@spgirl, καταλαβαίνω τι λες και σίγουρα δεν είμαι ειδικός. Θα επισκεφτώ τον χώρο το ΣΚ για να δω ακριβώς τι έχει γίνει (Διακοπτό, Αχαΐας) αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι εκτός από τα λίγο παραπάνω μέτρα (και ίσως έξτρα κολόνα) θα μπορούσαν τα καλώδια να περάσουν στα όρια των δρόμων που υπάρχουν σήμερα έτσι ώστε:
1. να μπορέσουν να φωταγωγηθούν και οι δρόμοι που σήμερα είναι σκοτάδι
2. σε περίπτωση που πάνε υπόγεια να είναι δυνατό (τώρα δεν είναι)
3. καλύτερη αισθητική (είναι κρίμα χαλάμε χωρίς πολύ σκέψη την εικόνα ενός οικισμού)
αλλά μην πάμε μακρυά, αυτή η νοοτροπία (στα γρήγορα με το λιγότερο κόστος) έχει καταστρέψει πολλά τοπία / οικισμούς και συνήθως μακροπρόθεσμα κοστίζει περισσότερα.
σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να μην περνάνε από τον δικό μου κήπο για να περάσουν τελικά από τον κήπο του διπλανού.
απλά έλπιζα όπως υπάρχουν προδιαγραφές ασφαλείας (ελάχιστα μέτρα από σπίτι, ελάχιστο ύψος, κτλ) να υπήρχαν και προδιαγραφές που να αφορούσαν την διαδρομή ως προς την αισθητική του χώρου.
Στον χώρο της ναυτιλίας έχει γίνει μεγάλος αγώνας και έχει πλέων καθιερωθεί η ασφάλεια να είναι πάνω από όλα. "SAFETY FIRST". Πιστεύεις ότι το πρόβλημα του να περνάνε καλώδια πάνω από ένα σπίτι είναι μόνο αισθητικό? δεν υπάρχουν θέματα ασφάλειας (όσο μικρά και αν είναι)