και μάθε, γιατί είναι κρίμα να κάνεις όλες τις προσπάθειες και τις θυσίες να κυνηγήσεις το όνειρο σου και μετά να πρέπει να το ζήσεις μισό λόγω της διαμορφωμένης κατάστασης. Μεταπτυχιακό στις αποκαταστάσεις υπάρχε στο ΕΜΠ και ήταν αρκετά καλό. Για το ΙΚΥ θα πρέπει να βιαστείς (είναι κάπου τώρα νομίζω οι αιτήσεις)
  7. εσύ γιατί θέλεις να αποφύγεις τον σοβά; Μου φαίνεται μεγάλο κρίμα να προσπαθήσεις να επιτύχεις ένα τέλειο εμφανές μπετόν στην οροφή και να το βάψεις λευκό μετά.
  8. όταν μου έστειλαν το mail με τίτλο Αρχιτεκτονική - ΕΠΑΕ = 0-2 κοιτούσα με πολύ προσοχή τις φωτογραφίες να δω μήπως είναι κάποια φάρσα του photoshop, έχοντας κάνει άντιπαράθεση ενός κιτς σπιτιού στην Αμερική του οποίου οι όγκοι ταίριαζαν με αυτό στα Τσουκαλέικα... Δυστυχώς από ότι φαίνεται αυτό δεν ήταν φάρσα. Στην προσπάθεια μου τότε να δω αν είναι αλήθεια ή ψέμματα, μπήκα στο site του ΣΑΝΆ αλλά δεν υπήρχε κάποια δραστηριοποίηση γύρω από το θέμα (για την ακρίβεια δεν έχει και αρχείο παλαιών ανακοινώσεων). ούτε και στου ΣΑΔΑ. Το σχέδιο το έχει εγκρίνει Αρχιτέκτων μηχανικός στην Πολεοδομία και έχει περάσει και από ΕΠΑΕ. Αλλά τί το συζητάμε, ζούμε και εργαζόμαστε σε μία χώρα όπου έπρεπε να γίνει αγώνας για να κυρηχθούν τα Ξενία διατηρητέα για το σπίτι στα Τσουκαλέικα θα τους έπιανε ο πόνος;
  9. ναι όντως, τι εργασίες θέλεις ακριβώς να κάνεις; να αποξηλώσεις τα υφιστάμενα πλακάκια του δαπέδου και του τοίχου και να τοποθετήσεις νέα; Να κολλήσεις τα νέα πάνω από τα υφιστάμενα; Τι διαστάσεις έχει το μπάνιο σου;
  10. Δεν έχω κάνει κάποιες σπουδές πάνω στο construction project management οπότε ότι σου γράφω είναι από την εργασιακή μου εμπειρία για το πώς δουλεύουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή στα Βαλκάνια. (στην κεντρική Ευρώπη μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα) Ανεξαρτήτως που βρίσκεται ο χώρος εργασίας του project manager (από πλευράς Εργολάβου) ενός κατασκευαστικού έργου ο ίδιος είναι καλός γνώστης της κατασκευής. Συνήθως πριν καταλήξει σε αυτή τη θέση έχει γράψει ατελείωτες ώρες στα εργοτάξια ως μηχανικός έργου ή site manager όπου έχει διακριθεί για τις ικανότητες του. Ακόμα και αν καταλήξει τελικά λόγω υποχρεώσεων να δουλεύει στην έδρα της εταιρείας το εργοτάξιο το ξέρει καλά, γνωρίζει όλους τους κινδύνους της κατασκευής και το εργοτάξιο ήταν κάποτε το δεύτερο σπίτι του. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι project managers που εργάζονται για λογαριασμό του Κ.Ε ή των τραπεζών που χρηματοδοτούν το έργο και δουλεύουν σε πιο θεωρητικό επίπεδο.
  11. ειδικά αν είσαι στο ΤΥΠΕΤ, η μέρα με τη νύχτα, τι να λέμε τώρα...
  12. αφού ο κόσμος δίνει σημασία στις ετικέτες και όχι στην ουσία.
