Μετάβαση στο περιεχόμενο

gavrilis

Members
  • Περιεχόμενα

    107
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gavrilis

  1. Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης. Ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες αρχιτέκτονες, γνωστός για το πρωτοποριακό του έργο και τη συμβολή του στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική. Γεννημένος στις Ινδίες το 1939, μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ελλάδα το 1947. Ήταν αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.(1962). Την περίοδο 1963 – 1965 ήταν επιμελητής στον Τομέα Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων του ΕΜΠ. Από το 1964 έως το 1966 εργάστηκε ως επιστημονικός βοηθός του Κωνσταντίνου Α. Δοξιάδη, όπου ασχολήθηκε με θεωρητικές μελέτες και έρευνα. Το 1963 ίδρυσε το Γραφείο Μελετών “Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη” και είχε αναλάβει αρχιτεκτονικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημείωση : Είχαμε την τιμή να μας δεχθεί στο γραφείο του σε εκπαιδευτική επίσκεψη του τομέα, όπου συζήτησε με τα παιδιά - πολύ φιλικά - τις προοπτικές τους και την αγάπη που θα πρέπει να έχουν για τον τομέα που διάλεξαν. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συνεργάτες του στο γραφείο. Πηγή: enikos.gr View full είδηση
  2. Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης. Ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες αρχιτέκτονες, γνωστός για το πρωτοποριακό του έργο και τη συμβολή του στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική. Γεννημένος στις Ινδίες το 1939, μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ελλάδα το 1947. Ήταν αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.(1962). Την περίοδο 1963 – 1965 ήταν επιμελητής στον Τομέα Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων του ΕΜΠ. Από το 1964 έως το 1966 εργάστηκε ως επιστημονικός βοηθός του Κωνσταντίνου Α. Δοξιάδη, όπου ασχολήθηκε με θεωρητικές μελέτες και έρευνα. Το 1963 ίδρυσε το Γραφείο Μελετών “Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη” και είχε αναλάβει αρχιτεκτονικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημείωση : Είχαμε την τιμή να μας δεχθεί στο γραφείο του σε εκπαιδευτική επίσκεψη του τομέα, όπου συζήτησε με τα παιδιά - πολύ φιλικά - τις προοπτικές τους και την αγάπη που θα πρέπει να έχουν για τον τομέα που διάλεξαν. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συνεργάτες του στο γραφείο. Πηγή: enikos.gr
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση.
  4. Παρακαλώ να έχω τη βοήθεια σας στο εξής θέμα. Σε καινούριο ισόγειο διαμέρισμα στο Ίλιον, με δυτικό προσανατολισμό, θα τοποθετηθούν θερμό διακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου ( δύο παράθυρα 1,10 Χ 1,20 και μία μπαλκονόπορτα με επάλληλα φύλλα 1,80 Χ 2,20 ) σκέπτομαι να τοποθετήσω ενεργειακά τζάμια 4 εποχών με πάχη 4mm και 5mm. Σε αυτή την περίπτωση ποιο πάχος πρέπει τοποθετηθεί στην εσωτερική πλευρά του κουφώματος και ποιο στην εξωτερική; Το διάκενο θα είναι 16mm. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
  5. Μετά τη βάση δεδομένων για τα μάρμαρα, θα έχουμε και τη βάση δεδομένων για τα σεισμικά ρήγματα. Ειδικά το δεύτερο είναι ένα σημαντικό εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί, εκτός από τους μελετητές ιδιωτικών έργων και από πολλούς άλλους φορείς. Καλό θα ήταν να δημιουργηθούν και άλλες βάσεις δεδομένων που να αφορούν τα δάση, τις λίμνες, τους ποταμούς της χώρας, τα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει στην ύπαρξη μιας συνολικής εικόνας για το που βρισκόμαστε σήμερα, προκειμένου να σχεδιαστεί καλύτερα το αύριο και με ανθρωποκεντρική προσέγγιση.
