Μετάβαση στο περιεχόμενο

Silent Arrow

Core Members
  • Περιεχόμενα

    253
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    6

Everything posted by Silent Arrow

  1. Τα τελευταία 13 χρόνια ο νομικός μας πολιτισμός έχει καταρρεύσει. Ή θα στελεχωθούν οι κρίσιμες θέσεις με ανθρώπους με γνώσεις ή σε λίγο θα πηγαίνουμε στο τούρκικο υπουργείο να ρωτάμε για διευκρινήσεις. Είναι ΝΤΡΟΠΗ να διαβάζουμε τέτοια κείμενα. Πραγματικά ΘΛΙΨΗ. Με αυτή την απόφαση δεν οικοδομείται το 99.99% της Εκτός Σχεδίου Περιοχής πλήν αυτών που έχουν πρόσωπο σε Εθνικές, Επαρχιακές, Δημοτικές Οδούς και σε οδούς αναδασμού. Γιατί για να βρεις οδό προ του 1923 ... άστο καλύτερα. Ή θα επιστρέψει η αξιοκρατία στη χώρα ή πάμε για φούντο. Αν δεν σας αρέσει η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ δόμηση καταργήστε τη να τελειώνουμε. Αλλά νομικοί ακροβατισμοί 40 χρόνια μετά το ΦΕΚ 270 του 1985 μας ξεφτιλίζουν όλους. Υ.Γ. 1 Και μιας και ξεκίνησα ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ τον έλεγχο μελετών στις Πολεοδομίες που καταργήσατε το 2010 γιατί οι Στατικοί Φορείς των Αντιπαροχών έχουν γυρίσει στο 1970. Ρε καρμοιριδες βάλτε κανένα τοίχωμα επαρκού μήκους στις πυλωτές, μην κοιτάτε μόνο τη τσέπη. Δεν σας είπα να γράψετε διαγώνισμα σε ΕΑΚ ή EC-8, τα βασικά να κάνετε λέω. Πάλι κροκοδείλια δάκρυα θα χύνουν ορισμένοι (βασικά πολλοί είναι) όταν θα γίνει η στραβή....
  2. Στο προηγούμενο post μου τελικά άλλαξα γνώμη. Επέλεξα Αρχική Ρευματοδότηση / Οριστική Ρευματοδότηση αναγράφοντας οτι η ρευματοδότηση γίνεται βάσει του Ν.1512/85 και του εγγράφου 28116/29.3.1991 (τρόπος ρευματοδότησης παλιών αδειών). Δείτε κι αυτό: https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/arxiki-sundesi/
  3. Παιδιά τα φώτα σας. Κατ' αρχάς ενημερώνω οτι παράταση Εργοταξιακού Ρεύματος έκανα επιτυχώς με την επιλογή Προσωρινής / Εργοταξιακής Ρευματοδότησης. Τώρα σε άλλη περίπτωση πρέπει να ρευματοδοτήσω κλειστή άδεια εκδοθείσα το 2007 που ο ιδιοκτήτης για τους δικούς του λόγους δεν τοποθέτησε τότε ρολόι ΔΕΗ γιατί έπαιρνε ρεύμα από ρολόι υφιστάμενης γεώτρησης. Τα τρία αντίγραφα της άδειας που έδινε τότε η Πολεοδομία η ΔΕΗ δεν τα δέχεται τώρα γιατί θέλει ηλεκτρονική διεκπεραίωση. Η πολεοδομία έχει σφραγίσει ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ για όλο το κτίριο το 2013 όπου και έκλεισε η άδεια (όλη η Ελλάδα έτσι έπαιρνε ρεύμα). Ερώτημα: Τι επιλέγω Προσωρινή σύνδεση ή Οριστική Σύνδεση στην ηλεκτρονική διεκπεραίωση? Προφανώς το κτίριο δεν έχει ΠΕΚ κλπ. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να γράψω Προσωρινή Ρευματοδότηση όπως γράφει κι η άδεια άσχετα αν δεν είναι προαπαιτούμενος ο έλεγχος φορολογικών (τον όποιο έχω περάσει).
