Μετάβαση στο περιεχόμενο

geotza

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

geotza's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Μου είπαν ότι πρέπει να κάνω νέα συμβολαιογραφική πράξη. Το καλύτερο για τον ιδιοκτήτη είναι να το μεταβιβάσει κατευθείαν στα παιδιά του ως οικόπεδο με γονική παροχή και να γίνει και σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας στο υπό ανέγερση κτίσμα και εκεί να εμφανιστεί το Τοπογραφικό που έκανα.
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά, μήπως υπάρξει πρόβλημα με τη διαφορά των δύο εμβαδών η οποία είναι μεγαλύτερη του 2%;
  3. Καλησπέρα, Έχω ένα οικόπεδο επιφάνειας 117,30 τετραγωνικών πήχεων (ήτοι 66τ.μ.) που προέκυψε το 1924 από αγορά τμήματος ενός μεγαλύτερου οικοπέδου. Σε αυτό ανεγέρθη κτίσμα μεταξύ 1930-1950 το οποίο και υφίσταται μέχρι σήμερα. Για να είναι το οικόπεδο οικοδομήσιμο, σύμφωνα με το Νόμο 2742, θα έπρεπε να ήταν 71,4τ.μ. δηλ. Κάλυψη * Εοικ.= 50τ.μ. άρα, Εοικ. = 50 τ.μ. / 0,7 = 71,42 τ.μ. Το οικόπεδο στα συμβόλαια αναφέρεται ότι έχει επιφάνεια 66τ.μ. αλλά εγώ το μέτρησα τώρα και είναι 72τ.μ. στην πράξη. Παλιά μετρούσαν με τετραγωνικούς πήχεις! Με ποιον τρόπο μπορώ να περάσω στην Πολεοδομία άδεια ανέγερσης νέας οικοδομής όταν το τοπογραφικό δεν συμφωνεί με το συμβόλαιο; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.