  6. Να υπάρξει ρύθμιση που να προβλέπει και τα καθαρά δηλωθέντα εισοδήματα και του 2021 και όχι μόνο του 2020, δηλαδή το οικονομικό κριτήριο μα αφορά δύο χρονιές και όχι μία. Επίσης για τους φοιτητικές κατοικίες να μην υπάρχει ο περιορισμός οι φοιτητές/ φοιτήτριες να μην υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση διότι πολλοί / πολλές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν, ακόμη και αν δεν διαθέτουν εισόδημα, κινδυνεύοντας έτσι να χάσουν την επιδότηση του ρεύματος της φοιτητικής κατοικίας, που πληρώνουν οι γονείς, άλλοι συγγενείς ή κηδεμόνες.
  7. 1.Στις περιπτώσεις που ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι σε ονοματεπώνυμο ατόμου που έχει αποβιώσει (π.χ. γονέας ) μπορεί να γίνει διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων, χωρίς πρώτα να κάνει αλλαγή στη ΔΕΗ ; ( κόστος 130 ευρώ ) 2. Στις περιπτώσεις όπου άλλος έχει την επικαρπία και άλλος την ψιλή κυριότητα , ποιος από τους δύο πρέπει να κάνει την αλλαγή ; 3. Τους ημιτελείς χώρους που δεν ηλεκτροδοτούνται ( π.χ. ημιτελές υπόγειο , Pilotis κ.λ.π. ) γιατί θα πρέπει να επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες με δημοτικά τέλη , αφού δεν ηλεκτροδοτούνται και επί πλέον , αφού δεν " παράγουν " απορρίμματα , γιατί θα πρέπει να επιβαρύνονται με δημοτικά τέλη ;
  8. Αν μπορείς και έχεις την καλοσύνη , για την προστασία των λεβητοστασίων των κατοικιών ( μονοκατοικιών , πολυκατοικιών , εξοχικών κατοικιών κ.α. )καθώς και των κύριων χώρων τους τι θα πρέπει να έχει και να γνωρίζει ως ελάχιστο ο / οι ιδιοκτήτες ; Το ρωτώ για το τελευταίο διάστημα βλέπουμε αρκετές πυρκαγιές σε κατοικίες με τραγικά - δυστυχώς - αποτελέσματα.
  9. Το 1% υπέρ Ε.Μ.Π. , σύμφωνα και με την αριθ. πρωτ. 3116 / 19 - 01 - 2018 εγκύκλιο του ΥΠΕΝ έχει καταργηθεί ( Ν. 4495 / 2017 )
  10. Αν δεν καταφέρεις να περάσεις ( σου εύχομαι να τα καταφέρεις ) στη σχολή Ναυπηγών του ΕΜΠ, νομίζω πως είναι καλύτερα να συνεχίσεις στο Βόλο. Μπορεί στα χαρτιά να έγινε Π.Δ.Α. αλλά τα επαγγελματικά δικαιώματα παρέμειναν ίδια και είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα έχεις όταν με το καλό τελειώσεις στο Βόλο.
  11. Άρα και όσοι " πρόλαβαν '' και έβγαλαν Ο. Α., κάνοντας χρήση του ΣΜΔ και αυτοί πρόβλημα έχουν.
  12. Η παρ. 6α του δεύτερου άρθρου του Ν. 4393 / 2016 ( ΦΕΚ 106 τ. Α΄ ) όπου αναφέρετε - ρητά - η κατάργηση της κράτησης, τόσο για ιδιωτικά όσο και για δημόσια έργα ισχύει ή καταργήθηκε με καμιά τροπολογία. Το έγγραφο του ΥΠΕΚΑ επικαλείται άλλη νομοθεσία. Κάπου " πνιγήκαμε " μέσα στο ποτάμι των τροπολογιών και της πολυνομίας.
  13. Η εισφορές υπέρ ΕΜΠ έχουν εδώ και καιρό καταργηθεί ( νομοθετικά τουλάχιστον ). Τώρα γιατί κάποιες υπηρεσίες δόμησης συνεχίζουν να τις ζητάνε, μόνο αυτές το ξέρουν.
  14. Υποθέτω πως στα αποτελέσματα της αξιολόγησης δεν συμπεριλαμβάνεται η κατάσταση των κτιριακών υποδομών και των όποιων ελεύθερων χώρων διαθέτει το κάθε ίδρυμα, αλλά ούτε και τον κατακερματισμό των σχολών και των τμημάτων, που είναι παντού διασκορπισμένα, με ότι (και) αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αν δε στην αξιολόγηση ήταν και η χρηματοδότηση που έχουν τα ιδρύματα, τότε ασφαλώς, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
  15. Η (ΑΓ) ΕΛΛΑΔΑ στέρεψε Γάλα δεν κατεβάζει Όσους σταθμούς και αν στήσετε Σταγόνα δεν θα πάρετε.
  16. Ρίξε μια ματιά στα εκπαιδευτικά site ( Alfavita και esos.gr). Αυτά, μεταξύ των άλλων, έχουν ξεχωριστή κατηγορία για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα. Βεβαίως δεν είναι και τα μοναδικά.
  17. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δεν έχω Η. Χ. οπότε μάλλον θα πάμε στη λύση του υαλότουβλου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.