kakallia
Members-
Περιεχόμενα
122 -
Εντάχθηκε
-
Τελευταία επίσκεψη
Profile Information
-
Φύλο
Γυναίκα
-
Τοποθεσία
ΑΘΗΝΑ
-
Επάγγελμα
Μηχανικός
-
Ειδικότητα
Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός
Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ
The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.
kakallia's Achievements
-
Συνεπώς αν βρεθούν υπόλοιπα στο ΕΦΚΑ από την παλιά Άδεια, θα το βρω μπροστά μου όταν θα κάνω την αναγγελία για τη νέα Άδεια, οπότε ακόμα και με τη λύση της Μικρής Κλίμακας, το ψάξιμο της παλιάς Άδειας και η αναζήτηση του τότε Επιβλέποντα δεν αποφεύγονται..
-
Ναι εννοώ από τη Μικρής Κλίμακας να προκύψει μικρός προϋπολογισμός με λίγα ένσημα. Οι απαντήσεις σου σίγουρα βοηθούν πολύ, όμως εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει πρώτα να ασχοληθώ με το κλείσιμο της παλιάς Άδειας και δε μπορώ κατευθείαν να βγάλω τη Μικρής Κλίμακας και να προχωρήσω με αυτή.
-
Για τον προϋπολογισμό και τα ένσημα, σκέφτομαι αν θα μπορούσα να δηλώσω τις ελάχιστες εργασίες και παρόλα αυτά να μπορέσει να ηλεκτροδοτηθεί. Με τα παλιά ένσημα δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, καθώς η Άδεια είναι του 1996.. Γιατί θα πρέπει να ασχοληθώ και με αυτά? Εννοώ ότι αν είναι θα βγάλω τη Μικρής Κλίμακας, ώστε να αποφύγω να μπλέξω μα την παλιά Άδεια, τον τότε Επιβλέποντα κλπ...
-
Οπότε προτείνεις να προχωρήσω με έκδοση Άδειας μικρής κλίμακας? Για την ηλεκτροδότηση όμως θα αρκούσε και μια μικρής κλίμακας μόνο για εσωτερικούς χρωματισμούς πχ? Γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν γίνει τώρα κάποιες εργασίες.. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει μετά να θεωρηθεί από την Πολεοδομία για σύνδεση με δίκτυα ή θα αρκεί η τεχνική έκθεση για ολοκλήρωση των εργασιών που ζητάει το σύστημα?
-
Καλησπέρα Έχω μια πολυκατοικία με Οικοδομική Άδεια του 1996, η οποία έχει θεώρηση για προσωρινή σύνδεση με δίκτυα για του Β, Γ και Δ ορόφους και τους κοινόχρηστους χώρους. Εγώ τώρα θέλω να ηλεκτροδοτήσω την ιδιοκτησία του Α ορόφου, η οποία έχει και μια τακτοποίηση με 4495 για 1τμ υπέρβασης δόμησης και αλλαγές στις διαστάσεις των ανοιγμάτων. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιλέξω και την περίπτωση 1β (Εγκαταστάσεις-κατασκευές με Οικοδομική Άδεια) και την 1ε (Αυθαίρετες εγκαταστάσεις-κατασκευές (χωρίς άδεια, έγκριση κλπ) ? Όσον αφορά τη θεώρηση της Οικοδομικής Άδειας, από την Πολεοδομία μου ζητάνε τεχνική έκθεση και υπεύθυνη δήλωση μηχανικού και τις αμοιβές επίβλεψης. Θα πρέπει δηλαδή να βρεθεί ο Επιβλέπων της Άδειας του 1996? Σκέφτομαι μήπως θα πρέπει να βγει μια Μικρής Κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας, ώστε μετά να θεωρηθεί αυτή για τη σύνδεση?
-
Καλημέρα Ετοιμάζομαι κ εγώ να υποβάλλω την πρώτη μου Ταυτότητα Κτιρίου και ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις αμοιβές.. Στο σύστημα Τεε δε βλέπω να υπάρχει σχετική εργασία, άρα ελάχιστη δεν ορίζεται? Κάνουμε συμφωνητικό, εκδίδουμε ΦΕΜ (διαδικασία όπως πχ για αυθαίρετα) ή μόνο ΑΠΥ (διαδικασία όπως στις βεβαιώσεις μεταβίβασης)?
-
Αμοιβή για άδεια κατεδάφισης
kakallia replied to Excadrix's θέμα in Αμοιβές-Φορολογικά Οικοδομικών Αδειών
Καλημέρα Στις αμοιβές ΤΕΕ, εκτός από το τοπογραφικό και την επίβλεψη κατεδάφισης, υποθέτω ότι χρονικός προγραμματισμός και τεύχη για τεχνική έκθεση, μπαίνουν κανονικά, σωστά? Επίσης, αν ένας τοίχος που είναι μεσοτοιχία με διπλανό κτίριο δεν κατεδαφίζεται, η κατεδάφιση θεωρείται μερική κ χρειάζεται διάγραμμα κάλυψης? Προσπαθώ να επικοινωνήσω με Πολεοδομία, αλλά δεν.. -
Δεν το κατάλαβα αυτό.. Εννοείς ότι για τις αμοιβές, θα πάω με το συμβατικό βάσει τετραγωνικών που υπολογίζεται στο σύστημα του ΤΕΕ και δε θα βάλω καθόλου στατικά (που υπολογίζονται με το 30% του προϋπολογισμού), αφού δε θα γίνει μελέτη στατικών (ναι, εννοείται) ή ότι έστω ότι βάσει τετραγωνικών προκύπτει προϋπολογισμός 10.000, θα βάλω στις εργασίες προϋπολογισμό 7.000 (10.000-30%), επειδή ο φορέας υπάρχει ήδη?
