Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pavlos33

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    17.977
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    375

Pavlos33 last won the day on Νοέμβριος 20

Pavlos33 had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

8.084 Υπεράριστη

Σχετικά Pavlos33

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

135.190 profile views
  1. Καλησπέρα. Από όσο γνωρίζω (εκτός και αν αναφέρεται διαφορετικά στον κανονισμό κάτι που δεν το νομίζω) το εσωτερικό των ταβανιών (ακόμη και αν είναι του τελευταίου ορόφου) το χρεώνεται εξ ολοκλήρου ο ιδιοκτήτης. Τις επισκευές για εργασίες σε κοινόχρηστους χώρους (π.χ υγρομόνωση ταράτσας) τις χρεώνονται όλοι οι συνιδιοκτήτες βάσει του ποσοστού δαπανών της ιδιοκτησίας τους.
  2. @cvlengnr Oρθώς προβληματίζεσαι και δεν φαντάζομαι να πέρασε από το μυαλό η σκέψη να δεθεί δίμετρος πρόβολος σε άμεση στρέψη μόνο από το δοκάρι. Αν θέλεις ανέβασε τομή και ξυλότυπο οροφής να έχουμε εικόνα του ερωτήματος.
  3. Kαλησπέρα. Προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί τι ακριβώς εννοείς. Αν θέλεις γίνει πιο συγκεκριμένη και για όσα θεωρείς λανθασμένα στις αποτυπώσεις. Αντιλαμβάνομαι βεβαίως ότι οι αποτυπώσεις άλλων και εισερχόμενα σκαριφήματα αποτύπωσης στο γραφείο σου δυσκολεύουν τη δουλειά. Όμως, το θέμα είναι αν γίνονται λάθη να συζητήσεις με τους μηχανικούς συνεργάτες του γραφείου για να βρείτε μια λύση.
  4. Βάλε τον αριθμό "1" στις λοιπές κατασκευές και στα σχόλια της γραμμής γράψε σε τι αφορά.
  5. Το κόστος τακτοποίησης περιλαμβάνει το σκέλος του υπολογισμού προστίμου με την εφαρμογή των κατάλληλων συντελεστών ανάλογα το ακίνητο και την αμοιβή του μηχανικού. Επιπλέον, μπορεί εσύ να θεωρείς ότι έχεις μόνο μια αυθαιρεσία και κατά την αυτοψία να προκύψουν περαιτέρω κατασκευές που δεν φαίνονται στα εγκεκριμένα σχέδια. Σε ό,τι αφορά την ιδιοκτησία της ταράτσας εννοείς ότι έχεις δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης μέρους αυτής ή δικαίωμα υψούν; Όπως και να έχει απάντηση σε τέτοιο ερώτημα δεν θα πάρεις από το ίντερνετ παρά μόνο εάν απευθυνθείς σε μηχανικό που θα αναλάβει την υπόθεσή σου, θα μελετήσει τα στοιχεία, θα κάνει αυτοψία και μετά θα σου πει πόσο θα στοιχίσει.
  6. Για να αναφέρεις ποσοστά υπέρβασης υποθέτω ότι υπάρχει Ο.Α στην πρώτη κάθετη. Αυτό που υποθέτω ότι προσπαθείς να πεις είναι να γίνει τροποποίηση κάθετης και η δομημένη κάθετη να αποκτήσει μεγαλύτερο ποσοστό επί του οικοπέδου και συνεπώς να έχει μεγαλύτερη επιτρεπόμενη δόμηση και κάλυψη. Όμως, το πιθανότερο για μια τέτοια πράξη (να το δούμε ξανά) είναι ότι θα χρειάζεται έκδοση ΠΠΗΤΚ δηλαδή πρώτα νομιμότητα και μετά τροποποίηση. Υ.Γ Παρεμπιπτόντως έχεις ελέγξει με βάση του όρους δόμησης του 181/Δ/85 και σου βγαίνει κατηγορία 5. Έχεις αυθαίρετη επιφάνεια άνω τω 50 τ.μ;
  7. Την απάντηση τόσο για την δυνατότητα νόμιμης λειτουργίας του χώρου όσο και για την εγκατάσταση του ανελκυστήρα φορτίων θα στην δώσει το γραφείο μηχανικών στο οποίο θα απευθυνθείς.
