Μετάβαση στο περιεχόμενο

KLEIO

Members
  • Περιεχόμενα

    177
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

4 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KLEIO's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. Nα ρωτήσω εαν γνωρίζει κανείς...ο ελεγκτής δόμησης έχει δικαίωμα να μπεί για έλεγχο εντός κτιρίου κατοικίας ? Στο πρότυπο πόρισμα αναφέρονται όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν τον έλεγχο για το εξωτερικό του κτιρίου.
  2. Η παράγραφος 3β του άρθρου 23 νοκ, δεν λέει κάτι τέτοιο. μιλάει για ορισμό νομίμου περιγράμματος των κτιρίων της παρ. 1δ (δηλαδή προ 55 και προ 75) και ορίζει ότι είναι το τμήμα εκείνο που δεν αντίκειται είτε στις ισχύουσες διατάξεις είτε σε εκείνες που ίσχυαν κατα το χρόνο κατασκευής εαν είναι ευμενέστερες. Επομένως νόμιμο περίγραμμα δεν προβλέπεται πλέον μόνο για τα προ του 55, προβλέπεται για όσα κτίρια αναφέρονται στην παράγραφος 1δ
  3. "κολλάει" στην περίπτωση που θέλω να κάνω προσθήκη. Νόμιμο περίγραμμα και στα προ του 55 για τον λόγο αυτό κάνουμε. Άλλο νόμιμο περίγραμμα και άλλο νομίμως υφιστάμενο διάβασε την τεχνική οδηγία (αποφ. 63234/19-12-12) και θα καταλάβεις
  4. Στο Άρθρο 23 του ΝΟΚ έχει γίνει αντικατάσταση με την παρ. 25 του άρθρου 20 ν. 4258/14 και λέει ρητά πλέον ότι όσα αυθαίρετα εξαιρούνται οριστικά σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4178/13 (δηλαδή κατηγορία 1-2-3) είναι νομίμως υφιστάμενα. επομένως μπορούν να πάρουν νόμιμο περίγραμμα, θεωρώ, όπως τα προ του 55 και τα προ του '83.Μάλιστα στην παράγραφο 3β του άρθρου 23, λέει τι γίνεται στην περίπτωση προσθήκης ειδικά για τα κτίρια της παραγράφου 1δ τα οποία είναι τα πρό 55 και τα όσα εξαιρούνται οριστικά με το Ν. 4178/13 (δηλαδή και τα προ 75), διορθώστε με αν κάνω λάθος
  5. Καλησπέρα, γνωρίζει κανένας συνάδελφος αν θα μπορούσε να γίνει πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος κατοικίας προ του 1975? Δεδομένου ότι θεωρούνται νομίμως υφιστάμενα όπως τα προ'55. (Άρθρο 23 παρ. 1δ του ΝΟΚ) Νομίζω γίνεται.
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα..γνωρίζετε να μου πείτε εάν για το πρόσωπο του οικοπέδου μου (σχήμα) μπορώ να προσθέσω τα τμήματα Α-Β και Β-Γ προκειμένου να αποκτήσω τα 5 μέτρα στον κοινόχρηστο χώρο? Στην περίπτωση που αυτό γίνεται, και λόγω της δημιουργίας του οικοπέδου προ του 1977 μπορεί να πάρει την παρέκκλιση του Άρθρου 25. Στο άρθρο 7 του ΝΟΚ παρ. 8 για τα οικόπεδα που βρίσκονται στην συνάντηση δύο γραμμών δόμησης δεν κάνει αναφορά σε ορθή γωνία. Το οικόπεδο μου βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως. Κάθε βοήθεια θα μου ήταν πολύτιμη! neo erothma.dwg