-
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Οπότε θα είναι κανονική άδεια δόμησης κατηγορίας 3 (?). Σχετικά με τον τίτλο, με απασχολεί το ποιά είναι μια σωστή περιγραφή για την περίπτωση, ''αποπεράτωση αδιαμόρφωτου ισογείου'' ίσως? Από μελέτες και εγώ νομίζω ότι στατικά δε θα χρειαστούν, οπότε είναι μόνο αυτές που αναφέρεις και σίγουρα νέο τοπογραφικό. Όλες οι αμοιβές και οι εγκρίσεις βάσει αναλυτικού προϋπολογισμού και αντίστοιχα και ΙΚΑ με Πίνακα 3. Οι αμοιβές θα πάνε ως προσθήκη τι εννοείς - Θα πρέπει να μπει και προσαύξηση προσθήκης?
-
kakallia started following Οικοδομική άδεια για αποπεράτωση αδιαμόρφωτου ισογείου
-
Καλημέρα, Ξεκινάω νέο θέμα, γιατί δε βρήκα κάτι σχετικό.. Σε εντός σχεδίου περιοχή, υπάρχει οικοδομική άδεια του 1989 για διώροφη οικοδομή με αδιαμόρφωτο ισόγειο. Πράγματι έχει κατασκευαστεί κατοικία στον όροφο, ενώ το ισόγειο παραμένει μόνο με υποστυλώματα. Το αδιαμόρφωτο ισόγειο έχει μετρήσει στη δόμηση. Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει άδεια, ώστε να γίνει και το ισόγειο κατοικία και επίσης να κλείσει το ανοιχτό σήμερα κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον όροφο. Μια τέτοια άδεια δόμησης θα ήταν πχ '' Άδεια διαμόρφωσης αδιαμόρφωτου ισογείου κατοικίας'' ? Επίσης σχετικά με τον προϋπολογισμό, μήπως εφόσον έχει ήδη μετρήσει στη δόμηση, θα έπρεπε να πάει με αναλυτικό? Αντίστοιχα και το ΙΚΑ να πάει με Πίνακα 3?
-
Καλημέρα Σε εντός σχεδίου περιοχή, εξετάζω μια 3όροφη πολυκατοικία, με 4 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες όμως ανήκουν σε ένα ιδιοκτήτη, οπότε κάνω μια δήλωση για όλο το κτίριο συνολικά. ΄Το ισόγειο και ο Α όροφος είναι 10 εκ χαμηλότεροι από την άδεια, όμως ο Β όροφος είναι 20 εκ ψηλότερος. Το συνολικό ύψος της οικοδομής όμως είναι εντάξει και εντός του επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής. Πρέπει να χρεώσω υπέρβαση ύψους στις ιδιοκτησίες του Β ορόφου ή επειδή το συνολικό ύψος είναι εντός, δε χρειάζεται? Μήπως πάει με αναλυτικό? Αν δε χρεώσω ΥΥ, αν κάποια στιγμή μεταβιβαστεί μόνο ο Β όροφος, δε θα υπάρχει πρόβλημα?
-
Καλημέρα Επανέρχομαι στο θέμα σχετικά με τον αριθμό των δηλώσεων που θα πρέπει να υποβληθούν. Το οικόπεδο όπου συμβαίνουν όλα τα παραπάνω είναι διαμπερές και στην πραγματικότητα οι 2 ιδιοκτησίες που ανήκουν στον ένα είναι 2 ισόγεια καταστήματα με υπόγειο που έχουν είσοδο στον ένα δρόμο, ενώ οι άλλες 4 ιδιοκτησίες που ανήκουν στον άλλο είναι 4 διαμερίσματα (1 στο ισόγειο, 1 στον Α όροφο και 2 στο Β όροφο), με είσοδο από τον άλλο δρόμο, όπως φαίνεται και στη σχηματική τομή που επισυνάπτω. Σκέφτομαι λοιπόν, μια και υπάρχει και αυτός ο λειτουργικός διαχωρισμός, να κάνω μια δήλωση που θα αφορά τα καταστήματα και μια δήλωση με τις υπόλοιπες 4 ιδιοκτησίες, όπου θα συμπεριλάβω και τις αυθαιρεσίες στον κοινόχρηστο χώρο του ισογείου. Θεωρείται σωστή αυτή η αντιμετώπιση?
-
Και εγώ τείνω να καταλήξω ότι υπάρχουν 3 κάθετες, οπότε η οικοδομή που με ενδιαφέρει είναι η μία και άρα δεν ασχολούμαι με τη διπλανή. Όσον αφορά τον αριθμό των δηλώσεων, θα πρέπει να γίνει μια στο όνομα του ενός, με όλες τις ιδιοκτησίες του, μια δεύτερη αντίστοιχα για τον άλλο και μια τρίτη από κοινού για τα κοινόχρηστα τμήματα? Μήπως μπορεί να γίνει μια δήλωση για όλη την οικοδομή, όπου θα περιγράφονται οι ιδιοκτησίες σε ξεχωριστά φύλλα και οι ιδιοκτήτες με κάποιο ποσοστό? Το θέμα με το ποσοστό υπέρβασης και την επιλογή κατηγορίας θα λυθεί συγκρίνοντας με τα ποσοστά επί του συνολικού οικοπέδου?