  8. Για ρώτησε τον πελάτη αν έχει ποτέ πιάσει σφουγγαράκι να καθαρίσει τοίχους που δεν έχουν πλακάκια. Να μαντέψω ότι την 'τρύπα" την προορίζει για ενοικίαση μη ενδιαφερόμενος για τους κανόνες υγιεινής και διαβίωσης του χώρου; Η ινοσανίδα (χρώματος μπλε) της γνωστής εταιρίας είναι μια χαρά για τοίχος σε υγρούς χώρους (ακόμη και για εξωτερικούς ), αλλά δεν θα αφεθεί απλώς ασταρωμένη και βαμμένη σε ένα μπάνιο. Πριν αρκετές δεκαετίες πράγματι τα μπάνια και ειδικά σε χωριά μπορεί να μην είχαν καν είδη υγιεινής. Δεν θα φτάσουμε εκεί.
  9. Ο λόγος που δεν ρώτησες την μηχανικό σου ποιος είναι;
  10. Να το θέσω λίγο απλοϊκά και μπακαλίστικα που λέμε. Το επίπεδο είναι το κοινόχρηστο και η αέρινη στήλη (όπως την έλεγαν παλιά) είναι το δικαίωμα το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί μελλοντικά μπορεί και όχι. Ναι μεν κοινόχρηστη ταράτσα, αλλά αφού καθ ύψος της υπάρχει δικαίωμα δόμησης και κάποιος το έχτισε εν μέρει, τότε αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί. Θα προτιμούσαμε να το έχτιζε αυτός που είχε το δικαίωμα για να το ρυθμίσουμε. Όμως το έχτισε κάποιος άλλος και του παραβίασε τον "αέρα".
  11. Ας υποθέσουμε ότι μπαίνουν ως "αυθαιρεσίες" το υπόγειο και η υπέρβαση ύψους, η ΥΔΟΜ δέχεται να εκδώσει στη συνέχεια Ο.Α προσθήκης σε ακίνητο με Υ.Υ (έστω και τακτοποιημένη); Αναφορικά με το πρόσθετο ύψος το οποίο δημιουργήθηκε λόγω της μη επιχωμάτωσης έχουμε την παρ 11 άρθρου 100. 11. Για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου που αφορά την υπέρβαση ύψους, στην περίπτωση οικοδομής με οικοδομική άδεια, δεν προσμετράται το πρόσθετο ύψος αυτής, που έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις που έχουν εκτελεστεί σε αυτόν. Το ειδικό πρόστιμο για το ύψος, που έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις, υπολογίζεται αναλυτικά σύμφωνα με την παρ.5. Σε ό,τι αφορά την εισαγωγή υπογείου στη δήλωση, ενώ αυτό ούτε αυθαίρετο είναι ούτε έχει επεκταθεί ώστε να προκύψει Υ.Δ θα πρέπει να τους παραπέμψεις στο πνεύμα του νόμου και σε προηγούμενες εγκυκλίους ν. 4178-ακόμη και ερωτοαπαντήσεις- όπου αναγράφεται η μη υπαγωγή των λεγόμενων και ως "ντόμινο" αυθαιρεσιών (επισυνάπτω και τη σελίδα 1 των τότε διευκρινίσεων της κ. Λεμπέση για το Ν. 4014). Δηλαδή στους νόμους υπαγωγής καταχωρούμε την πρωτογενή παράβαση και όχι όλες αυτές που θα προέκυπταν αν εξετάζαμε το ακίνητο για έκδοση Ο.Α. Π.χ η Υ.Υ ενδέχεται να προκαλεί και παραβίαση ιδεατού στερεού. Αυτό δεν εξετάζεται. Επιπλέον, αν έχουμε μόνο Υ.Υ δεν θα χρεώναμε και παραβίαση Δ θεωρώντας "ντόμινο' παράβαση λόγω του τύπου Δ=3+0,10 h. Η μη επιχωμάτωση ενδέχεται να οδηγεί σε υπέρβαση ύψους (δεν εξετάζεται αθροιστικά για να βρεθεί η Υ.Υ) ή ενδεχομένως να καθιστά το υφιστάμενο υπόγειο ως χώρο κύριας χρήσης σύμφωνα με τον ΓΟΚ .Αυτές είναι δευτερογενείς παραβάσεις και δεν εξετάζονται για την υπαγωγή. Στα πλαίσια έκδοσης Ο.Α εξετάζονται όπως ορθώς έχει και η Υπηρεσία επισημάνει. Άλλο υπαγωγή, άλλο-τελείως διαφορετικό πράγμα-η έκδοση Ο.Α. Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει αυθαίρετο υπόγειο, το οποίο έστω ότι πληροί κατά γράμμα τα κριτήρια ορισμού υπογείου κατά ΓΟΚ και στα πλαίσια έκδοσης Ο.Α δεν θα προσμετρούσε στο ΣΔ. Στην υπαγωγή αυθαιρέτων θα λάβει υπέρβαση δόμησης. Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν την διαφορά ανάμεσα σε υπαγωγή αυθαίρετων κατασκευών και στην έκδοση Ο.Α. ΛΕΜΠΕΣΗ 5.1 (page 1).pdf
