Μετάβαση στο περιεχόμενο

jedi.Yannis

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.458
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    9

jedi.Yannis last won the day on Νοέμβριος 3 2023

jedi.Yannis had the most liked content!

5 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Παιχνίδια ρόλων, μαγειρική, ταινίες, έρευνα
  • Τοποθεσία
    Τροιζηνία/ Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jedi.Yannis's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

433

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πρόλαβε ο Dib. Πάνω κάτω τα ίδια θα έλεγα. Έξτρα, αν ανεβάσεις τα σχέδια που λες, μπορεί να κάνουμε πιο στοχευμένες εικασίες (σαν ντετέκτιβ που έχουμε γίνει) για το τι μπορεί να έγινε πριν από 8 χρόνια. Να έχει κλείσει ημιυπαίθριο μετά το ΠΕΑ το βλέπω χλωμό. Πιο πιθανό είναι να χρησιμοποίησε τα σχέδια της άδειας στο ΠΕΑ.
  2. 1,20μ το ταβάνι του υπογείου από το διαμορφωμένο έδαφος. αρθ. 11 πα6. 6ι "με την προϋπόθεση ότι η οροφή του σε κανένα σημείο δεν υπερβαίνει το 1,20 μ. από την οριστική στάθμη του εδάφους"
  3. Θα κοιτάξεις στο συντελεστή δόμησης (εκεί που περιγράφει πότε το υπόγειο δεν μετράει). είναι κάπου στο αρθ. 11 παρ. 6
  4. Ναι, Tetris. Αυτό ήξερα και εγώ, απλά δεν το διατύπωσα καλά. Ευχαριστώ για την διόρθωση (και το έγγραφο).
  5. Νομίζω ότι η ενεργειακή αναβάθμιση είναι πλεόν υποχρεωτικό να δρομολογηθεί, γιατί αλλιώς στο μέλλον θα υπάρχουν περιορισμοί τύπου, να μην νοικιάζεται κλπ. Ο ΠΟΜΙΔΑΣ σκούζει εδώ και μερικά χρόνια για αυτό. Θεωρητικά οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες δεν έχουν άποψη σε αυτό. Για την ταράτσα, σίγουρα έχουν συνιδιοκτησία στον χώρο και στην φέρουσα ικανότητα του κοινού φέροντα οργανισμού, αλλά όχι στο πάχος της τελικής πλάκας λόγω θερμομόνωσης. Αντίστοιχα και στην όψη, δεν θεωρείται αλλαγή στην όψη η προσθήκη θερμομόνωσης (κάνουμε υπ. δήλωση ότι δεν αλλάζει κιόλας). Δεν μπορείς να αλλάξεις χρώματα όμως. Και υπάρχει και δικαστική απόφαση που ερμηνεύει το νόμο σχετικά, για το δικαίωμα στα κοινόχρηστα μέρη (όψη = μορφή, δώμα = ελεύθερος χώρος, φέρων οργανισμός = φροτία/ασφάλεια κλπ). Παραθέτω το απόσπασμα αυτής, που μας ενδιαφέρει και δεν έχει ονόματα. Σε εκείνο το κτίριο δεν είχαν κανονισμό πολυκατοικίας, αλλά ακόμα και να έχει κανονισμό, υπάρχουν περιορισμοί στους κανονισμούς, σε βαθμό που δεν μπορούν να ακυρώσουν νόμους. Τώρα ποιοι είναι αυτοί οι περιορισμοί συνολικά δεν το ξέρω.
  6. Καλημέρα Έχω δύο στο 8α από 26/2/2024 και 27/2/2024 (σήμερα που γράφω είναι 17/4/2024 - 50 μέρες και γράφει το κοντέρ). Πήρα στο ΤΕΕ helpdesk να δω τι γίνεται και μου είπαν (προφορικά), ότι οι έλεγχοι γίνονται σε λογικούς χρόνους, αλλά ο οδηγός δεν έχει κάτι συγκεκριμένο. Κάποιοι έχουν ελεγχθεί από όσο έχω ακούσει. Υπάρχει κάποια εικόνα πόσο κάνουν συνήθως ή έχει καμία ενημέρωση άλλος συνάδελφος (να του έχουν πει κάτι πιο συγκεκριμένο). Τον ρώτησα αν έχει "μπουκώσει το σύστημα" επειδή είχαμε πολλά στα σκαριά από την αναμονή από Σεπτέμβριο και δεν μου απάντησε....
  7. Στην Θεσσαλονίκη που έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την νέα περιφερειακή (πάνω από την παλιά - γέφυρα 4,5χιλιομέτρων), τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου, η στατική μελέτη δεν έχει γίνει ακόμα, θα γίνει στο μέλλον. Ευτυχώς τους σταμάτησε το ΣτΕ (και για άλλα πράγματα), μπας και γλυτώσουμε μερικά θύματα. Πηγή: press project, φάρμα των ζώων
