Μετάβαση στο περιεχόμενο

stavroula_atm

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

stavroula_atm's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. @dimitris GM Παρέκκλιση σαν προ του 2003 για τα οποία η Πολεοδομία μας συνεχίζει να βγάζει άδειες μιας και ακολουθούν τους νόμους και όχι τις αποφάσεις του ΣτΕ ( όπως μας δηλώνουν) εξάλλου για να λέμε του στραβού το δικιο, αποφάσεις τέτοιου τύπου υπήρχαν και πριν την 176/23 αλλά οι ΥΔΟΜ συνέχιζαν να βγάζουν άδειες. Μεταγραφή μία και αναφέρονται χωριστά με χωριστή αρίθμηση και κάθε φορά περιγράφει: " στην ίδια θέση άλλο αγροτεμάχιο επιφάνειας τάδε κλπ". @Pavlos33 όχι δεν περιγράφεται καμία συνένωση, αντίθετα περιγράφονται ρητά χωριστά ακίνητα με διαφορετικούς τίτλους κτήσης. Όσον αφορά στην απόφαση του εισαγγελέα του αρειου παγου, τις γνωμοδοτησεις του Ν.Σ.Κ. και την Εγκ.91 του ΥΠΕΧΩΔΕ, υποστηρίζουν από την Πολεοδομία ότι η εγκύκλιος αναφέρει ότι μόνο σε περίπτωση διαφορετικών συμβολαίων μπορεί να διατηρήσει την αυτοτέλεια ενω σε περιπτωση ιδιου συμβολαιου με παραπεμπει στον ΓΟΚ και στον ορισμό. Για τα Ν.Σ.Κ., ΣτΕ κλπ μου δηλώνουν ότι ακολουθούν τις εγκυκλιους του Υπουργείου τους μονο και τους νομους, μεχρι να νομοθετησουν σχετικα θα πράττουν όπως έπρατταν μεχρι τωρα (και αυτό εφαρμοζεται και ως προς τα τυφλα προ του 2003). Εν ολιγοις σου λεει ή θα δεχτουμε το ΝΣΚ για την αυτοτελεια και το ΣτΕ για την οικοδομησιμότητα και οπότε δεν χτίζει ή θα δεχτουμε τις Εγκυκλιους και το νόμους και θα χτίσει σε συνενωμενο.
  2. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την άποψή σας στην εξής περίπτωση: Εκτός σχεδίου 2 όμορα άρτια κατα παρέκκλιση 4στρ το καθένα προϋφιστάμενα του 2003 τα οποία περιήλθαν με χωριστους τίτλους του 1976 και του 1985 αντίστοιχα σε έναν ιδιοκτήτη ο οποίος τα πούλησε το 2004 σε έναν ιδιοκτήτη με ενα συμβόλαιο. Θέλει να βγάλει άδεια στο καθένα χωριστά και στην πολεοδομία μας λένε ότι μπορεί να βγάλει μόνο σαν συνενωμένο, ενιαίο οικόπεδο γιατί περιήλθε στον σημερινό ιδιοκτήτη με το ιδιο συμβόλαιο. Εαν τα είχε πάρει με διαφορετικά συμβόλαια θα μπορούσε να βγάλει δυο άδειες, ενω τώρα όχι γιατί πολεοδομικώς θεωρούνται ενιαία ιδιοκτησία. Στο συμβόλαιο περιγράφονται χωριστά και ο τρόπος κτήσης τους από τον αρχικό ιδιοκτήτη. Η αυτοτέλεια δηλαδή δεν εξαρτάται από την επιθυμία του ιδιοκτήτη στο πως θα αξιοποιήσει τα ακίνητά του;
  3. Με βάση την παλαιότερη απάντηση του συναδέλφου @Pavlos33, όταν εξετάζουμε πόσα τμ πρέπει να μπουν με συντελεστή αλλαγής χρήσης, ελέγχουμε μόνο τα τμ της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης αν είναι λιγότερα από τα επιτρεπόμενα στην περιοχή για τη νέα χρήση και όχι τη συνολική δόμηση του κτιρίου. Είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι : "Όπως σωστά αναφέρεις, ακόμη και με βάση τις παλιότερες διατάξεις σε οικόπεδο 1000 τμ μπορούσε να δομηθεί κατοικία μέχρι και 400 τμ. Η άδεια βγήκε για 600 τμ επαγγελματικό κτίριο. Εγινε κατοικία μέρος αυτού με επιφάνεια 200 τμ μικρότερη από την επιτρεπόμενη για κατοικία των 400 τμ. Άρα με αναλυτικό θα το βάλεις από αλλαγή κύριας χρήσης σε κύρια χρήση δυνάμει του άρθρου 100." Αντίστοιχα, στην δική μου περίπτωση, έχω 250τ.μ. αλλαγής χρήσης, που είναι λιγότερα από την επιτρεπόμενη για κατοικία και άρα θα πάω με αναλυτικό; Ξεχνάω δηλαδή ότι το κτίριο σαν σύνολο ξεπερνάει τα 400τ.μ.; Επιμένω, σε αυτό γιατί το πρόστιμο είναι τεράστιο σε περίπτωση που βάλω 250τ.μ. με συντελεστή αλλαγής χρήσης αντί για αναλυτικό. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για το χρόνο σας.
  4. Kαλησπέρα! Επανέρχομαι και εγώ σε ένα πολυσυζητημένο θέμα στο οποίο παίρνω διαφορετικές απαντήσεις από συναδέλφους, ακόμα και από την ΥΔΟΜ και θα ήθελα την γνώμη σας. Εχω διώροφη οικοδομή εντός οικισμού <2000 κατοίκων, η οποία έχει ανεγερθεί με δυο οικοδομικές άδειες του 2002 για το ισόγειο και 2006 για τον όροφο. Η οικοδομική άδεια του ισογείου επιφάνειας 430τ.μ. αφορά χρήση καταστήματος η οποία ισχύει και σήμερα. Η οικοδομική άδεια του ορόφου αφορούσε γραφεία επιφάνειας 150τ.μ. Με το ν3843/2010 τακτοποιήθηκαν κλειστοί ημιυπαίθριοι χώροι στον όροφο επιφάνειας 100τ.μ. και επιπρόσθετα από την κατασκευή του ορόφου, ο όροφος είχε χρήση κατοικίας. Επομένως έχω 150+100=250τ.μ. κατοικία. Η επιτρεπόμενη δόμηση για κατοικία ήταν 400τ.μ. Πώς υπολογίζω την αλλαγή χρήσης; Ασχολούμαι και με το ισόγειο κατάστημα θεωρώντας ότι υπάρχει αύξηση του συντελεστή δόμησης με την αλλαγή χρήσης, και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπολογίσω τη συνολική δόμηση 430+150+100=680 από τα οποία αφαιρώ τα 400επιτρεπόμενη και τα υπόλοιπα 280τ.μ. τα βγάζω υδ και σαχ; Προκύπτει έτσι όμως ότι υπολογίζω και τα 30τμ του ισογείου τα οποία δεν αλλάζουν χρήση. Ή μήπως πρέπει να υπολογίσω με αναλυτικό για τα 250τ.μ. του ορόφου αφού είναι μικρότερα της επιτρεπόμενης, αγνοώντας ότι υπάρχουν και άλλα 430τμ στο ισόγειο; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.