  7. καλημέρα, γνωρίζει κανένας συνάδελφος εάν σε οικόπεδο με σύσταση καθέτου, η εξασφάλιση των 9 μέτρων αφορά το κάθε κτίριο της καθέτου? Έχω περίπτωση στην οποία εντός οικοπέδου με σύσταση 2 καθέτων, υπάρχει υφιστάμενο κτίσμα που κολλάει στο μεταξύ τους όριο και αναρωτιέμαι εάν εφόσον κολλήσω και εγώ στο υφιστάμενο μπορώ να εφαρμόσω εννιάμετρο κτίσμα. Ή μήπως επειδή το οικόπεδο θεωρείται ένα, τα εννέα μέτρα θα συμπεριλαμβάνουν και τα δύο κτίρια μαζί? Έάν αφήσω το απαραίτητο δ από το πλαϊνό όριο του οικοπέδου στο τμήμα μου, η οικοδομή μου γίνεται μόλις 4,85μ.
  8. και σε περίπτωση που μέσα στη Ζ.Ο.Ε υπάρχει και γεωργική γη, και γη υψηλής παραγωγικότητας, τότε τυγχάνουν της παρέκκλισης του άρθρου 51 και οι δύο υποζώνες?
  9. Να θέσω και μία παράμετρο ακόμη στην συζήτηση.. Ο εσωτερικός εξώστης (πατάρι) δέν μπορεί να ξεπερνά το 10% της δόμησης του κτιρίου, προκειμένου να μήν μετράει στην δόμηση. Δηλ.αυτό σημαίνει ότι δικαιούμαι το 10% της δόμησης που πραγματοποιώ, σωστά? Ενώ σε περίπτωση προσθήκης, (σύμφωνα με το Άρθρο 11 του ΝΟΚ), το πατάρι μπορεί να αποτελεί το 10% της επιτρεπόμενης δόμησης. Είναι αντικρουόμενα αυτά τα δύο μεταξύ τους, ή μου διαφεύγει κάτι?
  10. Συνάδελφοι, όσο αφορά στα όρια αρτιότητας, τα κληροτεμάχια αυτά που βρίσκονται εντός ΖΟΕ, θα πηγαίνουν με το όριο αρτιότητας που δίνει η ΖΟΕ, ή με αυτήν που δίνει η εκτός σχεδίου δόμηση(4 στρέμματα και τις παρεκκλίσεις)? Τί σημαίνει η αναφορά στην παράγραφο 4 του άρ. 16 "ανεξαρτήτως ΖΟΕ" γιατί άν τελικά ισχύουν τα όρια αρτιότητας που δίνει το Π.Δ. της εκτός σχεδίου δόμησης για τα κληροτεμάχια που βρίσκονται εντός ΖΟΕ, τα αγροτεμάχια που βρίσκονται επίσης εντός ΖΟΕ είναι σε δυσμενέστερο καθεστώς.
  11. 1.579 downloads

    Έλεγχος ομαλότητας οικονομικής προσφοράς.
  12. Συνάδελφοι, παραθέτω πρόσφατη αλληλογραφία σύμφωνα με την οποία δέν απαιτείται πλέον τήρηση διαδικασίας τροποποίησης των όρων δόμησης όπως περιγράφεται παραπάνω!
  13. Μπορείς να ηλεκτροδοτήσεις την οικοδομή σου, εφ' όσον δήλωσες τις υπερβάσεις της με το Ν.4014. Η εγκύκλιος είναι ξεκάθαρη! Στην σφραγίδα της ηλεκροδότησης γράφουν επιπλέον "Με δήλωση του Ν. 4014/11, αριθ.... για το π.χ. τμήμα ισογείου". Δέν ισχύει αυτό που σου είπαν, επέμενε τους
  14. συνάδελφοι, πρόσεξε κανείς ότι το Άρθρο 5 του ΝΟΚ περί αλλαγής χρήσης κτιρίων δέν εφαρμόζεται εκτός σχεδίου? Δέ θα μπορούν να αλλάξουν χρήση επομένως απο ' δώ και πέρα, πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.