Μετάβαση στο περιεχόμενο

mpirmpili

Members
  • Περιεχόμενα

    157
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ρούσι
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

mpirmpili's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδερφοι έχω κ εγώ μία απορία γιατί έχω μπερδευτεί με τις τόσες υποπεριπτώσεις. Σε οικόπεδο εντός οικισμού έχει ανεγερθεί κτίσμα κατ'επέκταση προϋπάρχοντος του '55 για το οποίο έχει βγει άδεια. Σύμφωνα με την άδεια το ύψος της προσθήκης είναι 3μέτρα. Στην πράξη όμως έγινε 3,70μ. Επίσης, έχει κτιστεί και αυθαίρετο τμήμα κατ'επέκταση αυτού με ύψος επίσης 3,70μ. Δηλαδή, έχουμε ένα κτίσμα ας πούμε 70τ.μ. από τα οποία τα 50τ.μ. υπάρχουν κ στην άδεια αλλά υπάρχει υπέρβαση ύψους και μία εξ ολοκλήρου αυθαίρετη επέκταση 20τ.μ. με ύψος 3,70μ. Το επιτρεπόμενο ύψος στον οικισμό είναι 7,50μ. 1.Το τμήμα που υπάρχει στην άδεια έχει σίγουρα υπέρβαση ύψους. Ο συντελεστής υπέρβασης του ύψους υπολογίζεται συγκρίνοντας την υπέρβαση με το ύψος της αδείας (3μ) ή με το επιτρεπόμενο (7,5)? 2. Το εξ ολοκλήρου αυθαίρετο προφανώς είναι υπέρβαση δόμησης και κάλυψης. Σε αυτό βάζω κ υπέρβαση ύψους? Εγώ θεωρώ πως όχι.
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
  3. Τα διαμερίσματα ΥΔ 240τ.μ. Τα πατάρια θα τα δηλώσεις όλα. Αφού τα συγκρίνεις με της αδείας. Την υπόγεια αποθήκη θα συμφωνήσω χωρίς ΥΔ αλλά γενικά να μας πουν τη γνώμη τους και οι συνάδερφοι γιατί ο καθένας το αντιμετωπίζει διαφορετικά. Το αντλιοστάσιο Β.Χ. εφόσον κρίνεις ότι η χρήση είναι βοηθητική. Για το κατάστημα πρέπει να δεις τους όρους δόμησης. Αν δεν αλλάζει κάτι στο σ.δ. ανάλογα με την χρήση και εφόσον τα τ.μ. μετρούσαν στην άδεια τότε ναι, με αναλυτικο. Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι η δικιά μου εκτίμηση μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο του νόμου. Ελπίζω να βοήθησα.
  4. Αν το περίγραμμα των διαμερισμάτων (τα 100τ.μ. της αδείας) είναι ίδιο με της αδείας τότε το πρώτο. 50τ.μ. ΥΔ και διαμερισμάτωση.
  5. Μπορείς να μας το εξηγήσεις λίγο καλύτερα? Τι δηλώνεις με αναλύτικό, τι με αλλαγή χρήσης? Πάντως για αλλαγή χρήσης (αρθρ.19 παρ.5) μόνο όταν προκύπτει ΥΔ.
