Pavlos33
Συντονιστής-
Περιεχόμενα
18.127 -
Εντάχθηκε
-
Τελευταία επίσκεψη
-
Days Won
381
Pavlos33 last won the day on Δεκέμβριος 23
Pavlos33 had the most liked content!
Φήμη στην κοινότητα
8.160 ΥπεράριστηΣχετικά Pavlos33
Profile Information
-
Φύλο
Άντρας
-
Επάγγελμα
Μηχανικός
-
Ειδικότητα
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ
136.708 profile views
-
Για την τακτοποίηση ισχύει (*παρ. 4 άρ. 98) ότι ο κάθε συνιδιοκτήτης (ακόμη και αν έχει 1% ποσοστό) μπορεί να ρυθμίσει χωρίς συναίνεση μόνο όμως αν το ακίνητο βρίσκεται εντός σχεδίου. Για την έκδοση ΗΤΚ δεν υπάρχει περιορισμός. * 4. Συγκύριοι εξ αδιαιρέτου σε οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, ή σε κτίσμα χωρίς σύσταση οροφοκτησίας εντός σχεδίου πόλεως, ανεξαρτήτως ποσοστού συγκυριότητας, αυθαίρετων κτισμάτων ή νόμιμων κτισμάτων με αυθαίρετες μικρές παραβάσεις ή αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης μπορούν να ζητούν την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του παρόντος κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 99 κ.επ. ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των λοιπών εξ αδιαιρέτου συγκυρίων. Υπόχρεος προς καταβολή του παραβόλου υπαγωγής και των αναλογούντων προστίμων είναι ο δηλών την αυθαιρεσία συγκύριος, ο οποίος διατηρεί τα εκ του νόμου αναγωγικά του δικαιώματα έναντι των λοιπών συγκυρίων. Σε κάθε περίπτωση, οι λοιποί συνιδιοκτήτες μπορούν να αποπληρώνουν τις ορισθείσες δόσεις των αναλογούντων προστίμων αυτοβούλως, σύμφωνα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους, ύστερα από σχετική έγγραφη ή ηλεκτρονική δήλωσή τους.
-
Αφού ιδιοκτήτης και μηχανικός είναι το ίδιο πρόσωπο (διττή ιδιότητα), ποιος άλλος να εξουσιοδοτήσει; Σε δικά μου ακίνητα, εξουσιοδότησα τον εαυτό μου, απλά για να μπει ένα έγγραφο στην εφαρμογή και να προχωρήσει η διαδικασία, καθώς δεν υπάρχει άλλο ζήτημα. Ο έτερος συνιδιοκτήτης γιατί θα πρέπει να συναινέσει-εξουσιοδοτήσει ; Έχεις πλήρη κυριότητα στο 50%. Άρα έχεις κάθε δικαίωμα να ορίσεις μηχανικό για να μετρήσει και να εκδώσει ΗΤΚ. Αν το ακίνητο είναι εντός σχεδίου, ούτε για ενδεχόμενη τακτοποίηση απαιτείται η συναίνεσή του. οι νομικές συνέπειες που αναφέρεις δεν υφίστανται, διότι ο έτερος συνιδιοκτήτης δεν βλάπτεται από την δική σου ενέργεια. Θα στο επιβεβαιώσει και ο νομικός μας στο φόρουμ. Παραπάνω σου έγραψα κάτι αλλά δεν έδωσες την δέουσα προσοχή. Το ξαναγράφω. "Τα εμπράγματα δικαιώματα δεν καθορίζονται από την καταγραφή της ΗΤΚ αλλά από τους τίτλους". Με άλλα λόγια, ακόμη και αν πας εσυ και καταχωρήσεις στο δικαίωμα αντί για 50% , το 100%, η συμβολαιογράφος προφανώς και δεν θα γράψει ότι εσύ καταχώρησες, αλλά αυτό που απορρέει από τους τίτλους και το πιστοποιητικό μεταγραφής.
