Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΝΙΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Members
  • Περιεχόμενα

    150
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    ΚΟΜΟΤΗΝΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.290 profile views

ΝΙΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. ναι, το σκεφτηκα ως το δυσμενεστερο σενάριο, ως ημιυπαίθριοι χωροι, που όμως έχω περιθώριο αλλά δεν εχω προδιαγραφές 35% ανοίγματος. θέλει μελέτη, ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορεί μια μελέτη να έχει χώρο με υποστυλώματα, ελέυθερο, χωρίς να προορίζεται για θ.σ.
  2. καλημέρα σας, επιτρέπεται η κατασκευη πυλωτής (δηλ .κτίριο σε υποστυλώματα), προκειμένου να μην υπολογιστεί στον σδ, σε οικόπεδο που έχει πρόσωπο σε οδο, που σύμφωνα με Αποφ Νομάρχη, πρέπει να γίνει εξαγορά θ.σ. γιατί απαγορέυεται η δημιουργία θ.σ.? σύμφωνα με το αρθ. 11, παρ. 6 ιζ ΝΟΚ δεν αναφέρεται κάτι για θ.σ.
  3. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ - ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ- ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ? ΟΡΙΣΜΟΙ ΝΟΚ; ΑΡΘΡΟ 2, ΠΕΡ. 34: Κάλυψη του οικοπέδου είναι η επιφάνεια που ορίζεται πάνω σε οριζόντιο επίπεδο από τις προβολές όλων των περιγραμμάτων των κτιρίων του οικοπέδου, εξαιρουμένων των χώρων που ορίζονται στο άρθρο 12. ΑΡΘΡΟ 12, ΠΑΡ. 4. ΠΕΡ. Γ΄: Χώρων και κατασκευών που αναφέρονται στις περιπτώσεις ι΄, ια΄, ιβ΄(υπόγεια κτιρίων με β.χ. ή και κ.χ.). ΑΡΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ, ειτε ακολουθεί το περίγραμμα του ισογείου με ή εξαιρουμένης της περιμετρικής τοιχοποιίας απο θερμομ. λιθοσώματα. Δηλαδή αν το ισόγειο εχει 50 τμ. κάλυψη αλλα με την περιμετρική τοιχοποιία απο θερμομ. λιθοσώματα είναι στην πραγματικότητα 60τμ., το υπόγειο που είναι 60 τμ., δεν μετράει στην κάλυψη. σωστα?
  4. καλησπέρα σας, η δικ΄ημου περίπτωση είναι η εξης: δυο όμορα διαμερισματα, το ένα είναι του Χ και το άλλο είναι των Χ και της Υ συζύγου του, δυο συμβόλαια δηλαδη. Από κατασκευής υπήρξαν συνενωμενα εν τοις πράγμασι. ΤΩΡΑ, θέλουν να χωρίσουν τις ιδιοκτησίες, ΟΧΙ όπως προβλεπόταν στα σχέδια, αλλά με διαφορετικό τρόπο και διαρρύθμιση. Ποια είναι η νόμιμη διαδικασία? Υποβάλλω δήλωση 4495 για την διαμερισμάτωση ως ενιαίου και κατόπιν βγάζω ΕΕΔΜΚ για διαχωρισμό των ιδιοκτησιών (απαιτείται και 67% πλειοψηφία των ΟΜΟΡΩΝ ιδιοκτησιών λέει, όχι όλης της οικοδομής?) και μετά ΠΡΕΠΕΙ να κάνω και μονομερή τροποποίηση της ΣΟΙ (ΔΕΝ επηρεάζονται κοινόχρηστα τμ.)
  5. αρθ. 100, παρ. 7: ..."Για αυθαίρετες αλλαγές χρήσης από βοηθητική χρήση σε κύρια, εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου, υπολογίζεται η υπέρβαση συντελεστή δόμησης που προέκυψε λόγω της αυθαίρετης αλλαγής και δεν υπολογίζεται ο ειδικός συντελεστής αλλαγής χρήσης κατά το Παράρτημα Α." αρθ. 81, παρ. 3, περ. γ: "Ως πολεοδομικές παραβάσεις ορίζονται οι εξής :... "η αλλαγή χρήσης χώρων του υπογείου από βοηθητική σε κύρια, καθ’ υπέρβαση του συντελεστή δόμησης, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις υπογείου χώρου" ως εκ τουτου, ποιά η ουσία στην διαφορά πολεοδ. παράβασης και αυθαίρετης κατασκευης?
  6. καλημερα, υπόγειο καταστήματος με ενιαία λειτουργικότητα με το ισόγειο του, δηλ εσωτ. σκάλα, που άλλαξε χρήση απο βοηθητική σε κύρια, αφού έχουν εγκατασταθεί εκει -στο υπόγειο- τουαλέτες, αποδυτήρια και κουζίνα, εμπίπτει ως αυθαρεσία στην περ. γ' της παρ. 3 του αρθ. 81? δηλ μια πολεοδ. παραβαση? τηρούνται οι προυποθ. υπογείου. δηλ πρόστιμο 250 ευρω? Η πρέπει να υπολογίσω υπερβαση δόμησης με μειωτ. συντ. 0,30?? ευχαριστω πολυ!
  7. καλησπερα, άδεια που εκδόθηκε σε κατα παρεκλιση εκτός σχεδίου το 2006 και έληξε τον 11/2010 και οχι μετα την 1/3/11 , και ο ιδιοκτήτης δεν εκανε καμια ενέργεια για την εκδοθείσα άδεια, αλλά ούτε φρόντισε να παρει μια αιτηση βεβ ορων δομησης για κατα παρεκλιση, παραμονο πηγε στην αστυνομια και θεωρησε την αδεια για εναρξη εργασιων το 2006 αλλά δεν έπραξε τίποτε- το γήπεδο είναι αδόμητο- , να παει να φυτέψει ελιές ή υπάρχει κάτι που μου διαφευγει??
  8. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) καλημερα, στην κατοψη ισογειου της ΟΑ, που είναι του 1956 βεβαια, δεν φαίνεται τίποτε απο τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Φαίνεται ένα άδειο ορθογωνιο τόσο επί τόσο. Στην πράξη , ο χώρος είναι ενιαίος και έχει ένα w.c. Η ερώτηση είναι η εξής : πρόκειται για εσωτερικές διαρρυθμίσεις , που δεν συνιστούν αυθαιρεσία, ή δεδομένου ότι έγινε τροποιήση των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι μια λοιπή παράβαση?
  9. Σύμφωνα με την Εγκ. 65251/27-6-2022, και εξής, έχει καταφέρει κανείς συνάδελφος να εκδώσει γνωστοποίηση για κατ/μα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με ποιές προυποθέσεις? Για καντίνα σε ιδιωτικό χώρο και συνάμα αδόμητο οικόπεδο, και βάσει της εγκυκλίου, μπορεί να βγει η βεβ εγκατάστασης απο τον Δήμο, ωστόσο, το υγειονομικό "θέλει" να τηρουνται οι υγειονομικές διατάξεις, ήτοι συμβ κατασκευη για τουαλέτες και παρασκευαστήριο. Άρα, όπως αντιλαμβάνομαι, εαν στο οικόπεδο δεν υπάρχει μια κατασκευη/ένα κτίσμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει καντίνα. και τα τραπεζοκαθίσματα αποκλείονται επίσης.... αν έχει κάποιος εμπειρία μετά τον 6/2022 ας ενημερωσει παρακαλώ πολυ
  10. Αν έχω βγάλει άδεια το 2020 για 80 τμ σε κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου. Δεν έχει ξεκινήσει εργασίες, τίποτε, το δικαίωμα για το υπόλοιπο δόμησης το κρατάει , αν κάνει τώρα αναθεώρηση; Η πάει;
  11. μπορούν να υπαχθούν αυθαίρετα ανοίγματα επί του πλάγιου ορίου του οικοπέδου? κι αν όχι, σε ποια διάταξη εμπίπτει αυτό. παίζει κανέναν ρόλο, που όταν διανοίχθησαν (1971), το όμορο οικόπεδο ήταν του ίδιου ιδιοκτήτη και τώρα του ανήκει το 50%? το όμορο είναι αδόμητο. Το ρωτώ, διότι τα εν λόγω ανοίγματα, έχουν οπτική επαφή με κηρυγμένο μνημείο και υπήχθησαν και περαιώθηκε η διαδικασία του ν.4178/13, που δεν απαιτούνταν γνωμοδότηση απο την Υπ. Νεωτ. Μνημείων και τώρα- για ίδρυση ΚΥΕ- η υπάλληλος του ΥΠΠΟ, ισχυρίζεται ότι ΔΕΝ μπορεί κανείς να τακτοποιήσει ανοίγματα στα όρια. Σημειωτέον: υπάρχει αρμοδιότητα ελέγχου των δηλώσεων υπαγωγής απο το ΥΠΠΟ?
  12. δεν προκύπτει αλλά το ζητάνε (ΥΝΜΑΘ)-ΚΕΣΑΜΑΘ). Πολλά δεν προκύπτουν απ' το νόμο σε όλη αυτή τη διαδικασία, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν-, επίσης ζητάνε και φωτογραφία της πράξης των σχεδιών.
  13. και μετά την έγκριση του ΚΕΣΑ, πρέπει να ενημερώσεις και το ΥΠΠΟ και να στείλεις την έγκριση αυτή και σε αυτούς για να περαιωθεί ο φάκελος του ακινήτου...😰
  14. Kan62, αν αναφέρεσαι στο δ που έβαλα αριστερά κ αν θεωρείται οπίσθιο όριο τότε ναι, είναι Δ! Αν το 62 είναι έτος γέννησης,😊 τότε έχετε πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από μένα και γιαυτο ευχαριστώ ακόμη περισσότερο.
  15. Σευχαριστω πολύ kan62, κ γώ έχω επιφυλάξεις αλλά στην 4 του 14 το αναφέρει ξεκάθαρα : « Εσοχές του κτιρίου στην περίπτωση που εφάπτεται με τα όρια του οικοπέδου, μπορούν να έχουν οποιαδήποτε απόσταση από το όμορο κτίριο. Ανοίγματα στις εσοχές αυτές δεν δημιουργούν δουλεία για τα όμορα οικόπεδα και προσμετρώνται στον υπολογισμό των ανοιγμάτων για την επάρκεια φυσικού φωτισμού και αερισμού, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού.», άρα γιατί να πρέπει να έχω δ; Και συμφωνα με την 5 του 14 « Οι χώροι κλιμακοστασίου καλύπτουν τις προϋποθέσεις φυσικού φωτισμού και αερισμού εφόσον έχουν ανοίγματα προς ακάλυπτους χώρους ή ελεύθερο ανοιχτό χώρο ελάχιστης διάστασης δύο (2,00 μ.) μέτρων κάθετα προς την πλευρά των ανοιγμάτων.» Που το έχω σχεδιάσει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.