  4. Δεν διαφωνώ στο σκεπτικό σου Παύλο. Ο Ορισμός του Αδόμητου όπως τον δίνει η Υ.Α. έρχεται σε κόντρα με όλο το σκεπτικό του Ν.4495/17 ότι η Ηλεκτρονική Ταυτότητα αφορά ΚΤΙΡΙΟ και όχι ακίνητο. Άρθρο 54 παρ. 3: ...''3. Ενημέρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας του Κτιρίου γίνεται ύστερα από οποιαδήποτε εργασία παρέμβασης ή τροποποίησης στο κτίριο, οριζόντια ή κάθετη διηρημένη ιδιοκτησία, για την οποία απαιτείται οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από δημόσια αρχή....'' Και έρχομαι εγώ και ρωτάω. Με ποια εξουσιοδότηση θα πάει Μηχανικός και θα αλλάξει την κατάσταση ενός ακινήτου από αδόμητο σε δομημένο επειδή έβγαλε μια ΕΕΔΜΚ για περίφραξη ή επειδή υπάρχει μια περίφραξη (π.χ. συρματόπλεγμα) σε αυτό? Ο Ν.4495/17 είναι σαφής: για να ενημερώσεις / πειράξεις την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου χρειάζεσαι ΚΤΙΡΙΟ. Αν δεν έχεις κτίριο ή κάποια βαριά κατασκευή / περίφραξη από μπετόν που να θέλει ρύθμιση άποψη μου είναι ότι το ακίνητο παραμένει αδόμητο. Αν γίνουμε πολύ αυστηροί θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες και θα έχει δίκιο.
  5. Διάβασα τις σελίδες στο παρόν topic και νομίζω ότι είμαστε υπερβολικοί στο θέμα του αδόμητου. Αντιστρέφω το ερώτημα και λέω το εξής: Βγάζω μια ΕΕΔΜΚ για περίφραξη σε πλήρως αδόμητο γήπεδο. Είμαι υποχρεωμένος να κάνω με τη λήξη των εργασιών Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου? Η άποψη μου είναι όχι. Γιατί και ο Ν.4495/17 (Άρθρο 54 παρ. 3) και η Υπουργική Απόφαση (Άρθρο 4 παρ. 1) είναι σαφείς: ενημέρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου γίνεται σε κτίριο, όταν έχουμε μεταβολές πολεοδομικών κτιριολογικών μεγεθών. Συνεπώς για μένα αν δε δω κτίσμα σε ακίνητο, το ακίνητο παραμένει αδόμητο. Αρκεί οι περιφράξεις να είναι συρματοπλεγματα και ξερολιθιές, όχι κάτι εξεζητημένο (τοιχία σκυροδέματος κλπ θα τα τακτοποιήσω πρώτα).
  6. Σε προηγουμενες σελιδες βλεπω οτι υπηρχε αναλογη συζήτηση. Κατατεθηκαν λογικες αποψεις απο ολους.
  7. Παύλο σε ευχαριστώ πολύ, Πολύ σωστός για την Έκτος Σχεδίου Δόμηση. Τείνω να πιστεύω οτι στο προηγούμενο σκεπτικό μου είμαι πολύ αυστηρός και ότι η 'κατάτμηση' του μεγάλου ακινήτου ταυτίζεται με την ημερομηνία του Σχεδίου Πόλης όσο παλιό κι αν είναι ακόμα κι αν εκκρεμεί η απαλλοτρίωση λόγω ρυμοτομίας. Οποιαδήποτε άποψη ευπρόσδεκτη.
  8. Σε ευχαριστω Δημητρη, γνωριζω για το Αρθρο 8 του ΝΟΚ για τις ακραιες περιοχες ενος Σχεδιου Πολεως. Αν βγαλω ακρη με το χρονο δημιουργιας οικοπεδου, ολα μετα λυνονται. Το μεγαλο ερωτημα στην ανωτερω περιπτωση ειναι ποιος ειναι ο χρονος δημιουργιας των απομενοντων οικοπεδων. Αν π.χ. η απαλλοτριωση συντελεστει το 2025 θα λαβουμε υποψη χρονος δημιουργιας οικοπεδων το 2025 ή θα εκμεταλλευτουμε το χρονο δημιουργιας του αρχικου ακινητου (π.χ. 1950)?