  6. Συνάδερφοι έχω κ εγώ μία απορία γιατί έχω μπερδευτεί με τις τόσες υποπεριπτώσεις. Σε οικόπεδο εντός οικισμού έχει ανεγερθεί κτίσμα κατ'επέκταση προϋπάρχοντος του '55 για το οποίο έχει βγει άδεια. Σύμφωνα με την άδεια το ύψος της προσθήκης είναι 3μέτρα. Στην πράξη όμως έγινε 3,70μ. Επίσης, έχει κτιστεί και αυθαίρετο τμήμα κατ'επέκταση αυτού με ύψος επίσης 3,70μ. Δηλαδή, έχουμε ένα κτίσμα ας πούμε 70τ.μ. από τα οποία τα 50τ.μ. υπάρχουν κ στην άδεια αλλά υπάρχει υπέρβαση ύψους και μία εξ ολοκλήρου αυθαίρετη επέκταση 20τ.μ. με ύψος 3,70μ. Το επιτρεπόμενο ύψος στον οικισμό είναι 7,50μ. 1.Το τμήμα που υπάρχει στην άδεια έχει σίγουρα υπέρβαση ύψους. Ο συντελεστής υπέρβασης του ύψους υπολογίζεται συγκρίνοντας την υπέρβαση με το ύψος της αδείας (3μ) ή με το επιτρεπόμενο (7,5)? 2. Το εξ ολοκλήρου αυθαίρετο προφανώς είναι υπέρβαση δόμησης και κάλυψης. Σε αυτό βάζω κ υπέρβαση ύψους? Εγώ θεωρώ πως όχι.
  7. Να κάνω και εγώ μία ερώτηση. Σε κτίριο το οποίο είναι προυφιστάμενο του '55 έχει γίνει αντικατάσταση της στέγης. Αυτό συνεχίζει να μην θέλει τακτοποίηση ή αλλάζει κάτι εφόσον η στέγη είναι σίγουρα κατασκευή μετά του ΄55?
  8. Για το ύψος τι εννοείς? Δηλαδή σε διαμέρισμα με ύψος 3μ και συνολικά της πολυκατοικίας 12μ., αν έχω παράβαση 0,50cm στο διαμέρισμα μου θα το συγκρίνω με το 3 οπότε 0,5/3=16% υπέρβαση ή 0,5/12=4% υπέρβαση???
  9. Π.Χ. Σε διαμέρισμα 100τ.μ. έχω υπέρβαση δόμησης 30τ.μ. και κάλυψης άλλα 30τ.μ. Θα έχω ποσοστό υπέρβασης 30% & 30% ή θα πρέπει να συγκρίνω την δόμηση και την κάλυψη με τα συνολικά της οικοδομικής αδείας για την πολυκατοικία? Υ.Σ. Υποθέτουμε ότι υπάρχει πράξη σύστασης.
  10. Τελικά τα ποσοστά κάλυψης και δόμησης για την επιλογή κατηγορίας τα υπολογίζουμε για την αυτοτελή ιδιοκτησία μας ή για το κτίριο?
  11. Καμία άποψη για τα παραπάνω?? Εσείς συνάδερφοι τι κάνετε?
  12. Προσωπικά για τις ιδιοκτησίες που μετράνε τα τμ στο συντελεστή δόμησης λέω να εφαρμόσω το εξής: Αν δεν έχει αλλάξει ο σδ της περιοχής να συγκρίνω κατευθείαν τα αυθαίρετα με τα τμ της αδείας της ιδιοκτησίας. Αν έχει αλλάξει ο σδ να κάνω αναγωγή στα τμ, π.χ. αν ο σδ ήταν 1 όταν βγήκε η άδεια και 0,6 σήμερα τότε 0,6/1 * τα τμ της ιδιοκτησίας κ με αυτά να συκρίνω τα αυθαίρετα. Τώρα για υπόγεια και γενικά χώρους που δεν μετράνε στο σδ τι να πω??? Πάντως μπορεί κ εκεί να εφαρμόσω κάτι ανάλογο.
  13. Έχεις δίκιο. Συζητάω για τον υπολογισμό συντελεστή υπέρβασης δόμησης με βάση τα χιλιοστά. Σε μία οριζόντια ιδιοκτησία κάνετε τον υπολογισμό με βάση τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στην ιδιοκτησία ανεξαρτήτως της λογικής? Και εξηγούμε έχω μία περίπτωση που διαμέρισμα ισογείου τετραγωνικών 40 έχει δύο χιλιοστά, όταν διαμέρισμα 100τ.μ. έχει 200/1000. Επομένως με την λογική των χιλιοστών μία παράβαση 5τ.μ. που έχει πρέπει να πάει με συντελεστή υπέβασης πάνω απο 200%.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.