-
Για την υπαγωγή κανένα πρόβλημα. Γίνεται όπως είπαμε με Υ.Δ ιδιοκτήτη ότι η επέκταση εις βάρος της Κ.Χ αποθήκης έγινε εκ κατασκευής. Το θέμα τώρα είναι αν κατά την Ο.Α είχε προβλέπονταν η αποθήκη. Αν ναι, τότε μέτρησε στον όγκο, επομένως βρίσκεται εντός νόμιμου όγκου και εφαρμόζεται η παρ. 7 άρ. 98.
-
Καλησπέρα. Θα χρειαστούν μερικές διευκρινίσεις και μια κάτοψη για να γίνει περισσότερο κατανοητό το ερώτημα. Η αποθήκη είναι κοινόχρηστη βάσει ΠΣΟΙ ; (να υποθέσω βρίσκεται κάτω από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο;) Γενικώς αν έγινε εκ κατασκευής (δηλώνεται από τον ιδιοκτήτη), η υπαγωγή μπορεί να γίνει χωρίς να απαιτείται συναίνεση. Η προσάρτησή όμως στο κατάστημα θα πρέπει να περάσει από μονομερή τροποποίηση (υποθέτω εντός νόμιμου όγκου (παρ. 7 άρθρου 98).
-
Kαλησπέρα. Το κτίριο πρέπει να τακτοποιηθεί. Από κει και πέρα, το ιδιοκτησιακό είναι το θέμα σου. Θα κάνεις έλεγχο τίτλων για το ενδεχόμενο να έχει συμβολαιογραφικά παραχωρηθεί το ρυμοτομούμενο σε κοινή χρήση. Υποθέτοντας ότι μιλάμε για ρυμοτομικό σχέδιο προ Ν. 1337 και η απαλλοτρίωση δεν έχει συντελεστεί, μπορείς να υπάγεις και το τμήμα της αυθαίρετης περιτοίχισης εντός του ρυμοτομούμενου εδαφικού τμήματος και το ακίνητο να παραμένει και να μεταβιβαστεί, ως έχει, δηλαδή με ρυμοτομικό βάρος. Η ΗΤΚ δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διαδικασία και απλώς αναγράφεις κάπου στα σχόλια ότι υπάρχει ρυμοτομούμενο αναφέροντας το απομένον οικόπεδο μετά τη ρυμοτόμηση, όπως δηλαδή θα αναγράφεις και στο νέο τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο θα συντάξεις.
-
Αδυνατώ να δεχτώ ότι εν έτει 2006 υπήρξε συνάδελφος που υπέγραψε ότι τα οικόπεδα ήταν άρτια και οικοδομήσιμα ενώ όπως αναφέρεις δεν ήταν. Επειδή η έρευνα πρέπει να είναι ενδελεχής θα πρέπει να είναι επιβεβαιωμένο αν υπάρχει κεντρικό τμήμα στον οικισμό και εφόσον υπάρχει και έχει καθοριστεί με απόφαση, αν το ακίνητο είναι όντως εκτός κεντρικού τμήματος και επιπλέον, να έχεις στην διάθεσή σου τόσο το συμβόλαιο μεταβίβασης (με το πιστοποιητικό μεταγραφής του) όσο και το προσαρτημένο στην πράξη τοπογραφικό (από αρχείο συμβολαιογράφου με την σφραγίδα "προσαρτήθηκε στο υπ αριθμ συμβόλαιο). Αν τελικώς τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει και αποδειχθεί ότι η δήλωση Ν. 651/77 είναι λανθασμένη τότε η μόνη λύση είναι η συνένωση με κάποιο όμορο (εφόσον με τη συνένωση πληροί την κατά κανόνα αρτιότητα, ήτοι τα 2.000 τμ και πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο όσο αναφέρεται). Ο χρόνος δημιουργίας των δυο οικοπέδων είναι η ημεροχρονολογία μεταγραφής του μεταβιβαστικού συμβολαίου (το 2006). Η αγωγή που αναφέρεις, σε τι ακριβώς θα βοηθήσει; Με πιστοποιητικό μεταγραφής στα χέρια το 2006 θα αναφέρεται ότι τα οικόπεδα προϋπήρχαν του 1960? Δεν στέκει.