  9. Παιδιά καλησπέρα, Ζητώ λίγο τα φώτα σας γιατί έχω μπερδευτεί. Αποτύπωσα ένα ακίνητο στο Όριο του Ρυμοτομικού Σχεδίου Φιλιατρων (πολύ παλιό Σχέδιο Πόλης = 1876), μεγάλο σε επιφάνεια 7600μ2. Χοντρικά το 1/3 του ακινήτου είναι Εκτός Σχεδίου αλλά έχει πρόσωπο σε Οικοδομική γραμμή στο Όριο του Ρυμοτομικού, το ενδιάμεσο 1/3 ρυμοτομείται προς κοινόχρηστη οδό και το υπόλοιπο 1/3 ανήκει σε Οικοδομικό Τετράγωνο. Ερωτήματα: 1) Αναφέρει ο ΝΟΚ στο Άρθρο7: ''Οικόπεδο που εντάσσεται σε σχέδιο πόλης μετά τη δημοσίευση του ν. 1577/1985, θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο όταν...'' Ερωτώ: Σε ποιο οικόπεδο αναφέρεται ο ΝΟΚ? Στο αρχικό μεγάλο ακίνητο ή στο απομένον μετά τη ρυμοτομία? Στην περίπτωση μου ΔΕΝ έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση, το ακίνητο προϋπάρχει μεν του έτους 1985 άλλα η ρυμοτομία θα συντελεστεί στο μέλλον. Απάντηση: Θεωρώ ότι το ακίνητο μου ως πολύ παλιό (το έχει ο ιδιοκτήτης 70 χρόνια) έχει ενταχθεί σε σχέδιο πόλης ΠΡΙΝ τη δημοσίευση του Ν. 1577/1985 ΑΚΟΜΑ κι αν δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση (εκκρεμεί για ~140 χρονιά). 2)Ερωτώ: Ο χρόνος δημιουργίας του απομένοντος οικοπέδου στο Ο.Τ. ποιος είναι για την αξιοποίηση ή όχι της κατά παρέκκλιση αρτιότητας? Αυτός του ενιαίου μεγάλου ακινήτου ή αυτός όταν ΘΑ συντελεστεί η απαλλοτρίωση? Απάντηση: Στην Εκτός Σχεδίου Δόμηση τα πράγματα είναι σαφή για το χρόνο δημιουργίας γηπεδου. Στην εντός σχεδίου Δόμηση έχω μπερδευτεί. Η απαλλοτρίωση από εξουσιαστική πράξη της Διοίκησης είναι Κατάτμηση (ΓΝ.ΥΠΕΧΩΔΕ 1386/1985/ΓΝ.97/1986) και η άποψη μου είναι οτι το Απομένον υπάγεται ΜΟΝΟ στην κατά Κανόνα Αρτιότητα του Σχεδίου Πόλεως γιατί η απαλλοτρίωση θα γίνει στο μέλλον. Διαφωνείτε?
  10. Φίλε mimar, Πολύ καλή προσπάθεια. Διάβασα κυρίως το πρώτο κομμάτι του post σου που αφορά την αρτιότητα, αν δεν συμφωνήσουμε τι γίνεται εκεί, τα υπόλοιπα δεν έχουν τόσο σημασία. Αυτό κατ' αρχάς δεν είναι κανόνας εξ' ορισμού. Ο κανόνας είναι 4 στρέμματα με πρόσωπο 25μ σε Κ.Χ. (άντε βρες τα) και για τα ακίνητα που έχουν πρόσωπο σε Εθνική κλπ Οδούς 4 στρέμματα με πρόσωπο 45μ και 50μ βάθος. Το δδ είναι παρέκκλιση που ισχύει για όσα αγροτεμάχια έχουν δημιουργηθεί από το 1978 έως το 1985 και έχουν πρόσωπο σε Εθνική κλπ. Οδό. Από το 1985 και μετά τα ανωτέρω αγροτεμάχια όφειλαν να έχουν την κατά κανόνα αρτιότητα, δηλαδή 4 στρέμματα, πρόσωπο 45μ και 50μ βάθος. Η παράγραφος 1η του άρθρου 40 του νέου Νόμου λέει τα εξής: ι) Τίποτα καινούργιο για τα αγροτεμάχια με ελάχιστο εμβαδόν 4 στρέμματα που δημιουργήθηκαν από το 1978 έως το 1985 είτε έχουν πρόσωπο σε εθνική οδό είτε όχι. ιι) Τίποτα καινούργιο για για τα αγροτεμάχια με ελάχιστο εμβαδόν 4 στρέμματα που δημιουργήθηκαν από το 1985 έως το 2003 χωρίς πρόσωπο σε εθνική κλπ οδό. ιιι) Αρτιοποίησε ολα τα μη άρτια αγροτεμάχια 4 στρεμμάτων που είχαν πρόσωπο σε εθνική κλπ οδό χωρίς όμως να έχουν το κατάλληλο πρόσωπο και βάθος και έχουν δημιουργηθεί από το 1985 έως 2003. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Τι γίνεται με τα αγροτεμάχια που έχουν δημιουργηθεί πριν το 1978 και δεν έχουν πρόσωπο σε Εθνική κλπ οδό? Σύμφωνα με την παραγραφο 1ζ του άρθρου 40 είναι άρτια και οικοδομήσιμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τουριστικές εγκαταστάσεις (ακραίο....). Γενικά η κατάσταση δεν παλεύεται, αυτός που έγραψε τον Νόμο δεν πρέπει να έχει κάνει ένα τοπογραφικό στη ζωή του. Και πολλά ΣΧΟΟΑΠ κινούνται στο ίδιο αφηρημένο πλαίσιο. Κατάντια για το επάγγελμα.
  11. Την έχω διαβάσει. Γνωρίζω την παρέκκλιση για τα γήπεδα 4 στρεμμάτων που έχουν δημιουργηθεί από το 1978 έως το 1985 για γήπεδα που έχουν πρόσωπο σε Εθνική κλπ Οδό στο διάταγμα της Εκτός Σχεδίου Δόμησης (1985 - ΦΕΚ 270 Δ). Ωστόσο το Γραμμα του Νέου Νόμου (πιθανότατα όχι το πνεύμα) ΑΔΙΚΕΙ τα αγροτεμάχια 4 στρεμμάτων που έχουν δημιουργηθεί πριν το 1978 χωρίς πρόσωπο σε Οδό ή Εντός Ζώνης που είναι και η πλειοψηφία. Σε αυτά επιτρέπει μόνο τουριστικές εγκαταστάσεις βασει των μεταβατικών διατάξεων. Σου δίνει ένα παράθυρο βέβαια με τη διαδικασία της συνένωσης με ένα όμορο να το κάνεις εν τέλει άρτιο και οικοδομήσιμο για ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ... Γρίφος η κατάσταση μεν... Σταθερά ακατάλληλοι οι νομοθετούντες δε.
  12. Μπλέξαμε παλι... Έχουμε ένα αγροτεμάχιο 4 στρεμματων στη μέση του πουθενά, Εκτός Σχεδίου, εκτός ΓΠΣ - ΣΧΟΟΑΠ κλπ. Το αγροτεμάχιο έχει δημιουργηθεί το 1960 (πριν το 1978). Δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο προ του 1923, δεν είναι εντός Ζώνης Οικισμού, είναι απόμακρο τελείως. Μέχρι πρότινος αυτό ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση ως προϋφιστάμενο του έτους 2003. Σύμφωνα με τις παρ. ζ) και η) του Άρθρου 40 του παρόντος Νόμου, όπως έχουν διατυπωθεί, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο αποκλειστικά για τουριστικές εγκαταστάσεις (περίοδος δυο ετών). Αν το αγροτεμάχιο είχε δημιουργηθεί το 1988 θα ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο για κάθε χρήση (περίοδος δυο ετών). Πείτε μου αν κάνω λάθος. Το γραμμα του Νόμου αυτό λέει.
