Μετάβαση στο περιεχόμενο

K B

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

K B's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, με οδήγησαν σε μια δημιουργική αναζήτηση. Θέλω να ρωτήσω το εξής: αν εξαιρέσουμε την ανάγκη στερέωσης των αγκυριών, το πεταχτό βοηθά στην καλύτερη στεγανοποίηση του κτιρίου? Για τη στεγανοποιηση η κάτω ζώνη αντί με xps θα μπορούσε να γίνει με eps 150 ή 200? Ο περιμετρικός αύλακας είναι σε επαφή με το κτίριο ή αποτελεί τη συνέχεια του περιμετρικού (στο κτίριο) διαδρόμου? Κατασκευαζεται μέχρι το βάθος της μόνωσης? Ελπίζω να μην σε κούρασα, αλλά είναι η πρώτη μου κατασκευή.
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αν καταλαβαίνω καλά, το πιο ασφαλές είναι να γίνεται το " πεταχτό" και μετά από εύλογο διάστημα η θερμοπροσωψη. Όσο αφορά στην υγρομονωση: δεν υπάρχει υδροφόρος ορίζοντας, τουλάχιστον στο βάθος της θεμελίωσης (-1.10). Η επίχωση έχει ολοκληρωθεί περιμετρικά μέχρι τη στάθμη (-0.10), ενω η οριστική επίχωση φτάνει στο 0.18-0.36. Ένα τσιμεντοειδες στη χαμηλή αυτή ζώνη, μετά το πεταχτό, θα βοηθήσει στην υγρομονωση. Σωστά? Τα χημικά προσμικτα κατά την σκυροδέτηση, είναι απαραίτητα σε κάθε περίπτωση ? Ακόμη και αν δε συναντάμε νερό?
  3. Καλησπέρα. Χτίζω το σπίτι μου και προβληματίζομαι 1)για το αν θα πρέπει στο εξωτερικό μέρος να σοβατιστει πριν εφαρμοστεί η θερμοπροσωψη. Πρόκειται για ισόγεια μονοκατοικία υπερυψωμένη κατά 0.5μ με ένα μόνο δωμάτιο στον 1ο όροφο. Δεν υπάρχει υπόγειο και κατά την κατασκευή του φέροντος οργανισμού δεν εφάρμοσα κάποιου είδους μόνωση (τσιμεντοειδες) στα τοιχεια της πεδιλοδοκου. Αυτό που πρόσεξα είναι το υλικό επίχωσης, που ήταν πολύ καλο. Ήταν λάθος η επιλογή να μη μονώσω τα τοιχεια της πεδιλοδοκου?
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα Δεν μπόρεσα να δημιουργήσω νέο θέμα και υποβάλλω εδω την ερώτησή μου. Γνωρίζει κανείς τις αναλογίες και της διαδικασία παραγωγής του διαλύματος δοκιμής ισοδυναμου άμμου. Διαθέτω τις πρώτες ύλες γλυκερίνη φορμαλδεΰδη χλωριούχο ασβέστιο. Ευχαριστώ
  5. Σας ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια.
  6. Νομίζω οτι έχω μπερδευτεί πείτε μου που κανω λαθος. 1)Κανω αρχικά ένα μιγμα ξηρών αδρανών (oven dry) όπου προσθετω το νερό απορρόφησης. Αρα σε συνθήκες εργασίας η διόρθωση του νερου του μίγματος λόγω παρούσας υγρασίας σε όλα τα αδρανή = Νερό ολικό - (παρουσα υγρασία-υγρασία απορρόφησης). 2)Μου χρειαζεται ο συνολικος όγκος των αδρανών = 1-(ογκος τσιμεντου+όγκο νερου+όγκος αερα). Ποιο νερό αφαιρώ το ενεργο ή το ολικό? Κατα τη γνώμη μου το ολικό αφου αυτό προσθέτω στο μίγμα. 3)Έχοντας το συνολικό όγκο των ξηρών αδρανών βρίσκω το βάρος του καθενός στο μίγμα πολλαπλασιάζοντας με το ειδικο του βάρος και το ποσοστό συμμετοχής του στο μιγμα των αδρανων. Ποιο ειδικο βαρος χρησιμοποιώ? Εγω θα έλεγα φαινόμενο ειδικό βάρος (ξηρό).
