Μετάβαση στο περιεχόμενο

chronism

Core Members
  • Περιεχόμενα

    410
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chronism

  1. To 1% έχει καταργηθεί .... δε το ζητάνε πλεον οι τράπεζες, και όσες φορές το έβαζα μου το σβήναν
  2. Ερωτήματα επί του ΤΟΣΟ σοβαρού θέματος: 1. Στο Αρ26-1 αναφέρει για τα νέα κτίρια (πλην κατοικίας): πρόβλεψη προσβάσιμων σε άτομα με αναπηρία σε Χώρους Υγιεινής σε ποσοστό 5% η ένας ανά συγκρότημα χωρών υγιεινής Δηλαδή σε οικοδομή με ανεξάρτητες ιδιοκτησίες ανά όροφο τι κάνω ... κάθε ιδιοκτησία πρέπει να έχει wc αμέα ?? και ανεξάρτητα από το εμβαδόν τους ??? 2. Στο Σχεδίαζοντας δεν περιλαμβάνει τα γραφεία η τα ιατρεία (1.1. Κτίρια των δημοσίων υπηρεσιών κτίρια διοικητικών υπηρεσιών 1.1.2. αίθουσες συναλλαγής με το κοινό, όπως ταχυδρομεία, γραφεία ΟΤΕ, ∆ΕΗ, τράπεζες κλπ) .... πως τα αντιμετωπίζουμε ??? 3. Σύμφωνα με το site του ypeka εκδόθηκαν μεταγενέστεροι νόμοι από το "σχεδιάζοντας" που υπερισχύουν όπως ο 2831/2000 που αναφέρει το ελάχιστο πλάτος διαδρόμου είναι 1,30 μ ενώ στο "σχεδιάζοντας" είναι 1,50 (για τα κτήρια κοινού) Τι ισχύει ??? 4. Στον ακάλυπτο της οικοδομής είναι υποχρεωτική η πρόσβαση αμέα - δηλαδή πρέπει να γίνει με διάδρομο κτλ?????... παλιά μπορούσαμε να κάνουμε και πρόσβαση στον ακάλυπτο μέσω του υπογείου με σκάλες
  3. Επειδή υποχρεωτικό σημαίνει νόμος και η μη τήρηση του είναι "αυθαίρετη" κατασκευή ...
  4. είναι συνιστώμενη ??? Η υποχρεωτική ?? Εγώ αν θέλω πχ να την κάνω π=25, υ=20 μπορώ ?? (2υ+π=65)
  5. Καλησπέρα... Σύμφωνα με το αρ. 13 του κτιριοδομικού κανονισμού οι σκάλες είναι 3 τύπων και ανάλογα την χρήση δεσμευόμαστε ποια σκάλα θα εφαρμόσουμε.... πχ η τύπου ΙΙ (βλ γραφεία) έχει 0,60<2υ+π<0,66 0,13<υ<0,20 0,25<π κτλ Στο "Σχεδιάζοντας για όλους" για τις σκάλες έχει μόνο 2υ+π = 63 ενώ αναφέρει πως τα συνιστώμενα είναι υ=15 εκ και π=33 εκ. Αυτό τι σημαίνει ?? Ξεχνάμε τον κτιριοδομικό και τις 3 κατηγορίες ??? Έχει την ισχύ νόμου το "Σχεδιάζοντας για όλους" (σε συνδυασμό με τον ΝΟΚ ) ???
  6. @faethon11 εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις, νομιμοποιείται (φυσικά πληρώνεται το παράβολο )
  7. Έψαχνα το post μου και δεν το έβρισκα με την αλλαγή του τίτλου ... Έτσι είναι @sagiasd ....Το αντίθετο από ότι γίνεται στην πράξη "άνοιξε" Η/Χ, δεν έκλεισε ... Θα εκδοθεί άδεια προσθήκης στέγης στο δώμα και με την ευκαιρία θα διορθώσω όλες τις αυθαιρεσίες .. (διαμερισμάτωση, υπέρβαση δόμησης ).... Το θέμα είναι πως αν αν βάλω τα τ.μ των Η/Χ μου ανεβάζει το παράβολο στα 1000 Ε αντί 500.... Επίσης έχουν ακυρωθεί κάποια ερκερ και έχουν κατασκευασθεί άλλα σε άλλη άσχετη θέση με την άδεια αυτά προφανώς πάνε σαν υπέρβαση δόμησης ...... Η άδεια είναι του '80
  8. παράδειγμα σε οροφο με αδεια 100 τμ έγιναν 90 τμ + 10 Η/Χ, χωρις αλλαγη περιγράμματος ... πάει με αλλαγή χρήσης η με αναλυτικο ? ευχαριστω προκαταβολικά!!!!