  13. Κι εγώ σήμερα έλαβα τα 600 Ευρώ - ALPHA BANK... Η σύζυγος σήμερα έλαβε και αυτή τα υπόλοιπα 200 από τα 600 Ευρώ (Εθνική). Ο γαμπρός μου ωστόσο πήρε 400 + 600 = 1000 Ευρώ....!!! (όπως κι άλλοι έχουν αναφέρει νωρίτερα).
  14. To 2o εκανα. Πριν λιγο ρωτησα και εγω τι ειναι το πρωτο. γράφε με τονισμό. Pavlos 33
  15. Παιδες καλημέρα: Η έκτη από το τέλος επιλογή μπλεκει παρόχους τηλεκατάρτησης και διαδικασία Α. Ξέρει κανείς τι είναι? ''Δηλώσεις ΚΑΥΑΣ Ωφελούμενων από Παρόχους Τηλεκατάρτισης (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α)'' Για τη διαδικασία Α έκανα την τρίτη επιλογή από το τέλος επιτυχώς και απέκτησα Αριθμό Πρωτοκόλλου (ΚΑΥΑΣ). Αλλα η έκτη επιλογή από το τέλος τι είναι?
  16. Ερώτημα προς Κτηματολόγιο: Σε έναν οικισμό Οριοθετημένο κάτω των 2000 κατοίκων που δεν λειτουργεί Κτηματολόγιο πρέπει να παραχωρηθεί σε κοινή χρήση ένα μικρό τμήμα ενός οικοπέδου για να αποκτηθεί το απαιτούμενο πλάτος προσώπου σε υφιστάμενο δρόμο (ημιπλάτος δυο μέτρα). Συνεπώς υπάρχουν τρία περιγράμματα - γεωτεμάχια προς περιγραφή στο Παραχωρητήριο Συμβόλαιο: α) ένα περίγραμμα με το αρχικό οικόπεδο - γεωτεμάχιο Layer: TOPO_PROP & BOUND_IMPL / BOUND_UNIMPL β) ένα περίγραμμα με το απομένον οικόπεδο Layer: TOPO_PROP_NEW (?) γ) ένα περίγραμμα με το τμήμα του οικοπέδου που παραχωρείται σε κοινή χρήση. Layer: TOPO_PROP_NEW (?) ΕΡΩΤΗΜΑ: Δύναται να χρησιμοποιηθεί το Layer TOPO_PROP_NEW για να δηλωθούν τα νέα περιγράμματα β) και γ)? ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Η παραχώρηση σε κοινή χρήση τμήματος οικοπέδου ΔΕΝ είναι κατάτμηση ωστόσο έχουμε ένα είδος γεωμετρικής μεταβολής της ιδιοκτησίας. Πρέπει στη βάση του Κτηματολογίου εύλογα να ανέβουν τρία περιγράμματα για να γίνει σαφής η όλη διαδικασία της παραχώρησης σε κοινή χρήση. Η απαντηση απο το Κτηματολογιο: Καλημέρα σας, Το τμήμα το οποίο παραχωρείται σε κοινή χρήση θα αποδοθεί ως νέο πολύγωνο στο layer TOPO_PROP_NEW. Στο ίδιο layer θα αποδώσετε και το πολύγωνο που θα παραμείνει στην δική σας ιδιοκτησία. Τα υπόλοιπα (αρχικά πολύγωνα) θα αποδοθούν όπως τα αναφέρετε. Με εκτίμηση Ομάδα τεχνικής υποστήριξης ηλεκτρονικής υποβολής διαγραμμάτων ΔΤ
  17. Εστειλα e-mail στο κτηματολογιο ('[email protected]') και ελαβα την εξης απαντηση..... Η παράδοση απέτυχε στους παρακάτω παραλήπτες ή ομάδες: [email protected] Το γραμματοκιβώτιο του παραλήπτη είναι πλήρες και δεν είναι δυνατό να δεχτεί μηνύματα τώρα. Προσπαθήστε να στείλετε ξανά αυτό το μήνυμα αργότερα, ή επικοινωνήστε απευθείας με τον παραλήπτη. Θα προσπαθησω ξανα αυριο και ευελπιστω να βρω ακρη...