  13. ευχαριστούμε strbf! το πλωτό δάπεδο θα πρέπει να γίνει στο από πάνω διαμέρισμα και είναι μεγάλη φασαρία σε υφιστάμενο κτήριο το οποίο κατοικείται κιόλας, διότι : - θα πρέπει να γίνει αποξήλωση του υφιστάμενου δαπέδου + της υπόβασης αυτού. Αν το υφιστάμενο δάπεδο είναι ξύλινο καρφωτό είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα αν είναι όμως πλακάκι τότε θα γίνει το σπίτι κανονικό εργοτάξιο προκειμένου να απομακρύνεις τσιμεντοκονίες κτλ φαντάσου κομπρεσερ, σκόνη κτλ Το πλωτό δάπεδο είναι ουσιαστικά σαν μια "δεύτερη πλάκα" πάνω από την υφιστάμενη η οποία απομονώνεται από αυτήν και τους περιμετρικούς τοίχους με τη παρεμβολή κάποιου ηχομονωτικού υλικού. Πάνω από αυτήν τοποθετείται το υλικό επίστρωσης το οποίο πάλι δεν πρέπει να ακουμπάει στους τοίχους για αυτό γίνεται κάποια ειδική λεπτομέρεια με το σοβατεπί. Μπορείς να κάνεις και ξύλινο πλωτό δάπεδο όπου θα παρεμβάλεται κάποιο ελαστικό υπόστρωμα στον σκελετό για να αποφύγεις τη βαβούρα της δεύτερης πλάκας από γαρμπιλοδεμα. Σε κάθε περίπτωση το πλωτό δάπεδο γίνεται στον από πάνω όροφο. Τη μελέτη την κάνει κάποιος μηχανικός που ασχολείται με ακουστικά.
  14. μήπως να ενωθούν τα 2 threads που αφορούν στην ηχομόνωση σε υφιστάμενο κτίσμα, σε ένα γιατί "τρέχουν" παράλληλα;
  15. ναι βέβαια έχεις δίκιο καλά που το συμπλήρωσες... η τιμή είναι χωρίς βαφή, μόνο η κατασκευή γυψοσανίδας. Βαφή με σπατουλαριστά να πούμε περίπου + 9 ευρώ / μ2 ;
  16. Το ελάχιστο που μπορείς να έχεις σαν ύψος κατασκευείς (αν δεν έχεις χωνευτά φωτιστικά) είναι 3αρι σκελετό ομοεπίπεδο + 1,25 η γυψοσανίδα σύνολο 4,25 εκ. σε αυτή την περίπτωση βάζεις τη μεμβράνη που αναφέρει ο Ροδόπουλος. Από εκεί και πέρα μπορείς να έχεις όσο ύψος θέλεις ανάλογα με το τι θέλεις να εντάξεις στην ψευδοροφή. Κόστος πολύ χονδρικά γύρω στα 23-25 ευρώ/μ2 .
  17. Οι ήχοι αυτοί όπως έίπε και ο sdim μεταφέρονται κυρίως από την συναρμογή του πατώματος με τα δομικά στοιχεία. Το καλύτερο αποτέλεσμα το έχεις όταν απομονώνεις την επαφή του δαπέδου (του πάνω ορόφου) με τους τοίχους και την πλάκα, το οποίο όπως αντιλαμβάνεσαι γίνεται στην φάση της κατασκευής. Με την εφαρμογή του πετροβάμβακα από κάτι κάτι λίγο θα περιορίσεις αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα.
  18. σε πάρα πολλές εταιρείες ισχύει αυτός ο τρόπος πληρωμής.. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις γίνται με αυτόν τον τρόπο τώρα που το σκέφτομαι. Ακόμα και συμμετοχή σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς η πληρωμή γίνεται μόνο αν πρώτα υποβάλεις το δελτίο (που εκεί τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα διότι ο εργοδότης είναι κάποιος δήμος ή γενικότερα το δημόσιο). Δε μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο διότι σε περίπτωση καταγγελίας δεν έχουν τρόπο να αποδείξουν ότι σου τα έδωσαν. Αν η κατάθεση γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους αποδεικτικό από την τράπεζα. Αν πάλι γίνεται χέρι με χέρι θα πρέπει να έχουν κάποιο γραμμάτειο είσπραξης από πλευράς σου. Μην ανησυχείς αν είναι μεγάλη εταιρεία. Είναι πάγια τακτική και έχει να κάνει με τη μηχανογράφηση και τον τρόπο διαχείρισης του ταμείου.