  7. Κατ' αρχήν να σας πω ένα μεγαλό ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας και τη διάθεση σας να με βοηθήσετε. Οχι απορροφητικότητα δεν εχω μόνο στην άμμο απλά έδωσα ένα παραδειγμα. Είδα το φυλλο υπολογισμού που μου στείλατε. Αν καταλαβα καλά είναι για δοκιμή σε εργαστήριο όπου τα αδρανή είναι απόλυτα ξηρά και προσθέτω το ενεργό νερό + νερό απορ.=Ολικο νερο. Η απορία μου είναι στην πραξη 'οταν βγω στο έργο και μετρήσω την παρουσα υγρασία ποια είναι η διόρθωση που κανω. 1) Αν θεωρητικά τα αδρανη μου έχουν υγρασιες όση η απορροφητικοτητα τοτε δεν διορθωνω το ολικο νερο 2)Αν τα αδρανη έχουν υγρασια μεγαλύτερη της απορροφητικοτητας αφαιρω (παρούσα υγρασια-απορροφηση) 3) Αν τα αδρανη έχουν υγρασια μικροτερη της απορροφητικοτητας προσθετω (παρούσα υγρασια-απορροφηση) Σωστα?
  8. Κ Ροδόπουλε Πρόκειται για σκυρόδεμα C20/25 με 320κιλά τσιμέντο και 160 κιλά νερό (Ν/Τ=0,50 ολικό) Εχω απορροφητικότητα αμμου 2% και μετρημένη Φ.Υ. 0,2%. Αυτο για 406κιλά άμμου (ξηρό κατα τη σύνθεση) ισοδυναμεί με 407κιλά υγρής άμμου. Ψάχνοντας για τη διόρθωση του νερού σε αναμίγματα βρήκα οτι το νερο που αφαιρώ είναι: Ξηρό βαρος * (φυσική υγρασία-αποροφητικότητα). Αυτο στην συγκεκριμ'ενη περίπτωση ισοδυναμεί με 406*(0,002-0,02)=-7,3 κιλά νερό στο κυβικό. Αρα προσθέτω νερό
  9. Συνάδελφε καλημέρα Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα όσο αφορά μια έτοιμη μελέτη σύνθεσης. Δίνει τον ολικό λόγο Ν/Τ και τις απορροφήσεις των αδρανών. Η διόρθωση στο νερό του μίγματος (αφού μετρήσω τις φυσικές υγρασίες των αδρανών) ποιά είναι? ΟΛΙΚΟ ΝΕΡΟ - (Φ.Υ.-ΑΠΟΡ)? Και στην περίπτωση που η Φ.Υ. είναι μικρότερη της απορροφητικότητας (π.χ. τώρα το καλοκαίρι) θα προσθέσω επιπλέον νερό στο μίγμα? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων
  10. Συνάδελφοι καλημέρα Θέλω να θέσω ένα ερώτημα εφόσον το θέμα είναι οι μελέτες σύνθεσης σκυροδέματος. Η σύνθεση από το εργαστήριο αφορά ξηρά αδρανή. Στην κατασκευή τα αδρανή δεν είναι ξηρά. Αρά έχω διόρθωση στην ποσότητα νερού του μίγματος λόφω της φυσικής υγρασίας των αδρανών. Η απορροφητικότητα μου δίνει κάποια διόρθωση? Ειδικά αν η φυσική υγρασία (τωρα το καλοκαίρι) είναι μικρότερη της απορροφητικότητας. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.