  18. Αυτά τα Layers θα χρησιμοποιηθούν ούτως ή άλλως. Το θέμα είναι ότι η πράξη παραχώρησης σε κοινή χρίση δημιουργεί δυο νέα περιγράμματα (τα απομένον οικόπεδο και το τμήμα προς παραχώρηση) και οι οδηγίες δεν είναι σαφείς πως θα δηλωθεί αυτή η πληροφορία.
  19. Το Ερωτημα που θετω εχει ξανασυζητηθει αλλα σκεφτομαι να το κανω διαφορετικα... Σε εναν οικισμο Οριοθετημενο κατω των 2000 κατοικων που δεν λειτουργει Κτηματολογιο πρεπει να παραχωρησω σε κοινη χρηση ενα μικρο τμημα ενος οικοπεδου για να αποκτησω το απαιτουμενο πλατος προσωπου σε υφισταμενο δρομο (ημιπλατος δυο μετρα). Συνεπως εχω α) ενα περιγραμμα με το αρχικο οικοπεδο β) ενα περιγραμμα με το απομενον οικοπεδο γ) ενα περιγραμμα με το τμημα του οικοπεδου που παραχωρειται σε κοινη χρηση. Αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι το εξης: Layer topo_prop: Το αρχικο περιγραμμα του οικοπεδου. Layer topo_prop_new: Τα δυο νεα περιγραμματα (το απομενον οικοπεδο και το παραχωρηθεν τμημα). Η παραχωρηση σε κοινη χρηση δεν ειναι κατατμηση ωστοσο εχουμε ενα ειδος γεωμετρικης μεταβολης της ιδιοκτησιας. Πρεπει στη βαση του Κτηματολογιου να ανεβουν τρια περιγραμματα για να γινει σαφης η ολη διαδικασια της παραχωρησης σε κοινη χρηση. Ακουω ιδεες και κυριως ενστασεις. Κανονικα επρεπε να ειχαν προβλεψει ενα ειδικο layer για αυτη τη διαδικασια.
  20. epappa το ασποδεικτικο υποβολης γραφει τα εξης: ''ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα με δήλωση του συντάκτη μηχανικού κατά την ηλεκτρονική υποβολή του διαγράμματος, τα στοιχεία του υποβληθέντος διανυσματικού αρχείου είναι ταυτόσημα με αυτά του υποβληθέντος αρχείου εικόνας.'' Εδω ειναι το μεγα ζητημα. Αν οι εικονες που εμφανιζονται σε ενα pdf αρχειο επιτρεπεται να λειπουν απο το διανυσματικο αρχειο ή οχι...
