Μετάβαση στο περιεχόμενο

Jakeplem

Members
  • Περιεχόμενα

    57
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Jakeplem last won the day on Μάιος 23

Jakeplem had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.420 profile views

Jakeplem's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

56

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνώ απολύτως με τους εκλεκτούς συναδέλφους Παύλο και Ιάσονα, εξ ου και οι παραθέσεις. Η προηγούμενη δημοσίευσή μου περιλαμβάνει παραπομπή στην ισχύουσα νομοθεσία, χωρίς δικό μου σχόλιο, σχετικά με την τοποθέτηση του συναδέλφου getsanka για το νέο άνοιγμα. Θα μπορούσε η δυσαρεστημένη κυρία ή ο δυσαρεστημένος κύριος συνάδελφος να μας διαφωτίσει περί του αντικειμένου της διαφωνίας της/του;
  2. @getsakna---Στον Ν.4495 προβλέπεται ότι η διάνοιξη νέου ανοίγματος γίνεται με ΕΕΔΜΚ. (Άρθρο 29, παράγραφος 2 λβ). Στη δημοσίευση που παραθέτεις, ο συνάδελφος jbosdas αναφέρει τις εξαιρέσεις και τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις. Μία από τις εξαιρέσεις είναι η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας που διενεργούνται χωρίς προηγούμενη έκδοση ΕΕΔΜΚ.
  3. Το τοπογραφικό έχει υπογραφεί από αρμόδιο μηχανικό. Έχει η συνάδελφος nadgek το δικαίωμα να σημειώσει την περίφραξη επ' αυτού; Ναι, επιτρέπεται. Ουσιαστικά είναι, καθώς φέρει την ευθύνη ορθότητος του τοπογραφικού διαγράμματος.
  4. Ευαγγελία Συρ---Άλλο το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου, που αποτελεί τον τίτλο κυριότητος αυτού, και άλλο το συμβόλαιο της σύστασης. Σε ένα κτίριο υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν πολλές ανεξάρτητες ιδιοκτησίες. Η εφαρμογή αυτής της δυνατότητας γίνεται με συμβολαιογραφική πράξη που ονομάζεται σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Συνήθεις περιπτώσεις τέτοιου είδους ιδιοκτησιών αποτελούν τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών.
  5. Μία από τις αρμοδιότητες του Τμήματος Μητρώων του ΤΕΕ υποτίθεται ότι είναι η αναδρομική διαγραφή.
  6. @janna---Η δική μου αντιμετώπιση θα ήταν να δηλώσω το σύνολο των παραβάσεων, συμπεριλαμβανομένων όσων ρυθμίστηκαν με τη δήλωση του Ν.3843. Στην καρτέλα «πρόσθετα στοιχεία» γίνεται «εισαγωγή παλαιότερων προστίμων». Έτσι είμαι σίγουρος ότι έχουν ρυθμιστεί σωστά οι αυθαιρεσίες, ενώ αξιοποιώ το ποσό που είχε καταβληθεί διότι αφαιρείται από το υπολογιζόμενο πρόστιμο.
  7. @zoogle---Η διάταξη σημαίνει ότι η κατ' εξαίρεση δυνατότητα ενημέρωσης παρέχεται όταν πρόκειται να συνταχθεί ηλεκτρονική ταυτότητα. Επιπλέον, από το «επιτρέπεται» απορρέει δυνατότητα και όχι υποχρέωση. Δεν υπάρχει κάτι άλλο σχετικό με ενημέρωση φακέλου για την παράβαση που εξετάζεις.
  8. Από την ημερομηνία αυτή και μετά, ασφαλισμένος ως μηχανικός είναι μόνο όποιος εργάζεται ως μηχανικός. Δεν υπάρχουν εισφορές μηχανικού για εσένα από τότε μέχρι σήμερα.
