Μετάβαση στο περιεχόμενο

maraki17

Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

maraki17's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η συγκεκριμένη κατασκευή πώς αδειοδοτείται? Με ΕΕΔΜΚ (με την λογική του στεγάστρου που όμως έχει τις συγκεκριμένες προδιαγραφές που αναφέρονται στην ιγ) Ή με οικοδομική άδεια (και αν ναι, τί κατηγορίας?)
  2. Καλησπέρα μήπως γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει, αν μπορεί να βγει ΕΕΔΜΚ για την κατασκευή στεγασμένης θέσης στάθμευσης στον ακάλυπτο (εντός Δ) της περ. ιγ, παρ. 6, Αρ. 11?
  3. Καλησπέρα, στην σοφίτα επιτρέπονται χώροι κύριας χρήσης? Δηλαδή δωμάτια, λουτρό κλπ?
  4. Καλησπέρα, Έχω Η.Χ, χώρος ισογείου ορόφου κάτω από τον οποίο βρίσκεται cour anglaise για να μπορεί να έχει φωτισμό ο χώρος κύριας χρήσης που βρίσκεται σε υπόγεια στάθμη (η οροφή του υπογείου προεξέχει 1,20 από τον έδαφος). Δείτε το σχεδιάγραμμα... Ο Η/Χ χώρος ισογείου είναι 20.70 τμ. Τι Η/Χ θα υπολογίσω στην στάθμη του ακαλύπτου?
  5. Καλησπέρα, Όπως θα δείτε και στις εικόνες, έχω κτίριο (ισόγεια κατοικία) εντός οικισμού, τμήμα της οποίας βρίσκεται μέσα σε άλλη ιδιοκτησία. Σε συνεννόηση δεν έρχονται και οι δύο ιδιοκτήτες για να τα τακτοποιήσουμε όλα και να λύσουν ταυτόχρονα και το ιδιοκτησιακό τους. Ξέρω ότι έχει απαντηθεί ότι "αν δεν λυθεί το ιδιοκτησιακό καλό είναι να μην τακτοποιεί ο μηχανικός τις αυθαιρεσίες" αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής: Τα οικόπεδα προέρχονται από διανομή και στο απόσπασμα του χάρτη φαίνεται το κτίριο (χωρίς τις αυθαιρεσίες, εννοείται, που είναι μεταγενέστερες και είναι μέσα στο δικό μας οικόπεδο) να πατάει από τότε μέσα στο διπλανό!!! Δηλαδή έτσι δόθηκε εξ αρχής. Από την διανομή! Δεν θα μπορούσε να γίνει τακτοποίηση δεδομένου αυτού? Και να σημειώσω ότι υπάρχουν και 2 άδειες κοινότητας οι οποίες δόθηκαν και αφορούσαν προσθήκη κατ' επέκταση (όχι μέσα στο διπλανό οικόπεδο αλλά και πάλι δέχτηκαν σαν νόμιμο το υφιστάμενο παλαιό κτίριο...)
  6. Το κτίριο που με αφορά είναι αυτό σε αυτή την φωτογραφία. Η πλευρά που υπήρχε η παλιά σκάλα που επεσε είναι αυτή που έχει όλο αυτό το υπερθέαμα πρασινάδας...Και σε αυτήν την πλευρά θέλει ο ιδιοκτήτης να κατασκευαστεί και η νέα σκάλα στην μορφή περίπου που έχω βάλει στην προηγούμενη φωτογραφία η οποία έρχεται αρκετά κοντά σε αυτό που θέλει και βολεύει στην περίπτωση μας. Η τακτοποίηση έγινε σύμφωνη με την υφιστάμενη κατάσταση. Υπήρχαν δύο ΟΙ αλλά με την αγορά του συμβολαίου καταργήθηκε η σύσταση. Στην ουσία μπορεί να βγει μία ΕΕΔΜΚ για τις επισκευές που χρειάζονται εξωτερικά και για την ανακατασκευή της στέγης αλλά το ερώτημα είναι αν μπορεί με αυτήν την ΕΕΔΜΚ να κατασκευαστεί και μία τέτοια σκάλα...
  7. Του 4495/17.... 1. Δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για τις εξής εργασίες, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων που αφορούν την περιοχή ή το κτίριο: ιδ) κατασκευές, όπως σκάλες, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), αντηρίδες και πεζούλια σε ακαλύπτους χώρους οικοπέδων και γηπέδων,
  8. Καλημέρα! Χωρίς άδεια, με ΕΕΔΜΚ ή με άδεια για την κατασκευή παρόμοιας σκάλας, όπως φαίνεται στην φωτογραφία? Το κτίριο είναι διώροφο (Ισόγειο και πρώτος όροφος) Στο ακίνητο έχει γίνει τακτοποίηση και πουλήθηκε. Ο αγοραστής θέλει να κατασκευάσει μία παρόμοια σκάλα για να δώσει ξεχωριστή πρόσβαση σε κάθε όροφο. Εσωτερικά δεν υπάρχει λειτουργική συνένωση. (Το κτίριο ήταν παλιό και η εξωτερική σκάλα που υπήρχε είχε πέσει πολλά χρόνια πριν...) Από την στιγμή που στο άρθρο 30, παρ. 1 λέει ότι η κατασκευή σκάλας επιτρέπεται χωρίς την έκδοση ΕΕΔΜΚ ή άδειας, είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο και για τέτοιου είδους σκάλας???