  21. Μακαρι να ειναι ετσι αλλα δεν νομιζω. Γιατι το pdf αρχειο εχοντας εικονες θα ειναι διαφορετικο απο το dxf. Κοιτα εγω σε modelspace σχεδιαζα μονο το τοπογραφικο με τις διαστασεις, κορυφες κλπ. Στη συνεχεια δουλευα σε Layout οπου προεβαλα το modelspace με καταλληλη κλιμακα μεσω της εντολης MVIEW. Ολες τις εικονες τις ειχα σε περιβαλλον paperspace ως external references (οπως λες ... instert raster image κλπ). Εκτυπωνα απο Layout. Τωρα αλλαξα τακτικη. Τα μεταφερω ολα σε περιβαλλον modelspace με την εντολη CHSPACE με τις εικονες ομως να εχουν εισαχθει με Paste special στο Layout. Εκτυπωνω σε pdf απο mopelspace και πλεον το οπτικο αποτελεσμα του dxf ειναι ιδιο με του pdf. Γυρισαμε πισω σχεδιαστικα 18 χρονια, ευτυχως ομως που υπαρχει η εντολη CHSPACE. Αλλα αυτο που δινω στον συμβολαιογραφο θα ειναι το ιδιο με το dxf και το pdf. Τωρα για τις τεσσερις φωτογραφιες απο τις γωνιες του ακινητου που εβαζα στα τοπογραφικα που προερχονταν απο ρυθμισεις αυθαιρετων (σε απλα συμβολαια δεν εβαζα) δεν εχω βρει λυση. Απλα δεν χωρουν γενικα πανω απο δυο εικονες (~250ΚΒ) ΓΕΝΙΚΑ σε αρχειο dxf ωστε μετα απο συμπιεση να εχει μεγεθος κατω απο 6ΜΒ.! Προσανατολιζομαι στο συστημα αυθαιρετων του ΤΕΕ να ανεβαζω αλλη εκδοση τοπογραφικου οπως το εφτιαχνα παλια. Γενικα το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ εκανε ενα βημα μπροστα, αλλα τεχνολογικα ειναι 18 χρονια πισω. Και επαναλαμβανω ας αφηνε τις εικονες να ειναι μεσα στο zip αρχειο, τι θα τους πειραζε τους αρμοδιους? ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ZIP θα ειχαμε εν τελει και περισσοτερη πληροφορια στο τοπογραφικο.
  22. Τα υποδείγματα του Κτηματολογιου μια χαρά είναι. Σου λένε με απλά λόγια 'ότι δώσεις στο συμβολαιογράφο θα είναι ίδιο με εμάς'. Το πρόβλημα είναι αλλού. Ζητάνε βλακωδώς ότι εικόνα τοποθετείς στο τοπογραφικό να είναι embedded, δηλαδή με paste special. Αυτό μεγαλώνει πολύ το μέγεθος αρχείου dxf αφού έχουμε όριο upload γύρω στα 6MB. Αν στο zip αρχείο (dxf και hash code) επέτρεπαν να τοποθετούμε εικόνες jpeg ως xrefs στο αρχείο autocad τότε μπορούσαμε με το ίδιο όριο των 6ΜΒ να φορτώσουμε αρκετές φωτογραφίες (6-7) χωρίς να έχουμε πρόβλημα μεγέθους ούτε στο αρχείο pdf αργοτερα. Εγώ έχω καταφέρει να ανεβάσω μέχρι δυο εικόνες. Από εκεί και έπειτα η διαδικασία είναι επίπονη πολύ να καταφέρεις να ανεβάσεις κι άλλες και να έχεις καλό εκτυπωτικό αποτέλεσμα. Γενικά το όριο λήψης πρέπει να γίνει όπως στο ΤΕΕ, 20ΜΒ ανά αρχείο. Μας παιδεύουν χωρίς λόγο... Δεν με κουράζει τόσο η σχεδίαση του Τοπογραφικού όσο οι ρυθμίσεις στις εικόνες να κατέβουν σε μέγεθος αρχείου κάτω από 250kb σε μέγεθος με καλή ποιότητα ώστε να γίνουν paste special στο αρχείο του AutoCAD.