  8. Στην Θεσσαλονίκη που έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την νέα περιφερειακή (πάνω από την παλιά - γέφυρα 4,5χιλιομέτρων), τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου, η στατική μελέτη δεν έχει γίνει ακόμα, θα γίνει στο μέλλον. Ευτυχώς τους σταμάτησε το ΣτΕ (και για άλλα πράγματα), μπας και γλυτώσουμε μερικά θύματα. Πηγή: press project, φάρμα των ζώων View full είδηση
  9. @angeloskal Βοηθητικοί χώροι όπως λουτρά και αποδυτήρια, τα κολλάς στην χρήση που εξυπηρετούν και στην αντίστοιχη ΘΖ. Δεν ασχολείσαι με τις θερμοκρασίες που απαραίτειτα θέλουν πραγματικά, γιατί θα πάρεις τις τιμές από τις ΤΟΤΕΕ σε κάθε χρήση. Θα μπορούσε να πάει και όλο σαν γραφεία, όπως το περιγράφεις ή μισό γραφεία, μισό ιατρείο. Αν η ανάπαυση των εργαζομένων είναι μικρά δωμάτια (σε σχέση με τις άλλες λειτουργίες, ή κάποιο σαλόνι/καθιστικό, τα κολλάς και αυτά). Δες λίγο και το σενάριό σου. Θα έλεγες ότι μπορεί να μείνουν και Σαββατοκύριακό, χωρίς να δουλεύει κάτι άλλο ή μιλάς για διανυκτέρευση ή για μικρό διάλειμμα για ξεκούραση; @Sebastian23 Πας, κάνεις το ΠΕΑ, και θα επιβληθούν επιπλέον εργασίες. Αλλά τι φάση ο ιδιοκτήτης; Δεν πρόλαβε να κάνει εργασίες και πήγε στην φάση 7 για να μην απενταχθεί; Εσύ ουσιαστικά το δουλεύεις σαν Α-ΠΕΑ και κάνεις σενάριο. Δεν γίνεται αλλιώς. Τι θα πει μετά ο σύμβουλος και ο ιδιοκτήτης στο σύστημα, είναι άλλο καπέλο.
  10. Όχι. Το κάνω ως σύμβουλος. Επειδή προσπαθώ να συντονίζω τα πάντα, για να κλείνουν οι υποθέσεις "πιο γρήγορα"... όσο μπορεί να μας αφήσει η κυβέρνηση..... Και για το ότι δεν έχουν κάνει τις εργασίες, μπορούν να έχουν εκδόσει τιμολόγια, πριν τις εργασίες, αλλά οι εργασίες πρέπει να έχουν γίνει πριν το Β-ΠΕΑ. Αν σε καλέσουν, πιστοποιείς ότι έχει γίνει και αν δεν πιάσουν τους στόχους, συνεχίζουν εργασίες και κάνουν νέο Β-ΠΕΑ. Έτσι λέει ο οδηγός (τουλάχιστον η 6η έκδοση). Αν έχουν βγάλει κι άλλη δεν έχω κοιτάξει. Υ.Γ. Δεν μας ενημερώνουν κιόλας κάθε φορά που αλλάζουν κάτι. Υ.Γ. 2 Καλό θα ήταν να μας ενημερώνανε με τις τελικές αλλαγές, έστω λίγο πριν τις αρχικές αιτήσεις. (πολλά ζητάω, έ;;)
  11. Εγώ τις υπ. δηλ τις προετοιμάζω ο ίδιος, σε όποιον δεν τα κάνει όπως πρέπει και τις στέλνω για υπογραφές.
  12. Στην ΗΤΚ ανεβάζεις αποκλειστικά ότι υπάρχει να σκανάρεις + κάτοψη αν διαφέρει από τις κατόψεις που έχεις στα χέρια σου. Ανεβάζεις το τοπογραφικό της άδειας.
  13. Έχει ανοίξει η φάση 8, έχω στείλει ήδη δύο για έλεγχο τελικό. Αλλά όταν μας έχουν στην αναμονή 7+ μήνες, λογικό είναι να τα έχουμε ψιλοέτοιμα και να μπουκώσει το σύστημα στην αρχή. Εδώ έχουν περάσει 13 χρόνια εξοικονομώ, και ακόμα διαλέγουν οι τραπεζίτες ποιος θα μπει στο πρόγραμμα και ποιος όχι. Λες και δεν έχουμε κυβέρνηση....
  14. Μπορούσες να αλλάξεις τις εργασίες, με περιορισμό να πιάσεις τον ίδιο ή καλύτερο ενεργειακό στόχο και να μην αυξήσεις τον επιλέξιμο προϋπολογισμό (όχι τον συνολικό). Το Β-ΠΕΑ τυπικά αποτυπώνει όλες τις επεμβάσεις που γίνανε. Άσχετα που στον έλεγχο κοιτάνε ένα νούμερο. Για αυτό κάνουμε και τον πίνακα 6.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.