Έχω μια ιδιάζουσα (κατά τη γνώμη μου) περίπτωση. Γήπεδο με ισόγεια κατοικία, νομίμως ανεγερθείσα με οικοδομική άδεια. Ειδικότερα ισχύουν τα παρακάτω:
Το γήπεδο, την εποχή που εκδοθηκε η οικοδομική άδεια ήταν Άρτιο και Οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση βάση των ΦΕΚ 142Δ'/1962 και 538Δ'/1978, σήμερα το γήπεδο είναι Μη Άρτιο και Μη Οικοδμήσιμο λόγω Ζ.Ο.Ε. (δεν χρειάζεται διευκρίνηση ισχύει αυτό που σας αναφέρω)
Εντός του γηπέδου έχει ανεγερθεί βάση οικοδομικής άδειας ισόγεια κατοικία. Έχει μια αυθαιρεσία όσο αφορά τη θέση του κτιρίου σε σχέση με την θέση που θα έπρεπε να είχε κατά την οικοδομική άδεια χωρίς όμως να παραβιάζει τις προβλεπόμενες αποστάσεις απο τα όρια και δη, η οικοδομική άδεια αναφέρει 9μ από το σύνορο με τον γείτονα και το κτίριο έχει τοποθετηθεί στα 6μ - όταν η προβλεπόμενη βάση ΦΕΚ απόσταση ηταν τα 5μ και για τα κατα παρέκκλιση , ως ήταν το γήπεδο, τα 2,50μ.
Η κατοικία έχει ένα σοβαρό όμως θέμα. Είναι καρα-γιαπί. Ημιτελής και βάση ΓΟΚ και ΝΟΚ και ότι άλλο θέλετε ΜΗ Κατοικίσιμη. Βάση των λεγομένων του ιδιοκτήτη η κατοικία κάηκε από δασική πυρκαγιά αυτό όμως που διαφαίνεται με το μάτι είναι απλώς οτι έμεινε ημιτελής κατασκευαστικά.
Οκ...γνωρίζουμε οτι κτίρια που δεν είναι κατοικήσιμα δεν γίνεται να εκδοθεί άδεια επισκευής και συντήρησης και εφόσον δεν πληρούν τις προϋποθέσεις δόμησης ακόμη και αν το κτίριο είναι προ του 1955. Αν είναι κατοικήσιμο δεν υφίσταται θέμα. Το ερώτημα λοιπόν είναι: Γνωρίζετε εάν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να αφορά πληγέντες από δασικές πυρκαγιές ή φυσικές καταστροφές (αν θεωρείται μια δασική πυρκαγιά φυσική καταστροφή) η οποία να δίνει το δικαίωμα στους πληγέντες να επισκευάσουν τις κατοικίες τους; και με την προϋπόθεση πάντα οτι ο ιδιοκτήτης έχει τις ανάλογες αποδείξεις για τα λεγόμενά του. Ευχαριστώ
Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis