Μετάβαση στο περιεχόμενο

inaris

Members
  • Περιεχόμενα

    74
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Βόλος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

inaris's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ακόμα και στην περίπτωση αποκλειστικής χρήσης πάντως το κόστος επιμερίζεται ισομερώς μεταξύ του χρήστη και των διαμερισμάτων κατ' αναλογία χιλιοστών εκτός αν η φθορά οφείλεται αποκλειστικά στην χρήση (γδαρσίματα από καρέκλες κτλ). Αν δεν υπήρχε η αναφορά σε χρησιδάνειο, που υπονοεί πως ο κατέχων το δικαίωμα υψούν έχει και την χρήση και την παραχωρεί, θα έλεγα πως καλύπτεσαι απολύτως από το αναφερόμενο σκεπτικό στο http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/koinoxristes_oi_taratses-1716632/ για να ζητήσεις επιμερισμό. Πάντως αν δεν υπάρχει συνεννόηση και ο διαχειριστής επιμείνει στις "αμφιβολίες" αναγκαστικά επισκευάζεις εσύ που έχεις την ζημιά και σε καίει και μετά ζητάς δικαστικά τον επιμερισμό της δαπάνης, οπότε αποφασίζει το δικαστήριο.
  2. Η ταράτσα ειναι κοινόχρηστη εκτός αν έχει δοθεί αποκλειστική χρήση. Αν και όταν υλοποιηθεί το μελλοντικό και αβέβαιο δικαίωμα υψούν τότε η νέα ταράτσα θα είναι κοινόχρηστη εκτός αν πάλι έχει δοθεί σε αποκλειστική χρήση. Η κοινή χρήση δημιουργεί και την κοινή υποχρέωση για την επισκευή της κατ αναλογία των χιλιοστών όπως περιγράφεται στην σύσταση και τον κανονισμό. Νομικά επιχειρήματα θα βρεις στην 1610/07 απόφαση του Αρείου Πάγου http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=Ul2REkmQsH45gpeucu0Nw3aoBtXjPc&apof=1610_2007 Υπάρχουν βέβαια και πολλές άλλες σχετικές αποφάσεις που αν έχεις όρεξη μπορείς να αναζητησεις.
  3. Στο τοπογραφικό έχεις υποχρέωση να αποτυπώσεις την υφιστάμενη κατάσταση και βασικό στοιχείο είναι οι περιφράξεις. Αν τώρα δεν είναι περίφραξη αλλά διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου τότε ίσως το τοπογραφικό να μπορεί να αποτυπώσει το οικόπεδο όπως είναι στο συμβόλαιο και να προχωρησει η άδεια. Το σημαντικό είναι η αποτύπωση σου να μην βαφτίζει την περίφραξη πεζούλα και γενικά να είναι σωστή γιατί σίγουρα έπονται δικαστήρια.
  4. Αν είχε εκδοθεί η άδεια περίφραξης και δεν είχε υλοποιηθεί θα σου ήταν παντελώς αδιάφορη. Στην υλοποίηση έπρεπε να καταθεσει ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή. Δυστυχώς την υπηρεσία την ενδιαφέρει η πραγματικη σήμερα κατάσταση εκτός αν από παρεμπιπτοντα έλεγχο ενδέχεται να υπάρχει απώλεια αρτιότητας. Μάλλον πρέπει να κριθεί το ιδιοκτησιακό δικαστικά ή συναινετικα να καθαιρεθεί η περιφραξη. Αναλαμβάνουν οι δικηγόροι αμεσα για να μην τεθεί θέμα χρησηκτησιας και μετά επανέρχεσαι.
  5. Ως γενικότερο σχόλιο ο μηχανικός πληρώνεται για να συντάξει μελέτη και όχι για να βγάλει άδεια. Αν από του 4 συνιδιοκτήτες υπάρχει ανάθεση των μελετών, αντίστοιχη ανάληψη και πληρωμή στο 100% του κόστους των μελετών πρέπει να επιστραφεί η αρχική προκαταβολή της κόρης που αχρεωστήτως καταβλήθηκε. Αν δηλαδή η αμοιβή ήταν 100 και πήρες 10 προκαταβολή από την κόρη σε μια κατάθεση και ξανά 100 από τους 4 συνιδιοκτήτες, πρέπει να επιστραφούν τα 10. Δεδομένου πως αυτή τη στιγμή η κόρη δεν έχει εμπράγματο δικαίωμα στο ακίνητο δεν μπορεί εύκολα να έχει άδεια στο όνομά της. Λέω εύκολα γιατί υπάρχουν περιπτώσεις όπως επαγγελματικά συμφωνητικά μίσθωσης που συνηθίζεται να δίνεται το δικαίωμα έκδοσης αδειών δόμησης. Πιστεύω μπορεί να λυθεί με συνδρομή δικηγόρου και συμβολαιογράφου και σε συνεννόηση με τράπεζα και υπηρεσία δόμησης. Απόδοση επικαρπίας, προσύμφωνο δωρεάς ή ότι άλλο μπορεί να δώσει λύση. Αλλιώς ας της το δωρίσουν όλοι εν ζωή το οικόπεδο και αναθεωρείς για αλλαγή ονόματος ιδιοκτήτη. Εκτός αν προτιμάει να ψάχνει το πρόβλημα στην λύση και όχι το ανάποδο.