  9. @billyg599---Η θέση που κατέχεις δεν είναι θέση Μηχανικού. Άρα μπορείς να διαγραφείς, χρησιμοποιώντας την αίτηση που παραθέτεις.
  10. Σωστό είναι αυτό που είπε η συμβολαιογράφος. Σε αυτήν την περίπτωση θα απαιτείτο τακτοποίηση της αυθαιρεσίας χωρίς να ακολουθήσει τροποποίηση, αφού στη σύσταση περιλαμβάνεται (λανθασμένα) η επιφάνεια του φωταγωγού στο διαμέρισμα. Αναμενόμενη (και σωστή) ήταν η απάντηση για την τροποποίηση. Γι' αυτό σου έγραψα εχθές ότι το κυρίως θέμα που πρέπει να σε απασχολεί είναι η αφαίρεση του φωταγωγού από το εμβαδόν και η τροποποίηση της σύστασης. Ο μηχανικός έκανε λάθος συνυπολογίζοντας το εμβαδόν του φωταγωγού στο διαμέρισμα. Για την κατάρτιση του πίνακα συνιδιοκτησίας δεν μας ενδιαφέρει τι προσμετράται στον ΣΔ και τι όχι. Η τιμή του εμβαδού αλλάζει μόνο με τροποποίηση, παρά το προφανές λάθος στον πίνακα.
  11. Θα σχεδιάσεις νέα κάτοψη για να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση που δεν είναι η ίδια με της σύστασης. Το κυρίως θέμα που πρέπει να σε απασχολεί είναι η αφαίρεση του φωταγωγού από το εμβαδόν και η τροποποίηση της σύστασης. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η συνεννόηση με τον συμβολαιογράφο. Η διπλή καταχώρηση οικοπέδου είναι αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα. Έλεγξε σε ποια από τις δύο έχουν καταχωρηθεί διαμερίσματα και χρησιμοποίησέ την. Το τηλέφωνο για θέματα καταχώρησης της ΗΤ είναι: 210 3291233 (9:00 – 15:00).
  12. @gtho---Εάν τακτοποιούσες τώρα τον ημιυπαίθριο, δεν θα χρησιμοποιούσες και την επιφάνεια που καταλαμβάνει ο τοίχος; Κανονικά, λοιπόν, είναι υπέρβαση δόμησης. Έλεγξε το εμβαδόν του ημιυπαιθρίου που αναγράφεται στο τελευταίο συμβόλαιο. Φρόντισε να προκύπτει η ίδια τιμή και από την τακτοποίηση που θα κάνεις.
  13. Σωστά, η ηλεκτρονική ταυτότητα δεν περιλαμβάνει τοπογραφικό. Σωστά, δεν υπάρχει τίποτα προς τακτοποίηση. Ναι. Το εμβαδόν είναι χωρίς το φωταγωγό (και για την ταυτότητα και για το Ε9). Καλύτερα, όμως, να εξηγήσεις στον συμβολαιογράφο τι συμβαίνει (πριν τη σύνταξη της ΗΤ), ώστε να σου πει πώς θα περιγράψει στο νέο συμβόλαιο το διαμέρισμα (και αν χρειάζεται τροποποίηση της σύστασης).
  14. Σωστά, αλλά έτσι κι αλλιώς το εδάφιο αναφέρει συγκεκριμένες μεταβολές (κάλυψη, δόμηση, όγκος, ύψος, αποστάσεις και θέσεις στάθμευσης) στο διάγραμμα κάλυψης για τις οποίες δεν μπορεί να γίνει ενημέρωση. Δηλαδή ακόμα και σχηματική όψη να περιλάμβανε το διάγραμμα, η ενημέρωση είναι εφικτή. Στην προηγούμενη δημοσίευσή μου αναφέρομαι στο ενδεχόμενο παρατήρησης από την πολεοδομία.
  15. Roukat---Το πιθανότερο είναι να μην γίνει αποδεκτή η ενημέρωση με την αιτιολογία που μόλις ανέφερες (διάγραμμα κάλυψης).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.