Μετάβαση στο περιεχόμενο

sada

Members
  • Περιεχόμενα

    97
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sada

  1. Απλά αναρωτιόμουν μήπως έπρεπε να κάνω εγώ την μετατροπή (μείωση) από το ΦΕΚ των τιμών ζώνης...
  2. Την τιμή 1450 βάζω στο σύστημα του ΤΕΕ ? Ευχαριστώ!!!
  3. Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα μια Τιμή Ζώνης (για υπολογισμό προστίμου με Ν4495/2017) για ακίνητο στη Ραφήνα με Χ= 501384.885 Υ= 4206661.296
  4. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε κτίριο που αποτελείται από ισόγειο , Α και Β όροφο, υπάρχει οικοδομική άδεια για ισόγειο και Α όροφο. Ο Β όροφος (οροφοδιαμέρισμα) είναι αυθαίρετος και έχει γίνει τακτοποίηση . Μου ζητάνε βεβαίωση για σύνδεση με δίκτυα για το διαμέρισμα του Β ορόφου, πρέπει να ανεβάσω την οικοδομική άδεια που αφορά στο ισόγειο και Α όροφο θεωρημένη ή εφόσον εμένα είναι αυθαίρετο όλο και η άδεια δεν αφορά στον όροφό μου δεν χρειάζεται???
  5. Καλημέρα σας γνωρίζει κάποιος την τιμή ζώνης για τακτοποίηση αυθαιρέτου (προ 83) στη θέση Κολώνες Σαλαμίνας είναι εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού. Η χρήση κεφαλαίων σε κείμενο δημοσίευσης και τίτλου δεν επιτρέπεται. Επίλεξε «επεξεργασία» (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσε το κείμενο της δημοσίευσής σου. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. - akis73
  6. sada

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε!!!
  7. sada

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστουμε!
  8. Ευχαριστώ Δημήτρη. Ο χώρος αυτός είναι υπόγεια αποθήκη όταν επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση οι οριζόντιες ιδιοκτησίες των υπόγειων αποθηκών των δυο ιδιοκτητών τότε η πρόσβαση (θύρα εισόδου) σε αυτόν τον υπόγειο χώρο κάτω από την στοά βρίσκεται στο τμήμα του διπλανού ιδιοκτήτη....Ανεξάρτητα με το αν ο διπλανός την δηλώσει ή χτίσει τοίχο γιατί δεν ξέρω τι από τα δύο θα κάνει όταν έρθει η ώρα...στο σχέδιο κάτοψης θεωρείς ότι πρέπει να φανεί ή όχι?
  9. Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής: Σε ακίνητο που βρίσκεται στην Αθήνα (ιστορικό κέντρο), ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει μεταβίβαση μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας καταστήματος με πατάρι και μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας αποθήκης υπογείου. Στην πραγματικότητα ο ιδιοκτήτης έχει νοικιάσει και την διπλανή οριζόντια ιδιοκτησία ισόγειου καταστήματος με πατάρι και οριζόντια ιδιοκτησία αποθήκης υπογείου, και όλες οι οριζόντιες ιδιοκτησίες είναι λειτουργικά συνενωμένες. Εγώ θα κάνω τακτοποίηση για τις δυο οριζόντιες ιδιοκτησίες που με αφορούν (μια δήλωση για ισόγειο κατάστημα με πατάρι και μια για αποθήκη υπογείου)? Στην κάτοψη θα δείξω την πραγματική εικόνα δηλαδή την συνένωση των χώρων των δικών του και του διπλανού και θα επισημάνω με διακεκομμένη γραμμή το όριο των ιδιοκτησιών? Επίσης για τις αυθαιρεσίες αφού βρίσκονται εντός όγκου του κτιρίου δεν απαιτείται έγκριση επιτροπής αλλά μια τεχνική έκθεση σωστά? Ένα θέμα που υπάρχει είναι το εξής: Στο υπόγειο έχει γίνει επέκταση τμήματος του υπογείου κάτω από τον χώρο της στοάς. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από το τμήμα που ανήκει στον άλλο ιδιοκτήτη της διπλανής οριζόντιας ιδιοκτησίας αποθήκης υπογείου. Τι πρέπει να κάνω με αυτό το κομμάτι του υπογείου αφού ουσιαστικά δεν ανήκει σε κανέναν δεν φαίνεται στην κάτοψη της σύστασης? Μπορώ να πω πως δεν αφορά την δική μου τακτοποίηση επειδή η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από την διπλανή οριζόντια ιδιοκτησία υπογείου?
  10. Ωραία σε ευχαριστώ πολύ, επομένως γενικά όταν μετράμε τα 70τμ σαν όριο για τις στεγαστικές ανάγκες προσθέτουμε όλες τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες πλην την κύριας κατοικίας και αν η επιφάνειά τους < 70τμ τότε η κύρια κατοικία παίρνει τον μειωτικό? μπορεί να μπει μειωτικός και στην τακτοποίηση της αποθήκης και της θέσης στάθμευσης του υπογείου ή όχι? (έχουν χιλιοστά )
  11. Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε περίπτωση που κάνω τακτοποίηση σε ακίνητο που για τον ιδιοκτήτη είναι η κύρια κατοικία του. Είναι μόνος του. Στο Ε9 φαίνεται ότι έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε άλλο ακίνητο επιφάνειας118,50τμ με ποσοστό 12,5%. Μπορώ για την τακτοποίηση του διαμερίσματος το οποίο προκύπτει συνολικά 66τμ να χρησιμοποιήσω για τις παραβάσεις που θα βάλω (λοιπή παράβαση, επιφάνεια αυθαίρετη κλπ) μειωτικό συντελεστή κύριας κ μοναδικής κατοικίας? Επίσης έχει μια αποθήκη και μια θέση στάθμευσης στο υπόγειο με ξεχωριστά χιλιοστά, δεν νομίζω ότι αυτά επηρεάζουν την κατάσταση. Ευχαριστώ!
  12. sada

    Νόμος 4495/2017

    Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε!
  13. Καλημερα συνάδελφοι θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής: Ιδιοκτήτης που θελει να νοικιασει τον ισόγειο χωρο καταστήματος συμφωνα με την οικοδομικη αδεια στον δήμο για δημοτικό νηπιαγωγειο. Από τον Σεπτέμβριο ο χώρος λειτουργεί ως νηπιαγωγειο κ έχει βγει κ ΠΕΑ. Τώρα ο Δήμος του ζητάει βεβαίωση πει μη αυθαιρεσίας κ πιστοποιητικο στατικής επάρκειας. Πως θα βγει βεβαίωση μη αυθαιρεσιων αφου η χρήση είναι άλλη κ μάλιστα μετά 28/07/2011?
  14. sada

    Νόμος 4495/2017

    Σε ευχαριστούμε πολύ!
  15. Καλημέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την κατηγορία 4 και τον υπολογισμό του ποσοστού υπερβάσεων. Πρόκειται για μια επέκταση στο Δώμα περίπου 9,86τμ μιας νόμιμης οικίας (στην νόμιμη οικία υπάρχει μια υπέρβαση ύψους). Για την επέκταση δεν υπάρχει υπέρβαση κάλυψης καθώς είναι μέσα στο νόμιμο περίγραμμα του κτιρίου. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Επειδή η επιφάνεια της αυθαίρετης κατασκευής = 9,86τμ. > 40% x 14χιλιοστά x (ΣΔ=3,60)ΧΕοικ =167,30τμ = 3,37τμ, προκύπτει ότι δεν υπαγόμαστε στην κατηγορία 4, επομένως επιλέγουμε κατηγορία 5. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ Σχετικά με τα ποσοστά υπέρβασης δόμησης έχουμε: Επιφάνεια της αυθαίρετης κατασκευής = 9,86τμ Επιτρεπόμενη δόμηση με σημερινούς όρους δόμησης = ΣΔ x Εμβαδόν οικοπέδου = 3,60 x 167,30τμ= 602,28τμ. 14%o x 602,28τμ. = 8,43τμ. Άρα η υπέρβαση δόμησης είναι μεταξύ 100% και 200%: 100% x 8,43τμ. = 8,43τμ. < 9,86τμ. < 200% x 8,43τμ = 16,86τμ. Είναι σωστό? Η εξαίρεση στον υπολογισμό για τα εντός νομίμου περιγράμματος εννοεί και εντός νόμιμου όγκου?????Γιατί αν θεωρηθεί μόνο το περίγραμμα πάω κατηγορία 4 και υπέρβαση <50%?
  16. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την κατηγορία 4 και τον υπολογισμό του ποσοστού υπερβάσεων. Πρόκειται για μια επέκταση στο Δώμα περίπου 9,86τμ μιας νόμιμης οικίας (στην νόμιμη οικία υπάρχει μια υπέρβαση ύψους). Για την επέκταση δεν υπάρχει υπέρβαση κάλυψης καθώς είναι μέσα στο νόμιμο περίγραμμα του κτιρίου. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Επειδή η επιφάνεια της αυθαίρετης κατασκευής = 9,86τμ. > 40% x 14χιλιοστά x (ΣΔ=3,60)ΧΕοικ =167,30τμ = 3,37τμ, προκύπτει ότι δεν υπαγόμαστε στην κατηγορία 4, επομένως επιλέγουμε κατηγορία 5. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ Σχετικά με τα ποσοστά υπέρβασης δόμησης έχουμε: Επιφάνεια της αυθαίρετης κατασκευής = 9,86τμ Επιτρεπόμενη δόμηση με σημερινούς όρους δόμησης = ΣΔ x Εμβαδόν οικοπέδου = 3,60 x 167,30τμ= 602,28τμ. 14%o x 602,28τμ. = 8,43τμ. Άρα η υπέρβαση δόμησης είναι μεταξύ 100% και 200%: 100% x 8,43τμ. = 8,43τμ. < 9,86τμ. < 200% x 8,43τμ = 16,86τμ. Είναι σωστό? Η εξαίρεση στον υπολογισμό για τα εντός νομίμου περιγράμματος εννοεί και εντός νόμιμου όγκου?????Γιατί αν θεωρηθεί μόνο το περίγραμμα πάω κατηγορία 4 και υπέρβαση <50%?
