Μετάβαση στο περιεχόμενο

katrmp

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.349
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    8

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από katrmp

  1. οχι δεν ειναι υποχρεωτικο. Μελέτες δεν θα κάνεις προσθηκη στην καταχωρηση λοιπων. Η ΗΤΚ θα βαλεις τυπικα  0.01Ε για να προχωρησει. Αν κοψει ακομα και τωρα ΑΠΥ για μελετες (επι πιστωσει)  και ΗΤΚ (με τραπεζικη εξοφληση) θα επιδοτηθουν

  2. Ευχαριστώ παρα πολύ και τους δύο που ασχοληθήκατε!!. Παρα πολύ!

    Αρα μπορεί ας πουμε να μεταβιβαστει ως γραφειο που ειναι η χρηση αφου γινει και μια τακτοποίηση (για διαμερισματωση μονο και οχι για τους χωρους 3843/2010 που εχουν περαιωθει) , και μετα στο μελλον ο αγοραστης αν θελει με μικρής κλίμακας να κάνει αλλαγη χρησης σε κατοικια. Σωστα κατάλαβα?

  3. παιδια το ξερει κανένας αυτό? Ισχυει αυτό? Διοτι πια όλοι τα κανουν αλλαγη χρηση σε κατοικια. Αν ηταν με 3843 δεν γινεται?

  4. Χώρος που ειχε ρυθμιστεί με 3843 από πάρκινγκ σε γραφείο , μπορει να γίνει αλλαγή χρήσης σε κατοικία?

     

     

    Παιδιά αναφέρω το παραπάνω διότι διάβασα το παρακάτω σε μια παλιά εγκύκλιο του 2010. Δηλαδή ο χώρος δεν μπορεί να γίνει μετά με μια μικρής κλίμακας κατοικία? Ισχυει αυτό? Αν μπει σε 4495 για διαμερισματωση, πάλι συνεχιζει να ισχυει? "

    • Δεν επιτρέπεται η περαιτέρω αλλαγή χρήσης των χώρων που είτε τακτοποιήθηκαν με τον ν. 3775/2009, είτε ρυθμίζονται με τον ν. 3843/2010, πλην της περίπτωσης επαναφοράς τους στη χρήση που προβλέπεται στη σχετική οικοδομική άδεια.
  5. " Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός πυροπροστασίας περί ακινήτων πλησίον δασικών κλπ εκτάσεων στις
     "καλλιεργούμενες εκτάσεις, "  Αυτη η εξαίρεση τι εννοει? Αν ειναι Α.Α η γη που ειναι το ακινητο (με σπίτι μέσα ) εξαιρείται?

    • Thanks 1
  6. " Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός πυροπροστασίας περί ακινήτων πλησίον δασικών κλπ εκτάσεων στις
     "καλλιεργούμενες εκτάσεις, "  Αυτη η εξαίρεση τι εννοει? Αν ειναι Α.Α η γη που ειναι το ακινητο εξαιρείται?

  7. Η αλλη διαταξη ειναι αυτοκτονικη. Εχω σπίτι στο χωριό και είναι στα 300μ. Μεσα στα κατσάβραχα. Δεν υπάρχει περίπτωση εκει να προλάβω  να κάνω κατι. Ασε που θελει και τακτοποίηση το μετα ΄55. Δεν προλαβαινω να κάνω κατι μεχρι 21/6

    Εκει αν κάνω μόνο δηλωση στα "ακαθαριστα" μεγαλύτερο πρόβλημα πιθανον θα δημιουργησω ?

  8. "εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι φυτεμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α". Αυτο ποιος το κρίνει? Αν εχω μια πολυκατοικια με φυτεμενα καλλωπιστικα φυτα. Εχει 3, 4 κηπους. Ο ενας δεν εχει φυτεμενο τιποτα. Τα χορτα κομμενα παντου. Αυτη εχει υποχρεωση δηλωσης? Απο οποινδηποτε ιδιοκτητη?

  9. Δεν εχω καταλάβει. Δοθηκε παράταση 30 /6 αλλα συνεχιζει να εχει ημερομηνία λήξης 31/5 αλλη υποχρεωση και πάλι του ιδιοκτητη εφοσον και αν το ακινητό του? Εκεινη δεν την παρατείνουν?