  9. Καλημέρα συνάδελφοι, Ήθελα να ρωτήσω (και συγγνώμη αν έχει απαντηθεί ήδη κάπου η ερώτησή μου αλλά δυστυχώς ψάχνοντας δεν βρήκα κάτι σχετικό!) σχετικά με την Κατηγορία Ελέγχου μίας άδειας. Πρόκειται για άδεια προσθήκης δόμησης (κατηγορία 3) σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο η οποία θα γίνει στο τμήμα του κτιρίου που είναι εξώστης. Για να γίνω πιο κατανοητή ανεβάζω και κάτοψη. Η προσθήκη είναι το δεύτερο μπάνιο που φαίνεται στα αριστερά της κάτοψης όπως το κοιτάμε το σχέδιο. Πραγματοποιείται δηλαδή πάνω σε υπάρχοντα εξώστη. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι κατηγορία ελέγχου Α (1 τελικός έλεγχος), δηλαδή εφαρμογή του Άρθρου 44, παρ. 3, περ. "(γγ) προσθήκες καθ’ ύψος σε υφιστάμενα κτίρια, ανεξάρτητα από την επιφάνεια και τη χρήση τους" του 4495/17, αφού η προσθήκη θα γίνει επί ήδη κατασκευασμένης έδρασης βάσης και δεν θα υπάρξει νέος ξυλότυπος ή θεμελίωση ή οποιαδήποτε από τις εργασίες προβλέπονται ότι περιλαμβάνει ο αρχικός έλεγχος παρ. 2 του ίδιου άρθρου? Κάτοψη Ισογείου-Model.pdf
  10. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά και πάλι η μία αποθήκη θα πάει με μειωτικό ενώ η άλλη όχι. Γιατί αν θεωρητικά είχαμε μία αποθήκη 100 τμ. ή 150 τμ. σύμφωνα με το σκεπτικό σου θα αφαιρούσαμε τα 50 τμ. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι αυτό που επιδιώκει αυτή η παράγραφος του νόμου. Θέλει να παίρνουν μειωτικό συντελεστή μικρές αποθήκες έως 50 τμ. και όχι να κάνει δώρο τα πρώτα 50 τμ. αποθηκών. Και πάλι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ.
  11. Γνώμη μου είναι ότι είναι ο Β. Είναι ενιαία αποθήκη και το εμβαδόν της ξεπερνάει το όριο των 50 τμ. Άρα δεν πληρεί την προϋπόθεση.
  12. Καλημερα, εχω μια διώροφη κατοικία με υπόγειο. Βάσει Ο.Α. δεν υπάρχει εξάντληση του Σ.Δ. Οι αυθαιρεσίες που έχει η οικοδομή είναι κλείσιμο Η.Χ. και το υπόγειο έγινε κατοικία. Πώς να αντιμετωπίσω τα τετραγωνικά που είναι καθ' υπέερβαση της Ο.Α. αλλά όχι των ορίων Σ.Δ.? Σαν ΥΔΚΧ ή επειδή έχει υπόλοιπο Σ.Δ. και αν ήθελε θεωρητικά θα μπορούσε ακόμα και να τα νομιμοποιήσει (δεν θέλει να βγάλει άδεια νομιμοποίησης ο ιδιοκτήτης!) να τα βάλω σαν Λοιπή παράβαση? Ευχαριστώ!
  13. Γίνεται και συμβαίνει ήδη! Με συνεννόηση όλων των ιδιοκτητών, δηλώνοντας όλοι πρώτα ό,τι είναι μέσα στις ιδιοκτησίες τους, αλλάζοντας όλα τα Ε9 τους, κάνοντας συμβόλαια με την σειρά και συντονίζοντας Θεούς και Δαίμονες για να μην καθομαι τώρα και αναλύω όλο το ελληνικό δημόσιο και την γραφειοκρατία του...Όλα γίνονται! Απλά σε περίπτωση που δεν είχαν συνεννόηση όλοι οι ιδιοκτήτες συμφωνώ μαζί σου ΔΕΝ θα γινόταν ο Θεός ο ίδιος να κατέβαινε...Και αξίζει και τον κόπο! 😉
  14. Μέρος της κατοικίας πήγαν και το έχτισαν μέσα σε όμμορο γιατί τους είχαν πει οι παππούδες τους ότι μέχρι εκεί είναι το οικόπεδό τους. Αγνόησαν την Ο.Α. και επειδή τους άρεσε περισσότερο εκείνο το σημείο του οικοπέδου το κατασκεύασαν εκεί. Συμβολαιογραφικά (εννοείται!!!) δεν είναι δικό τους το μέρος εκείνο του οικοπέδου. Οπότε άδεια νομιμοποίησης την ξεχνάμε αν πρώτα δεν τακτοποιηθεί το ιδιοκτησιακό....όπερ σημαίνει τακτοποίηση πρώτα του ακινήτου ως έχει και μετά να πάει μόνο για άδεια αποπεράτωσης...Πιο μπέρδεμα πεθαίνεις....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.