  6. Όχι απλά αξιόπιστη. Σιγουράκι απ' τα λιγα! Όσο είναι και η βιοαναδραση και ο κβαντικός συντονισμός. Στην σελίδα https://m.facebook.com/viomedis/posts/894777907240102 βέβαια ο κύριος αμπατζης προσφέρει εναλλακτικές με 18000 ευρώ/εβδομάδα και χωρίς μηχανιλικια και αηδιες. Μην τραβιεσαι και στην μαύρη ήπειρο χωρίς λόγο. Το ύφος προφανώς δεν οφείλεται στο ερώτημα.
  7. Το τσουβαλάκι με το τσιμεντο. Στο πίσω μέρος έχει "συνταγή" για απλες εφαρμογές. Πχ το heracles ενισχυμένο σου δίνει στα 25 kg τσιμέντο 40 lt άμμο 50 lt χαλίκι και 15 νερό. Με πρόσθετο και κατεβάζοντας το νερό στα 11-12 lt βγαίνει συνήθως ικανοποιητικό σκυρόδεμα
  8. Υποθέτω πως το υφιστάμενο σκυρόδεμα είναι οπλισμένο, επί εδάφους, δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις ή κάποιος κίνδυνος από την επιβολή νέων φορτίων και θα γίνει η παρασκευή του νεου σκυροδέματος με τα χέρια. Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε οι αναλογίες που γράφει το τσουβαλάκι με χρήση 2 κλασματων προσθήκη υπερρρευστοποιητη και λόγο ν/τ ≤ 0.5, βγάζει αξιοπρεπέστατο χαρμάνι. Αλλά, όπως πάντα, ειναι προτιμοτερο να πάρεις απάντηση από κάποιον που έχει εικόνα του έργου.
  9. Αντί να φεύγουν στο πηγάδι χωρίς πάτο τα 500αρικα καλύτερα να έκανες μία αναθεώρηση με τροποποίηση των αρχιτεκτονικών και οτι άλλο χρειάζεται. Με τις 3χρονες παρατάσεις εντος ισχύος θα είσαι και χωρίς αλλαγή δόμησης κάλυψης και ύψους δεν έχει πρόστιμο. Η κατηγορία 4 γίνεται οριστική εξαίρεση μετά της συμπλήρωση ηλεκτρονικής ταυτότητας.
  10. Η χρήση και η προσβασιμότητα του υπόγειου είναι μία πραγματική κατάσταση που θα επιβεβαιώσει και η (πιθανότατη) αυτοψία της εφορίας όταν θα ζητηθεί η τροποποίηση του Ε9 όπως και ο ελεγκτής δομησης αλλά και κάθε μηχανικός που θα δώσει βεβαίωση στο μέλλον. Είναι το αντίστοιχο της στέγης. Ο χώρος υπαρχει. Αν είναι προσβάσιμος είναι σοφίτα και προορίζεται για χρηση. Αν δεν είναι προσβάσιμος δεν επιτρέπεται η χρήση και δεν προσμετράει στα συνολικά τετραγωνικά του κτηρίου (όχι στην επιτρεπομενη δόμηση). Στην περίπτωση πάντως της άδειας εργασιών για το κλείσιμο της πόρτας του σπιτιού θα με δυσκόλευε ιδιαιτερα η αιτιολογική έκθεση.
  11. Το μπαζωμα του υπόγειου θα ήταν μία εξαιρετικη σπατάλη χρόνου, χρήματος και κυριως φυσικών πόρων. Η δυνατότητα επαναφοράς δεν αποτελεί κριτήριο μη αποδοχής της άδειας από την υπηρεσία δομησης. Δεν βλέπω λοιπόν τον λόγο να μην μπορεί να βγει μία άδεια εργασιών για μετατροπή του υπόγειο σε μη προσβασιμο χώρο. Προφανώς αν ή τρύπα της σκάλας είναι εσωτερικα, πρέπει να δημιουργηθει βατό δαπεδο. Αρα μεταλλική, συμμικτη ή συμβατικό δάπεδο οπλισμένου σκυροδέματος. Και όσες άλλες εργασίες απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου.
  12. Έχω χάσει 2 ώρες ψάχνοντας για την τύχη του. Από λάθος στο δημοσίευμα παρουσιάζεται ψηφισμένο. Ευχαριστώ και εγώ για την πληροφορία. Γλύτωσα άλλη 1 ώρα ψάξιμο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.