Μετάβαση στο περιεχόμενο

tselesta

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Skype
    tselesta

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Για λίγο ακόμα ... στον πλανήτη Γή
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.688 profile views

tselesta's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα Συνάδελφοι. Ποιά είναι η ισχύουσα τελική ημερομηνία συμπλήρωσης αρχείων για τον 4178/13;
  2. Ευχαριστώ πολύ! Δεν την γνώριζα αυτή την προσθήκη στον νόμο.
  3. Ναι, υπάρχει Οικοδομική άδεια. Η υπέρβαση είναι 49 τμ για την ακρίβεια, αλλά η επιτρεπόμενη δόμηση στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 92,22 τμ και η Οικ. Άδεια ήταν για 92,18 τμ, συνεπώς συνολικά υπερβαίνει το όριο των 129,11 τμ της κατηγορίας 4. Προσπαθώ να πω ότι δεδομένου ότι δεν μπορεί να βγει ΠΠΗΤΚ και συνεπώς να γίνει κανονική δικαιοπραξία (δηλαδή τροποποίηση σύστασης και συνένωση των δύο τμημάτων), να γίνει μια (συμβολαιογραφική) Δήλωση παραχώρησης Σ.Δ. ώστε να γίνει η τακτοποίηση σαν κατηγορία 4, και στη συνέχεια να γίνει κανονικά η τροποποίηση της σύστασης. Μια πράξη δήλωσης παραχώρησης ΣΔ δεν είναι δικαιοπραξία απ' όσο γνωρίζω, και δεν χρειάζεται ΠΠΗΤΚ. Το θέμα είναι αν κάτι τέτοιο γίνεται δεκτό από τον 4495/17.
  4. Καλημέρα Συνάδελφοι. Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου σε τμήμα κάθετης συνιδιοκτησίας, (εντός οριοθετημένου οικισμού) που κανονικά είναι στην 5η κατηγορία (ξεπερνά το ποσοστό 40% υπέρβασης). Η 5η κατηγορία είναι άγνωστό εάν θα επανέλθει και πότε. Παράλληλα η διπλανή κάθετη συνιδιοκτησία είναι αδόμητη και ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη κατά 10% και στην κόρη του κατά 90%. Είναι δυνατόν να περάσει στην κατηγορία 4 εφόσον γίνει (με συμβολαιογραφική πράξη) δήλωση παραχώρησης συντελεστή δόμησης με το υποσχετικό να γίνει μετά την τακτοποίηση συνένωση των δύο κάθετων συνιδιοκτησιών; Η συνένωση δεν μπορεί να γίνει προφανώς σήμερα, όσο δεν έχουν τακτοποιηθεί οι υπερβάσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!
  5. Υπολειπόμενος Χρόνος: 1 μήνας and 5 days

    • ΖΗΤΗΣΗ
    • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

    Ζητείται Μηχανικός πλήρους απασχόλησης ΑΕ ή ΤΕ σε Τεχνικό Γραφείο σε νησί στα Δωδεκάνησα. Γνώση σχεδιαστικού προγράμματος απαραίτητη. Γνώση σχεδιαστικού προγράμματος Tekton & Fespa επιθυμητή. Αντικείμενο απασχόλησης: Άδειες, Τοπογραφικά, ΗΤΚ, Αποτυπώσεις, Αυθαίρετα, Κατασκευές. Απολαβές αναλόγως προσόντων. Επικοινωνία στο [email protected].

    Ask for price

  6. Καλησπέρα Συνάδελφοι. Μπορεί κάποιος να μου πει τι ισχύει (και τι σχεδιάζεται) αυτή τη στιγμή με την κατηγορία 5;
  7. Παρόλ'αυτά δεν υπάρχει δυνατότητα αιτήσεων στη βάση δεδομένων αυτή τη στιγμή ... Αναμένουμε ? υπάρχει κάποια πληροφόρηση ? ... Προσωπικά έχω πελάτες (αλλοδαπούς) που φεύγουν για τη χώρα τους και θέλουν να ξενοιάσουν με το θέμα ...
  8. Καλημέρα Απ' ότι κατάλαβα για την μεταφορά κάποιας δήλωσης απο τη βάση δεδομένων του Ν. 4014/11 στη βάση δεδομένων του Ν. 4178/13 θα πρέπει να γίνεται αυτόματα μέσα στο σύστημα. Αλλιώς, αν κάνει αίτηση απο την αρχή, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να πληρώσει νέα παράβολα, κλπ ... Πώς όμως ? Προφανώς μετά απο κάποια αίτηση (???) ... Ποιά είναι και πώς γίνεται αυτή η διαδικασία ? το έχει κάνει κανείς ώστε να μας πεί πως γίνεται ?
  9. Όλες οι λύσεις με έξτρα μονώσεις είναι εντελώς ανεφάρμοστες εκτός απο πανάκριβες. Ο πέτρινος τοίχος (55 εκατοστών υποχρεωτικά), χτισμένος με παραδοσιακό τρόπο (πρέπει να έχεις διαθέσιμους παραδοσιακούς πετράδες όμως) είναι απο μόνος του θερμομονωμένος. Ο τοίχος αυτός είναι χτισμένος σε δύο επιφάνειες, μια μέσα και μια έξω, με το ενδιάμεσο να είναι ένα είδος κενού (ακανόνιστου) όπου οι παλιοί έριχναν λίγο χώμα με ασβέστη ή με άχυρα (μονωτικό και το κενό και το χώμα). Τους δύο αυτούς σχεδόν αυτόνομους τοίχους τους συδέουν οι "μπατικές" λεγόμενες πέτρες (που πιάνουν απο τη μιά μέχρι την άλλη επιφάνεια του τοίχου) που υπάρχουν σε ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό στην συνολική επιφάνεια του τοίχου. Έτσι: α)εξασφαλίζεται η συννοχή του εξωτερικού με το εσωτερικό τμήμα του τοίχου, β) εξασφαλίζεται η μέγιστη ελαστικότητα του φορέα (παραδοσιακά ο ίδιος ο τοίχος είναι πάντα φέρων, ενώ οι γωνίες με τους "ακρογωνιαίους λίθους" παίζουν το ρόλο των σχετικά άκαμπτων στύλων) και γ) υπάρχει μόνωση με τα κενά που δημιουργούνται ανάμεσα στις πέτρες των δύο τμημάτων των τοίχων. Αυτός ο τρόπος χτισίματος της πέτρας είναι ο ίδιος εδώ και χιλιάδες χρόνια, απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και είναι προϊόν τεχνογνωσίας χιλιάδων χρόνων πριν. Προσωπικά έχω χτίσει τέτοια σπίτια με πέτρινους φέροντες τοίχους και έχουν μέγιστη θερμομονωτική ικανότητα. Μπορείς να προσθέσεις θερμομμονωτικά πρόσμικτα στη λάσπη του εμφανούς αρμολογήματος ή και του χτισίματος, όπως και ελαστικοποιητές και άλλα μοντέρνα υλικά (όπως της renovat λόγου χάρη) για καλύτερες ακόμα επιδώσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.