  9. το κακό είναι πως η ειδικη χρήση αποφασιστηκε στο τελος οποτε έχω συγκεκριμενο χώρο ... αλλά και στην τελικη μονο η δομηση δεν ειναι κριτιριο , καλυψη , πλαγιες αποστάσεις και ειδικά ο ογκος ( μικρη η αυξηση ) ... ετσι το κλιμακοστασιο με φειδω !!!!!!!! τελικα η συγκεκριμενη σκαλα στέκει??? ή μου διαφευγει κάτι ???
  10. Ναι είναι νέα άδεια με ΝΟΚ ... Επειδή είναι ειδικό κτίριο και θέλω να αποφύγω τα σφηνοειδή σκαλοπάτια
  11. Καλησπέρα.... Το πλατύσκαλο σε σκάλα Π μπορώ να το χωρίσω σε 2 επί μέρους ?? (προφανώς είμαι οριακά στα μέτρα)... Ανεβάζω και εικόνα ...
  12. Τελικά αν έχω πχ 4-όροφη οικοδομή με γραφεία επιτρέπεται το πλάτος σκάλας <1,20 σύμφωνα με τον τύπο ΙΙ και εφόσον καλύπτεται από άποψη πυροπροστασίας ??? Η ο το ελάχιστο 0,90 που αναφέρει ο τύπος ΙΙ είναι ΜΟΝΟ για την περίπτωση που έχω αποκλειστική χρήση κατοικίας με 3 ή λιγότερους ορόφους ??
  13. Σε περίπτωση αίθριου (Για αερισμό WC) διάστασης 1,20Χ1,20 όπου όλοι οι ιδιοκτήτες καθ' ύψος τον έχουν κλείσει τι γίνετε ??
  14. Δεν υπάρχει μεταγενέστερη απόφαση δυστυχώς .... Μπορεί να ζητηθεί μείωσης της εν λόγο απόστασης ??
  15. Μια ερώτηση.. Κατά την οριοθέτηση οικισμού, προ 23 χωρίς σχέδιο πόλης ,με απόφαση νομάρχη (1987) η οικοδομική γραμμή ορίστηκε στα 20 μ από τον άξονα της επαρχιακής οδού (που περνά μέσα από τον οικισμό).......... Με το ΠΔ 209 της 24-6 / 15-7-1998 η απόφαση πλέον ορίζετε στα 10 μ.... Τι από τα 2 ισχύει ?? Το ΠΔ αναιρεί την απόφαση νομάρχη ? Ευχαριστώ Προκαταβολικά
  16. Άλλη περίπτωση .... εγώ (ο μηχανικός) και η γυναίκα μου έχουμε διαμέρισμα 50-50, με χώρο προς τακτοποίηση. Πως θα γίνει ???
  17. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης είναι εταιρία, την αίτηση και όλα τα σχετικά την κάνει ο εκπρόσωπος της ???
  18. Ζήτησε αυτό που γράφει η τροποποίηση, επανέλεγχο !! (Και φυσικά κινητό φορτίο 5 ΚΝ/τ.μ) Δες το πλήρες κείμενο : http://rapidshare.com/files/428620976/EAK_tropopoiisi_30_03_10.pdf Πάντως δεν καταλαβαίνω στον κανονισμό του 85 για σεισμικότητα Ι και ΙΙ ο συντελεστής σπουδαιότητας (μεγάλη) είναι 1,5 ενώ για σεισμικότητα ΙΙΙ είναι 1,2 Δηλαδή αντί για σεισμικό συντελεστή 0,06 να βάλω 0,06*1,5 = 0,09 ???