  23. Παντως ολα ωραια και ομορφα αυτα που γραφονται για DIN, ΕC, ΕΑΚ κλπ. Κανενας κανονισμος δεν θα σας κανει μηχανικο και προπαντων σωστο Μελετητη. Θελει προσωπικη προσπαθεια αξιοποιωντας Ελληνικη και Ξενη Βιβλιογραφια και ενα σωστο περιβαλλον 'φιλικο' προς τον μελετητη που θα εχει προσβαση κυριως στη Βιβλιογραφια και οχι τοσο στους Κανονισμους. Οταν ημουν νεοτερος ειχα οργη που η πολιτεια ζητουσε χρηματα για την αγορα των Ευρωκωδικων πιστευοντας οτι οι EC ειναι η Ιερα Βιβλος του Πολιτικου Μηχανικου. Με τη διαδοση του Internet ομως η οργη μου μετριαστηκε και αντικατασταθηκε με την την οργη προς τους υποτιθεμενους Καθηγηταδες Πολυτεχνειου που κρατουσαν 'θαμμενα' εξαιρετα Βιβλια (ελληνικα και ξενα) και προωθουσαν δικα τους χειριστα ατελη αντιγραφα. Και το εκπληκτικο ειναι οτι ολους αυτους του Καθηγηταδες απο τους βρουμε και τους συναντησουμε θα τους χειροκροτουμε και αυτοι θα καμαρωνουν για το μεγαλο Εργο που επιτελεσαν.... Αν με στειλουν στη Ζιμπαμπουε (οχι μονο εμενα, αλλα οποιονδηποτε εχει διαθεση να βοηθησει νεα παιδια σε υποβαθμισμενες και οχι μονο κοινωνιες) να φτιαξω το προγραμμα σπουδων σε ενα πολυτεχνειο, θα επιλεξω να παρω μαζι μου τα καλυτερα συγγραμματα. Θα νιωσω μεγαλη ευθυνη για αυτο και θα πληρωσω απο την τσεπη μου κιολας για να το κατορθωσω. Στην Ελλαδα μεχρι το 2007 που εφυγα απο το Ε.Μ.Π. τα καλα βιβλια που μοιραζονταν ηταν λιγα, και το χειροτερα τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ υπηρχαν ηδη στην αγορα αλλα δεν τα μοιραζαν. Ηταν μεταφρασμενα ηδη στα Ελληνικα, αν οχι γραμμενα εξ' αρχης στα Ελληνικα, και δεν τα μνημονευαν καν. Τοσο κομπλεξ υστεροφημιας. Στο διαταυτα: αν κανετε μια βολτα και δειτε την ποιοτητα των μεταλλικων κατασκευων στην Ελλαδα ειναι σε τραγικο επιπεδο. Στο οπλισμενο σκυροδεμα τα πραγματα ειναι καλυτερα αλλα και παλι τα προβληματα συλληψης του φορεα στο 90% των περιπτωσεων εχουν θεματα. Οσο για τις επισκευες, .... ασχολιαστο. Αναφορικα με τους Ευρωκωδικες? Θα προτιμουσα να διανεμονται δωρεαν. Αλλα το διαρκες εγκλημα εχει γινει μεσα στις Σχολες, στα συγραμματα που διανεμονταν επι δεκαετιες απο τους φραγκατους Πεφωτισμενους. Γιατι αν δεν εχεις σωστη βαση, δεν θα μπορεσεις να κατανοησεις τις υποδειξεις ενος κανονισμου, γιατι ο κανονισμος δεν εισαγει νεες εννοιες απλα επιλεγει καποιες εξισωσεις προς χρηση απο τις πολλες διαθεσιμες που υπαρχουν και τιποτα παραπανω.
  24. @ethan... Στις 18 Ιουλιου εγραψα ενα post σχετικα με την εγκατασταση πιστοποιητικων στο Oberthur. Τσεκαρε το. Αν ημουν στη θεση σου θα εκανα ενα format στον σκληρο δισκο, θα εβαζα παλι τα Windows, θα εκανα ολα τα updates των Windows πλην του Internet Explorer 11 και θα εκανα ΟΛΑ τα βηματα της διαδιακασιας προσεκτικα ενα ενα. Προσωπικα δεν χρησιμοποιησησα ΚΑΝΕΝΑ ετοιμο αρχειο που ετοιμαζει τον υπολογιστη αυτοματα, ολες τις ρυθμισεις τις εκανα ο ιδιος χειροκινητα. Ισως το προβλημα σου οφειλεται σε καποιο πιστοποιητικο της μορφης .DER που εγκατασταθηκε σε λαθος φακελο.
  25. Κανονικα επρεπε να βλεπεις δυο Πιστοποιητικα με χρωμα πρασινο (δημοσια κλειδια). Κι αν στην καρτελα Content του AWP ενεργοποιησεις το κουμπι Show Private Objects βαζοντας το PIN θα δεις αλλα δυο Πιστοποιητικα με χρωμα κοκκινο (ιδιωτικα κλειδια). Τωρα παρε ενα τηλεφωνο καλυτερα στην εταιρια που το αγορασες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.