    • Like 1
  10. "Ο κανονισμός αφορά τα ακίνητα που έχουν κτίσμα και βρίσκονται εντός δασών, δασικών οικοσυστημάτων, δασικών εκτάσεων, σε χορτολιβαδικές εκτάσεις που βρίσκονται επί ηµιορεινών, ορεινών και ανώµαλων εδαφών, είτε είναι δηµόσιες, είτε αναγνωρισµένες ως ιδιωτικές.

    Αφορά επίσης τα ακίνητα με κτίρια σε πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις (µη ορεινές ή ηµιορεινές και µη κείµενες επί ανώµαλων εδαφών), τα οποία βρίσκονται εν όλω ή εν µέρει εντός ακτίνας 300 µέτρων από τα όρια δασικών εκτάσεων."

    https://www.protothema.gr/greece/article/1502044/neos-kanonismos-puroprostasias-poia-metra-purasfaleias-prepei-na-paroun-1-ekat-idioktites/

     

    Εδω όπως το γραφει ειναι σαν να εννοει, ακίνητα με κτίσμα , ναι μεν εντος 300μ απο δασος αλλα οχι σε "πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις (µη ορεινές ή ηµιορεινές και µη κείµενες επί ανώµαλων εδαφών)" δεν χρειάζεται. Ισχυει? Δηλαδη σαν να λεει 300μ , αλλα ορεινή ή ημιορεινή ανώμαλη δεν απαιτειται

  11. 10 ώρες πριν, yak said:

    (1) Τελικά κατάλαβε κανένας αν άνοιξε η Κατηγορία 5;

    (2) Τι ισχύει για τα αυθαίρετα Κατηγορίας 5 που είναι ήδη σε κατάσταση υπαγωγής στο σύστημα του 4495/2017; Μπορούν να πάνε κανονικά σε οριστική υπαγωγή και περαίωση; Μπορούν να πάρουν ΗΤΚ; 

    (3) Τι συμβαίνει με τους ελέγχους αυθαιρέτων Κατηγορίας 5; Θα γίνουν; Υπάρχει διαφορά αν μιλάμε για αυθαίρετο Κατηγορίας 5 που είναι ήδη σε υπαγωγή ή για αυθαίρετο Κατηγορίας 5 που πρόκειται να υπαχθεί στο 4495;

    "2) Τι ισχύει για τα αυθαίρετα Κατηγορίας 5 που είναι ήδη σε κατάσταση υπαγωγής στο σύστημα του 4495/2017; Μπορούν να πάνε κανονικά σε οριστική υπαγωγή και περαίωση; Μπορούν να πάρουν ΗΤΚ; ". Προκύπτει κάπου οτι δεν μπορούν ? Ακομα και για αυτα που ειχαν πληρωσει παραβολο και ηταν αρχική υποβολή

  12. Ειδα εδώ απο τυχη https://www.civiltech.gr/Products/Building/BuildingFireW

    Για τα υφιστάμενα κτίρια, το Έντυπο Αξιολόγησης της Επικινδυνότητας και η Τεχνική Έκθεση Μηχανικού, υποβάλλονται από τον εξουσιοδοτημένο διαχειριστή στον οικείο Δήμο έως την 31η Μαΐου 2024. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου υποβάλλει τη Δήλωση Εφαρμογής των Μέτρων Πυρασφάλειας μέχρι την 10η Ιουνίου 2024

     

    Εξουσιοδοτημενος διαχειριστης ποιος ειναι?  Αρα το σπίτι μου στο χωριό που σιγουρα υπάρχει Δ.Δ στο δασικό χαρτη σε μικρότερη απόσταση απο 300μ, πρεπει να κάνω αυτο που λέει? την τρέλα μου , εχω να πάω 4 χρόνια!!

  13. τεχνικη εκθεση πότε υποχρεούται να κάνει κάποιος? Εχω χασει το μπούσουλα 

     

    Την πρώτη χρονιά εφαρμογής δεν θα ήταν πιό ελαστικά?

  14. καλημέρα. Λες λεβητοστασιο ΜΘΧ. Τότε τον μελετας αν ειναι ετσι ως ΜΘΧ. Αφου μιλάς για  σοφίτα , αρα χώρο κατοικήσιμο, μετράει στα τμ της ωφέλιμης επιφανειας, μπαίνει στην ζώνη , και εννοείται και στον θερμαινόμενο ογκο. 

    • Like 1
    • Upvote 2
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.