  19. Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του Αντισεισμικού Κανονισμού (30/03/2010) " Σε περίπτωση αλλαγή χρήσης τμήματος υφιστάμενου κτιρίου για χρήση με υψηλότερο συντελεστή σπουδαιότητας, ανεξαρτήτως του ποσοστού του επί του συνόλου, ο επανέλεγχος γίνεται με τον δυσμενέστερο συντελεστή σπουδαιότητας, επιτρέπεται ο έλεγχος της αντοχής των φερόντων στοιχείων να γίνεται για τους συνδυασμούς δράσεων με σεισμό - με μειωμένους τους συντελεστές ασφαλείας των υλικών κατά 10 %. Η μείωση αυτή δεν επιτρέπεται εάν το ποσοστό επιφανείας για το οποίο γίνεται η αλλαγή χρήσης υπερβαίνει το 50 % επί του συνόλου" Το θέμα είναι με πιο κανονισμό ελέγχεται ??? Με αυτό με το οποίο κατασκευάσθηκε ??? Για το κτίριο μου έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια το 1994 συνεπώς έχει επιλυθεί με τους κανονισμούς Α.Κ 1985 και Ο.Σ. 1959. Το FESPA στο κανονισμό του 1985 δεν έχει συντελεστή σπουδαιότητας, Τι κάνουμε ?? ( Αλλαγή χρήσης από εμπορικό κατάστημα σε παιδότοπο) Τα υποστυλώματα είναι 30Χ30 και έχουν 4Φ16 !!!!!!!! Διώροφο με τμήμα υπογείου και υποτίθεται πρόβλεψη ορόφου !!!
  20. Τα πάνω και κάτω πέλματα ΠΡΕΠΕΙ να είναι συνεχόμενα στον φορέα αφού έχουν διαφορετικά μήκη λυγισμού. Κατά τον Υ' είναι το μήκος από ορθοστάτη σε ορθοστάτη ενώ κατά το Ζ' είναι L/2 για το κάτω πέλμα ενώ για το πάνω είναι L/4. τα αντιανέμια έχουν L/2 Δούλεψε τα code parameters Επίσης καλό θα ήταν να μπει άρθρωση και όχι πάκτωση στις στηρίξεις.... Αν βάλεις release μόνο στους ορθοστάτες, διαγώνια και αντιανέμια θα έχεις μια σωστή λύση
  21. Στην Πολεοδομία επιμένουν ότι πρέπει να γίνει με 2 οικοδομικές άδειες ... Πως μπορεί να γίνει με μια άδεια ??? Μάλιστα θέλει (ο πελάτης ) 2 όμοιες κατοικίες Το εντός σχεδίου έχει μέγιστη δόμηση 400 τμ ενώ το εκτός μέγιστο 200 τ.μ ... αν αντιμετωπισθεί ως ενιαίο πως θα επιμερισθεί η δόμηση ??? Στο μεταξυ βρήκα μια απόφαση που αναφέρει πως επειδή το αρχικό αγροτεμάχιο είναι προ του 77 μπορεί να γίνει κατάτμηση ... την οποία όμως εγώ δεν την θέλω !!! Το άλλο θέμα είναι πως η γραμμή αυτή χωρίζει έτσι και αλλιώς το αγροτεμάχιο σε 2 (εξ ορισμού) Μου άφησαν ένα ενδεχόμενο να μπορεί να αντιμετωπισθεί σαν ενιαίο επειδή είναι ιδιοκτησία του ίδιου ... αλλά μπορεί να ενωθεί αγροτεμάχιο με οικόπεδο και με τι όρους δόμησης σαν ενιαίο (αρχικό ερώτημα) ???
  22. Το εκτός σχεδίου είναι το τμήμα με τα 2100 τ.μ ενώ η επέκταση το 1200 ... η αρτιότητα για την επέκταση είναι 1000 τ.μ και 13 μ πρόσωπο... Για την επέκταση με το Γενικό πολεοδομικό σχέδιο (πλέον) ο Συντελεστής Δόμησης είναι 0,4 Δεν πρέπει να αντιμετωπισθεί σαν ενιαίο ??? αλλά με τι όρους δόμησης για τα 2 τμήματα
  23. Έχει σημασία αν χαρακτηρίζεται ??? το ΟΔ τι είναι ?? Πέρα από αυτό ... τι γίνεται με την συγκεκριμένη περίπτωση ???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.