Μετάβαση στο περιεχόμενο

paktomenos

Core Members
  • Περιεχόμενα

    922
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    5

4 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

paktomenos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

110

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σίγουρα σε πρώτη φάση αξίζει να νοικιάσεις για ένα τρίμηνο το λογισμικό αντι να το αγοράσεις...να δείς αν σου παει και το πας, και γενικά αν σε ενδιαφέρει το σπορ των μεταλλικών, που είναι δύσκολο αρκετά θα έλεγα (καμμία σχέση με το σκυρόδεμα). Εγώ έχω αποκτήσει πρόσφατα το protastructure , που είναι ένα πολύ καλό και οικονομικό πρόγραμμα από Τουρκία, που αντιμετωπίζει κατασκευές από σκυρόδεμα/μεταλλικές, και παράγει και σχέδια λεπτομερειών/γενικούς ξυλότυπους. Αξίζει να ρίξεις μια ματιά.
  2. Αν πας στα αποτελέσματα συνέχειας, θα δεις πως αναφέρει την προσαύξηση τέμνουσας και πως έχει λάβει υπόψην του την αυξημένη τέμνουσα για τους ελέγχους. Στην διερεύνηση συνέχειας αναφέρει τα εντατικά από τους συνδιασμούς απλά. Γενικά δεν έχει κάποιο νόημα να πατάς διερεύνηση συνέχειας, τα ίδια δεδομένα μπορείς να τα δεις πολύ καλύτερα από τα διαγράμματα. edit : βλέποντας ένα μοντέλο που δουλεύω τώρα με EC, κανονικά δείχνει και στην διερεύνηση τα σωστά αποτελέσματα, υπάρχει πλήρης ταύτιση.
  3. Ναι δεν έχω θέμα να πατήσω πόδι, απλά με ενδιέφερε σαν θέμα γενικά και είπα να το διερευνήσω κάπως παραπάνω. Δεν βρίσκω πουθενά στοιχεία για σύμμεικτους προβόλους, οπότε μάλλον θα πάω σε συμπαγή πλάκα μέσα έξω με ήλους.
  4. Καλημέρα σε όλους, μια ερώτηση εδώ για να μην ανοίγω ξεχωριστό θέμα : - Εχει κατασκευάσει κανείς σύμμικτο πρόβολο? έχω μια μελέτη που έχει προβόλους ανοίγματος έως 1,5 μ. και έχουν φαγωθεί να την κάνουν σύμμικτη. Δεν υπάρχουν πουθενά πίνακες ανοιγμάτων σε λαμαρίνες για πρόβολο, και η ίδια η φύση της σύμμικτης πλάκας πιστεύω δεν θα πληρείται σε αυτή την περίπτωση (συνεργασία χαλυβδόφυλου - μπετόν). Αν υπάρχει κανείς που να έχει υλοποιήσει με επιτυχία παρόμοιο έργο θα το εκτιμούσα αν απαντούσε. Επισυνάπτω μια τομή για να έχετε μια καλύτερη ιδέα.
  5. Δύσκολη θέση, αλλάζεις το συνεργαζόμενο πλάτος της κύριας δοκού (Δ11), 2 συμπαγείς ζώνες, τα πρόσθετα σίδερα ανάμεσα Π2-Π3, ενισχυμένες ζώνες κ.α. Φαίνεται και ο φορέας παλιός και τσιγκούνικος.... Δεξιά της σκάλας δεν σε παίρνει να το κάνεις?
  6. Εξαρτάται πως θέλεις να κόψεις σε σχέση με τα φατνώματα, ή αν θες να κόψεις στην συμπαγή περιμετρική ζώνη. Π.χ. το να αφαιρέσεις το εσωτερικό σε ένα από τα κουτιά, δεν βλέπω γιατί να έχεις πρόβλημα. Ένα σκαρίφημα θα βοηθούσε.
  7. Πολύ κοντά, π.χ. 0,5 μ. ή κάτι ανάλογο, από ένα HEA300 π.χ. Στο προτείνω επειδή μερικές φορές πειράζοντας τα releases της "θεμελίωσης" (κατώτερη στάθμη) αδυνατεί να τρέξει το μοντέλο της δυναμικής. Ελεύθερη στροφή γύρω από τον τοπικό Χ της διατομής δεν υπάρχει ούτως η άλλως ακόμα και σε άρθρωση, οπότε δεν έχει νόημα να ανοίγεις αυτή την στροφή. Για συνδυασμούς κ.α. που περιγράφεις στο 3. δεν μπορώ να σε βοηθήσω, παρότι έχω την πλήρη έκδοση δεν χρησιμοποιώ το πρόγραμμα για τέτοιου είδους μελέτες, μου φαίνεται πολύ στρυφνό.
  8. Φτιάξε μια ακόμα στάθμη από κάτω που θα λειτουργεί ως "θεμελίωση", με μερικά κοντά μέλη μεγάλης ακαμψίας και πακτώσεις ή ελατήρια μεγάλης ακαμψίας στη βάση. Πιθανότατα τα releases που έχεις δώσει δεν επιτρέπουν την μαθηματική επίλυση του σεναρίου της δυναμικής (μου έχει τύχει σε άλλες περιπτώσεις με δυναμική). Επίσης την στροφή γύρω από τον τοπικό άξονα δεν χρειάζεται να την απελευθερώσεις, και αυτό μπορεί να σε κολλάει (δημιουργία μηχανισμού).
  9. Όχι, αλλά μπορείς να αγνοήσεις την στέγη παντελώς ως φορτίο (δίνοντας μηδενικό πάχος στην αντίστοιχη "πλάκα") και να εισάγεις χειροκίνητα τα φορτία της στέγης στους τοίχους που θέλεις.
  10. Φτιάχνεις έναν τοίχο με σχεδόν μηδενική αντοχή που λειτουργεί μόνο ως στατικό μοντέλο και τον βάζεις κάτω από τον τοίχο που δεν συνεχίζει. Αυτό σου επιτρέπει να "ξεγελάσεις" τον έλεγχο του προγράμματος για το αν συνεχίζει ο τοίχος μέχρι κάτω. Δεν είναι και η καλύτερη λύση, αλλά είναι καλύτερο απ' το να κάνεις αυτό που περιγράφεις. Το θέμα είναι πάντως πως η απαίτηση αυτή δεν είναι κάποια ιδιοτροπία του προγράμματος άλλα έχει κανονιστικό χαρακτήρα, οπότε το να την παρακάμψεις δημιουργεί και τέτοια ζητήματα.
  11. Μήπως το έχει σώσει σε νεότερη έκδοση - 2013 κ μετά. Edit : τώρα είδα ότι κάτω αναφέρεις archicad 16 ενώ πάνω archicad 2016, οπότε μάλλον άκυρη η παρατήρηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.