  17. Καλησπέρα σας ζευγάρι που μένει σε διαμέρισμα το οποίο τακτοποιεί έχει ποσοστό ιδιοκτησίας 50-50%. Μαζί με το διαμέριμα υπάρχει και μια ΘΣ πυλωτής παρακολούθημα και μια υπόγεια αποθήκη επιφ 14τμ, περίπου, με ξεχωριστά χιλιοστά. Η επιφάνεια του διαμερίσματος είναι μαζί με τις αυθαιρεσίες 111,50τμ. Ο σύζυγος έχει και άλλο ακίνητο στο όνομά του εντός Αττικής επιφ =73,85τμ. Η σύζυγος δεν έχει κάτι άλλο. Κύρια κατοικία είναι καθώς αυτήν δηλώνουν στο Ε9. Μοναδική είναι? Θεωρώ πως όχι αφού έχουν σαν οικογένεια (111,50+73,85)τμ > 70τμ, σωστά? Το ίδιο θα ίσχυε εάν λαμβάνονταν και τα παιδιά τους που είναι ενήλικα μεν αλλά μάλλον είναι προστατευόμενα , οπότε τότε οι στεγαστικές ανάγκες πληρούνται με 100τμ. Οπότε πάλι (111,50+73,85)τμ > 100τμ, σωστά?
  18. ΑΡΘΡΟ 11 παρ. δ ΝΟΚ Καλησπέρα σε όλους. Εχω κάνει τακτοποίηση με Ν4495 σε κτίριο με άδεια 1979, που αποτελείται από ισόγειο Α, Β ορόφους και Γ η απόληξη κλιμακοστασίου. Στα συμβόλαια αναφέρεται ότι υπάρχει αέρας για τον ιδιοκτήτη του Γ ορόφου. Μετράω τις επιφάνειες των ορόφων μαζί με το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο και την απόληξη μετά την τακτοποίηση και μου βγαίνει λίγο μεγαλύτερο από την σημερινή επιτρεπόμενη επιφάνεια δόμησης. Στο άρθρο του ΝΟΚ αναφέρει ότι "Σε περίπτωση ........... καθώς και σε περίπτωση νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών σε υφιστάμενα κτίρια τα οποία δύναται να ενταχθούν στις διατάξεις του παρόντος, το σύνολο των επιφανειών του υπάρχοντος κλιμακοστασίου σύμφωνα με τα προαναφερθέντα μεγέθη και με την προϋπόθεση ότι οι αυθαίρετες κατασκευές έχουν υλοποιηθεί πριν τις 28.07.2011, δεν μετράνε στον σ.δ. Αν αφαιρέσω τις καθαρές επιφάνειες των κλιμακοστασίων και απόληξης , υπάρχει υπόλοιπο περίπου 29τμ. Είναι σωστό να θεωρήσω αυτή την επιφάνεια ως μελλοντική για Γ όροφο, καθώς φτιάχνω νέο πίνακα χιλιοστών και δεν είμαι σίγουρη....
  19. Καλησπέρα σας θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής έχω να κάνω έλεγχο σε νέα οικοδομή όπου ο τίτλος είναι: Νέα πενταόροφη οικοδομή..... Πρόκειται για ένα οικόπεδο και σε τμήμα αυτού έχει ανεγερθεί η νέα οικοδομή. Στο υπόλοιπο τμήμα υπάρχουν δυο κτίσματα υφιστάμενα με άδειας το 1962 και 1968 που φαίνονται στο Διάγραμμα Δόμησης. Εγώ στον έλεγχο δεν ελέγχω τα υφιστάμενα αλλά μόνο την νέα οικοδομή σωστά? Στο έντυπο που έχω σχετικά με τον έλεγχο που θα κάνω αναφέρει μόνο την επιφάνεια της νέας οικοδομής. Στο ΦΕΚ των ελεγκτών η μόνη περίπτωση που αναφέρει έλεγχο υφιστάμενου είναι σε προσθήκη κατ. επέκταση που δεν είναι η δική μου περίπτωση. Σωστά? Δεν αναρτούμε το ίδιο ερώτημα σε παραπάνω από ένα θέμα καθώς δημιουργούμε σύγχυση στους συμμετέχοντες και διαμοιρασμό των απαντήσεών τους. Τυχόν όμοια μηνύματα θα διαγράφονται. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  20. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σε κτίριο με άδεια 1998, υπάρχει επέκταση στον Α' όροφο κτιρίου (το μελετάω σαν ενιαίο κτίριο, όχι κάθε οριζόντια ιδιοκτησία ξεχωριστά) κατά 40εκ στην πρόσοψη εντός της πρασιάς. Εξετάζω την περίπτωση του 5% για τον Α' όροφο και μπορώ να πατήσω πάνω στην κατηγορία 3 παρ. ιειε. Το συνολικό ύψος του κτιρίου είναι μικρότερο από αυτό της οικοδομικής άδειας και του επιτρεπόμενου φυσικά, όμως η στάθμη του Α΄ορόφου είναι ψηλότερη από την αντίστοιχη της άδειας με απόκλιση μεγαλύτερη του 5%. Χάνω την δυνατότητα να το εντάξω στην κατ3 παρ ιειε? Διαφορετικά αναγκαστικά πάω κατηγορία 5? Ευχαριστώ Μήπως μπορώ να πάω κατηγορία 3 και για το ύψος να πάω με αναλυτικό προυπολογισμό?
  21. Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την περίπτωση ενημέρωσης φακέλου για αλλαγή χρήσης ενός ισόγειου καταστήματος σε κατοικία. Οι αλλαγές που θα γίνουν είναι ότι στην πρόσοψη θα αλλάξει από τζαμαρία σε θύρα εισόδου και παράθυρο με συναίνεση ιδιοκτητών. Το λουτρό θα μεγαλώσει λίγο, θα γίνει κουζίνα με δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης που θα συνεχιστεί από το λουτρό. Η ιδιοκτήτρια μου είπε ότι το ρολόι της ΔΕΗ βρίσκεται στο εσωτερικό του καταστήματος, αυτό δημιουργεί θέμα? Από τις εργασίες που επιτρέπονται με ΕΕΜΚ αναφέρει διάνοιξη νέου ανοίγματος εφόσον δεν θίγεται ο φέρων οργανισμός και δεν αντίκειται σε ειδικότερες διατάξεις, το αναφέρω γιατί θέλει να ανοίξει ένα παράθυρο μικρό προς τον ακάλυπτο πίσω, όμως ο κανονισμός το απαγορεύει, οπότε φαντάζομαι δεν μπορεί να το κάνει (Αναρωτιέμαι τι υπερισχύει από τα δυο)?Δεδομένου ότι δεν έχω αλλαγή στο ΔΚ προς το δυσμενέστερο, δεν έχω προυπολ >25000€, θα μπορούσα να πάω με ενημέρωση φακέλου? Δεν έχω πάρει μια σαφή απάντηση και στο ψάξιμο που έχω κάνει, αν κάποιος το έχει κάνει θα ήθελα τα φώτα του. Να συμπληρώσω ότι η οικοδομική άδεια ειναι του 1962
  22. Καλησπέρα σε όλους! Επειδή δεν γνωρίζω το θέμα θα ήθελα να με κατευθύνετε στο εξής: Ένας ιδιοκτήτης ισόγειου καταστήματος θέλει να το μετατρέψει σε κατοικία. Απαιτείται άδεια αλλαγής χρήσης ή αρκεί ενημέρωση φακέλου? Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία? Για τις μετέπειτα εργασίες που θα γίνουν για την αλλαγή χρήσης πρέπει να γίνει κάποια περαιτέρω ενέργεια? Επίσης τα καταστήματα έχουν τζαμαρία αυτό θα αλλάξει σε πόρτα εισόδου και παράθυρο αυτό προβλέπεται?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.