  12. @MG9 Καλησπέρα. Στην αρχική σου δημοσίευση δεν δίνεις επαρκείς πληροφορίες για το ακίνητο γι αυτό και οι αρχικές ερωτήσεις. Συνιστώ για την οικονομία συζήτησης να δίνονται εξ αρχής όλες οι απαραίτητες πληροφορίες στα ερωτήματα. Αναφορικά με το ποσοστό υπέρβασης χρειάζεσαι και την επιφάνεια οικοπέδου για να ελέγξεις τον αναλογούν ΣΔ στην οριζόντια. Ο εξώστης που αυθαιρέτως κλείστηκε, βρίσκεται πάνω από δρόμο ή εντός του οικοπέδου; Αυτό ρώτησα και πριν.
  13. @teo2 Περαστικά. Σιδερένιος και άλλο κακό να μη σε βρει. Χαιρόμαστε που επανήλθες και είσαι καλά. Αναφορικά με τη δήλωση υπαγωγής, αν το υπόγειο προβλέπονταν στην άδεια και απλώς δεν επιχωματώθηκε ο περιβάλλων χώρος του, ορθώς ο συνάδελφος δεν το έβαλε στη δήλωση και ορθώς έβαλε μόνο τις επιχωματώσεις/εκχωματώσεις. Σε ό,τι αφορά την υπέρβαση ύψους, αυτή στα πλαίσια της υπαγωγής δεν υφίσταται (υπάρχει άρθρο στο νόμο) καθώς προήλθε από την μη επιχωμάτωση (το γνωστό ξεμπάζωμα στα υπόγεια). Αν κατάλαβα σωστά προ μεταβίβασης τακτοποιήθηκαν όλα και πήρε βεβαίωση περαίωσης. Μετά αγοράστηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη. Ο σημερινός είναι πλέον ο υπόχρεος. Το αν κάποιος-υποθετικά μιλώντας-θα μπορούσε να στραφεί δικαστικώς εναντίον του προηγούμενου ιδιοκτήτη, για παραπλάνηση κλπ είναι ένα άλλο θέμα το οποίο φαντάζομαι ότι δεν θέλει και ο νυν ιδιοκτήτης να το εκκινήσει. Επομένως, η δήλωση θα πρέπει να περιέχει τα στοιχεία του σημερινού ιδιοκτήτη και όχι του προηγούμενου. Τώρα, το θέμα είναι και με το πρόστιμο. Αν τυχόν μπουν αυθαιρεσίες που ίσως δεν είχαν μπει στην προηγούμενη δήλωση (με επεξεργασία της υπάρχουσας) ενδέχεται το πρόστιμο να υπερβεί το 20% και να σε πάει για έγκριση ΣΥΠΟΘΑ, σενάριο απευκταίο. Όσο για την δυνατότητα μπαζώματος θεωρώ ότι γίνεται με το ανάλογο κόστος. Κρίνοντας μόνο από τις φωτογραφίες εκτιμώ ότι μπορεί να επιχωματωθεί μια περιοχή πλάτους 5 μέτρων για να σηκωθεί 30 πόντους και να σε πάει σε ύψος 7,50 μ. Βεβαίως θα πρέπει να μελετηθεί το άρθρο που παραπέμπω για το ύψος σε επικλινές οικόπεδο εντός οριοθετημένου οικισμού.
  14. Κατά τη γνώμη μου ο τίτλος πάσχει καθώς παρέχει ελλιπείς ή λανθασμένες πληροφορίες για το δικαίωμα υψούν, διότι δεν έχουν αποδοθεί χιλιοστά στον -καθ΄ύψος-μελλοντικό όροφο. Λόγω καταπάτησης κοινόχρηστου χώρου (δώμα) θα πρέπει να διερευνηθεί σε συνεργασία με τη συμβολαιογράφο αν μπορεί να γίνει τροποποίηση σύστασης, διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσει να γίνει η μεταβίβαση. Αναφορικά με την τακτοποίηση (ας υποθέσουμε ότι λαμβάνεις Υ.Δ ότι έγινε κατά το χρόνο κατασκευής η αυθαίρετη αποθήκη), στην πρώτη περίπτωση (1) που αναφέρεις υπάρχει καταπάτηση δικαιώματος από άλλο συνιδιοκτήτη κάτι που δεν το λύνει κανένας νόμος υπαγωγής. Σε κάθε περίπτωση, αν ζορίσουν τα πράγματα υπάρχει και η λύση της κατεδάφισης.
  15. @tzortzise Προκειμένου να δεχτείς απαντήσεις ανασύνταξε λεπτομερώς το ερώτημά σου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.