  19. και επειδή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη εφαρμογής (μια σωστή και πραγματική μελέτη εφαρμογής) πριν την υπογραφή των συμφωνητικών, πράγμα το οποίο σε πολλές περιπτώσεις δυστυχώς δεν συμβαίνει.
  20. Τα οχήματα που φέρνουν τους κάδους στο Κολωνάκι θεωρούνται απορριματοφόρα και μπορούν να κυκλοφορούν μόνο 5:30 - 7:30 το πρωί. Ο κάδος λοιπόν μπορεί να εξαφανιστεί σε 10 λεπτά μόνο μεταξύ 5:30 -7:30 τις υπόλοιπες ώρες παραμένει εκεί παράνομα. Επίσης άλλη μία πληροφορία για το κέντρο της Αθήνας (αλλά φαντάζομαι και σε άλλες πόλεις) επειδή οι δρόμοι είναι στενοί και ο φωτισμός είναι στο κέντρο του δρόμου οποιοδήποτε γερανοφόρο όχημα αν έρθει χρειάζεται άδεια όχι μόνο από την τροχαία αλλά και από τον Δήμο για την απομάκρυνση των καλωδίων φωτισμού, κατά την αίτηση σου ζητάνε την σχετική άδεια. Αυτά σαν πληροφορία για το ποια είναι η νόμιμη διαδικασία. Από εκεί και πέρα όπως λέει και η myri ο καθένας μπορεί " να κρίνει τι ειναι νομιιμο, τι παράνομο και τι παράτυπο και να πράξει ανάλογα ".
  21. ναι είσαι γιατί εμένα έχει έρθει από την πρώτη κιόλας εβδομάδα το ΙΚΑ. οπότε πλέον τα κάνω όλα γιατί το τρέξιμο μετά και τα παρακάλια για τη μη καταβολή προστίμου δε τα αντέχω απλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ότι δεν απαιτείται άδεια; Αφού βάσει πολεοδομίας απαιτείται (δεν κρίνω το γραφειοκρατικό του θέματος) γιατί υποστηρίζεις ότι δεν απαιτείται; επίσης ένα παράδειγμα που δείχνει την πραγματικότητα στην Ελλάδα : όταν υπαρχει αντιδικία μεταξύ πελάτη και κατασκευαστή για πχ τις κακοτεχνίες σε κάποιο έργο ο συνήθης μοχλός πίεσης του πελάτη προς τον κατασκευαστή τελικά δεν είναι οι κακοτεχνίες (γιατί δύσκολα μπορεί να βγάλει άκρη για αυτές στο δικαστήριο) αλλά συνήθως οι παρατυπίες του κατασκευαστή ως προς το ΙΚΑ, την Πολεοδομία κτλ.. τυχαίο άραγε;
  22. γενικό συμπέρασμα: Επειδή στο τμήμα δεν γουστάρω να βρεθώ: Κάνω τα χαρτάκια μου αφού για ΟΛΑ απαιτείται ΕΓΚΡΙΣΗ από τη Πολεοδομία (είτε αυτή ονομάζεται Ο.Α. είτε Εγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, Είτε βεβαίωση αργασιών με το άρθρο 22) γιατί δε μου αρέσει να ξυπνάω κάθε μέρα και να αναρρωτιέμαι με τι διαθέσεις ξύπνησε ο κάθε γείτονας. Επίσης, προσπάθησε να κάνεις εργασίες ανακαίνισης στο κέντρο της Αθήνας και αν δεν περάσει κάποιος υπάλληλος του Ικα, του Δήμου, του Κεπεκ, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας τότε θα είσαι πολύ τυχερός.
  23. Παραδείγματα: (για να είσαι καλυμένος) - αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων - επισκευή δικτύου ύδρευσης - αποχέτευσης για λόγους υγιεινής η' Λόγω της παλαιότητας του διαμερίσματος και των πολλαπλών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του θα γίνουν εργασίες επισκευής της υδραυλικής και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης
  24. Ναι δεν είναι τόσο τρομακτική η διαδικασία μία σχετική αίτηση χρειάζεται, μία έκθεση που να αναφέρεται στις εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν καθώς και αποδεικτικά στοιχεία της νομιμότητας του κτίσματος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.