Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής:
Για οικισμό προ του 1923
Αρθ-6 παρ.1, παρ.2, παρ.3 και παρ.4, Αρθ-8 παρ.1 και παρ.2 ΠΔ-2/13-3-81)
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ
1. Ο μέγιστος αριθμός ορόφων των κτιρίων ορίζεται σε δύο (2) ανεξαρτήτως του πλάτους της οδού, με δυνατότητα κατασκευής και τρίτου ορόφου λόγω κλίσεως του εδάφους, χωρίς υπέρβαση του συντελεστή δόμησης.
2. Ως μέγιστο ύψος των κτιρίων ορίζονται τα 7,50 μέτρα. Το ύψος αυτό μετράται από το ψηλότερο σημείο της τομής του περιγράμματος της κάτοψης του κτιρίου με το φυσικό ή διαμορφωμένο έδαφος. Το κτίριο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση λόγω κλίσης του εδάφους να υπερβεί το μέγιστο ύψος των 10 μέτρων σε οποιοδήποτε σημείο αυτού.
3. Σε περίπτωση προσθήκης καθ' ύψος ορόφου σε νόμιμα υφιστάμενο κατά τη 13-3-81 (ημερομηνία δημοσίευσης του από ΠΔ/2-3-81) κτίριο επιτρέπεται υπέρβαση του κατά την παρ.2 του παρόντος άρθρου μέγιστου ύψους των 7,50 μέτρων μέχρι 1,00 μέτρου, με εφαρμογή και στην περίπτωση αυτή του εδαφ.β της παρ.2 του παρόντος.
4. Πάνω από το καθοριζόμενο, σύμφωνα με τις προηγούμενες διατάξεις, μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων δεν επιτρέπεται καμία κατασκευή εκτός από συμπαγές στηθαίο, κτιστή δεξαμενή αποθήκευσης νερού, ύψους έως ένα μέτρο, στέγη και καπνοδόχοι.
5. Σε περίπτωση κατασκευής στέγης τα σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους μέγιστα ύψη προσαυξάνονται κατά 1,50 μέτρα.
6. Η κατασκευή στέγης είναι υποχρεωτική εφόσον, κατά την κρίση
Η ερώτηση είναι η εξής:
Στην περίπτωση που κατασκευαστεί στέγη το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος είναι τα 9,00μ. Δηλ. Το κτίριο δύναται να έχει ύψος 8,00μ. και στέγη 1,00μ. = σύνολο 9,00μ ή το σώμα του κτιρίου πρέπει να φτάνει μέχρι τα 7,50μ. οπωσδύποτε? Ρωτάω διότι αναφέρει το ¨Προσαυξάνεται¨ σε αντίθεση με το ΦΕΚ των 2000 κατοίκων που το αναφέρει διαφορετικά.
Εχω αυθαίρετο που κατασκευάστηκε τρίτος όροφος αυθαίρετα κι έχει στέγη. Επομένως, Θέλω να δω αν η υπέρβαση του ύψους είναι < ή > από το 20%
Ευχαριστώ